Görüş Bildir
Depremi Görmezden Geldiği İddia Edilen Starbucks'tan İlk Açıklama Geldi: Neden Destek Olmadılar?
Marketing Türkiye, depremle ilgili paylaşım yapmadığı için yaşananları görmezden gelen Starbucks Türkiye ekibi ile iletişime geçti. Özellikle sosyal medyada ve Ekşi Sözlük başlıkları altında trend olan konu, herkesin Starbucks'a 'Neden görmezden gelindi?' sorusunu sormasına sebep oldu. Marketing Türkiye ekibi herkesin dili olarak soruyu yetkililere iletti. Peki Starbucks neden paylaşım yapmadı? Starbucks'ın cevabı...
Sosyal Medyada Anneler, Depremde Ailesini Kaybeden Kimsesiz Çocuklar İçin Koruyucu Aile Olmak İstiyor!
Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da etki gösteren deprem felaketi sonrası hala enkaz altlarında binlerce vatandaşımız kurtarılmayı bekliyor. Günlerdir enkaz altından çıkartılan küçük yaştaki çocuk veya bebeklerin birçoğunun ailesi ya hayatını kaybetti ya da hala enkaz altında... Tedavi için çevre illere gönderilen çocuklar için anneler harekete geçmek istedi ve depremde bulunan kimsesiz çocuklara nasıl koruyucu aile olabileceklerini sordular. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı depremden etkilenen, ailelerini kaybeden veya ailelerinden haber alınamayan çocuklar için koruyucu aile olma prosedürlerini açıkladı...
"Bir Zamanlar Siz de Muhaliftiniz" Depremle Yıkılan Türkiye'de Siyasilerin Yıllar Önceki Açıklamaları Gündemde
Türkiye'nin güneydoğusu büyük depremlerle yıkıldı. Can kayıpları 4. günde hızla artarken, ülkemiz için bu acılar yeni değil maalesef. Türkiye deprem faylarının aktif olduğu bir coğrafyada bulunuyor. Tarihimiz deprem felaketleriyle dolu olurken yıllar geçse de felaketin boyutu hiç değişmiyor. Bu da her seferinde içimizi acıtırken, siyasetin de malzemesi oluyor. Bu boyutta hatırlanan en şiddetli deprem 17 Ağustos 1999'da olmuştu. Bu depremde yönetimde olup şimdi deprem çalışmalarını yürütenler o dönemde muhalif tarafta yer alıyordu. Bu bağlamda da gündem olan isimler kalabalıklaşıyor.
Reklam
Saatler Süren Çalışmadan Sonra Küçük Bir Kızı Enkazdan Kurtaran Macaristan Ekibinin Duydulandıran Görüntüleri
6 Şubat Pazartesi yaşanan iki büyük depremden sonra bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından arama kurtarma ekipleri, bölgede enkaz altında bir ses duymak için titizlikle çalışıyor. Macaristan'dan gelen bir ekip, 10 saatlik çabanın sonunda küçük bir kız çocuğunu kurtardı. Kurtarma çalışmasından sonra yaptıkları röportajda ise gözyaşları sel oldu. İşte o anlar...
'Pazar Günümüz Böyle Geçti, Pazartesi Durum Buydu' Denilerek Paylaşılan Antakya Videosu
Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği illerden birisi olan Hatay'da yıkılan binlerce binanın enkazının altında kalan vatandaşlarımız için arama kurtarma çalışmaları 4. günde de canla başla devam ediyor. 7.7 ve 7.6 olmak üzere 2 büyük deprem ve arkasından gelen 600'den fazla artçı deprem ile büyük bir yıkım yaşayan bölgeden gelen görüntüler de içimizi sızlatıyor.
