Görüş Bildir
Haberler
Libidonuzu Tavan Yaptırıp Birtakım Münasebetlerdeki Performansınızı Artıracak 12 Yiyecek

Libidonuzu Tavan Yaptırıp Birtakım Münasebetlerdeki Performansınızı Artıracak 12 Yiyecek

Kaç defa olduğunu sayamayacaksınız.

Kaynak: https://www.menshealth.com/sex-women/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ispanak ve diğer yeşil sebzeler:

1. Ispanak ve diğer yeşil sebzeler:

Japon araştırmacılara göre ıspanak, kan damarlarını genişletmeye yardımcı olan güçlü bir magnezyum kaynağı. Cinsel organlara daha iyi kan akışı, erkekler ve kadınlar için daha fazla uyarılma sağlar. Ispanak, brokoli, Brüksel lahanası gibi diğer yeşil sebzeler de cinsel hayatınıza iyi gelecek yiyecekler arasında...İyi üreme sağlığı için ekstra iyi gelen folat, homosistein adı verilen zararlı bir maddenin miktarını düşürebilir. Bu aşındırıcı amino asit, damarların iç kısmını tahriş eder ve plakaya yapışmasına sebep olur. Yüksek miktarda homosistein, periferik arter hastalığı (PAD) için önemli bir risk faktörüdür. Harvard Üniversitesi araştırmacıları, 46.000 erkekten oluşan bir çalışmada, daha fazla folat tüketen kişilerin %30 oranında daha az Periferik Arter hastalığına yakalanma riskinin olduğunu ortaya çıkardı.

2. Şekersiz çay:

Çayda bulunan antioksidan kateşin, cinsel güç ve beyin gücü için vücudun her yerine kan akışını sağlar; hafıza, ruh hali ve odaklanmayı geliştirir. Özellikle kateşinin yağ yakımını arttırdığı düşünülmektedir. Beslenme Dergisi'nin yaptığı bir araştırmada, 12 hafta boyunca günde üç ila beş fincan yeşil çayı tüketenlerin vücut ağırlığında yaklaşık yüzde 5'lik bir azalma olduğu sonucuna varıldı. Satın alınan çayların her gün taze demlenmiş sıcak veya soğuk yeşil/siyah çayla eş değer olduğunu düşünler bu konuda yanılıyor. Ayrıca şekersiz çay; yüksek kalorili olan ve aşırı miktarda şeker içeren içecekler için başka bir alternatif. Pek çok meşrubatta yüksek fruktozlu mısır şurubu, zamanla diyabete dönüşebilecek insülin seviyelerini yükseltir. Araştırmalar ayrıca çok fazla şeker almanın vücudun endorfin üretme yeteneğini azalttığını gösteriyor. Düşük endorfinler, depresyona neden olabilir ve depresyon, cinsel dürtüleri olumsuz etkiler.

3. Şeftali ve diğer meyveler:

Texas Medical Branch'taki bir araştırmaya göre, günde en az 200 miligram C vitamini tüketen erkeklerin sperm sayısını ve performansı daha yüksek oluyor. Çalışmada, 20 ila 35 yaş arasındaki hepsi sigara içtiği için sperm kalitesi düşük 75 erkek üç gruba ayrıldı: ikisi sırasıyla 200 ve 1.000 mg C vitamini ve iki ilaç aldı. Günlük C vitamini alıcıları spermlerinin kalitesini önemli ölçüde arttırdı ve 1.000 mg alan grubun sperm sayısında en büyük artışı gösterdiği anlaşıldı. Daha sonraki çalışmada, 30 kısır erkek, 60 günlük C vitamini takviyesinden sonra eşlerini dölleyebildi. Bazı erkeklerde doğurganlık oranı  sadece 4 gün içinde gelişme gösterdi. Konu buradayken biraz da karpuz tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü karpuz, kalbiniz ve seks için faydalı olan fito-besinlerdeki likopen, beta karoten ve büyük olan sitrülinin yüksek bileşenleriyle dolu...Teksas A&M Üniversites'nin çalışmasına göre sitrülin, kan damarlarını gevşetme konusunda oldukça iyi.

4. Yumurta:

4. Yumurta:

Yumurtalar hormon seviyelerini dengelemeye ve stresi azaltmaya yardımcı olan B6 ve B5 vitaminleri bakımından zengindir ve sağlıklı bir libido için önemlidir. Yumurtalar, etler de dahil olmak üzere diğer tüm yiyeceklerden daha fazla (özellikle sarısı) protein içerir. Protein ve B12 miktarından dolayı da kilo verme sürecinde oldukça etkilidir. Uluslararası Obezite Dergisi'nde yapılan bir araştırmada, fazla kilolu insanların 8 hafta boyunca haftanın 5 günü kahvaltıda iki yumurta veya bir simit yiyenlerden yumurta yiyenlerin simit yiyenlere göre% 65 daha fazla ve hızlı kilo verdiği ortaya çıktı.

