Görüş Bildir
Deprem Bölgelerine Gönderilen Yardımların Çoğu Sokaklarda Savrulup Ziyan Oldu!
Türkiye'iyi sarsan deprem felaketinden sonra, tam anlamıyla 7'den 70'e kadar herkes depremzedeler için seferber oldu.Deprem bölgelerine yardımlar adeta sel gibi akıyor. Depremzedelere en sık gönderilenlerden şeylerden biri de kıyafet biliyorsunuz ki. Ancak rastgele gönderilen yardımlardan dolayı bölgelerdeki trafik yoğunlaşmış ve yardımlar depremzedelere ulaşamamıştı. Ulaşan kıyafetlerden bir kısmı da bölgedeki organizasyon eksikliğinden dolayı ne yazık ki telef oldu.Gelin detaylara hep birlikte bakalım.
Deprem Yardımlarının Hep Aynı Aileye Yapıldığını İddia Eden Kadın O Anları Kaydederken Şiddete Uğradı
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra tüm Türkiye'den ve dünyadan yardım kampanyaları ile deprem bölgesine yardımlar gönderilmeye başlandı. Birçok yardımın ise depremzedelere doğru ve düzgün bir şekilde ulaştırılamadığı iddia ediliyordu. Deprem yardımlarının hep aynı aileye yapıldığını iddia eden bir depremzede ise, 'Sadece kendi arabalarına dolduruyorlar' diyerek o anları kaydetti.
Deprem Bölgesinde Salgın Hastalıkları Önlemek için Enkazlara Çamaşır Suyu Dökülmeli mi?
7.7 şiddetinde Kahramanmaraş depreminin ardından yaralı ve ölü sayısı artmaya devam ediyor. Enkaz altında hayatını yitirenlerle de birlikte deprem bölgesinde su, ilaç ve hijyen sorunu göz önüne alınarak salgın hastalıkların yayılmaması için çeşitli önlemler alınabileceği konuşuluyor. Bunlardan birisi de enkazlara çamaşır suyu dökmek. Peki, bu önlem ne kadar işe yarıyor ya da tehlikeli mi?
Reklam
Hande Doğandemir'den Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur'u Hedef Alan AKP'li Yöneticiye Cevap
Kahramanmaraş merkezli depremin ardından 10 ilimize hız kesmeden birçok kurum ve kuruluş tarafından yardımlar gönderiliyor. Ahbap ve Oğuzhan Uğur'un ekibi de depremin ilk gününden itibaren depremzedelere el uzattı. Bu iki ekip ünlü isimlerle de hareket ederek milyonlarca bağış topladı fakat bu bağışlar bazı kişileri rahatsız etti. Bir AKP yöneticisi Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur'u sosyal medyada hedef gösterdi. Oyuncu Hande Doğandemir de daha fazla dayanamayarak AKP'li yöneticiye cevap verdi.
Enkaz Yerine Para Kokusu Alanlara Karşı Haluk Leventle Birlikte Milyonların Sloganı: AFAD da Bizim AHBAP da!
etiket
Türkiye'nin tarihinde yaşadığı en büyük felaketlerinden birinden el birliğiyle, dayanışmayla çıkmaya çalışan bir kesime karşı felaketin gerçekleşmesinden günler sonra ortaya dökülenler vicdanları yaralıyor. Türkiye'de AFAD koordinasyonunda yürütülen deprem felaketinde ayni ve nakdi yardımlar, arama kurtarma ekipleri hem organizasyonu hem koordinasyonu geniş bir alanda etkili olan sıkıntıları azaltmaya çalışıyor. Bu birliğe ise her zamanki gibi engeller çıkıyor. Bölgede canla başla faaliyet gösteren AHBAP ekibine yönelik organize hareket yine Haluk Levent'in mesajlarıyla karşılaştı.
Reklam
Reklam
Reklam
Umuda Koşanlar Derneği Kurucusu Eski Oyuncu Gamze Özçelik ve Ekibi Depremzedeler İçin Kolları Sıvadı!
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu. Yardım çalışmalarına birçok ünlü ismin katıldığı arama, kurtarma, gıda ve barınma ekiplerine Arka Sokaklar dizisiyle yıldızı parlayan eski oyuncu Gamze Özçelik de katıldı. Oyunculuğun ardından gözlerden uzak bir yaşam sürüp Umuda Koşanlar isimli yardım derneğini kuran Gamze Özçelik, deprem bölgelerinde yemek yaparak depremzedelere dağıtıyor!
Deprem Tahliye Alanları Nerede? Deprem Bölgesinden Ayrılacaklar İçin 10 İldeki Tahliye Noktaları
10 ilimizde yıkıcı bir etki gösteren depremin 5.günündeyiz. Binlerce vatandaşımızı kaybettik, binlerce ev, iş yeri ise yıkıldı. Bir yandan arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandan da şehirlerden tahliyeler başladı. Depremden etkilenen kişiler deprem bölgesinden tahliye ediliyor. Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Şanlıurfa, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman'da tahliye noktaları oluşturuldu. Halkın bu bölgelerden güvenli tahliyesi sağlanıyor.İşte o adresler...
Reklam
Deprem Bölgesinde Olduğunu Söyleyen Dr. Mehmet Öz Hakkında Ortaya Atılan Skandal İddia!
Kahramanmaraş merkezli depremin ardından felaketten etkilenen 10 ilimizde ilk günden itibaren yardımlar hızlı bir şekilde ulaştırılmaya çalışılıyor. Sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve gönüllülerin büyük çabasıyla depremzedelere yardımlar yapılırken diğer yandan birçok ünlü isim de deprem bölgesine gitti. Dünyaca ünlü Dr. Mehmet Öz de yaptığı paylaşımda hem Türkiye'de hem de Suriye'de olduğunu paylaştı fakat Öz hakkında ortaya ilginç bir iddia atıldı.
Reklam