Görüş Bildir
Depremzede Çocukların Aileleri Nasıl Bulunur? Deprem Bölgesindeki Çocukların Ailesine Ulaşma Hattı
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen büyük depremin beşinci günündeyiz. Türkiye'nin gördüğü en büyük felaketlerden biri olarak değerlendirilen depremin ardından 100 saati geride bıraktık. Arama kurtarma çalışmaları hala sürmekte. Deprem sonrası enkaz altından çıkartılan binlerce çocuk ve aile birbirlerine ulaşmaya çalışıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem bölgesinde ailelerine ulaşılamayan çocuklar için yeni bir danışma hattı açıldı. Depremzede çocukların aileleri nasıl bulunur? İşte detaylar...
Turgay Güler: 'Haluk Levent'e 1 Milyar TL Teslim Edemezsin, Yönetemez'
AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen Turgay Güler, Kahramanmaraş'taki depremlerde meydana gelen yıkım için canla başla çalışan Haluk Levent ve ekibi AHBAP'ı hedef aldı. Dünden beri hükümete yakın kişilerin ve AK Parti yöneticilerinin hedef aldığı AHBAP derneği için televizyonda demediğini bırakmayan Turgay Güler, aynı zamanda Oğuzhan Uğur gibi YouTuber'ları da hedef aldı.
10 Şubat Cuma Günü İstanbul’da Hangi İlçelerde Elektrikler Kesilecek? 10 Şubat Cuma Elektrik Kesinti Listesi
10 Şubat Cuma günü İstanbul'un hangi ilçelerde elektrik kesintisi yaşanacağı sabah erken saatlerden itibaren araştırmaya başlandı. İnternet siteleri üzerinden araştırma yapan vatandaşlar tarafından İstanbul'da oluşan elektrik kesintilerinin sebeplerini ve son bulacağı zamanlar merak edildi. Peki 10 Şubat Cuma günü İstanbul’da hangi ilçelerde elektrik kesintisi yaşanacak? İşte detaylar...
Reklam
Gardırop Askılığıyla Duvarları Deldi: 5 Kişilik Ailesini Kurtardı
Depremin en etkili yaşandığı illerin başında gelen Hatay'da yaşadıkları bina yıkılan Kan ailesi, gardıropun demir askılığı sayesinde seslerini duyurup hayata tutundu. Polis olan baba, enkaz altında kaldığı yatak odasında eline geçirdiği gardırop demiri ile duvarı delip kendisini ve 5 kişilik ailesini kurtarmayı başardı.
Turgay Güler Kimdir, Kaç Yaşında? Turgay Güler Hakkında Merak Edilenler
Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremler sonrasında Youtube aracılığı ile canlı yayınlar yapan ve televizyonda ekranlara çıkan Turgay Güler'in hayatına dair sorular vatandaşların merak konusu oldu ve 'Turgay Güler kimdir?' sorusu arama motorlarında araştırılmaya başlandı. İşte Turgay Güler'in hayatı hakkında merak edilenler.
Reklam
10 Şubat Cuma AFAD ve Kandilli Rasathanesi Son Depremler Listesi: Nerede Deprem Oldu?
6 Şubat Pazartesi günün ilk saatlerinde meydana gelen Kahramanmaraş depreminin ardından ülkede artçı sarsıntılar devam ediyor. Deprem uzmanlarının iki yıl boyunca devam edeceğini söylediği artçı depremlerin etkileri, ana deprem sonrası tüm ülkeyi tedirgin etmeye devam ediyor. Etkilenen 10 il dışında çevre illerde depremler sürüyor. Vatandaşlar son depremleri takip ediyor. Peki 10 Şubat Cuma deprem oldu mu, nerede deprem oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi'ne göre son depremler listesi.
Reklam
10 Şubat Cuma İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Son Durum: İstanbul’da Barajların Yüzde Kaçı Dolu?
İstanbul'da ortalama baraj doluluk oranında artış bugün de devam etti. Megakentte ortalama baraj doluluk oranı yüzde 32'ye ulaştı! Ancak İstanbul'a su sağlayan 10 barajda doluluk oranlarını ayrı ayrı ele aldığımızda su seviyesi hâlâ gereken seviyeye ulaşmadı. Kazandere barajında doluluk oranı hâlâ yüzde 5'in altında, Pabuçdere ise yüzde 10'un altında seyrediyor. Vatandaşların İstanbul ve tüm Türkiye'de yaşanabilecek kuraklık endişesi de devam ediyor. İşte, İstanbul'a su sağlayan barajların 10 Şubat Cuma gününe ait doluluk oranlarıPeki, İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu?
