Görüş Bildir
BTK'nın Twitter ve TikTok'u Engellediği İddiası: Cüneyt Özdemir, 'Elon Musk'a Ne Yazalım?' Diye Sordu
Deprem felaketinden sonra GSM operatörleri üzerinden bölgedeki vatandaşlara ulaşmak neredeyse imkansız duruma gelmişti. Vatandaşlar ise haberleşmeyi Twitter ve TikTok üzerinden yapmaya başlamışlardı. Konum bilgisi, ihtiyaç gibi hayati öneme sahip bilgiler TikTok ve Twitter üzerinden tüm Türkiye'ye yayılırken, bölgedeki vatandaşlarımız için yardım çağrıları yapılıyordu. Biraz önce ise ortaya atılan iddiaya göre BTK tarafından TikTok ve Twitter'a bant daraltma uygulanması yapılmaya başlandı.
Erişim Sorunları Başladı: Instagram Çöktü mü, Kısıtlandı mı? Instagram Ne Zaman Düzelecek?
Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından tüm Türkiye sosyal medya üzerinden seferber olmuş durumda. Kullanıcılara fotoğraf, video paylaşma imkanı sağlayan sosyal medya platformu Instagram'a zaman zaman erişim sorunu yaşanıyor. Deprem bölgesinden paylaşımlar yapan ya da oradaki durumu öğrenmek isteyenler arama motorlarına yöneldi. Peki Instagram çöktü mü, ne oldu? Instagram'a neden giremiyorum? Instagram kısıtlandı mı? Instagram ne zaman düzelecek?
Depremde Enkazdan Kurtarıldıktan Sonra Ailesi Kaybolan Çocuğun Annesine Kavuşma Hikayesi
Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği 10 ilimizde enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Vefat eden vatandaşlarımız hepimizi kahrederken diğer yandan enkaz altında saatler sonra kurtarılan insanlarımız, çocuklarımız ve bebeklerimiz de umutlarımızı yeşertiyor. Emrullah da o çocuklardan biriydi. Saatler sonra göçük altından sağ olarak çıktı fakat Emrullah ailesini kaybetti. Tedavisi için götürüldüğü hastanede @aayselnazz isimli bir kullanıcı ona sahip çıktı ve annesine kavuşturdu. Gelin bu tebessüm ettiren hikayeye bakalım...
Deprem Felaketi Sonrası Açılmış İşlemler Durmuştu: Borsada İşlemler İptal Edildi mi? Borsa Ne Zaman Açılacak?
Türkiye, 6 Şubat sabahına güneydoğusunda büyük bir yıkımla uyandı. 10 ilde etkili olan deprem felaketi sonrası pazartesi günü ilk şokla açılan Borsa İstanbul herkesi şaşkına çevirdi. Sonrasında ise düşüş yıkım yaratırken, yapılan işlemler vicdanları yaraladı. İki günde 2 kez devre kesiciler çalıştı ve sonunda Borsa İstanbul yönetiminden açıklamayla beklenen karar geldi.
Sen Girmesen de Olur! Melih Gökçek VPN Uygulaması Paylaştığı Tweetini Sildi
Türkiye tarihinin en büyük deprem felaketiyle uğraşırken bölgeye ulaşamayan halk da sosyal medyadan yakınlarını arıyor veya yakınlarını arayanlara yardım etmeye çalışıyor. 16.00 itibariyle bazı servis sağlayıcılarının bant daraltması yapması ise Twitter, TikTok gibi önemli mecraları kullanılamaz hale getirdi. Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek de gaflarına yenisini ekleyerek Twitter hesabında VPN uygulaması paylaştı.
Reklam
İnternet mi Çöktü? İnternet Neden Bu Kadar Yavaş? İnternet Hızı Ne Zaman Düzelecek?
8 Şubat Çarşamba günü internet hızının yavaşladığı birçok kullanıcı tarafından fark edildi. Özellikle deprem ile ilgili paylaşımların yapıldığı bugünlerde internetin hızının azalmasının nedeni araştırılmaya başlandı. Peki internet çöktü mü? İnternet mi çöktü? İnternet hızı neden düştü? İnternet ne zaman düzelecek? İşte detaylar...
Reklam
Reklam
Dünya Ülkeleri Depreme Karşı Nasıl Önlemler Alıyor, Deprem ile Nasıl Mücadele Ediyorlar?
Yapılan araştırmalarda dünyada meydana gelen depremlerin yaklaşık yüzde 80’inin on ülkede meydana geldiği ortaya çıkarıldı: Endonezya, Çin, Japonya, Pakistan, Şili, Rusya,Türkiye, İran, Peru ve İtalya. Doğal afet çoğu ülkenin gerçeği. Peki dünya çapında deprem afetine karşı nasıl önlemler alınıyor? İşte dünya ülkeleri tarafından 'Deprem öldürmez, bina öldürür' sözünün kanıtı niteliğinde alınan tedbirler. 👇
Reklam
Türkiye’ye Tatile Gelen İngiliz Turist Depremi Anlattı: “Koca Bir Savaş Saniyeler İçerisinde Olmuş Gibiydi!"
6 Şubat günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem 10 ili birden ciddi anlamda vurdu. Binlerce vatandaş hayatını kaybederken; çok sayısı insan da yaralandı. İngiltere’nin Yorkshire bölgesinde yaşayan ve tatil için Antakya’ya gelen İngiliz turist Timothy Whiting ise depremde yaşadıklarını anlattı.
Reklam
'Hata Oluştu': TikTok Neden Açılmıyor? TikTok Çöktü mü, Kapatıldı mı?
Kahramanmaraş depreminin ardından sosyal medyada adeta bir seferberlik başlatıldı. Deprem bölgesinden görüntülerin paylaşıldığı TikTok uygulamasına erişim sorunu yaşanıyor. Uygulamaya ulaşmakta güçlük çeken TikTok kullanıcıları arama motorlarına yöneldi. Peki TikTok çöktü mü? TikTok neden açılmıyor?
Reklam