Görüş Bildir
Haberler
A'dan Z'ye Türkiye'de 2015 Yılının Özeti

A'dan Z'ye Türkiye'de 2015 Yılının Özeti

diazepam
15.12.2015 - 13:31

2014 yılının özetini yaparken; 'Türkiye'nin her yılı bir öncekinden daha hızlı, daha dinamik ve daha kafa karıştırıcı şekilde gelişiyor. Gündeme yetişmekte zorlandığımız anlar oluyor. Artık hangi olayın, hangi yıl vuku bulduğunu unutur hale geldik.' demişiz. Bu yıl da değişen pek bir şey olmadı. Gündemin daha karanlık, kasvetli, umut kırıcı, yorucu ve 'can alıcı' olmasından başka bir fark yok. Daha bir olayın ne olduğunu anlayamadan daha acı ve daha üzücü başka bir olaya geçmek zorunda kaldık. 

Sağ olsun dünya da bizi yalnız bırakmadı. Orta Doğu'nun hali, tırmana mülteci krizi, Avrupa ve Amerika'daki terör eylemleri, Ukrayna ve Kırım'daki fiili durumlar yeri geldi yetişmekte zorlandığımız kendi gündemimizi bile gölgede bıraktı. Netice itibariyle yıllardır olan şey yine oldu, gelen bir yıl gideni arattı. Umut ediyoruz ki 2016 için daha güzel şeyler söyleyebiliriz, ancak 2016 yılına bile Rusya, Musul, vb. krizlerle girdiğimizi düşünürsek... allah yardımcımız olsun.

İçerikte her harf için bir madde koymayı düşünmüştük ancak ülkemizin gündemi buna müsaade etmiyor. O sebeple bazı harflerin altında birden fazla madde göreceksiniz, şaşırmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı terör saldırısıdır. 10 Ekim 2015 tarihinde DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği, TMMOB, HDP ve pek çok sivil toplum örgütünün katılımıyla Barış Mitingi düzenlenmek istendi. Fakat daha yürüyüş başlamadan yürüyüş alanına kortej hâlinde ilerleyen grupların bulunduğu Tren Garı kavşağında, 3 saniye arayla 2 patlama gerçekleşti. 

Patlamanın ardından alana ambulanslardan önce polis geldi. Meydandaki herkesi alandan çıkartmaya başlayınca yaralılara yardım etmek isteyen göstericiler, engellendikleri için polisi protesto etti. Bunun üzerine polis gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Sanırız patlamadan daha acı olan, hala hayatta olan insanlara polisin biber gazıyla, tazyikli suyla müdahalesi oldu. Saldırı sonrası RTÜK tarafından yayın kuruluşlarına geçici yayın yasağı getirildi ve internet servis sağlayıcıları tarafından bazı sosyal medya sitelerine erişim engeli uygulandı.

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/ankara-katliami-sonrasi-siradan-bir-vatandasin-sormasi-gereken-12-soru-603461

http://onedio.com/haber/sayi-degil-insan-ankara-da-emek-baris-demokrasi-mitingi-nde-katledilen-insanlar-602923

2.

2.

Bayır Bucak Türkmenleri

1939 yılında Hatay'ın anavatana katılması sırasında Bayır Bucak bölgesi Suriye'de kaldı. Suriye Türkleri ya da Suriye Türkmenleri, Suriye'de yaşayan bir Türk azınlıktır.

Günümüzde ağırlıklı olarak Şam, Lazkiye, Hama, Humus, Halep ve Rakka kentlerinde ve köylerinde bulunmaktadırlar. Şam bölgesinde yaşayanlara Şam Türkmeni denirken, Halep ve Rakka bölgesindekilere Halep veya Culap Türkmeni, Lazkiye Türkmenlerine Bayır-Bucak Türkmeni denmektedir. 

Ancak 2015 yılında gündem olmalarının sebebi, durdurulan MİT tırlarındaki silahların Bayır Bucak Türkmenlerine gittiği iddiasıdır. Bu iddianın haberleştirilmesi sebebiyle Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Can Dündar ve Ankara muhabiri Erdem Gül halen casusluk suçlamasıyla hapis yatmaktadır. Aynı iddiayı dillendiren eski MHP vekili Tuğrul Türkeş ise AKP saflarında başbakan yardımcılığı görevini yürütmektedir. 

