Görüş Bildir
Haberler
Biraz da Kültürlenelim! Önümüzdeki Haftalarda Türkiye'de Hangi Kültür Sanat Etkinlikleri Olacak?

Biraz da Kültürlenelim! Önümüzdeki Haftalarda Türkiye'de Hangi Kültür Sanat Etkinlikleri Olacak?

cansu
26.11.2018 - 14:50

Ülkemizde kültür sanat adına birçok etkinlik oluyor. Bazıları haberimiz olmadan çoktan bitip gitse de bunu hiç dert etmeyin çünkü, sizler için 'Türkiye'de Hangi Kültür Sanat Etkinlikleri Olacak?' serimizin ikincisini hazırladık. 

Hadi başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ayşen Gruda - Deli Kadın

1. Ayşen Gruda - Deli Kadın

Adana, AntalyaBatmanDenizliDiyarbakır, İstanbulKayseriMardinOrduŞanlıurfa 

 

28 Kasım 2018 - 13 Şubat 2019

Ayşen Gruda, 16 yıl boyunca tiyatro hayatını sürdürürken, televizyonda bir eğlence programı içinde yayınlanan skeçte canlandırdığı 'Domates Güzeli: Nahide Şerbet' karakterinden sonra herkes tarafından tanındı. Onu, 'Deve Kuşu Kabare', 'Hababam Sınıfı Müzikali', 'Yedi Kocalı Hürmüz', ”Hisseli Harikalar Kumpanyası” gibi kabare ve müzikallerde, bir çok televizyon programı skeçlerinde ve dizilerde gördük. 

56. sanat yılını dolduran Ayşen Gruda, şimdi de 'Deli Kadın' oyunuyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor...

2. Anadolu Ateşi - Fire of Anatolia

2. Anadolu Ateşi - Fire of Anatolia

Adana, Ankara, Antalya, Gaziantep, Konya

24 Kasım - 25 Aralık 2018

Anadolu Ateşi, Doğu ile Batı kültürlerinin buluşmasını hedefleyen, evrensel barış mesajları veren bir dans portresi. Halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek dünyaya modern standartlarda bu kültürel şölen, bu yıl da bizlerle buluşmaya devam ediyor.

3. Fırat Tanış ile Gelin Tanış Olalım

3. Fırat Tanış ile Gelin Tanış Olalım

Ankara, Bursa, İstanbul

30 Kasım 2018 - 22 Ocak 2019

80 dakikalık bir müzik ziyafeti sizleri bekliyor! Bu sürede Fırat Tanış 11 türkü söylerken, oyunculuğuyla sözü şiiri müziği enfes yorumuyla harmanlıyor ve seyircisine adeta bir terapi vadediyor. Farklı kültür ve yörelere ait 11 türkünün de yer aldığı gösterinin yazarı ise Prof. Dr. Semih Çelenk.

4. Yaşamaya Dair

4. Yaşamaya Dair

Antalya, DenizliEdirne, Hatay, İstanbul, Muğla

24 Kasım - 26 Aralık 2018

Nazım Hikmet'in ölümünün 54. yıldönümü için Genco Erkal'ın uyarlayıp yönettiği oyunda, Tülay Günal da oynuyor. Piyano ve viyolonsel eşliğinde oynanacak oyunda, başta Fazıl Say ve Zülfü Livaneli olmak üzere değişik bestecilerin Nazım şarkıları da seslendirilecek. Ağırlıklı olarak Nazım Hikmet'in, Bursa Cezaevi'ndeki yaşamını, eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatan oyun, daha sonra sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanarak, destansı yaşamından izlenimlerle noktalanıyor.

5. Bir Yaz Gecesi Rüyası

5. Bir Yaz Gecesi Rüyası

Bursa, İzmir

29 - 30 Kasım ve 18 Aralık 2018

'Bir Yaz Gecesi Rüyası', Shakespeare'in aşk ve rüyalar üzerine yazdığı muhteşem komedilerden biri. Danslı, müzikli görsel bir şölen sizleri bekliyor. Ödüllü oyuncular Levent Üzümcü, Neslihan Yeldan, Sezai Aydın ve Arda Aydın'ın rol aldığı oyunu, dünyaca ünlü yönetmen Aleksandar Popovski yönetti. Popovski'in 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' yorumunu mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Yazan: William Shakespeare

Çeviren: Özdemir Nutku

Yöneten: Aleksandar Popovski

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Erkan Oğur - İsmail Hakkı Demircioğlu

6. Erkan Oğur - İsmail Hakkı Demircioğlu

Bursa, İstanbul, Kocaeli

30 Kasım 2018 - 27 Ocak 2019

Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, çoğu eski, bazıları ise çok eski Anadolu türkülerinden oluşan bir repertuvarı seslendirecekler. Bu nedenle, kendi ifadeleriyle, performanslarını “bir birlikte hatırlama çabası” olarak görüyorlar. Düo formatında gerçekleştirdikleri, benzersiz ve ustalıklı türkü yorumları, Türk halk müziğinde yeni bir tarzın doğuşuna yol açacak gibi görünüyor.

7. Cimri

7. Cimri

İstanbul, İzmir

24 Kasım - 15 Aralık 2018

17. yüzyılda yaşamış Fransız komedya yazarı Moliere'in ünlü eseri Cimri, sosyal tabaklara olan eleştirisiyle sıkça duyduğumuz bir tiyatro eseri. Bu oyunda da eserde olduğu gibi belli bir zümreye bakmakla bir genelleştirmeye bakmak arasındaki pencereden birçok insanın ve ailelerin iç ve dış yapısına şahit olacak ve garip rastlantılara tanık olacaksınız.

Yazan: Moliere

Yöneten: Tansu Biçer

8. Tuluyhan Uğurlu

8. Tuluyhan Uğurlu

İstanbul, İzmir

7 - 14 Aralık 2018

Piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu, Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Deniz Müzesi konserini yoğun istek üzerine tekrar edecek. Müzenin merdivenlerinde tarihi kadırgalar arasında gerçekleşecek konserde konuklar konseri izlerken bir yandan da Beşiktaş’tan ışıklar içinde Boğaziçi’ni izleyecekler. Uğurlu, konserde müzik ve görüntülerle Akdeniz’i ve Akdeniz’in ölümsüz kahramanlarını anlatacak.

9. IX. İtalyan Sinemasıyla Buluşma

9. IX. İtalyan Sinemasıyla Buluşma

İstanbul

23 - 29 Kasım 2018

İtalyan Sineması ile randevunun dokuzuncu gösterimi için büyük gün geldi  çattı.  Büyük uluslararası festivallerde en çok ödüllendirilen filmlerin ve son prodüksiyonların bir seçimiyle İtalyan film sahnesinin en önemli filmleri sinemaseverlerle buluşacak. 

Ücretsiz olan program için; detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

10. 22. İstanbul Tiyatro Festivali

10. 22. İstanbul Tiyatro Festivali

İstanbul

24 Kasım - 4 Aralık 2018

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 22’ncisi düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali, şehrin her iki yakasında tiyatroseverlerle buluşuyor.

12 uluslararası, 12 yerli yapımın 18 farklı mekânda izleyici karşısına çıkacağı 18 günlük tiyatro maratonu, dünya tiyatrosuna yön veren uluslararası toplulukların güçlü performanslarından yerli yapımların merakla beklenen prömiyerlerine, güncel performanslara, Belçikalı ve Türkiyeli sanatçıların birlikte gerçekleştirdikleri çalışmalara ve yoğun bir ücretsiz yan etkinlik takvimine uzanan dolu dolu ve heyecan verici bir program sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. GoblinCon

11. GoblinCon

İstanbul

7 - 9 Aralık 2018

Bu sene ikincisi gerçekleşecek olan GoblinCon, oyunseverlerin yeni mekanı olan Lütfü Kırdar’da gerçekleşecek.

