Görüş Bildir
Haberler
Ahmet Davutoğlu'nun 9 Maddelik Manifestosu

Ahmet Davutoğlu'nun 9 Maddelik Manifestosu

adem kara
27.08.2014 - 16:09

1245 delegenin imzasıyla aday gösterilen Davutoğlu, AK Parti'nin 1. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada koyduğu 9 maddelik hedefi anlattı.  Davutoğlu'nun konuşmasında epistemoloji kelimesini kullanması sosyal medyada çok konuşulanlar arasına girdi. Hürriyet gazetesinin haberine göre kelime kısa süre sonra Google'da en çok aranan kelimelerden biri oldu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ak Parti Genel Başkan Adayı Ahmet Davutoğklu, Ak Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde partililere hitap etti.

Konuşmasında 30 Mart mitinglerinde başından geçen bir olayı anlatan Davutoğlu '30 Mart’ta mitinglere çıkarken bir baba 10 yaşındaki çocuğunu yanıma getirdi. 'Çabuk büyü bize adam lazım' dedim. O küçük çocuk 'Ben aradığınız adamım' dedi. O kardeşimizi 2053’te hayal ettim' ifadelerine yer verdi.

YENİ BAŞBAKAN'IN 9 MADDELİK MANİFESTOSU

Ak Parti'nin Erdoğan sonrası Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kongre'de yaptığı konuşmada, '9 maddelik manifesto olarak nitelenebilecek hedefler koydu.

1- Özgüven ve darbe girişimlerine karşı duruş

2- Sosyo-kültürel bütünlük, çözüm sürecine devam mesajı

3- Özgürlüklere yeni bir ahlaki formasyon

4- Paralel yapıyla mücadele, devlet ve bürokrasinin restorasyonu

5- Ahlak restorasyonu, 3Y ile mücadele

6- Yargıdan paralel yapının temizlenmesi

7- Kültür ve medeniyet restorasyonu

8- Ekonomik restorasyon

9- Türkiye'nin uluslarası alandaki yeri

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Selam olsun... Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgililer sevgilisine selam olsun. Onun gül kokusunu bu diyarlara getiren Eba Eyyub el Ensari'ye selam olsun. Ankara'nın manevi mimarı İstanbul'un fatihinin hocası Akşemseddin'in hocası Hacı Bayram'a selam olsun. Mevlana'ya, Ahi Evran'a, Hacı Bektaşı Veli'ye selam olsun...

'GAZİ MUSTAFA KEMAL'E SELAM OLSUN'

Gönül dilimizin pirleri Yunus Emre'ye, Ahmed-i Hani'ye selam olsun. Ve zamana selam olsun. O zaman ki bize varoluşun ve tarihin sırrını öğretti. Kocatepe'den İzmir'e yürüyen Gazi Mustafa Kemal'e selam olsun.

1071 ile 1922 arasında medeniyetimizi ihya için inşa için yola çıkmış şehit düşmüş emek vermiş Gaziyanı Ruma Ahiyanı Ruma mezapotamya alimlerine bütün şühedaya selam olsun. Mekana selam olsun. Bu vatanın suyuna ırmağına selam olsun. Ak Parti kadrolarının kurucu lideri ve seçilmiş cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a selam olsun...

'AK PARTİ MİLLETİN TA KENDİSİDİR'

Ak Parti kadrolarının kurucu lideri ve seçilmiş cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a selam olsun...

Ak Parti konjonktürel siyasi şartlarda çıkmış bir siyasi parti değildir. Dönemsel bir parti değildir. Bir döneme bir kesime hitap eden bir parti değildir. Ak Parti bütün ulu erenlerin yolunu aydınlattığı kutlu bir yürüyüşün bugünkü tecessüm etmiş halidir. Ak Parti milletin ta kendisidir. Ak Parti millet idealinin ta kendisidir.

'O MİRAS BİZİM ŞEREFİMİZDİR'

Sayın Cumhurbaşkanım... Sayın Cumhurbaşkanımız bir veda kongresinden bahsettiler. Bu bir veda kongresi değil. Bir vefa kongresi bir ahitleşme kongresidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödüyoruz. Onun bıraktığı miras Ak Parti için şeref meselesidir. O miras bizim şerefimizdir ve sonuna kadar korunacaktır. Onun başı dik onurlu yürüyüşünün devamı için her türlü fedakarlığa hazır ve nazırdır.

