Görüş Bildir
Haberler
Hürriyet Binasına Taşlı Sopalı Saldırı

Hürriyet Binasına Taşlı Sopalı Saldırı

Onedio Medya
06.09.2015 - 23:56 Son Güncelleme: 07.09.2015 - 13:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın '400 vekil' açıklamasının veriliş şekline tepki gösteren yaklaşık 200 kişilik bir grup Hürriyet Gazetesi’nin Bağcılar’daki merkez binasına saldırdı. Hürriyet'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini Dağlıca'daki terör saldırısıyla ilgili söylemiş gibi paylaşması tepki çekmiş ve AK Partililer protesto çağrısı yapmıştı. Hürriyet, saldırıyı 'çirkin saldırı' başlığıyla duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Hürriyet gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ATV ve A Haber canlı yayınında '400 milletvekili' ile ilgili sözlerini, Dağlıca'daki saldırıyla ilgili söylemiş gibi paylaşmış ve tepki çekmişti.

Erdoğan ne dedi?

Tepkiler üzerine Hürriyet, tweeti kaldırmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Protesto çağrısı

Fotoğraf: Radikal

Hürriyet, olayı şöyle duyurdu:

'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam ATV’de yayınlanan söyleşisindeki bazı sözlerin hurriyet.com.tr’de veriliş şekline tepki gösteren yaklaşık 200 kişilik bir grup Hürriyet Gazetesi’nin Bağcılar’daki merkez binasına saldırdı.

Saat 23.15’te gelen göstericiler, önce bahçe girişindeki bariyeri kırıp güvenliği aşarak binaya girmeye çalıştılar. Bina girişindeki camlar ve döner kapı taş ve soplarla kırılırken, saldırganların içeri girmeleri bina güvenliği tarafından güçlükle önlendi. 

Olay sırasında bazı güvenlik görevlilerine taş isabet etti. Saldırganlar bir süre sonra polis ekiplerinin gelmesi üzerine bahçe dışına çıkarıldılar ancak dağılmadılar. Kalabalık Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar atarak uzun süre kapı önünde bekledi.

Saldırı sonrası gazetemizi arayan birçok okurumuz geçmiş olsun dileklerini iletti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Hürriyet Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’i arayarak “Geçmiş olsun. Bu olay Türk demokrasisi için büyük bir ayıptır” dedi.'

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin: 'Demokrasi tarihine kara bir sayfa'

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin: 'Demokrasi tarihine kara bir sayfa'

Hürriyet Gazetesi’nin İstanbul Bağcılar’daki merkezine düzenlenen çirkin saldırıya, Genel Yayın Yönetmenimiz Sedat Ergin sert bir tepki verdi. Saldırının Türk demokrasi tarihine kara bir sayfa olarak geçeceğini belirten Ergin, “Bu saldırı iktidar partisi yandaşları tarafından yapılıyor. Bir demokraside siyasi partiler, şiddetle arasına mesafe koymalı.” diye konuştu.

Hürriyet Gazetesi merkezine düzenlenen saldırı sonrası CNN Türk canlı yayınına katılan Sedat Ergin, şunları söyledi:

“Hürriyet Gazetesi, Türkiye'nin en etkili gazetesi. Bağımsız gazeteciliğin sembolü olan bir gazete. Herhangi bir gazetenin saldırıya uğraması kınanmalıdır ama bu kimliğe sahip bir gazeteye saldırılması Türk demokrasi tarihine kara bir sayfa olarak geçecektir.

Velev ki hata var'

Gelen kişilerin AK Partili olduğu anlaşılıyor. Zaten saklamıyorlardı da. Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan atıyorlardı. Bu haberin veriliş şekli hatalı mı değil mi diye biz de kendi içimizde bakıyoruz. Hatamız varsa kabul ederiz, yüzleşiriz. Velev ki hata var. Hiçbir hata taşlı sopalı saldırıyı meşru göstermez. Bir demokraside, hukuk devletinde hiçbir hata taşlı, sopalı saldırının gerekçesi olamaz. 

'Saldırıyı yapanların Cumhurbaşkanı'nı bu şekilde sahiplenmesi de ilginçtir'

Bu saldırı iktidar partisi yandaşları tarafından yapılıyor. Bir demokraside siyasi partiler, şiddetle arasına mesafe koymalı. Bir kırılma vardır. Onu geçtiğiniz noktada hukuk zemininin dışına çıkarsınız. Bir gazeteyi protesto etmek için önüne gelebilirsiniz ama şiddet kullandığınız anda bu bir suçtur. Zaten yarın da avukatlarımız gerekli girişimlerde bulunacaklar. 

Ben çok üzüldüm. Buraya saldıran kişiler Sayın Cumhurbaşkanımız lehine slogan atıyorlardı. Bu saldırıyı yapanların Cumhurbaşkanı'nı bu şekilde sahiplenmesi de ilginçtir.

'Hatanın cezası taş ve sopalarla cam çerçeve kırmak mıdır?'

Biz hatamız varsa düzeltiriz, kabul de ederiz. Biz de konuyu inceliyoruz. Onların iddiası çarpıtıldığı şeklinde. Fakat dinlediğimizde o söz aynen ağzından çıkmış. Fakat bağlamı ne? Biz de tartışıyoruz. Diyelim ki; hurriyet.com.tr'deki editör arkadaşımız hata yaptı. Bunun cezası kalkıp taş ve sopalarla cam çerçeve kırmak mıdır? 

Bugün Türk demokrasi tarihine kara bire sayfa olarak geçecektir. Ben bu nahoş olaydan sonra herkesin oturup düşünmesini istiyorum. Bu kutuplaştırıcı dilin bir an önce terkedilmesi gerekiyor. 

'Gazetecilikten vazgeçecek değiliz'

Sosyal medyada paylaşılanlara bakınca, Madımak olayına benzeten, Hadi gelin Madımak gibi yakacağız diyenler var. Bu tür tweetlerle ilgili insan ne diyeceğini bilemiyor. Hepsini yargıya taşıyacağız.

Bu saldırılar nedeniyle bağımsız gazetecilikten vazgeçecek değiliz. Bağımsız gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. Bütün bunlar gelip geçici olaylardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter'dan konuyla ilgili paylaşımlar:

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0