Reklam
Tek Bir Umut İçin Canla Başla Çalışan Arama Kurtarma Ekiplerinin İç Yakan Görüntüleri
Kahramanmaraş depreminin 4. gününde çalışmalar devam ediyor. İki büyük depremin ardından her bir kayıp bizim canımızı yakarken, kurtulan her bir can ise daha umutlu bakmamızı sağlıyor. En ufak bir seste ve ihtimalde bizim umutlarımızı yeşerten, hem ülkemizde görevli kurtarma ekipleri hem gönüllüler hem de dünyanın dört bir yanından gelen ekiplere minnet borçluyuz. Arama kurtarma ekiplerinin suratlarındaki her bir ifade aslında bize çok şey anlatıyor.
Reklam
Zaniolo Transferini Açıklayan Galatasaray, Depremde Hayatını Kaybeden Muhammed Emin Özkan'ı Unutmadı
Galatasaray yeni transferi Nicolo Zaniolo'yu sosyal medya hesabından yayınladığı duygusal bir vide ile duyurdu. Zaniolo yaptığı ilk açıklamada, depremde vefat eden Muhammed Emin Özkan ve Türk halkına ithafen  “Muhammed ve Türk halkı için çok üzgünüm.” diye konuştu. Videoda Nicolo Zaniolo için 5 Şubat'ta Twitter hesabından videoyapan Muhammed Emin Özkan'ın o videosu da kullanıldı. Zaniolo, 17 yaşında vefat eden Muhammed Emin Özkan'ın anısına 17 numaralı formayı giyecek.
235 Kez Gözaltına Alındı! Kalitesiz Beton Kullanan Firmalara Ceza Kestiği İçin İşinden Olan Mimar: Alev Şahin
Türkiye bir deprem ülkesi. Bu tartışmasız bir gerçek. Peki yanlış kentleşme, mevzuata aykırı yapılan binalar, denetimsizlik ve daha nicesine ne demeli? İşini hakkıyla yapmayan, yarınlar yokmuşçasında kalitesiz malzemelerle inşaat yapanlara ne demeli? Ya da asıl soru dendi mi? Mimar Alev Şahin, 2017 yılında Düzce’de inşaatlarında kalitesiz beton kullanan firmalara ceza kestiği için bazı inşaat firmaları tarafından şikayet edildi ve kendisi KHK ile ihraç edildi. Şahin'in yaşadıkları ve aslında hepimizin defaatle sorması gereken o soruları sorduk.👇
Vedat Milor Depremle İlgili Taziye Mesajı Yayınlamayan Markalara Sert Tepki Gösterdi!
Tüm dünya Türkiye'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle adeta seferber oldu. Birçok ilden ve ülkeden deprem yardımları bölgeye hız kesmeden geliyor. Fakat, deprem felaketinin 4. gününde hala daha bırakın yardımı en ufak bir 'taziye' mesajı yayınlamayan, Türkiye'de milyonlarca müşterisi olan markalar var. Bu markaların sessiz kalması gündem oldu ve tepki çekti. Vedat Milor da yaptığı paylaşımla sessiz kalan global markalara tepki gösterdi.
Reklam
Kıvanç Tatlıtuğ Ve Oktay Kaynarca AHBAP Derneği Kurucusu Haluk Levent ile Birlikte Destek Vermeye Devam Ediyor
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası günlerdir bölgedeki insanların yardımına koşan birçok vatandaşımız oldu. Arka arkaya meydana gelen iki büyük deprem sonrasında 14 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Acil ihtiyaçlar için İstanbul'a gelen, AHBAP Derneği'nin kurucusu Haluk Levent, Kıvanç Tatlıtuğ ve Oktay Kaynarca faaliyet planlarını birlikte sürdürüyor.
Reklam
Enkaz Altındayken Kardeşini Düşünen Abla: 'Kardeşim Minik, Ölebilir'
7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ağır yıkıma neden olduğu Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekipleri 65 saat sonra 8 katlı Telbisoğlu Apartmanı'nın enkazında Zübeyde isimli bir çocuğa ulaştı. Arama kurtarma ekipleriyle konuşan Zübeyde, kardeşi hakkında söyledikleriyle boğazları düğümledi.
Reklam