Görüş Bildir
Haberler
Vücudunuzun Ona Yardım Etmeniz İçin Hüngür Hüngür Ağladığını Gösteren 12 İşaret

Vücudunuzun Ona Yardım Etmeniz İçin Hüngür Hüngür Ağladığını Gösteren 12 İşaret

Başak Nur Süner
06.07.2018 - 09:23 Son Güncelleme: 07.10.2021 - 11:54

Vücudumuz, birçok şeyin aynı anda gerçekleştiği bir mekanizmadır. Bazen, vücut bize bir şeyin gerektiği gibi çalışmadığı konusunda bazı işaretler verebilir. Yapmamız gereken şey bu işaretleri görmezden gelmemek ve bir uzmana başvurmak.

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çıkık ayak parmağı

1. Çıkık ayak parmağı

Yunan ayak tipine sahip insanlarda daha çok belirgin hale gelebilen bir işaret: İkinci ayak parmağı kemiğinin normalde olması gerekenden çok daha yukarıda olması. Bu durum ayakkabının içinde size rahatsızlık verebileceği gibi bazı sağlık sorunlarının işaretçisi de olabilir.

Ayak tipleriyle ilgili daha fazla bilgi için:

2. Gözün çevresinde oluşan çember

2. Gözün çevresinde oluşan çember

Bu halkalar 50 yaşın üzerindeki insanlarda görünebilir ve bu oldukça normaldir.Eğer bu daha genç bir insanda görülürse, o zaman kişinin yüksek kolesterol seviyelerine sahip olduğu anlamına gelebilir. Mutlaka doktora danışılması gereken konulardan biridir.

3. Kırılgan tırnaklar ve dökülen saçlar

3. Kırılgan tırnaklar ve dökülen saçlar

Kırılgan tırnaklar ve saçlarınız varsa, vücudunuz size daha fazla B vitaminine ihtiyaç duyduğunuzu söylüyor. Sadece biraz daha fazla süt içmeye çalışın ve B vitamini içeren besinler tüketin.

Tüketmeniz gereken besinler için:

4. Diş eti kanamaları

4. Diş eti kanamaları

Diş etleriniz aniden kanıyor ve dişlerinizi her fırçaladığınızda diş fırçanızda kan lekeleri görüyorsanız vücudunuz size C vitamini tüketmeniz gerektiğini söylüyor olabilir. Sadece daha fazla narenciye, ıspanak, yeşil ve kırmızı biber, domates, lahana, karnabahar ve brokoli tüketmeye çalışın.

İşte C Vitamini deposu besinler

5. Buz yeme isteği

5. Buz yeme isteği

Canınız sürekli buz yemek istiyorsa anemi ya da demir eksikliğiniz olabilir. Bu durumda doktora başvurmak en doğrusudur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tatlı krizleri

Uzun süre aniden gelen tatlı yeme isteği stresli, bitkin veya depresyonda olduğunuz anlamına gelebilir. Bu durumlarda vücut glikoz sorgular. Bu durumu baskılamak ve kilo almamak için az porsiyonda bitter çikolata veya bal tüketebilirsiniz. Bir psikiyatra görünmenizse en doğrusu olacaktır.

Daha fazla belirti:

7. Kramplar

Sık sık kramp girmesi vücuttaki kalsiyum, magnezyum ve potasyum eksikliğinden ötürüdür. Çok fazla spor yaptığınızda bunu yaşarsınız. Çünkü terledikçe vücuttan çok fazla mineral kaybedersiniz.

Magnezyum eksikliği kendini başka şekillerde de gösterebilir:

8. Kuru cilt

8. Kuru cilt

E vitamini eksikliği varsa, bu durum cilt kuruluğu ile kendini gösterebilir. Böylece daha fazla yağ, sebze, fındık ve balık tüketmeniz gerekebilir.

Siz de bu durumları yaşıyor musunuz? 👇👇

9. İnsomnia

Uykuya dalmakta oldukça fazla zaman sarf ediyor, uykuya dalmayı başarsanız bile gecenin ilerleyen saatlerinde kısa periyotlar halinde uyanıp, tekrar uykuya dalmakta güçlük çekiyorsanız polisomnografi testi yaptırmanız ve nedenini belirlemeniz önerilir.

Insomnia hakkında daha detaylı bilgi için:

10. Sinirlilik

Sürekli sinirlilik hali yaşıyorsanız, vücudunuza magnezyum ve potasyum takviyesi gerekebilir. Bu hayati maddeleri vücudunuza kazandırmak istiyorsanız daha fazla domates, portakal, muz ve ıspanak tüketin.

Bir de şu nedenler var tabii:

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mor eklemler

11. Mor eklemler

Eğer eklemleriniz biraz şişmiş ve mor görünüyorsa, kollajen düşüşüne neden olan altta yatan kas dokusunun iltihaplanması olan dermatomiyozit belirtisi olabilir. Bu genellikle iç kanserler ile ilişkilidir ve yakından izlenmelidir.

12. Baş ağrısı

Milyonlarca insan her gün baş ağrısı yaşıyor. Bu soğuk algınlığı, enfeksiyon veya ateşten kaynaklanabiliyor. Ya da depresyon, zayıf uyku, aşırı ilaç tedavisi ve öğün atlama gibi duygusal stres yaşatan durumlar da baş ağrısını tetikleyebiliyor.Öncelikle bir uzmana görünmeniz gerekli görüldüğü takdirde öğünlerinizde magnezyum bulundurmanız işe yarayabilir.

Sizi anlayanlar var.

13. Şişkinlik

13. Şişkinlik

Büyük porsiyon ve yağlı yiyeceklerden oluşan bir beslenme, şişkinliğin bir nedenidir çünkü sindirimi daha uzun sürer. Bir diğer neden ise gıda hassasiyeti olabilir. Ayrıca mide asidine de sahip olabilirsiniz. Az yağlı yiyecekler yiyerek bu durumdan kurtulabilirsiniz. Eğer nedeni bu değilse, o zaman sindiriminizin sağlıklı olduğundan emin olmak için kontrole gidin.

Şişkinliğe çare:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
439
88
43
41
37
19
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın