Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Genelinde Büyük Elektrik Kesintisi

Türkiye Genelinde Büyük Elektrik Kesintisi

Batuhan
31.03.2015 - 10:56 Son Güncelleme: 31.03.2015 - 16:10

Fotoğraf: Alma Brnicanin / Al Jazeera Türk

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’nin dört bir yanında meydana gelen elektrikler kesintisi birçok kentte hayatı felç etti. Sosyal medyada elektrik kesintisi mesajları yağıyor. 

Enerji Bakanı Taner Yıldız, kesintinin nedenine ilişkin soruya 'Scada merkezi bölgeleri izole ettiği için mi, operasyon hatası mı var, yoksa siber saldırı mı anlık takip ediyoruz. Kesin bir şey söylemekten şu an kaçınmam lazım. Bu kadar geniş alanda kesintiye çok sık rastlamamıştık' dedi. Yıldız, 'Enerji yetersizliği diye bir şey söz konusu değil. Nereden kaynaklanıyor olabilir, iletim hatlarından veya manevra dediğimiz bir hadiseden kaynaklanıyor olabilir' ifadelerini kullandı.

DHA ve CHA'nın verdiği bilgiye göre İstanbul'da metro seferleri elektrik kesintisi nedeniyle durdu. Yaşanan aksamaların ardından İstanbul'da Marmaray ve tramvay seferleri yeniden başladı. 

Ankara'da da metro seferleri durdu.

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş.'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi.

Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

Hürriyet'e konuşan Enerji Bakanlığı yetkilileri, “Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi” dedi.

Kesintinin tam olarak neden kaynaklandığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Şu ana kadar, Ankara, Adana, Adıyaman, Batman, Karaman, Karabük, Mardin, Trabzon, Aydın, ArtvinEdirne, Düzce, Diyarbakır, Kars, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Sinop, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Isparta, Burdur, Bitlis, Yozgat, Kütahya, Sivas, Siirt, Kayseri, Çanakkale, Konya, Gaziantep, Hatay, Kırşehir, Denizli, Kahramanmaraş, Eskişehir, Uşak, İzmit, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik ve Samsun illerinden kesinti olduğu yönünde bilgi gelmişti.

Elektrik verilmeye başlandı

AA tarafından paylaşılan bilgiye göre; TEİAŞ'tan, Ankara ve İstanbul'un yüzde 15'ine elektrik verilmeye başlandığı, Ankara'da metro ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de elektrik verilen yerler arasında olduğu bildirildi.

Trabzon, Rize, Gümüşhane, Artvin, Bayburt, Giresun, Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop'a da elektrikler yeniden verilmeye başlandı.

Tekirdağ merkez, Şarköy, Marmara ereğlisi ve Malkara ilçeleri enerjilendirilmiş, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerine ise kısmen elektrik verildi. Kırklareli ve Lüleburgaz ilçesi ile Edirne’nin bir kısmına da enerji verildi.

Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (EDAŞ) Genel Müdürü Fikret Akbaş, bir saat 15 dakikalık kesintinin ardından sorumluluk bölgeleri olan Erzurum, Erzincan, Ardahan, Ağrı, Kars, Iğdır ve Bayburt illerine elektrikvermeye başladıklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
1
0
0
0