Görüş Bildir
Elbistan Belediye Başkanı'nın 'Çalışmalar Durdu' Açıklaması Tepki Çekti
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Elbistan ilçesinde de 7.6 büyüklüğünde deprem yaşanmıştı. Depremlerin en çok etkilediği yerlerin başında gelen Elbistan’da, arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı açıklandı. Belediye başkanın açıklaması sosyal medyada büyük tepki çekti.
Deprem Bölgesinde Hava Nasıl? 10 Şubat Cuma Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adana Hava Durumu
Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldi. 10 ilimizde yıkıma neden olan deprem ise her birimizi derinden sarstı. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği afeti kötü hava şartları da olumsuz etkiliyor. Enkaz altında yaşam mücadelesi verenler ve evsiz kalan vatandaşlar zor şartlar altındalar. Afetin dördüncü gününde de deprem bölgesindeki hava durumu merak konusu oldu. İşte 10 Şubat Cuma Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya, Adana, Diyarbakır hava durumu raporu...
90 Saat Sonra Gelen Mucize: Domuzdamı Yöntemiyle Kurtarıldı! Domuzdamı Tahkimatı Nedir, Nasıl Kullanılır?
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, tüm yurdu derinden etkiledi. Arama kurtarma çalışmaları başladı, ülkenin dört bir yanından yardımlar gönderildi. Pazartesi günü meydana gelen deprem sonrasında arama kurtarma kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Depremin 4.gününde sağ çıkartılan kişiler, umutlarımızı yeşertiyor. Bugün de içimize bir nebze olsun su serpen bir haber geldi. Arama kurtarma ekipleri 7 katlı bir binanın enkazında bulunan Gülsüm'ü domuzdamı yöntemi ile kurtardı. O anlardan sonra ise 'domuzdamı tahkimatı nedir?' sorusu araştırılmaya başlandı. Peki domuzdamı tahkimatı nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar?
Reklam
Deprem Profesörü Canlı Yayında Gözyaşlarını Tutamadı: Doğanın Son Uyarısı Bu!
Yaşanan büyük deprem felaketini uzmanlar uzun zamandır bekliyor ve tüm halkı da yetkilileri de uyarıyordu. Bilim adamları her daim Türkiye'yi deprem konusunda uyarıyorlar. Ancak depremlerin kısa bir süre etkisinde kalarak kendilerine söz hakkı veriliyor, akabinde unutuluyor ve herkes hayatına kaldığı yerden aynı şekilde devam ediyor. Ancak bu işin gerçeklerini görenler ve bilenler bıkmadan usanmadan uyarıyor hatta kendilerini tutamıyor duygularını gözyaşlarına döküyor. İTÜ'den Cenk Yaltırak da bunlardan biri.
Reklam
İsrailli Yardım Ekiplerine Şabat Günü İzni
etiket
Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası birçok ülkeden arama kurtarma ekipleri geldi. İsrail de depremde yardıma koşan ülkelerden oldu. 167 kişi arama kurtarma ekibi ile birlikte aralarında tıbbi hekim, doktor, hemşire ve paramedikler bulunan 230 kişi deprem bölgesinde çalışmaya başladı. İsrail Hahambaşı David Lau, yayınladığı bildiri ile Türkiye’deki ekiplere Şabat Günü’nde çalışma izni verdi.
Babadan Oğula Kahramanlık: Yunan Kurtarma Ekibinden Konstantinos Nikas Hatay'da Küçük Kızı Kurtardı
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'ın sitesinde paylaşılan verilere göre Kahramanmaraş'taki büyük depremin ardından birçok deprem daha gerçekleşti. Ülkemizin yaşadığı bu büyük felakete birçok ülkeden yardım eli gecikmedi. Babadan oğula bir kahramanlık hikayesi ise içimizin ısınmasına neden oldu.
Reklam
9 Şubat Perşembe AFAD ve Kandilli Rasathanesi Son Depremler Listesi: Nerede Deprem Oldu?
Kahramanmaraş depreminin ardından ilk 72 saat geride kaldı. Depremden hemen sonra uyandığımız dördüncü günde artçıların etkisinin azalıp azalmadığı merak ediliyor. Yaşanılan bu felaketin ardından en ufak bir sarsıntı bile insanları tedirgin ediyor. Artçıların büyüklüğünün boyutunu ana deprem belirlerken, etkilenen on il ayakta durmakta güçlük çekiyor. Peki 9 Şubat Perşembe deprem oldu mu, nerede deprem oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi'ne göre son depremler listesi.
Reklam
Reklam
MHP'li Birol Gür, Ahbap ve Oğuzhan Uğur'u Hedef Gösterdi: 'Yardımları AFAD'a Yapın'
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremden etkilenen 10 ilde 17 bin 134 kişi hayatını kaybederken, 70 bin 347 kişi yaralandı. Kurtarma ekipleri enkaz altında kalan insanları kurtarmak için tüm hızıyla mücadele ederken, MHP'li Birol Gür, Ahbap Derneği ve Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur’u hedef gösterdi. Yurttaşlara seslenen Gür, ''Yardımları AFAD'a yapın' dedi.
Reklam