Belediye Otobüsleri

2015 yılında belediye otobüsü terörü de yaşadık. 2014 yılında İstanbul’da birçok kazaya karşıan belediye otobüsleri 2015 yılını da boş geçmedi.Ankara'nın Cebeci semtinde, freni boşalan belediye otobüsü, durağa daldı. Olayda 12 kişi hayatını kaybetti.

Beyaz Toros

90’lı yılların kabusuydu Beyaz Toros’lar, çünkü OHAL Bölgesinde Beyaz Toros’a binenden bir daha haber almak pek mümkün olmuyordu. Peki 2015 yılında nerden gündemimize girdi? Bir miting konuşmasında Ahmet Davutoğlu “biz gidersek Beyaz Toros’lar geri gelir” dedi de ondan.

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/siyasette-beyaz-toros-polemigi-609117

http://onedio.com/haber/-vallahi-de-billahi-de-o-tirlar-bayirbucak-turkmenleri-ne-gidiyordu--521707

3.

3.

Can yeleği

Mülteci krizinin simgesi oldu turuncu can yelekleri. Ege Denizi’nde Yunanistan adalarına gitmek isteyen Suriyeli, Afgan, Pakistanlı, Iraklı, vs. mültecilerin ucuza satın alıp, Ege’nin karanlık sularında yitip gitmelerinin sembolü. Artık her yerde satıldığını görmek mümkün, aklımızda suyun üzerinde sahipsiz yüzen can yelekleri olarak yer etti. En son Aylan Bebeğin kıyıya vurmuş küçük bedeninin görüntüsünü hafızalarımızdan silmek mümkün olmadı.

Canlı Bomba

Canlı bombayı ilk defa 2015 yılında görmedik, ancak 2015 yılında canlı bombalar 150’ye yakın insanımızı aramızdan ayırdı. Suruç, Ankara katliamları hala sıcaklığını korurken, aramızda dolaşan, patlamadığı için tutuklanamayan canlı bombalar uykularımızı kaçırmaya devam ediyor. 

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/bu-fotograf-insanligin-kiyametidir--578393

4.

4.

Resmi olarak 8 Haziran 2015 günü rafa kaldırılmasıyla hayatımızdan çıktı. 7 Haziran seçimlerinde, “OHAL kalktı, köyüme döndüm” temalı propaganda afişleri bir hayal oldu. Bölgede fiili bir OHAL ve yoğun çatışmalar sürüyor. Analar ağlasın varsın noktasına geldik.

5.

5.

Türkiye'den Van gölündeki Akdamar kilisesi, Antalya’daki Aspendos Antik Kenti, İstanbul'daki Yıldız Sarayı, Muğla’daki Stratonikeia Antik Kenti, Kütahya, Eskişehir ve Afyon’u kapsayan dağlık Frigya bölgesi, Edirne’deki Uzun Köprü, Siirt’teki İsmail Fakirullah Türbesi, Bolu’daki Mudurnu Ahi Kenti, Amasya’daki Harşena Dağı ve Pontus Kral Kaya Mezarları ve Kahramanmaraş’taki Ashab-ı Kehf külliyesi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alındı. En azından artık mutfak mermeriyle, alçıyla, betonla muamele görmezler diye umuyoruz.

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/dunya-mirasi-listesinde-olan-turkiye-deki-mekanlar-540515

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı

10 Mayıs 2015 tarihinde, Bayanlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Eczacıbaşı VitrA bayan volaybol takımı, finalde Dinamo Krasnodar takımını 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Bu Türkiye tarihinde bir ilk olarak yerini aldı.

Elektrik Arızası

31 Mart 2015 tarihinde, ülke genelinde elektrik sisteminde yaşanan aksaklıklar sebebiyle 79 ilde 10 saate kadar uzayan kesintiler yaşandı. Ekim ayında yayınlanan raporda kesintilerin nedeni olarak Osmanca-Kurşunlu arasında yer alan 400 kV iletim hattının aşırı yüklenmesi gösterildi. Trafoya kedi girmesine alışık bir millet olarak olayı çabuk atlattık.

