Görüş Bildir
Haberler
En Büyük C vitamini Kaynağı Portakal mı Sanıyorsunuz? C Vitamini Deposu 12 Besin

etiket En Büyük C vitamini Kaynağı Portakal mı Sanıyorsunuz? C Vitamini Deposu 12 Besin

C vitamini deposu olarak bilinen portakaldan bile daha fazla C vitamini içeren sebze ve meyveler var!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Acı biber

Bir yarım bardak doğranmış veya kesilmiş biber, 107.8 mg C vitamini verir. Ayrıca, Buffalo Üniversitesi'nden araştırmacılar, biberleri acı yapan bileşik olan kapsaisin'in eklem ve kas ağrısını hafifletmesine yardımcı olabileceğini keşfetti.

2. Kırmızı biber

Bir bardak doğranmış kırmızı biber, portakaldan yaklaşık üç kat daha fazla C vitamini içerir-190 mg. Kırmızı biber aynı zamanda göz sağlığını teşvik eden A vitamini için mükemmel bir kaynaktır.

3. Yeşil dolmalık biber

Bir bardak doğranmış yeşil biber, tatlı kız kardeşinden daha az C vitamini içerir, ancak 120 mg'da tavsiye edilen günlük alım oranınızın %200'ü kadardır. Yeşil biber aynı zamanda mükemmel bir lif kaynağıdır.

4. Kivi

4. Kivi

Bir porsiyon kivi (yaklaşık 2 adet) 137.2 mg C vitaminine sahiptir. Bu meyve ayrıca potasyum ve bakır açısından zengindir.

5. Kara lahana

Önerilen günlük A vitamini alımının iki katı ve önerilen miktarda K vitamininin yedi katına ek olarak, bir fincan kekte 80.4 mg vitamin C

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Karnabahar

6. Karnabahar

İster  fırında ister buharda pişirerek veya püre halinde küçük bir karnabahar çiçeği yemeniz size 127,7 mg C vitamini, ayrıca 5 gram lifve 5 gram protein verir.

7. Brokoli

Bu sebzede, 132 mg vitamin C ve bol miktarda lif kaynağıdır. Bazı araştırmalar brokolinin kanseri önleyici özelliklere sahip olabileceğini gösteriyor.

8. Papaya

8. Papaya

Araştırma, papaya yemenizin sinüslerinizi temizlemenize, cildinizi aydınlatmanıza ve kemiklerinizi güçlendirmenize yardımcı olabileceğini gösteriyor. Bir fincan porsiyon, 88.3 mg C vitamini içerir.

9. Çilek

Bir bardak çilek, 84.7 mg C vitamini ve ayrıca kalp sağlığını geliştiren sağlıklı folat ve diğer bileşikleri içerir.

10. Brüksel lahanası

Bu küçük lahanalar kanser önleyici fitot besleyiciler ve lifle yüklüdür. 74,8 mg C vitaminden bahsetmiyoruz bile.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ananas

78.9 mg C vitaminine ilaveten, ananas, yiyecek parçalamaya ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olan bir sindirim enzimi olan bromelain içerir. Bromelain ayrıca zorlu bir egzersiz sonrasında daha hızlı iyileşmenize yardımcı olan doğal bir anti-inflamatuar gibi davranır.

12. Mango

12. Mango

122.3 mg'lık bir C vitamini almak için tropik meyveleri tadın. Mango ayrıca vitamin C'nin bağışıklıkta kilit rol oynadığı ve ek olarak gözlerinizi sağlıklı tutması için mükemmel bir A vitamini kaynağıdır

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
239
68
41
41
41
36
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ventolin

E hani kuşburnu?

Asosyal deli

ah ulan drogo reyiz ölmeyeydin iyiydi ya

Furkan Taş

Maydanoz yok en çok maydanozda var çünkü. Tam yapın bari yapıcaksanız.

Dilara Özmen

maydanoz yok ya şaka gibisiniz