Görüş Bildir
Haberler
Putin: 'Sırtımızdan Bıçaklandık, Ciddi Sonuçları Olacak'

etiket Putin: 'Sırtımızdan Bıçaklandık, Ciddi Sonuçları Olacak'

ATKN
24.11.2015 - 15:30

Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde, Türkiye sınırı yakınında Rusya'ya ait uçağın düşürülmesinin ardından sert bir açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Sırtımızdan bıçaklandık. Rus uçağı ve pilotları, Türkiye için hiçbir şekilde tehdit teşkil etmedi. Uçağın düşürülmesinin Türk-Rus ilişkilerine ciddi sonuçları olacaktır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ürdün'de Kral Abdullah ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Putin'in açıklamaları şöyle:

'Sırtımızdan bıçaklandık'

Rus uçağının Suriye’de düşürülmesi olayı terörle mücadele çerçevesinin dışına çıkıyor. Şimdi sırtımızdan da bıçaklandık, terörle mücadele eden uçaklarımız sırtından vuruldu.

'Türkiye topraklarından 1 kilometre uzaklıktaydı'

'Türkiye topraklarından 1 kilometre uzaklıktaydı'

Uçak Suriye topraklarında, Türkiye sınırından 4 kilometre ileride bir bölgeye düştü. Saldırı esnasında, 6000 metre yükseklikte ve Türkiye topraklarından 1 kilometre uzaklıkta bulunuyordu. Rus uçağı ve pilotları, Türkiye için hiçbir şekilde tehdit teşkil etmedi. Bu çok açık.

'Türkiye de koalisyon dahilinde güya terörle mücadele eden ülkelerden biri'

Uçaklarımız Lazkiye’nin kuzeyinde IŞİD’le mücadele operasyonu gerçekleştiriyordu. Burası çoğu Rusya kökenli (Çeçen) militanların yoğun biçimde konuşlandığı dağlık bir bölge. Bu bağlamda uçaklarımız, teröristlere önleyici saldırılar düzenleme görevini yerine getiriyordu. Üstelik biz ABD ile bu tür olayların önlenmesi konusunda anlaşma imzalamıştık. Türkiye de ABD öncülüğündeki koalisyon dahilinde güya terörle mücadele eden ülkelerden biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Türk-Rus ilişkilerine ciddi sonuçları olacaktır'

'Türk-Rus ilişkilerine ciddi sonuçları olacaktır'

Uçağın düşürülmesinin Türk-Rus ilişkilerine ciddi sonuçları olacaktır. Rusya, Türkiye’ye sadece komşu olarak değil, aynı zamanda dost bir ülke olarak yaklaşmıştır. Böyle bir adım kimin işine yarardı bilemiyorum ama bizim buna ihtiyacımız yok.

'Türkiye ne istiyor?'

Türkiye, Rus uçağının düşürülmesinden sonra acilen Rusya ile iletişim kurmak yerine, sanki uçağı Rusya düşürmüş gibi NATO’ya başvurdu. Türkiye ne istiyor? NATO’yu IŞİD’in hizmetine sunmayı mı?

Uçağımızın düşürülmesiyle ilgili tüm yaşananları analiz edeceğiz. Teröristlerin elindeki bölgelerden büyük miktarda petrol ve petrol ürününün Türkiye'ye gittiğini uzun zamandır biliyoruz. Buradan terörist grupların eline büyük paralar geçiyor.

Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
290
157
100
38
36
17
1