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/elektrik-kesintisi-capsleri-480573

http://onedio.com/haber/ulke-genelinde-yasanan-elektrik-kesintisine-sosyal-medya-nin-verdigi-tepkiler-480361

http://onedio.com/haber/ulke-genelinde-elektrik-kesintisi-480290

7.

7.

F-4

24 Şubat’ta Malatya 7. Ana Jet Üssü’nden gece uçuş eğitimi için havalanan Fantom 2 RF-4E tipi keşif uçağı Akçadağ ilçesi İkinciler köyü yakınlarında iniş için alçaldıkları sırada çarpışarak düştü. Kazada 4 subay hayatını kaybetti. 

5 Mart’ta ise Türk Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin TURAZ Şahin 2015 Eğitim Tatbikatı sırasında tatbikata katılmak için Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan F-4E 2020 tipi eğitim uçağı Konya'da 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı atış poligonu yakınında düştü. 2 pilot hayatını kaybetti. Daha sonradan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk yaptığı açıklamada kazanın pilotaj hatasından olduğunu belirtti. Ancak F-4 uçakları hakkında şüpheler oluştu ve bir kısmı THK’nın envanterinden çıkarılıp emekli edildi. 

Fadıl Akgündüz

2015’in son günlerinde yine hayatımıza girdi ve yine kayıplara karıştığı iddia edildi. Bilmem kaçıncı kere insanlardan para toplamış ve bilmem kaçıncı kere kaçmıştı.

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/fadil-akgunduz-un-ustun-basarisinin-arkasinda-yatan-13-gercek-641293

8.

8.

Gazeteci

İsim isim saymaya kalksak listenin tamamının gazetecilerden oluşması gerekirdi. Türkiye’de halen 32 gazeteci, gazeteci oldukları için değil, terör örgütü üyeliği, casusluk, ajanlık, hainlik, vb. suçlarla halen tutuklu olarak cezaevlerinde bulunuyor. Herkes tutuklanmalarına karşı ama sanırız gizli bir güç bu insanları tutuklamaktan keyif alıyor. 

Gollum

Her ne kadar onun Gollum değil Smeagol olduğu bizzat Peter Jackson tarafından açıklanmış olsa da, bir görselde Tayyip Erdoğan’ın Gollum’a benzetilmesinden dolayı bir doktora hakaret davası açıldı. Oysa gayet sevimli bir çalışma olduğunu hepimiz gördük. Şahsen beni benzetseler, bu tutkulu arkadaşa benzemekten kıvanç duyardım. Filmi izlemedikleri, kitabı okumadıkları çok belli. 

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/can-dundar-ve-erdem-gul-hakkinda-tutuklama-karari-631001

http://onedio.com/haber/gollum-sensin-gollum-benim-gollum-hepimiziz-16-yonuyle-gollum-634550

9.

9.

Hendek

Cizre, Sur, Silvan, vb. ilçelerde mahallelerin girişlerine açılan hendekler ve onların kapatılması için verilen savaş, yitip giden insanlar, şehit olan askerler, polisler hala gündemde. Bugün bile çatışmalar aralıksız devam ediyor. İnsanlar yıllardır yaşadıkları yerlerden göç ediyor. 2015 yılında Türkiye’de hendek savaşları veriliyor. 

Hürriyet

İki üç defa saldırıya uğradı, kamyonla gelip bastılar, eski bir Ak parti milletvekili önüne gidip naralar attı, yazarı Ahmet Hakan’ı dövdüler, Cumhurbaşkanı her muhtar toplantısında kıyasıya eleştirdi, terör destekçisi, DHKPC dostu, paralel yoldaşı ilan etti, vs. 2015 Hürriyet için zor bir yıl oldu ama yavaş yavaş bu saldırılar meyvelerini vermeye başladı sanki. 

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/cizre-de-hendekler-kapatiliyor-445716

http://onedio.com/haber/cizre-de-ozerklikten-sonra-hendekler-kazildi-398735

http://onedio.com/haber/hurriyet-binasini-bastilar-581201

http://onedio.com/haber/hurriyet-sayin-cumhurbaskani-bizden-ne-istiyorsunuz--510719

10.

10.

