Görüş Bildir
Arabasına Dünya Kadar Sevgi Doldurup Depremzedelere Koşan Azerbaycanlı Adam Hepimizi Duygulandırdı
Tüm Türkiye olarak seferberlik içinde olduğumuz ve depremin yaralarını hep birlikte sarmaya çalıştığımız bu acı günlerde, diğer ülkelerden de hem maddi hem de manevi destekler geliyor.Azerbaycan'dan gelen bir fotoğraf da hepimize umut verdi ve içimizdeki o sevgiyi kabarttı. Bakü'de çekilen bu fotoğrafta Türkiye'ye yardım yollayan bir kardeşimiz depremzedelerin işine yarayacak ne varsa arabasına koymuştu. Dünya kadar sevgi. ❤️Gelin detaylara hep birlikte bakalım.
Reklam
Haluk Levent Üzülerek Paylaştı: "Hepinizden Özür Diliyorum..."
Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki depremin ve sayısız artçının ardından, varını yoğunu ortaya koyarak çalışan isimlerden biri Haluk Levent. Levent, Kurduğu yardım platformu AHBAP sayesinde deprem bölgesindeki insanlara dur durak vermeden yardımcı oluyor. Bugün Haluk Levent, yetişemediği için herkesten özür diledi ve bunu kendi Twitter hesabında paylaştı. İşte o anlar...
'Bir Ev Ne Kadara Mal Oluyor?' Maliyetten Yola Çıkarak Depremin Verdiği Hasar Yaklaşık Ne Oldu?
Türkiye deprem felaketinin 4. gününde. Kahramanmaraş merkezli felakette 10 ilde AFAD'ın son belirlemelerine göre 12 bin 873 kişi hayatını kaybetti. Yıkıldığı teyit edilen bina sayısı 6 bin 444 oldu. Hasarlı bina sayısı halen tespit edilemezken, birçok bölgeden gelen haberler yıkımın boyutunun çok yüksek olduğunu gösteriyor. Türkiye'nin bir deprem kuşağında olmasına karşın hazırlıksız olması, birçok verinin bulunmaması gibi konular veri hesaplamaların ana sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bölgenin ekonomik büyüklüğü ve daire maliyetlerinden yola çıkarak sizlere zor bir dönemden geçerken ekonomik bir hesaplama yapmaya çalıştık.
Reklam
'Depremzedem' Sitesi Üzerinden Enkazdan Çıkarılan Vatandaşların Hangi Hastanede Olduğunu Öğrenebilirsiniz
Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem ülkemizin tarihinde en büyük felaketlerden bir tanesi oldu. Binaların yerle bir olduğu 10 ilde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Enkaz altından gelecek umutlu bekleyişleri sürdürdüğümüz bu anlarda arama-kurtarma ekipleri büyük çaba harcıyorlar. Ekipler tarafından göçük altından çıkarılan depremzedeler en hızlı şekilde hastanelere yönlendiriliyorlar. Afet bölgesindeki yakınlarına ulaşmak isteyen vatandaşlar arama motorlarına yöneliyor. Göçükten çıkarılan hastaların hangi hastanede olduğunu öğrenmek için depremzedem.com sitesi kullanılabiliyor.
Reklam
Ünlü Alman Siyasetçi Jürgen Todenhöfer'den Charlie Hebdo'nun 'Hadsiz' Çizimine Tepki: 'S*k*yim Sizi!'
Ünlü Alman siyasetçi Jürgen Todenhöfer, daha öncesinde de İslamofobik paylaşımlarıyla gündeme gelen Fransız ‘mizah’ dergisi Charlie Hebdo'nun ülkemizdeki depremlerle ilgili yapmış olduğu hadsiz çizime tepki gösterdi. Almanya’daki Team Todenhöfer partisinin Genel Başkanı olan ünlü siyasetçi, 'Hiciv dergisi Charlie Hebdo, Türkiye'deki depremle dalga geçiyor. ‘Artık tank göndermemize bile gerek yok’ diyor. İnsanların acılarıyla alay etmeniz iğrenç. S*k*yim sizi.’ dedi.
Ece Üner Kendisine Ait Olmayan Deprem Açıklamalarının Paylaşılmasına İsyan Etti!
Kahramanmaraş ve birçok ilimizi etkileyen depremin ardından sosyal medyada da yanlış bilgiler ne yazık ki çoğaldı. Kullanıcılar, depremzedeler, deprem bölgesine yardım göndermek isteyen insanlar doğru bilgiye ulaşmakta zorluk çekiyor. Böyle bir durumda da doğru açıklamalara da ulaşmak için mücadele ediyoruz. Ece Üner de kendisi üzerinden yanlış açıklamaların yayıldığı kişilerden biri. Birçok hesap kendisine ait olmayan deprem açıklamalarını maalesef ki yaydı. Üner, bu paylaşımlara tepki gösterdi.
Reklam
Deprem Bölgesinde Gerekli Olan Tıbbi İhtiyaçlar Listesi: Afet Bölgesine Gönderilecek Sağlık Malzemeleri
Kahramanmaraş depreminin üstünden tam 3 gün geçti. Dördüncü günde kazı, arama kurtarma ve tıbbi çalışmalar sürüyor. Binlerce görevli, binlerce gönüllü vatandaş depremzedeler için seferber olmuş durumda. Afet bölgeleri gözle görülür şekilde hasarlı ve enkaz altından çıkarılan pek çok vatandaş için tıbbi destek çağrısında bulunuluyor. Uzmanlar yardım istiyor: deprem bölgelerinde gerekli olan tıbbi ihtiyaçlar neler? Deprem bölgelerine sağlık malzemesi ne gönderilmeli? Afet bölgesi tıbbi ihtiyaç listesi...
Reklam
'100 Yılın En Güçlü Depremi' Diyen Jennifer Lopez ve Kylie Jenner'dan Depremzedeler İçin Destek Gecikmedi!
Kahramanmaraş depreminde arama kurtarma çalışmalarında 72 saat geride bırakıldı. Dünyaca ünlü birçok isimden de destek mesajları gelmeye devam ediyor. Billie Eilish, Camilo Cabello, Natalie Portman, Lewis Hamilton ve Pedro Alonso gibi isimler de deprem felaketi için bağış kampanyalarını duyuranlar arasında yer aldı.Jennifer Lopez ve Kylie Jenner'dan da deprem desteği gecikmedi.
Reklam