İlelebet sürecek bu yürüyüşü devretmek ve Ak Parti hareketini hedefe ulaştırmak için her şeyi yapmaya hazırız. Sayın Cumhurbaşkanım biz size borçluyuz. Çünkü bu partinin kurulmasına öncülük ettiniz. O Partiyi bir buçuk yılda iktidar yaptınız. Büyük başarılara öncülük ettiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu dönemde bu tarihi emaneti hakkıyla yerine getirdiğine şahitlik eder misiniz? Allah şahittir ki bundan sonra da bu kadrolar sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte bu yolda yürüyecektir.

'BU SAFLARA MİLLET SOKAMAYACAKLAR'

Hiçbir odak ve mahfil bu saflara fitne sokamayacaktır. Son 12 yıl içinde büyük bir restorasyon inşa ve ihya faaliyeti yaptık. Bundan 600 yıl önce 100 yaşında olan devleti aliye büyük bir fetrete girmişti. Ak Parti hareketi sadece bir devleti bir siyaseti bir otoriteyi tesis üzere değil yeni bir medeniyet ihyası için ayağa kalktı. Bu ihyanın inşanın dokuz temel esası vardır. Bu dokuz alanda bu yürüyüş devam ediyor.

Yeni Türkiye'nin psikolojik altyapısı özgüvendir. 12 yılda büyük devrimler yapıldı. Ulaştırma, sağlık, tarım ve dış politikada büyük başarılar sağlandı. Bütün bu başarıların arkasındaki temel saik nedir diye sorulsa, denilecek şey özgüvendir.

'ŞU VEYA BU TAVRI ALIRSAK...'

Davos'ta sayın Cumhurbaşkanımızın başdanışmanıydım. Özgüvenimizin bir timsali olarak aslında o gün İstanbul'a geldiğimizde sayın Başbakanımız o gün bu özgüvenin işaretini vermişti. Bundan sonra hiçbir zaman şu veya bu tavrı alırsak şu ülke ne diyor diye düşünmeyeceğiz demişti. İşte bir milletin ayağa kalktığının simgesi budur. Bu özgüven bizde oldukça bunu harekete geçiren Ak Parti kendine güvendikçe kimse dur diyemeyecek.

'BİZ BİR RÜYA GÖRÜYORUZ'

Yeni Türkiye’nin psikolojik temeli özgüvendir. Ulaşımda, sağlıkta büyük başarılar sağlandı.

Bu özgüven biz de oldukça, Ak Parti kadroları kendine güvendikçe kimse bu yürüyüşe dur diyemeyecek. 2013’teki gezi olaylarının, 17-25 aralık kumpasları kuruldu. Çok şey söylediler.

‘Bunlar rüya görüyorlar’ dediler. Biz bir rüya görüyoruz, yeni bir Türkiye rüyası görüyoruz. Bu rüyayı göremeyenler utansın.

'ÇABUK BÜYÜ BİZE ADAM LAZIM'

30 Mart’ta mitinglere çıkarken bir baba 10 yaşındaki çocuğunu yanıma getirdi. 'Çabuk büyü bize adam lazım' dedim. O küçük çocuk 'Ben aradığınız adamım' dedi. O kardeşimizi 2053’te hayal ettim. Gencinden yaşlısından herkese adam gibi adamlar peşinde yürümek istiyor.

Milletin adamı cumhurbaşkanlığı makamında. AK Parti’nin en büyük başarısı bütün milleti tek bir yürek haline getirmiş olmasıdır. Çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır. Bu fitne tohumları yok olana kadar omuz omuza gece gündüz çalışacağız. Bu irfanları bölmek için her türlü yolu denediler. Aziz milletimize tekrar ediyoruz. Bizim iktidar olduğumuz Türkiye’de kimse ötekileştirilmeyecek. Eşit vatandaşlık kanunu benimsenecektir.

'ÖYLE BİR KAMPANYA YÜRÜTÜLDÜ Kİ...'

Bizim tarihimiz merhamet tarihidir, şefkat tarihidir. İnsan onuru insanın eşrafı mahlukat olma özelliğinden gelir. Özgürlüğü garanti edilmemiş insanın onur duyması mümkün değil.

Hep özgürlük dedik. Şimdi bir kez daha söylüyoruz. Özgürlükler Ak Parti sorumluluğu altındadır. Bir oyuna dikkat ediniz. Öyle bir kampanya yürütüldü ki. Sanki Türkiye’de demokrasi uzaklaşma var gibi göstererek büyük iftiralar ortaya atıldı.