2014 yılında da gündemimizdeydi, ancak bu defa bizi daha çok ilgilendirir hale geldi. Avrupa basınının, Rusların Türkiye’yi IŞİD destekçisi olmakla suçlaması, IŞİD petrolünü Türkiye’nin alıp sattığını iddia etmeleri, IŞİD’in Türkiye’de kanlı saldırılar gerçekleştirmesi bizi Orta Doğu bataklığına iyice çekti. Korkuyoruz açıkçası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11.

11.

Sosyal Medyanın yeni kahramanı. Aksaray’da esnafı sıraya dizmesiyle bir anda meşhur oldu. Yere düşen abinin içler acısı hali gözümüzün önünden gitmedi. İrlandalı’nın dinlenip dinlenip esnaf dövmesi yılın olayları arasında yer almayı hak etti doğrusu. 

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/irlandali-turist-tum-esnafi-dovdu-572888

http://onedio.com/haber/irlandali-turistin-iki-disini-ucurup-hayata-kusturdugu-esnafa-yapilmis-16-caps-573408

12.

12.

F-4 Fantom uçaklarının düşmesinin yanı sıra hayatımızı derinden etkileyen bir başka jet olayı daha yaşadık. 24 Kasım tarihinde Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen kimliği belirsiz uçağın Su-24 tipi bir Rus uçağı olduğu ortaya çıktı… Ortalık karıştı.

13.

13.

Kayyım

Kayyum mu kayyım mı derken hayatımızda hiç gereği yokken bir kayyım konusu belirdi. Paralel yapıya ait olduğu iddia edilen Koza İpek grubuna atanan kayyım gündem oldu. Hele Kayyım başkanının 105 bin liralık maaşı hepimizin aklını başından aldı.

Koalisyon

7 Haziran seçimlerinin ardından hayatımıza tekrar girdi, hatta eski Ak parti milletvekili Uğur Işılak bir koalisyon şiiri bile yazdı, ama kısmet değilmiş. Sadece Ak parti’nin yürüttüğü koalisyon görüşmelerinden hiçbir sonuç alınamadı. Tekrar seçime gittik.

14.

14.

Rusya ile yaşadığımız krizde Putin’in ardından en çok telaffuz ettiğimiz isim oldu Rus dışişleri bakanı Sergey Lavrov. Hatta krizin ardından en yüksek düzeyde görüşmeyi de Mevlüt Çavuşoğlu ile kendisi gerçekleştirdi, tabii ki bir sonuç çıkmadı.

15.

15.

Mehmet Selim Kiraz

İstanbul Adalet Sarayı'nda yasadışı DHKP-C örgütü üyeleri tarafından rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz ilerleyen saatlerde polisin düzenlediği operasyonda iki eylemci ile birlikte hayatını kaybetti. 

Muhtarlar

Şüphesiz ki 2015 yılının en çok gündem olan grubu oldu muhtarlar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin yollarını aşındırdılar, cumhurbaşkanı ile pozlar verdiler, günden hakkında ilk ağıdan bilgilendirildiler. Tabii devamında kendilerine çok önemli görevler de verildi, mesela bir tanesi bu görevden yola çıkıp gece tek başına dolaşan kızların bacaklarını kırmaya kadar götürdü işi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16.

16.

Türk bilim insanı Aziz Sancar’ın Kimya dalında Nobel ödülünü alması göğsümüzü kabarttı. Böylece Orhan Pamuk’un ardından nobel alan bir başka Türk Aziz Sancar günlerce Nobel hakkında konuşmamıza vesile oldu.

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/beyin-jimnastigi-yapiyoruz-aziz-sancar-turkiye-de-kalsaydi--600804

http://onedio.com/haber/hakiki-milli-basari-2015-nobel-kimya-odulunu-kazanan-aziz-sancar-ve-calismalari-600889

17.

17.

2015 yılını domine etti resmen. Gerek sosyal medyada paylaştıkları, gerek eylemleri, gerekse de açıklamalarıyla bir Osmanlı Ocakları gerçeğiyle yüzleştik. Ancak birilerini rahatsız etmiş olacaklar ki uyarıldılar ve daha geçen gün yaşanan toplu istifa ile gündemden düşme yoluna girdiler.

18.

18.

