Görüş Bildir
5 İlde Tır ve Konteyner Eczaneler Kuruldu: Konteyner Eczaneler Nerede, Hangi İllerde Var?
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin acı bilançosu artıyor. Genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilen 10 ilde, 3 aylık OHAL ilan edildi. Arama kurtarma ekipleri enkaz altında kalan kişilere en hızlı şekilde ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. 15 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği korkunç depremde son açıklamalara göre 60 binden fazla vatandaş yaralandı. Türk Eczacıları Birliği (TEB), yaralı vatandaşlara en hızlı şekilde yardım sağlamak amacıyla 5 ilde 'tır eczane ve konteyner eczaneler' kurdu. Peki tır eczane ve konteyner eczaneler nerede? Tır eczane ve konteyner eczaneler hangi illerde var, konumu ne?
Organize Kötülük: Jahrein'in Deprem Destek Yayınına Polis Yolladılar
İnsanların kötülüğünü artık aklımız almıyor. Herkes deprem bölgesine yardım ulaştırmak için elinden geleni yaparken pek çok ünlü yayıncı da bağış ve farkındalık yayınları açıyorlar. Bu isimlerden olan Jahrein'in son yayınına ise bazı kötü niyetli kişilerce polis yollandı.
Afet Bölgesindeki Çalışmalarıyla Takdir Toplayan Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur Tehdit Edildi
etiket
7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin yaraları kamu kuruluşları ve sivil toplumun yoğun çabalarıyla sarılmaya devam ediyor. Tabii halkı bilgilendirmek için ünlü isimlere düşen görev de büyük. Pek çok ünlü yardım kampanyalarına katılırken elini taşın altına koyan ünlülerimiz de var. Bu isimlerden ikisi artık bir marka olan AHBAP'ıyla Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur. Ancak bu isimlerin gayretleri birkaç gündür hükümete yakın isimler ve medya tarafından küçümseniyor ve eleştiriliyor. Hatta iş tehdite kadar varıyor.
Reklam
Kırgız Vekil: 'Tüm Dünya Yardım Ediyor Ama Bizim Yardımımız Özel Olacak Çünkü Biz Aynı Soydanız'
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler ve beraberindeki artçı depremlerin neden olduğu yıkım nedeniyle enkaz altında kalan vatandaşlarımız için tüm dünya seferber oldu. Dünyanın dört bir yanından yardım ekiplerinin deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmaları sayesinde birçok vatandaşımız enkaz altından sağ olarak çıkartıldı.
Reklam
Reklam
Emeğine Sağlık Yoshi! Japon Fenomen Ülkesinden Gelen Yardımları Deprem Bölgesine Gönderdi
Kahramanmaraş depremi sonrası yalnızca depremden etkilenmeyen diğer iller değil, dünyanın çeşitli pek çok bölgesinden ülkeler seferber oldu. Uluslararası yardım çağrısının ulaştığı pek çok ülkeden maddi, tıbbi, gıdasal ve insan gücü içeren yardımlar gelmeye devam ediyor. Bu ülkelerden bir tanesi de Japonya. Türkiye'de yaşayan sosyal medya fenomeni Japonya'dan gelen yardımın kolilendiğini ve gönderildiğini paylaşırken, 'Japonum diye beni sahaya almadılar' dedi. İşte detaylar...
Reklam
Reklam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Deprem Bölgesindeki Çocuklar Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu
Tüm Türkiye'yi derinden sarsan felaketin ardından deprem bölgesinde çalışmalar tam gaz sürüyor. Tarihin en büyük afetlerinden biri olan deprem binlerce vatandaşımızı hayattan kopardı. Tam 10 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem bölgesinde enkazdan çıkarılan çocuklar hakkında korkunç iddialar ortaya atıldı. Kurtarılan çocukların ortadan kaybolduğu iddaları içimize bir kurt düşürdü. Uluslararası bir yardım kuruluşunun deprem bölgesindeki refakatsiz çocukları aldığı yöne çıkan haberlere ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.
Arabasına Dünya Kadar Sevgi Doldurup Depremzedelere Koşan Azerbaycanlı Adam Hepimizi Duygulandırdı
etiket
Tüm Türkiye olarak seferberlik içinde olduğumuz ve depremin yaralarını hep birlikte sarmaya çalıştığımız bu acı günlerde, diğer ülkelerden de hem maddi hem de manevi destekler geliyor.Azerbaycan'dan gelen bir fotoğraf da hepimize umut verdi ve içimizdeki o sevgiyi kabarttı. Bakü'de çekilen bu fotoğrafta Türkiye'ye yardım yollayan bir kardeşimiz depremzedelerin işine yarayacak ne varsa arabasına koymuştu. Dünya kadar sevgi. ❤️Gelin detaylara hep birlikte bakalım.
Reklam