5. Şarap ve kırmızı et:

5. Şarap ve kırmızı et:

İtalyan araştırmacılar, şaraptaki alkol ve antioksidanların kandaki arter duvarlarının gevşemesine yardımcı olarak genital kan akışını arttıran nitrik oksit üretimi tetikleyebileceği sonucuna vardı. Fakat bu alkol üretiminin bir veya iki kadehle sınırlı olması gerekir aksi takdirde alacağınız fazla alkol cinsel performansınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Alkol kullanmayan kişiler ise bunu üzüm suyuyla karşılayabilir. Kırmızı üzüm, kardiyovasküler sistemi koruyan ve cildin esnek kalmasına yardımcı olan antioksidan polifenoller içerir. Cinsel yaşantınıza iyi gelecek bir diğer besin olarak kırmızı eti söyleyebiliriz. Etin yağsız kısımları prolaktin adı verilen ve cinsel performans bozukluğuna sebep olabilen hormonun salgılanmasını engelleyen minerali içerir. Aynı zamanda kırmızı ette kas gelişimini sağlayan çinko ve konjuge linoleik asit bulunur. Et seçimi ise, fileto veya diğer kırmızı kısımlardan yana yapmanız gerekir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çekirdek ve kuruyemiş:

6. Çekirdek ve kuruyemiş:

Kuruyemiş ve çekirdek, vücudunuzda kolesterol artımına sebep olur ve iyi bir cinsel performans için vücudunuzun kolesterole ihtiyacı vardır. Antik Romalılar bilinçsiz bir şekilde yeni evlere çiftlere doğurganlık şansı için ceviz veriyordu. Bunun sebebi ise cevizin şekil olarak erkek hayasına benzemesiydi. Kuruyemişler kalori açısından yoğun olmasına rağmen içinde bulundurduğu protein kalp sağlığına iyi gelmektedir. En zengin selenyum kaynağı olan Brezilya fıstığı, prostat ve kolon kanserini önleyici  bir mineraldir.  Ceviz, tüm kuruyemişler arasında en fazla antioksidanı içerir. Yeme alışkanlığınıza bunları eklemek; kanser, kalp hastalığı ve Alzheimer hastalığı riskinizi azaltabilir. Ceviz, badem ve diğer benzer kuruyemişler, aynı zamanda LDL kolesterolünü ve pıhtılaşmayı artıran ve felce yol açabilen Lipoprotein bileşiğini azaltır. Annals of Internal Medicine'de yayınlanan bir araştırmaya göre ise; ayçekirdeği, herhangi bir gıdadan çok daha fazla miktarda E vitamini içerir.

7. Baklagiller:

7. Baklagiller:

Protein, kilo bakımı için her öğün tüketmeniz gerekecek kadar önemlidir ve diğer yiyecek türleriyle karşılaştırıldığı zaman metabolizmayı daha fazla arttırdığı gözlemlenmektedir. Ayrıca kas oluşumuna yardımcı olur ve yaş artımına bağlı olarak meydana gelen kas kaybını engeller. Peki, et veya yumurta tüketiminde aşırıya kaçmadan bunu nasıl elde edebiliriz derseniz cevabımız baklagiller olacaktır. Yemek sonrası cinsel ilişkiye girmeyi düşünüyorsanız yemek için baklagiller en iyi seçeneğiniz olmayabilir. Fakat, baklagil tüketiminden sonra cinsel olarak karşılığını alacağınızı bilmelisiniz. Birçok araştırma, fasulye yiyenlerin fasulye yemeyen insanlardan daha zayıf ve sağlıklı olduğunu göstermektedir. The American College of Nutrition dergisinin yaptığı araştırmaya göre, günde 3/4 fincan fasulye veya baklagil yiyen insanlar, proteinlerini etten alan insanlara göre daha aktif kan basıncına ve daha ince bele sahipler.

8. Yağlı balık:

Kalbinize iyi gelen şeylerin aşk hayatınıza da iyi geldiğini düşünüyorsanız somon, uskumru, sardalya ve ton balığı gibi yağlı balıkları haftalık yemek menünüze ekleyebilirsiniz. Seksolog Yvonne K. Fulbright'a  göre; balıklarda bulunan omega-3 yağ asitleri DHA ve EPA, beyinde uyarılmayı tetikleyen dopamin seviyesini yükseltmeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda, kan pıhtıları,kalp çarpıntısıyla savaşan ve bunamaya karşı koruma sağlayan anti-enflamatuar özelliği de var. Pittsburgh Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar, yüksek omega-3 seviyesine sahip kişilerin daha mutlu olduğunu gösteriyor. Balık, diğer maddeler arasında büyüme hormonunun salınımını arttıran ve vücuttaki nitrik okside dönüştürülen amino asit L-arginin içeren birçok sağlıklı gıdadan da bir tanesi... Nitrik oksit, ereksiyon için kritik öneme sahip olmakla birlikte kadınlar için kan damarlarındaki akışa kolaylık sağlayarak yardımcı oluyor.