Özgecan Aslan

Kadına Şiddetin, tecavüzlerin, kadın cinayetlerinin simge ismi oldu, bindiği minibüste, şoför tarafından tecavüz edilmek istenip direnince vahşice katledilen Özgecan Aslan. Öyle ki onu öldüren, katile yardım ve yataklık eden 3 kişinin ağırlaştırılmış müebbet cezası olması bile içimizi soğutmadı.

Ölümler

Afet Ilgaz, Seyfi Doğanay, Müzeyyen Senar, Yaşar Kemal, Erol Büyükburç, Kayahan, Zeki Alasya, Bedri Koraman, Behiye Aksoy, Sadun Boro, Sümer Tilmaç, Süleyman Demirel, Fikret Otyam, Tomris İncer, Levent Kırca, Memduh Ün, Ankaralı Namık, Sinan Şamil Şam, Fikret Şeneş, Kamran İnan, Atilla Arcan gibi pek çok önemli isim 2015 yılında aramızdan ayrıldı. 2015 iş, sanat ve politika dünyası için bir kayıplar yılı oldu.

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/ozgecan-aslan-vahsetinden-sonra-turk-kadinlari-yasadiklarini-sendeanlat-diyerek-paylasti-454124

http://onedio.com/haber/tecavuzun-bir-siddet-sucu-oldugunu-unutan-turkiye-453440

http://onedio.com/haber/2015-yilinda-aramizdan-ayrilan-26-unlu-isim-638902

19.

19.

Şüphesiz ki son aylarımız Putin ile yatıp kalkarak geçti. Her gün yaptığı yeni bir açıklama ve Türk hükümetine bedel ödetme azmi ile bir bela gibi çöktü üzerimize. Her ne kadar bugünlerde biraz hafiflemiş olsa da, onları öyle bırakmam lafı kulaklarımızda hala. 

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/putin-in-sakasinin-olmadigini-gosteren-42-fotograf-161500

http://onedio.com/haber/putin-sirtimizdan-bicaklandik-ciddi-sonuclari-olacak--629829

20.

20.

Keşke yapmasaydınız dedirten onlarca restorasyon faciasına maruz kaldık 2015 yılı boyunca. Bunca uyarıya, tepkiye rağmen hala acemice, saçma sapan yapılan restorasyonlar içimizi acıttı. En son Aspendos antik tiyatrosuna mutfak mermeri döşediklerini görünce “aboovvv” dedik komple. 

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/-restorasyon-konusunda-adeta-bir-dunya-markasi-oldugumuzun-ispati-15-mimari-facia-544863

İçeriğin Devamı Aşağıda

21.

21.

Suruç

20 Temmuz 2015'te yerel saatte 12:00 civarında Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı intihar saldırısında 34 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı. Saldırı; aralarında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP)'nin gençlik kolu, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin de bulunduğu 300 kişinin Amara Kültür Merkezi bahçesinde IŞİD’in Kobani Kuşatması sonrası, Kobani'nin yeniden inşa çalışmaları konusunda basın açıklaması yaptığı sırada meydana geldi. Canlı bombanın IŞİD ile ilişkisi olan Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu belirlendi. Bu saldırının ardından bölge tam anlamıyla kaosa sürüklendi.

Seçim

2015 bir seçimler yılı oldu. Önce 7 Haziran, ardından 1 Kasım seçimlerini yaşadı Türkiye. 7 Haziran ardından yaşanan koalisyon kurma süreci, sonrasında alınan erken seçim kararı, 1 Kasım seçimlerinde Ak partinin yeniden tek başına iktidar olması ve iki seçim arasında yaşadığımız kaos günleri hala sıcaklığını koruyor. Güneydoğu Anadol bölgesinde fiili OHAL durumu devam ediyor. 

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/suruc-katliami-nda-hayatini-kaybeden-guzel-insanlar-548825

http://onedio.com/haber/suruc-ta-canli-bomba-saldirisi-28-kisi-can-verdi-548353

http://onedio.com/haber/secim-oncesi-27-fantastik-miting-pankarti-521256

http://onedio.com/haber/secim-sonu-capsleri-522999

22.

22.