'AMİR OLAN MİLLETTİR'

Daha 2008’de en büyük partilerden biri kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Siyasi partilerin özgürlükleri son yollarda teminat altına alınabildi. Azınlık mallarının devri son 3 yılda gerçekleşti. Otoriter dedikleri Cumhurbaşkanı bütün bu reformları gerçekleştirdi. Türkiye demokratikleşme hamlelerini son birkaç yılda gerçekleştirdi. Sandığı hafife alanlara bir cevap var. Bu millet ne zaman başı dara sıkıştığında sandığı bekledi. Hiç ümitlenmesinler. Sandığın emanetine sahip çıkacağız. AK Parti’nin en büyük devrimi milli irade devrimidir. Amir olan millettir. Yeni anayasa yeni Türkiye’nin önünü açacaktır.

'ŞANTAJ YAPMAK APAÇIK İHANETTİR'

Milletten gücünü alanların arasında ihtilaf çıkmaz heveslenmesinler. Dava arkadaşları arasında ihtilaf çıkmaz heveslenmesinler. Paralel devlet yapısı fetret isteyen bir yapıdır. Kim ve ne niyetle olursa olsun devlet otoritesinin parçalanmasına bir daha izin vermeyeceğiz. Milletin seçtiği siyasi otoriteye şantaj yapmak apaçık ihanettir. Bunlar ter dökmeden devleti ele geçirmek isteyen zihniyettir.

'MİLLETİN EMRİNDEYİZ'

Bürokrasiyi ele geçirmek isteyenler hiçbir şekilde devletimize nüfuz edemeyecekler. Milletin emrindeyiz. Bu millet hizmetine talip olanlar milletten devlet isteyecekler. En önemlisi ahlak restorasyonudur. İki kongre süreci yaşanıyor şu an. Bizim için siyaset ahlak ve erdem meselesidir. Güya otoriter dedikleri yapı içinde son derece ahlaki bir istişare süreci yaşandı.

Bu salondan çıkarken daha da birleşmiş, daha da bütünleşmiş şekilde çıkacağız.

'KARDEŞİMİZ OLSA ELİNİ KIRARIZ'

Sadakatimiz davamızadır. Bundan sonra musalla taşına kadar sürecek olan adresin adıdır AK Parti. Biz bir vefa hareketiyiz. Seçilmiş ve atanmış durumda olursa başbakan olarak vatandaşımıza uzanan, tüyü bitmemiş yetimin hakkına uzanacak eli kardeşimiz olsa kırarız.

2001’dem mecali tükenmiş Türkiye’den her alanına yollar yapılmış Türkiye’ye gelinebilir miydi?

Bir takım dosyaları bekleterek 3 seçim öncesinde toplumun ortasına atarsanız bunun adına siyasi operasyon denir. Eline, diline, beline sahip ol diyeceğiz! Adaletin olmadığı devletin yaşaması mümkün değildir. Geçmişte bürokrasinin bir kesimiyle, 12 Eylül yargısını hatırlayın! Sağcısıyla, solcusuyla, dindarıyla biliyoruz. Yargı vicdanını kaybettiyse, adalet dairesinin dışına çıkmazsa ülke için yanlış yolların önünü açar.

'ÖYLE BİR HAVA ESTİRİLİYOR Kİ...'

Paralel devlet yapılanması içinde öyle bir network oluştu ki güven kalmadı. Devletin sırlarına sızılmaya çalışıldı. İş adamları, sanatçılar, siyasiler dinlendi. 12 Ekim’de HSYK seçimleri var. Öyle bir hava estiriliyor ki sanki Cumhurbaşkanı seçiminden daha önemli. Eğer bu seçimlerde kendi otoritemizi kurarsak tek bir çevreye ait HSYK oluşturursak demokrasinin karşısında kılıç olur. Hiçbir kılıç milletin iradesinden güçlü değildir ve aşamaz. HSYK seçimlerine gereğinde fazla önem verilmemelidir. Vicdanına gücendiğimiz yargı mensupları böyle bir oyuna izin vermeyeceklerdir.

'BÜYÜK DOĞAL KAYNAKLARIMIZ YOK'

Hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Yeni Türkiye’de 27 Mayıs mantığını kimse göremeyecek.

Geçmiş vesayet anlayışına nasıl karşı çıktıysak aynı kararla karşı çıkacağız. Dünyada hiçbir ülke medeniyet bakımından bizim ülkemiz kadar şanslı değildir, birikimli değildir. Bu ülke bu aziz topraklar kadimin bütün renklerini bünyesinde barındırırlar. Küreselleşmeyi de bizim kadar yakından yaşayan başka bir ülke yoktur. ‘Hasta adam’ olarak görülen ülkenin ayağa kalkmasını sağlayan bir ekonomik devrim gerçekleşti. Büyük doğal kaynaklarımız yok. Yüz milyarlarca Euro veren de yok. Hiçbir güç insan gücünden daha büyük değildir. Şimdi ikinci ekonomik sıçramanın eşiğindeyiz.

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/ahmet-davutog...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0