Dün akşam gözden kaçırdığınız ya da tüm detayları ile yeniden okuyup 'ne olmuştu ya' diyeceğiniz haberleri sizler için derledik. İşte 26 Ekim Perşembe akşamının gözden kaçırılmaması gereken ve mutlaka okumanız gereken içerikleri…
Starbucks'ın Filistine destek veren bir sendikaya dava açmasının üzerine TCDD, kafeteryalarda Starbucks ürünlerinin satılmaması ile ilgili bir bildiride bulundu.
Aydın'da bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda içinde 16 öğrencinin bulunduğu asansörün düşmesi ve Zeren Ertaş isimli öğrencinin hayatını kaybettiğinin açıklanması ülkeyi yasa boğdu.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün 26 -27-28 ve 29 Ekim tarihlerinde belirli saatlerde araç trafiğine kapalı olması kararı İstanbul Valiliği açıklamasıyla kaldırıldı.
Filistin-İsrail savaşı medyada büyük yankı uyandırmaya devam ediyor. Özellikle sosyal medyada destekçilerin ve bölgedekilerin yaşadıklarını anlatması yürek burkuyor. İsrail'in Filistin'e aman vermeden saldırmasının ardından farklı ülkelerde destek verenlerin paylaştığı videolar ise yürek burkuyor.
Schleswig Holstein Senfoni Orkestrası’nın uzun yıllar birinci kemancısı olan Marcus Honegger, cinayet girişimi ile gündemde. Honegger 2019 yılında Çin’deki bir e-ticaret sitesinden satın aldığı fare zehrini kullanarak annesini ve arkadaşlarını öldürmeye çalıştı.
İstanbul barajlarında su seviyesi tehdit seviyesindeyken kötü haber geldi. İstanbul'un en önemli su kaynaklarından biri olan Büyükçekmece Barajından kente su nakli durduruldu!
Sakarya Üniversitesi'nde bir akademisyenin öğrencilerine sergilediği hareketler olay yarattı. Sosyoloji dersine giren eğitmenin bir şort giyen bir kız öğrencisine müdahale etmesiyle bazı öğrenciler sinirlenerek dersi terk etti. DW Türkçe'de yer alan haber karşısında bahsi geçen akademisyen 'iddialar iftira' şeklinde bir yazılı yanıt gönderdi.
Denizli'de yaşayan Mehmet Demir, yeni telefon almak için takas ettiği telefonundaki kişisel bilgilerini silmeyi unutunca hackerlar Demir'in bilgileri ile bankalardan para çekti.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İsrail’in tam ablukaya aldığı Gazze Şeridi’nde insani ve sağlık krizinin felaket boyutlarına ulaştığı duyurarak, “Daha fazla gecikme veya engelleme kesinlikle kabul edilemez' ifadelerini kullandı.
Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda bugüne kadar yaklaşık 50 rehinenin öldüğünü açıkladı.
Aydın'da bulunan KYK yurdunda asansörün düşmesi sonrasında bir öğrencinin hayatını kaybetmesi, gözleri KYK'da yaşananlara çevirdi. Kocaeli'den bir yurtta, öğrencileri yer yatağında yatırdıkları iddia edildi.
2013 yılında balkonuna Türk bayrağı asarken çekilen fotoğrafı ile bir internet fenomeni haline gelen Salih Tahtalıoğlu, Cumhuriyetimizin 100. yılı için bir kez daha balkona çıktı! 'Bayrak asan dayı' 100. yıl için bir istekte bulundu.Detaylar 👇
Dün akşam Aydın'da bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda, içinde 16 öğrencinin bulunduğu asansörün düşmesi sonucu 1 öğrenci hayatını kaybetti. Aydın Valisi Yakup Canbolat 'asansöre 15 kişi yerine 16 kişinin binmesi sonucu kazanın meydana geldiğini' açıkladı, sayısız tepki geldi. Bir açıklama da hayatını kaybeden öğrencinin okulu Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nden geldi. Ancak bu açıklama da tepkilere neden oldu. Detaylar 👇
Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Melis İşiten ve Ceyhun Fersoy ile oynadığı Baş Belası isimli tiyatro gösterisinin turnesi için Çorum'dan Samsun'a yola çıkan Sergen Deveci, Amasya'da meydana gelen trafik kazasında ağır olarak yaralanmıştı. Uzun süren tedavi süreci ve geçirdiği ağır ameliyatlar sonucu sağlığını kazanmaya çalışan Sergen Deveci kaza anını ve sonrasında yaşanılanları Gökhan Çınar'ın sunumuyla Bana Göre TV'de yayınlanan Katarsis programında anlattı.
Samsun Atakum'da 'hırsızlığın böylesi' dedirten anlar yaşandı. Bir şahıs kız arkadaşına doğum günü hediyesi olarak binlerce liralık iç çamaşırı çaldı. Yaşanan oların arından T.T.A. ile yanında bulunan 2 kız arkadaşı polis ekiplerince gözaltına alındı.
İsrail ve Filistin arasında savaş devam ederken Gazze'de elektrik, su ve yiyecek sorunu yaşanıyor. TikTok'ta başlatılan yeni akımla birlikte ise İsrailli vatandaşlar Gazze'deki zorlu durumla dalga geçmeye başladı. İnsanlıktan nasibini alamamış kişilerin videosu ve ayrıntılar...👇
Aydın Güzelhisar'da bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'ndaki asansörün düşmesi sonucu bir kız öğrenci hayatını kaybetti. Yurttaki asansör hakkında daha önce öğrencilerin şikayette bulunduğu ortaya çıkmıştı. Diken'in yaptığı haberde geçtiğimiz yıllarda Sayıştay Raporunda asansörler hakkında uyarı yapıldığı ortaya çıktı.
TCMB brüt rezervleri azalırken, altın rezervleri arttı. Yurt içinde vatandaşın döviz mevduatı artarken, kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki tutar düşüşü sürdü. Yabancılar da Borsada hisse sattı.