Görüş Bildir
'100 Yılın En Güçlü Depremi' Diyen Jennifer Lopez ve Kylie Jenner'dan Depremzedeler İçin Destek Gecikmedi!
Kahramanmaraş depreminde arama kurtarma çalışmalarında 72 saat geride bırakıldı. Dünyaca ünlü birçok isimden de destek mesajları gelmeye devam ediyor. Billie Eilish, Camilo Cabello, Natalie Portman, Lewis Hamilton ve Pedro Alonso gibi isimler de deprem felaketi için bağış kampanyalarını duyuranlar arasında yer aldı.Jennifer Lopez ve Kylie Jenner'dan da deprem desteği gecikmedi.
Netflix'in, Tüm Türkiye'yi Sarsan Depremle İlgili Tek Bir Taziye Mesajı Bile Paylaşmamasına Tepkiler Büyüyor!
Türkiye, belki de gördüğümüz en büyük felaketlerden biri olan Kahramanmaraş depremiyle sarsıldı. Acılarımızı hep birlikte sarmaya çalıştığımız şu günlerde ülke olarak hepimiz büyük bir seferberlik içindeyiz. Hem birçok ünlü isim hem de global firmalar depremzedelere ve deprem bölgelerine desteklerini esirgemedi. Ancak yaşadığımız bu acı günlerde sessiz kalanlar da vardı. Mesela Netflix gibi...Türkiye'de en çok izlenen dijital platformlardan biri olan Netflix Türkiye'nin tek bir taziye mesajı bile paylaşmaması haliyle tepki çekti.Gelin detaylara hep birlikte bakalım.
Reklam
Reklam
İrfan Buz, Depremde Vefat Eden Kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan Hakkında Kahreden Detayı Paylaştı!
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Her an mucize haberi beklediğimiz enkaz alanlarında çalışmalar titizlikle yürütülüyor. Afet bölgesi ilan edilen alanlarda enkazın altında kalan sayısız vatandaşımızın olduğu bilgisi yüreğimizi yakıyor. Depremden etkilenen Malatya’da enkaz altında kalan Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'dan acı haber geldi. Geçtiğimiz sezon Malatyaspor’da teknik direktörlük yapan İrfan Buz, genç kalecinin vefatının ardından üzücü detayları verdi.
Fenomen Şeyda Erdoğan Deprem Bölgesine Gönderilen Alakasız Giysi Yardımları Hakkında Açtı Ağzını Yumdu Gözünü!
Tüm Türkiye merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.7 büyüklüğündeki deprem için tek yürek oldu. 10 ili etkisi altına alan deprem felaketi sonrası memleketin dört bir yandan deprem bölgelerine yardım kolileri gönderildi. Fakat bu kolilerin içinden takma kirpikten topuklu terliğe, bindallıdan kullanılmış ve pis iç çamaşırlarına birçok alakasız giysiler çıktı. YouTuber ve sosyal medya fenomeni Şeyda Erdoğan da bu duruma tepki gösterirken kendisine verilen yoruma ateş püskürdü.
Kullanılmış İç Çamaşırından Abiyeye: Depremzedelere Gönderdikleri Saçmalıklarla Saç Baş Yoldurtan Kişiler
etiket
Tüm Türkiye, tam 10 ilimizde gerçekleşen ve büyük bir yıkıma sebebiyet veren depremin etkisinde. Evlerin adeta kağıt gibi çöktüğü insanların enkaz altında kaldığı bu yıkıcı depremde hepimiz tek yürek olup bütün imkanlarımızla depremzedelere yardım için kolları sıvadık. Ancak insanlıktan nasibini almamış bazı kişiler yine şaşırtmadı. Yardıma muhtaç olan depremzedelere abiyeden, dantelli saten geceliğe, topuklu ayakkabıdan tişört ve şorta kadar alakasız, saçma sapan şeyler gönderen insanlar oldu. Yardım mı yaptıkları yoksa dalga mı geçtikleri belli olmayan bu kişilere tepkiler de gecikmedi tabii.Gelin detaylara hep birlikte bakalım...
Reklam
Fransız "Mizah" Dergisi Charlie Hebdo'nun Hadsiz Çizimine Karikatürist Emrah Ablak'tan Kapak Gibi Yanıt
etiket
Ülkemizi sarsan, binlerce insanımızı kaybettiğimiz deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da bölgeye yardım yağıyor. Ancak kimileri de var ki felaketimiz onların mizah malzemesi olmuş durumda. Geçtiğimiz gün yayınladıkları depremle ilgili iğrenç karikatürle gündeme gelen Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun bu mide bulandıran paylaşımına karikatürist Emrah Ablak'tan anlayacakları dilde bir yanıt geldi.
Türkiye'ye Yardıma Gelen Cezayirli Ekipler, Remziye Sever'i Enkaz Altından Kurtardılar
Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük deprem felaketinden sonra dünyanın birçok ülkesi Türkiye'ye arama kurtarma ekipleriyle destek oldular. Türkiye'nin dört bir yanından gönüllü insanların da arama kurtarma ekiplerine destek için deprem bölgesine gitmesiyle enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için canla başla bir mücadele başladı.
Reklam
Bir Vatandaşın Kendi İmkanlarıyla Hazırladığı Depreme Dayanıklı Ev İçi Kabini Yeniden Gündem Oldu
7.7 şiddetindeki Kahramanmaraş depreminin ardından tüm Türkiye deprem ülkesi olduğumuzu bir kez daha hatırladı. Bu nedenle bundan sonra olası depremlerde nasıl kendimizi ve sevdiklerimizi koruyabileceğimiz konusu düşünülmeye başladı. 115 kişinin hayatını kaybettiği İzmir depreminden sonra bir vatandaşın hazırladığı deprem dayanıklı sığınak yeniden gündeme geldi.
Reklam
Bilgi ve Teknolojileri İletişim Kurumu İle İlgili Merak Edilenler: BTK Nedir? Başkanı ve Üyeleri Kimler?
Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında pek çok vatandaş internette erişim sorunu yaşıyor. Özellikle uzun saatler Twitter'a erişim sağlayamayınca gözler BTK'ya çevrildi. Türkiye'deki telekomünikasyon sektörünün düzenlenmesinden ve denetlenmesinden sorumlu olan kurumla ilgili detaylar merak ediliyor. Peki Bilgi ve Teknolojileri İletişim Kurumu nedir? BTK başkanı ve üyeleri kimlerdir? İşte detaylar...
"Tek Bir Can Kaybı Yok!" 17 Ağustos Depreminin Yıkamadığı Tek Yer Tavşancıl Nasıl Ayakta Kaldı?
etiket
Türkiye'nin en büyük afetlerinden biri olan 17 Ağustos 1999 depremi hiç şüphesiz unutmadığımız bir felaket. Gölcük merkezli gerçekleşen depremde İstanbul ve Kocaeli'nin pek çok ilçesi yerle bir olurken, Kocaeli'nin Dilovası ilçesine bağlı Tavşancıl'da tek bir çivi dahi oynamadı. Peki, tüm Türkiye'de travma yaratan bu yıkıcı depremde Tavşancıl nasıl hiç hasar almadan bu felaketi atlatabildi? İşte herkesin örnek alması gereken hikâyesi...
UMKE Nedir, Ne Demek? UMKE Gönüllüsü Nasıl Olunur, Başvuru Şartları Nelerdir?
Kahramanmaraş depremi sonrası AFAD ve Kızılay ekipleri bölgede arama kurtarma çalışmaları için seferber oldu. İnsanları göçük altından kurtaran ekiplerin yanı sıra sağlıklarını kontrol edecek görevlilere ihtiyaç duyuluyordu. Sağlık personeli olup gönüllü yardıma gelen vatandaşlar haricinde UMKE personelleri bölgelere giderek kazazedelere yardım ediyor. Peki UMKE nedir? UMKE açılımı, anlamı nedir? UMKE nasıl olunur, başvuru şartları nelerdir? İşte UMKE hakkında merak ettikleriniz...
Reklam