Deprem Bölgesi Dışındaki Okulların Tatil Edilmesi Tartışmalara Sebep Oldu!
Ülkemizde meydana gelen ve birçok şehrin büyük zarar görmesine neden olan Kahramanmaraş depremi tüm ülkeyi derinden sarstı. Ülkenin dört bir yanında yaşanan felaketten psikolojik olarak da oldukça etkilendi. Yaşanan afet sonrasında ise okullar belirli sürelerce tatil edildi. Peki okulların tatil edilmesi doğru mu?
10 Şubat Cuma Güncel Akaryakıt Fiyatları: Brent Petrol, LPG, Motorin, Benzin Fiyatı Ne Kadar Oldu?
Son akaryakıt indirimiyle bazı illerimizde benzin ve motorin fiyatları 20 liranın altına düştü. Ancak petrol piyasalarındaki dalgalanma hâlâ devam ediyor. Piyasalardaki dalgalanmanın bugün akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıması bekleniyordu. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre akaryakıt zammı iptal edildi! Peki, Bugün Brent petrol, LPG, benzin ve motorin (mazot) fiyatları ne kadar? İşte, 10 Şubat Cuma günü İstanbul, Ankara ve İzmir'de güncel akaryakıt fiyatları.
Reklam
Kahramanmaraş Depreminin Beşinci Gününde Neler Yaşandı?
Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma çalışmaları beşinci günde sürüyor. Son verilere göre yaşamını yitirenlerin sayısı 20 bin 318'e yükseldi, yaralı sayısı 80 bin 088 oldu. Onedio'dan Ali Can Yaycılı Hatay'da arama ve kurtarma çalışmalarını takip ediyor.
'Hükümet Aciz Kaldı' Söylemleri Doğru mu? 17 Ağustos 1999 Depreminde Ecevit Günlerce Bölgeye Gitmedi mi?
Türkiye'nin jeopolitik konumu yıllarca Milli Eğitim sisteminin temelini oluşturdu. Bu konum ülkemize birçok avantaj kazandırırken, birçok dezavantajı da vardı. En büyük sorunlarından biri fay hatları üzerinden olan bir coğrafya olmasıydı. Bu da yaşanan şiddetli depremlerin yıkımını yönetimler, siyasetçiler ve özellikle iktidarlar için zorlaştırıyordu. 6 Şubatta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde 9 saat arayla aynı bölgede olan iki büyük depremle mücadele ediyoruz. Deprem arama ve kurtarma çalışmalarında enkazda yaşayan kimse olup olmadığını anlamak için ekiplerin 'Sesimi duyan var mı?' diye bağırması Türkiye 24 yıl önce sembol olmuştu. En son 17 Ağustos 1999'da bu şiddet ve büyüklükte bir depremle karşılaşılan Türkiye'de o dönem ile ilgili söylenenlerin ne kadarı gerçek bakmak istedik.
Reklam
Enkaz Altında Hayatını Kaybettiği Paylaşılarak Yasa Boğan Defne İsimli Hesap Sahte Çıktı
Tüm ülke depremin yaralarını gerek beden gücüyle gerek sosyal medyada sarmaya çalışırken etkileşim veya dikkat çekmek için yalan haber yayan, sahte profillerden insanları yanlış yönlendiren şahıslar da çıkabiliyor. Üstelik herkesin mental olarak düştüğü bu ortamda insanların hisleriyle oynayabiliyor. Bunlardan biri de Defne nickiyle enkaz altındaymış gibi tweet atıp ardından başka bir sahte hesap tarafından öldüğü söylenen hesap.
Elbistan Belediye Başkanı'nın 'Çalışmalar Durdu' Açıklaması Tepki Çekti
etiket
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Elbistan ilçesinde de 7.6 büyüklüğünde deprem yaşanmıştı. Depremlerin en çok etkilediği yerlerin başında gelen Elbistan’da, arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı açıklandı. Belediye başkanın açıklaması sosyal medyada büyük tepki çekti.
Deprem Bölgesinde Hava Nasıl? 10 Şubat Cuma Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adana Hava Durumu
Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldi. 10 ilimizde yıkıma neden olan deprem ise her birimizi derinden sarstı. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği afeti kötü hava şartları da olumsuz etkiliyor. Enkaz altında yaşam mücadelesi verenler ve evsiz kalan vatandaşlar zor şartlar altındalar. Afetin dördüncü gününde de deprem bölgesindeki hava durumu merak konusu oldu. İşte 10 Şubat Cuma Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya, Adana, Diyarbakır hava durumu raporu...
Reklam