Görüş Bildir
Deprem Tahliye Alanları Nerede? Deprem Bölgesinden Ayrılacaklar İçin 10 İldeki Tahliye Noktaları
10 ilimizde yıkıcı bir etki gösteren depremin 5.günündeyiz. Binlerce vatandaşımızı kaybettik, binlerce ev, iş yeri ise yıkıldı. Bir yandan arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandan da şehirlerden tahliyeler başladı. Depremden etkilenen kişiler deprem bölgesinden tahliye ediliyor. Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Şanlıurfa, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman'da tahliye noktaları oluşturuldu. Halkın bu bölgelerden güvenli tahliyesi sağlanıyor.İşte o adresler...
Deprem Bölgesinde Olduğunu Söyleyen Dr. Mehmet Öz Hakkında Ortaya Atılan Skandal İddia!
Kahramanmaraş merkezli depremin ardından felaketten etkilenen 10 ilimizde ilk günden itibaren yardımlar hızlı bir şekilde ulaştırılmaya çalışılıyor. Sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve gönüllülerin büyük çabasıyla depremzedelere yardımlar yapılırken diğer yandan birçok ünlü isim de deprem bölgesine gitti. Dünyaca ünlü Dr. Mehmet Öz de yaptığı paylaşımda hem Türkiye'de hem de Suriye'de olduğunu paylaştı fakat Öz hakkında ortaya ilginç bir iddia atıldı.
Reklam
Devletin Piyasa Regülasyonuna Karşı Deprem Fırsatçılığı Üzerinden Geliştirilen Ekonomi Teorisi Beyin Yaktı!
Türkiye, her yaşanan felakette olduğu gibi bu felakette de ikiye ayrıldı: İyiler ve kötüler! Çok temel insani bir ayrım olan bu durumda bir yandan bölgede can kurtarmaya çalışan tüm ülkeden ve dünyadan ekipler, bir yandan bölgeye gitmeden etkilenmeyen kesimde yardım organize eden gençler, elden ele yardım ulaştıran ünlü ünsüz birçok gönüllü varken, diğer yandan acıdan çıkar devşirenler, yapılanlara köstek olmak dışında gerekliliği bulunmayanlar gibileri de varken akıl ve vicdan sınırlarının almadığı daha nice kötülükler var. Tüm bunlar arasında beyin yakan anlamsızlıklar da bulunuyor.
İki Kız Kardeş Harçlıklarıyla Aldıkları Bebe Bisküvisini Deprem Bölgesine Gönderdi
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 10 ilde binlerce insanın hayatına kaybetmesine neden oldu. Ekiplerin arama kurtama çalışmaları devam ederken, Türkiye'nin her yerinden depremzedelere yardım kolileri gönderiliyor.   Bolu'da 8 ve 12 yaşlarındaki iki kız kardeş, harçlıklarıyla aldıkları bebe bisküvisi ile kendi yaptıkları bileklikleri, 'asrın felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgeye yolladı.
Reklam
Deprem.io Nedir ve Nasıl Kullanılır? Deprem.io Ne İşe Yarar?
Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş depreminin ardından yurt genelinde seferberlik ilan edildi. Herkes elinden gelen tüm yardımı etmek için kolları sıvadı. Bu kesimlerden bir tanesi de gönüllü yazılımcılar oldu. Gönüllü yazılımcılar tarafından geliştirilen Deprem.io adındaki platform, depremzedelere yardım etmek ve ihtiyacı olanların yardım almasını sağlayan uygulama kullanıma açıldı. Peki Deprem.io nedir ve nasıl kullanılır? Deprem.io ne işe yarar? İşte detaylar...
Sahra Hastaneleri Hakkında Tüm Detaylar: Deprem Bölgesine Kurulan Sahra Hastaneleri Nerede, Kimler Kurdu?
Kahramanmaraş'ta Pazartesi günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, tüm yurdu derinden etkiledi. 4. seviye acil durum ilan edilen depremde, binlerce can kaybı yaşandı. Uluslararası yardım talebimize birçok ülkeden duyuldu. Yardım çığlığımıza sessiz kalmayan ülkeler, yardım ekipleri, arama kurtarma ekipleri ve yardım malzemeleri gönderdi. Depremden sonra DSÖ de 3.seviye acil durum ilan ederek tüm imkanlarını seferber etmişti. Bölgede birçok sahra hastanesi kuruldu. İşte sahra hastaneleri hakkında merak edilenler...
Reklam
3 Metre Kayan Faya Bitişik Hacmin Gaziantep Nurdağ'dan Alınan Uydu Görüntüsü Paylaşıldı
7.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında faya bitişik hacmin 3 metre kaydığı belirtilmişti. Profesör Carlo Doglioni, Anadolu levhasının tamamının üç metre kaydığı değil, depremin yaşandığı faya bitişik hacmin üç metre yer değiştirdiğinden bahsetmiş, Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör ise fayın üç metre hareket etmesinin, Türkiye’nin üç metre hareket ettiği anlamına gelmeyeceğini belirtmişti.
Reklam
Hatay'da Bir Vatandaş: 'AFAD Girmem Dedi, TTK Ekibi Girdi 2 Dakikada Çıkardı'
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 2 büyük deprem ve ardından gelen artçı depremlerin etkilediği 10 ilimizde yaşanan büyük yıkım sonrasında arama kurtarma çalışmaları 5. günde de devam ediyor. Zafer Partisinin kurucusu ve genel başkanı Ümit Özdağ'ın ziyaret ettiği ve deprem felaketi nedeniyle büyük bir yıkım yaşayan Hatay'da bir vatandaş, AFAD'a isyan etti.
Reklam
Fuat Oktay'ın Havalimanı Tepkisine Lütfü Savaş'tan Yanıt
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde hasar gören Hatay Havalimanı'nda tadilat yaptıklarını duyuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Devletin yapamayacağını bir belediye mi gelecek yapacak? Siz kimsiniz?' diye çıkışmıştı. CHP'li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın havalimanının tadilatı için kendilerinden yardım istediğini açıkladı.
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye Deprem Desteği: 1 Milyar 780 Milyon Dolar
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremden etkilenen 10 ilde 17 bin 134 kişi hayatını kaybederken, 70 bin 347 kişi yaralandı. Kurtarma ekipleri enkaz altında kalan insanları kurtarmak için tüm hızıyla mücadele ediyor. Dünya Bankası ise Türkiye'ye deprem desteği vereceğini açıkladı. 
'Hakkımızı Arayın': Kahramanmaraş Depreminde Vefat Eden Şeyma'nın Ortaya Çıkan Tweetleri Yürek Burktu!
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'nin yüreğini dağladı. Kahramanmaraş ile birlikte 10'dan fazla çevre ilde hissedilen depremde büyük yıkımlar meydana geldi. Can kaybı 18 bin 342'ye yükselirken, 74 bin 242 kişi ise yaralandı... Özellikle Twitter üzerinden yoğun bir bilgi ve yardım akışı sağlanırken Kahramanmaraş'ta göçük altında kalarak yaşamını yitiren @ekspresyons kullanıcı adlı Şeyma'nın, 2020 İzmir ve Elazığ depremleri sırasında attığı tweet yürekleri dağladı...
Reklam