Ödüllü oyun turnuvaları, 125 kişilik konaklamalı “Lan Party” alanı, sevilen yayıncılarla tanışma seansları ve yayınlarını canlı olarak izleme imkanı, 100 masalık masaüstü oyun alanı, Xir ve No.1 konserleri ve dahası etkinliğin içinde yer alıyor.

12. Tom Odell

12. Tom Odell

İstanbul

18 Şubat 2019

“Another Love” ile listeleri altüst eden Tom Odell, Zorlu PSM’ye geliyor! 

Lily Allen tarafından keşfettiği İngiliz şarkıcı ve söz yazarı,  West Sussex’de doğdu. Eğitimini Brighton Institute of Modern Music’de tamamladı. Elton John, Leonard Cohen ve Bob Dylan şarkılarını dinleyerek büyüyen Odell’in duygusal ve insanı ruhundan yakalayan melodilerinin altında bu efsanelerin etkisi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

13. Bir Baba Hamlet

13. Bir Baba Hamlet

Sakarya

28 Kasım 2018

Sebastian Seidel'in komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten'in usta işi çevirisi ve Baba Sahne'nin yorumuyla bu toprakların tiyatro geleneğine de göz kırpan 'Bir Baba Hamlet', tiyatro yapma aşkının baş döndürücü güzelliği ile karşımıza çıkıyor.

'Ha unutmadan,

Çürümüş bir şeyler var Danimarka Krallığı'nda!'

Çeviren: Yücel Erten

Yöneten: Emrah Eren

14. Yaz (2018) Leto

14. Yaz (2018) Leto

IMDb: 7.5

Leningrad, 1980’ler... Rock’n’roll ve blues müziğin yaygınlaşması, Perestroyka’nın yaklaştığını müjdeliyor; Lou Reed, Led Zeppelin ve David Bowie’nin kaçak plakları elden ele geziyor. Mike ve güzel eşi Natasha, genç müzisyen Viktor ile tanışınca, şüpheyle dolu bir devrin en umutsuz günlerinde müzikle yoğrulmuş bir aşk üçgeni doğuyor. Filmekimi’nde Öğrenci filmini izlediğimiz Kiril Serebrennikov’un Cannes’da ana yarışmada yer alan son filmi Yaz, içten bir ilk aşk hikâyesi anlatırken 1980’lerde Sovyetler Birliği’nde rock kültürünün doğuşunu da gözlemliyor. Filmin kahramanlarından Mike Naumenko, Rus rock dünyasının en iyi şarkı sözü yazarlarından biri olarak tanınıyor. Meşhur Kino grubunun kurucusu Viktor Tsoi ise devrimci şarkılarıyla Rus rock’ının öncülerinden sayılıyor. Yaz, bu müzisyenleri daha yolun başındayken mercek altına alıyor. Oyuncular filmde şarkıları kendileri seslendiriyor.

SEANSLAR

15. 50 Felsefe Klasiği: Düşünmek, Varolmak, Eylemde Bulunmak, Görmek - Tom Butler Bowdon

15. 50 Felsefe Klasiği: Düşünmek, Varolmak, Eylemde Bulunmak, Görmek - Tom Butler Bowdon

Aristoteles’ten Wittgenstein’a  kadar uzanan '50 Felsefe Klasiği', kitabının amacı insan varoluşunun özünde bulunan bazı temel soruları ortaya koymak ve onlara cevap vermek. Kitabın içinde ünlü metinler hakkında analizler, filozofların biyografileri ve birçok kitaptan  alıntılar yer alıyor.

Bu kitapla birlikte, tarihin akışını değiştiren ve bugün bile aklımızı kurcalayan görüşlere dair mükemmel bir bakış açısı kazanacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Ayyy ben duymadım, görmedim, haberim yoktu" gibi bahanelere sığınmayıp birine gidersiniz artık!

Haftaya yeni kültür sanat haberleriyle görüşmek üzere, esenlikle kalın...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
29
4
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın