Görüş Bildir
Hatay'da Bir Vatandaş: 'AFAD Girmem Dedi, TTK Ekibi Girdi 2 Dakikada Çıkardı'
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 2 büyük deprem ve ardından gelen artçı depremlerin etkilediği 10 ilimizde yaşanan büyük yıkım sonrasında arama kurtarma çalışmaları 5. günde de devam ediyor. Zafer Partisinin kurucusu ve genel başkanı Ümit Özdağ'ın ziyaret ettiği ve deprem felaketi nedeniyle büyük bir yıkım yaşayan Hatay'da bir vatandaş, AFAD'a isyan etti.
Fuat Oktay'ın Havalimanı Tepkisine Lütfü Savaş'tan Yanıt
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde hasar gören Hatay Havalimanı'nda tadilat yaptıklarını duyuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Devletin yapamayacağını bir belediye mi gelecek yapacak? Siz kimsiniz?' diye çıkışmıştı. CHP'li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın havalimanının tadilatı için kendilerinden yardım istediğini açıkladı.
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye Deprem Desteği: 1 Milyar 780 Milyon Dolar
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremden etkilenen 10 ilde 17 bin 134 kişi hayatını kaybederken, 70 bin 347 kişi yaralandı. Kurtarma ekipleri enkaz altında kalan insanları kurtarmak için tüm hızıyla mücadele ediyor. Dünya Bankası ise Türkiye'ye deprem desteği vereceğini açıkladı. 
Reklam
'Hakkımızı Arayın': Kahramanmaraş Depreminde Vefat Eden Şeyma'nın Ortaya Çıkan Tweetleri Yürek Burktu!
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'nin yüreğini dağladı. Kahramanmaraş ile birlikte 10'dan fazla çevre ilde hissedilen depremde büyük yıkımlar meydana geldi. Can kaybı 18 bin 342'ye yükselirken, 74 bin 242 kişi ise yaralandı... Özellikle Twitter üzerinden yoğun bir bilgi ve yardım akışı sağlanırken Kahramanmaraş'ta göçük altında kalarak yaşamını yitiren @ekspresyons kullanıcı adlı Şeyma'nın, 2020 İzmir ve Elazığ depremleri sırasında attığı tweet yürekleri dağladı...
Sokakta Kalan Depremzedeler İçin Verilen Ücretsiz Ev İlanları 'İyi İnsanlar İyi ki Var' Dedirtti!
Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrasında tüm ülke birbirine kenetlendi, herkes elinden ne gelirse yapmaya çalıyor.  Depremzedelerin kendilerine ulaşabilmeleri için sahibinden.com'a ilan veren bazı vatandaşlar da evlerini depremzedelere ücretsiz şekilde kiralayacaklarını dile getiriyorlar.Bu içerik 9 Şubat 2023 tarihinde oluşturulmuştur, bu içeriğe erişim sağladığınız zamana göre eklenen bağlantı adreslerinde bulunan ilanlar kaldırılmış olabilir. 
Reklam
Reklam
Sesini Duyurmak İsteyenlerin Yardım Mesajlarını Yayınlıyoruz!
Yaşanan büyük deprem felaketinden sonra sosyal medya platformları herkesin sesi oldu. Ancak bugün akşam saatlerinden itibaren sosyal medya kullanıcıları Twitter, TikTok, Instagram ve WhatsApp gibi platformlarda erişim problemi yaşamaya başladılar. Bu sebepten dolayı Onedio ailesi olarak yardım mesajlarınızı yayınlıyoruz. Not: Liste günceldir. 
Enkazdan Çıkarılan Hayvanların Bakımı İçin HAYTAP Sahra Çadırı Devrede
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, tüm yurdu derinden etkiledi. 4.seviye acil durumun ilan edildiği felakette korkunç bir yıkım yaşandı. Depremin 5.gününde hala arama kurtarma çalışmalarına devam edildiği belirtildi. Enkazdan birçok vatandaşımız sağ kurtarıldı. Ayrıca enkazdan sağ kurtarılan can dostlarımız da içimize bir nebze olsun su serpti. Bölgede kurtarılan hayvanlar için ücretsiz hizmet veren veteriner klinikleri vardı. HAYTAP, deprem bölgesindeki etkilenen hayvanlar için bir de sahra çadırı kurdu. İşte detaylar...
İTÜ'den Büyük Çalışma: İnternetsiz Çalışan Enkaz Dinleme Uygulaması Nedir, Nasıl Kullanılır?
Kahramanmaraş Pazarcık'ta gerçekleşen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından, aynı gün Elbistan'da yaşanan 7.6 büyüklüğündeki deprem yıkımın daha da büyümesine yol açtı. Afetin beşinci gününde gönüllüler ve ekipler enkazlardaki arama kurtarma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. İstanbul Teknik Üniversitesi, enkaz altında kalan vatandaşlara daha çabuk ulaşılabilmesi için 'Enkaz Dinleme Uygulaması' geliştirdi. Peki enkaz dinleme uygulaması nasıl çalışır?
Reklam
Reklam
2023 YKS İlk Dönem Konuları: 12. Sınıf 1. Dönem YKS Konuları Neler?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada YKS ve LYS konularının yalnızca 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk dönemini kapsayacağını açıkladı. Bunun üstüne öğrenciler ve veliler YKS ilk dönem konularını araştırmaya başladı. Peki YKS sayısal, eşit ağırlık, sözel birinci dönem konuları neler? 12. sınıf 1. dönem YKS konuları hangileri? İşte detaylar...
Reklam