Görüş Bildir
Deprem Bölgesinde Etkilenen Hayvanlara Destek Veren Ücretsiz Veteriner Klinikleri
Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremler tüm vatandaşlarımızı derinden etkiledi. Yüreğimizi dağlayan depremden sonra arama kurtarma çalışmalarına başlandı. Fakat binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, 10 ilde ise ağır yıkım yaşandı. Enkaz altından kurtarılan kişiler ise hemen tedavi altına alındı. Bir yandan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalarda kurtarılan canlar ise bir nebze olsun içimizi rahatlatıyor. Enkaz altından kurtarılan can dostlarımızdan da güzel haberler geliyor. Peki enkaz altından çıkarılan, depremden etkilenen hayvanlar nerede tedavi ediliyor?İşte can dostlarımıza ücretsiz hizmet veren veteriner klinikleri...
Bu Kadar da Olmaz! AHBAP’a 400 Bin Siber Saldırı
etiket
Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası Haluk Levent’in kurucusu olduğu AHBAP Derneği sahadaki en etkili ekip oldu. Tüm dünyandan bağışların yapıldığı AHBAP’a, siber saldırı da düzenlendiği ortaya çıktı.
Reklam
Reklam
Ahbap WhatApp Destek Hattı Açıldı: Destek Olmak ve Yardım Talep Etmek İçin 'Merhaba' Yazmanız Yeterli
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler herkesi derinden etkiledi. Deprem sonrasında arama kurtarma ekiplerinin yanısıra birçok gönüllü yardıma koştu. Haluk Levent'in kuruculuğunu üstlendiği Ahbap Derneği ise deprem bölgesinde ilk andan beri yardım sağlayan derneklerden birisi oldu. Birçok vatandaşımız bu dernek aracılığıyla sesini duyurdu. Ahbap Derneği yardım etme ve yardım talep etme işlemlerinin kolaylaştırılması için bir WhatsApp destek hattı açtığını duyurdu.İşte detaylar...
Oğuzhan Uğur Misvak ve Akit'e Seslendi: "N'olur Gelin Buraya, Bize Katılın"
etiket
Kahramanmaraş depreminde afet bölgesine bizzat giderek ve sosyal medyayı aktif kullanarak yardım ulaştırmaya çalışan Oğuzhan Uğur'un bu çabası Misvak ve Akit gibi gazeteler tarafından art niyetli olarak yorumlandı. Kendisini linç etmek için sosyal medyadan eski küfürlü videolarını servis etmeye başlayınca Uğur, şu deprem felaketini atlatalım da sonra isterseniz gelin dövün beni ama şimdi durun, diye seslendi.
87 Saat Sonra Kurtarıldı: ‘Nereye Gideceğiz’
Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 10 ilde de hissedildi. Deprem sonrası enkazda kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları devam ediyor. 7 yaşındaki Miran, depremden 87 saat sonra enkazdan kurtarıldı.
Reklam
Reklam
Deprem Bölgesinde Korku Dolu Gözlerle Bakan Kedi ve Köpeğin Görüntüleri İçinizi Yakacak
6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem 10 ilde ağır yıkıma neden oldu. Binlerce kişiyi hayattan kopartan afet 'yüzyılın felaketi' olarak değerlendirildi. Sayısız binanın yerle bir olduğu afet bölgesinde adeta yaşam savaşı veriliyor. Yaşadığı felaketin korkusunu üzerinden atamadığı gözlerinden okunan bir kedi ve köpeğin birbirlerine sokulduğu o an kalplerimizi sızlattı...
Acun Ilıcalı Tüm Dünyaya Seslendi: "Lütfen Bize Yardım Edin!"
Türkiye iki büyük depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Özellikle ünlü isimler deprem bölgesine yardımcı olabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu isimlerden biri, hepimizin yakından tanıdığı Acun Ilıcalı. Ilıcalı, yaptığı paylaşımla tüm dünyadan yardım istedi. İşte detaylar...
Reklam
Hatay'ın Antakya Köyleri İçin Acil Destek Çağrısı: 'Gıda, Temizlik ve Bakım Ürünleri Gerekiyor'
Hatay Antakya'da bulunan bir gönüllü vatandaş sosyal medyada acil destek çağrısında bulundu. Atatürk Parkı'nda bulunduğu belirten vatandaş, köylere yeterli yardımın yapılamadığını belirtip gıda, temizlik ve bakım ürünleri gibi ürünlere ihtiyaç olduğunu belirtti. Depremzedeler için hayati önem teşkil eden desteklerin en acil şekilde ulaştırılması gerekiyor.
Zuhal Topal, Ekipler Tarafından Dayısı ve Kuzeninin Cansız Bedenine Ulaşıldığını Duyurdu
Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki yıkıcı deprem yüzyılın felaketi ilan edildi. Tam 10 şehirde binlerce binayı tuzla buz eden doğal afet nedeniyle 16 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Sosyal medya üzerinden yardım çığlıklarının yankılandığı anlarda birçok ünlü isim afet bölgesine destek sağlamaya çalışıyor. Pek çok ünlü isim ise o bölgedeki sevdiklerinden iyi bir haber bekliyor. Umutlu bekleyişte olan Zuhal Topal, sosyal medya hesabından acı haberi duyurdu.
Kentsel Dönüşüm Uzmanından Önemli Bilgiler: Yeni Yapılan Binalar Neden Yıkıldı?
6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem 10 ilde etkili olurken, 1999 yılında yaşanan 17 Ağustos depremi sonrası toplumsal, güvenlik ve ekonomik alanlarda öncelik inşaat sektörüne verilmişti. Bu da yeni yapılacak konutların depreme karşı daha güvenli yapılacağı algısını yerleştirmişti. Diğer yandan da 2000 yılından önce yapılan yapıların çoğunluğunun da tehlike yarattığı biliniyordu. Ancak 4 gün önce yaşanan deprem gösterdi ki bunu ne ayrımı ne de zamanı vardı. Türkiye'nin güneydoğusunda açıklanana göre 6 bin 444 bina yıkıldı ki daha tespit çalışmalarında çok uzun bir yol olduğu biliniyor. Öncelik şu an can kurtarmak ve kurtulan canları yaşatmak olurken, uzmanların hasar tahminleriyse çok daha yüksek sayılar olunca gözler inşaatlara döndü.
Reklam