22 Şubat tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri, 'Şah Fırat' operasyonu ile Suriye'ye girdi. Süleyman Şah Türbesi'nde bulunan 40 Türk askeri, Süleyman Şah'ın naaşı ve diğer manevi değeri bulunan eşyalar çıkarıldı ve türbe ile yakınındaki karakol patlayıcı ile imha edildi. Operasyonda bir asker hayatını kaybetti. Daha sonra türbe Suriye’nin Eşme köyü yakınlarında yeniden inşa edildi. 

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/-ordu-suleyman-sah-icin-suriye-ye-girdi-iddiasi-458248

23.

23.

1966 yılında Şınak’ın Cizre ilçesinde doğan Tahir Elçi, Avukat ve aktivist kimliği ile biliniyordu. İnsan hakları, demokrasi, barış, tarih, vb. konular üzerinde hassasiyetle duran Tahir Elçi, bir TV programında söylediği “PKK terör örgütü değildir” sözü sebebiyle tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmiş, ama tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Daha sonra eşinin “keşke tutuklansaydı da ölmeseydi” dediği elim olay yaşandı. 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, dört ayaklı minare’nin korunmasına yönelik yaptığı basın açıklaması sonrası yaşanan silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Katili hala bilinmiyor.

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/diyarbakir-baro-baskani-elci-olduruldu-632314

24.

24.

Çin’in ağır zulüm uyguladığı iddia edildi bir dönem. Tüm sosyal medya Uyghur Türklerinin yaşadığı zulmün fotoğraflarıyla çalkalandı. Ancak sonra bu fotoğrafların çoğunun yalan olduğu ortaya çıkınca Uygur Türkleri de bir anda unutuldu gitti.

25.

25.

29 Ekim 2014 tarihinde TV8 kanalında yayını başlayan ve 20 Eylül 2015 tarihinde final yapan yarışma programı sonucu ile çok konuşuldu. Yarışmanın 20 Eylül 2015 tarihinde Ütopya hangarında yapılan finalinde 26 eski Ütopya yarışmacısının oylarıyla Tuncay, gazete satışlarıyla Semih, sms oylamasıyla Tuncay Kes rakibini 2-1 yenerek şampiyon oldu ve ortalık karıştı. Birçok konuda sessiz kalan çoğunluk Semih’in hakkını savunmak için neredeyse kalkışmaya girişti. Yarışmada bir de Kurretülayn Matur  isimli bir arkadaş vardı, ismi ilginç açıkçası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26.

26.

Artık Cumhuriyet bayramının yeni bir anlayışla kutlanacağını söyleyen cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1940’lı yılların cumhuriyet bayramı kutlamalarına değinerek, o kutlamaları 'bir yanda fraklı, valsli, şampanyalı cumhuriyet bayramı kutlamaları yapılırken, kapının hemen dışında, ayağına giyecek ayakkabı, sırtına ceket bulamayan, yarı aç-yarı tok hayatını sürdürmeye çalışan bir millet, şaşkınlıkla bu manzarayı seyretmektedir” şeklinde değerlendirince ortalık karıştı. Kimdi acaba vals yapan iki ayyaş? Pardon ayyaşı bir önceki yıl demişti. 

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/12-madde-ile-osmanli-nin-bati-muzigiyle-imtihani-ecdadimiz-vals-besteliyordu--624810

27.

27.

İsmiyle büyük bir ironi halinde olan, ihalelerine 2013 yılında başlanmış olan Samsun'dan Artvin'e kadar uzanan yaylaları asfalt yolla birbirine bağlama projesi. Bu projeyi engellemek isteyenlerin Havva Ana öncülüğünde yaptığı direniş ve “kimdir devlet, devlet benim için var” sözleriyle gündemde kendine yer buldu.

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/yol-yesilken-dursunlar-diye-yesilyoladurde-hashtag-ine-destek-buyuyor--530487

28.

28.

Ve nihayet kaçtı. Hakkında yakalama kararı çıkmadan az önce, bir diğer savcı Celal Kara ile birlikte önce Gürcistan’a oradan Avrupa’ya gitti. Hala ortada yok, nerede olduğunu bilen biliyordur.

Daha fazlası: http://onedio.com/haber/-kahramanliktan-kanun-kacakligina-zekeriya-oz-565920

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
71
43
11
7
7
1