Görüş Bildir
35 Saat Sonra Doğan Umut Işığımız: 5 Yaşındaki Sidra Maden İşçileri Tarafından Kurtarıldı!
Türkiye 6 Şubat sabahına korkunç bir felaketle başladı. Pazartesi günü saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem hepimizin yüreğini yaktı. Saatler geçtikçe ağır bilançoyla karşılaştığımız felakette enkaz altında kalan sayısız vatandaşın olduğu haberleri gelmeye devam ediyor. Arama kurtarma ekiplerinin pek müdahale etmediği iddia edilen Hatay'dan sevindirici bir haber geldi. 5 yaşındaki Sidra maden işçileri tarafından kurtarıldı.
Türkiye'yi Yasa Boğan Depremin İlk Gününde Neler Yaşandı?
6 Şubat'ın ilk saatlerinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşen 7.7 büyüklüğündeki deprem, tüm Türkiye'yi derinden etkiledi. 10 ilde etkisini gösteren depremin artçıları, afetin ikinci gününün sonuna yaklaşırken hala devam ediyor.  Peki depremin ilk gününde neler oldu?
Deprem Bölgesinde OHAL İlan Edildi: 14 Mayıs Seçimlerini Etkiler mi?
Kahramanmaraş merkezli Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Adana gibi 10 ilde etkili olan 6 Şubatta yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı açıklamalarında bölgede etkilenen 10 ilde OHAL ilan ettiklerini belirtti. 7 Şubatta ilan edilen OHAL 14 Mayıs seçimlerini etkiler mi? Daha önce OHAL'de seçime gidildi mi? Seçimler ertelenir mi?
Reklam
Enkazın Başında Çaresizce Bekleyen Anne: '17 Ay Önce Babası Gitti Şimdi de Oğlumu Verdirtmeyin Bana'
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler ve ardından gelen artçı depremlerden sonra tüm Türkiye'nin seferber olması ile birlikte arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. Binlerce binanın yıkılması ve alanın çok geniş olması nedeniyle oldukça zor anlar yaşanırken, umutlu bekleyişler halen sürüyor.
Reklam
Reklam
Depremin Büyüklüğü ve Şiddeti Aynı Anlama mı Geliyor? Deprem Büyüklüğü ve Şiddeti Nedir?
Bir deprem söz konusu olduğu zaman 'depremin büyüklüğü' veya 'depremin şiddeti' kelimelerini kullanırız. Örneğin 'Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde/şiddetinde bir deprem meydana geldi.' cümlesinde olduğu gibi. Fakat deprem büyüklüğü ve deprem şiddeti aynı kavramlar değildir. Depremin şiddeti ve depremin büyüklüğü aynı anlama gelecek şekilde kullanılmamalıdır. Peki depremin büyüklüğü ve şiddeti nedir, arasındaki fark nedir? Bir depremin etkisini anlatmak için hangi kavram kulkanılmalıdır?İşte detaylar...
Reklam
TIMS&B ve Ay Yapım Başta Olmak Üzere Dizi Sektöründen Deprem Bölgelerine Ayakta Alkışlanacak Yardım!
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 9 çevre ilde de hissedilen 7.7 büyüklüğündeki deprem, tüm Türkiye'nin ciğerini yaktı. Ülkece tüm gündemimiz deprem, hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve hala göçük altında kurtarılmayı bekleyenler olurken televizyon sektörü de bir süre yayın akışını durdurdu. Bu süreçte başta Ay Yapım ve TIMS&B olmak üzere dizi sektörü deprem bölgelerine yardımda bulunmak için harekete geçti.
Reklam
Her Depremde Hatırlıyoruz: Deprem Vergileri Gündemden Düşmüyor
Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle yüzleşmek nedense felaketlerin hatırlattığı bir durum oluyor. Bu bilinçle hareket ederek ülkeyi inşa etmediğimizi dün yaşanan büyük felaketle yeniden gördük. 17 Ağustos 1999 tarihinde 18 binden fazla canı aramızdan ayıran Gölcük Depremi sonrası toplanmaya başlayan vergiler, ekonomideki sorunları düzeltmek ve bölgeyi yeniden inşa etmek adına yürürlüğe girmişti. 24 yıl sonra yaşananlarla inşa ve ekonomi kısmını yeniden sorgulattı.
Deprem Skandalıyla Tepkilerin Odağı Olan Charlie Hebdo Nedir? Charlie Hebdo Neden Gündemde?
Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük deprem tüm ülkeyi yasa boğdu. 10 ilde büyük yıkımlara neden olan felaketin yaşandığı bölgede afet bölgesi ilan edildi. 4. seviye alarm verilen depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL ilan edildiğini duyurdu. Birçok ülkenin destek verdiği korkunç deprem hakkında nefret teşkil eden paylaşım yapan Charlie Hebdo dergisi büyük bir skandala imza attı. Yaşanan olayın ardından Charlie Hebdo hakkında araştırmalar hız kazandı. Peki Charlie Hebdo nedir? Charlie Hebdo neden gündemde?
Reklam