9. Yulaf ve diğer tahıllar:

9. Yulaf ve diğer tahıllar:

Yulaf ezmesi yemek, kan dolaşımındaki testosteronu arttırmanın doğal yollarından bir tanesidir ve seks boyunca orgazm olma açısından önemli bir rol oynar. Yulaf, nitrik oksidin kan damarı sertliğini azaltma üzerindeki etkisini artıran bir amino asit olan L-arginin içerir. L-arginin, iktidarsızlığı tedavi etmek için kullanılır. Viagra gibi, penis içindeki kan damarlarının etrafındaki kasları gevşetmeye yardımcı olur. Genişlediklerinde kan akışı artar, böylece bir ereksiyon devam eder. Yulaf ezmesi ve tam tahıllı ekmek, esmer pirinç ve arpa gibi diğer kepekli tahıllar aynı zamanda kalbe ve bağırsaklara iyi gelen yiyecekler olarak nitelendirilir.  Daha uzun süre tok hissetmenizi ve enerji sağlar.

10. İstiridye ve diğer kabuklu deniz ürünleri:

10. İstiridye ve diğer kabuklu deniz ürünleri:

İstiridyeler, diğer tüm yiyeceklerden daha fazla çinko içerir ve bu mineralin testosteron üretimine yardımcı olarak libidoyu artırabileceğine inanılmaktadır.Çinko ayrıca sağlıklı sperm üretimi ve kan dolaşımı için çok önemlidir. Çapkınlığıyla bildiğimiz Casanova 'nın da günde 50 çiğ istiridye yediği bildirilmektedir. Tadını biraz daha renklendirmek için çiğ istiridye üzerine biraz acı sos dökmeyi deneyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bitter çikolata:

11. Bitter çikolata:

Amerikan Diyetisyenler Derneği'nin yayınladığı dergiye göre; özellikle bitter çikolata cinsel yakınlaşma sonrası aynı endorfini salgılayan ve karşılıklı çekicilik duygusunu ortaya çıkaran feniletilamin içerir. Yapılan bir araştırmaya göre de; çikolata yemek, öpüşmekten daha yoğun duygular yaşamanıza sebep olur. Araştırmada, çiftlerin tutkuyla öpüşürken ve çikolata yerken beyin ve kalp verileri izlenmiş. Çıkan sonuçta ise, iki cinsiyette de çikolata yerken daha yoğun uyarılma yaşadığı gözlemlenmiştir. Peki en sağlıklı çikolata nedir diye soracak olursanız cevabımız hastalıklarla savaşan, çikolata tadına acılık veren ve flavonol içeren bitter çikolata olacaktır. Lezzet ve sağlığı dengelemek için ise %70 kakao içeren bitter çikolataları yemeyi deneyebilirsiniz.

12. Çilek ve diğer benzer meyveler:

12. Çilek ve diğer benzer meyveler:

Rochester Üniversitesi'nde; renk ve cinsel ilişki arasında bağlantı olup olmadığını görmek için yapılan araştırmada, kadın/erkek öğrencilere kırmızı ve beyaz fon üzerindeki kadın görüntüleri gösterilmiştir. Erkek öğrenciler, kadın imajını kırmızı fon üzerinde daha çekici bulurken kadın öğrenciler aynı fikirde değildir. Başka bir testte; erkeklerden kırmızı, beyaz, gri, yeşil veya mavi arka plandaki kadın resimlerinin çekiciliğini değerlendirmeleri istenmiştir ve erkekler, cinsel açıdan daha çekici olduğu için kırmızıyı seçmiştir. Çilekler, şehvetli renklerinin yanı sıra başka bir nedenle de seksi sayılabilir çünkü doğurganlık sorununu engelleyici folik asit içerir. Aynı zamanda,libido yükseltici C vitamini açsından da zengindir. Yaban mersini ve böğürtlen de bileşenlerinden dolayı kan damarlarını gevşettiği için doğal viagra yerine geçebilir desek yalan olmaz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
13
8
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hakan A

Ne yesen yarıyor

DoDo

bir an ejderha mı skcn capsi geldi gözümün önüne...

unclebukowski

Bira yok listede..