Görüş Bildir
Haberler
Sesi ve Karizmasıyla Adeta Yaşayan Bir Efsane Olan Haluk Bilginer'in Oynadığı 17 Dizi ve Film

Sesi ve Karizmasıyla Adeta Yaşayan Bir Efsane Olan Haluk Bilginer'in Oynadığı 17 Dizi ve Film

Mısırınızı ve battaniyenizi hazırlayın! Okuduktan hemen sonra izlemeye başlayacaksınız...

Film bilgileri Beyazperde'den alınmıştır

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kış Uykusu - IMDb 8.2 - Rolü: Emekli Tiyatrocu Aydın

1. Kış Uykusu - IMDb 8.2 - Rolü: Emekli Tiyatrocu Aydın

Aydın (Haluk Bilginer) emekli bir tiyatrocudur; oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya'ya babasından yadigar kalan butik oteli işletmek için geri döner. Aydın o günden sonra başlayan kış uykusu bu gözlerden ırak otelin içerisindeki gündelikleriyle, kah yerel bir gazeteye köşe yazıları yazarak kah her zaman niyetlendiği ancak bir türlü başlayamadığı tiyatro tarihi kitabını yazmayı düşünerek geçer. Tüm bu süreçte hayatında iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk davranan genç karısı Nihal ve boşandıktan sonra yanlarına taşınan kız kardeşi Necla... Kışın bastırması ve artan kar yağışı bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder..

Haluk Bilginer bu filmle 47. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Performansı ödülüne layık görülmüştür.

2. Polis - IMDb 6.7 - Rolü: Musa Rami

2. Polis - IMDb 6.7 - Rolü: Musa Rami

Musa'nın yıllardır yer aldığı polislik müessesesi, liyakata dayanan ve meşakkatli bir kurumdur. İşte bu yapıya senelerini veren ve kazandığı başarılarla cinayet masasında gerçek bir efsaneye dönüşen Musa Rami, 63. doğum gününü kutlarken artık mesleğinin doruklarına çıkmış ve iş tatminini doyasıya yaşayan bir polistir. Uzun zamandır cinayet masası gibi belalı bir bölümde çalışmış olmanın bir sonucu da doğal sebeplerle başının beladan pek kurtulamamasıdır.

Uzun zamandır aman vermediği mafya teşkilatı, ailesini ciddi olarak tehdit etmektedir. Bir yandan ailesini koruyabilmenin mücadelesini verirken bir yandan da, kendisinden 40 yaş küçük olan üniversite öğrencisi Funda’ya karşı beslediği güçlü duygular, Musa'yı yiyip bitirmektedir. Hayatı tüm bu çelişkilerin arasında devam ederken doğum günü partisinin hemen sonrasında tuhaf ve korkunç bir gerçekle yüz yüze gelecektir: Yüz yılın illeti kansere yakalanmıştır ve çok az ömrü kalmıştır. Hayatındaki bunca derde, şimdi bir de zamanın sürekli işleyen yelkovan ve akrebin tiktakları dahil olmuştur.

Haluk Bilginer bu filmle 2007 Ankara Uluslararası Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görülmüştür.

3. Masumiyet - IMDb 8.3 - Rolü: Bekir

3. Masumiyet - IMDb 8.3 - Rolü: Bekir

Namus cinayeti nedeniyle girdiği hapishaneden çıkan Yusuf amaçsız bir hayata sahiptir artık. İzbe bir pansiyon köşesinde yolu Bekir ve Uğur’la kesiştikten sonra hikayedeki tüm kişilerin hayatlarını derdinden sarsan hadiseler yaşanacak, herkes kendi masumiyetinin peşinden gidecek; bu seçimler de hepsinde derin yaralar açacaktır. Uğur güçlü bir hayat kadınıdır, Bekir ise ona saplantılı bir adam. Fakat Uğur'un gönlünde Zagor vardır...

Haluk Bilginer bu filmle 1997 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü, 1998 Ankara Uluslararası Film Festivali, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, 1998 Jean Carment Ödülü'ne layık görülmüştür.

4. Neredesin Firuze? - IMDb 7.3 - Rolü: Hayri

4. Neredesin Firuze? - IMDb 7.3 - Rolü: Hayri

'Neredesin Firuze' gerçek bir Unkapanı hikayesidir. Günümüzde tamamen çökmüş olan CD-kaset piyasasının bir zamanlar altın devrini yaşadığı günlerin artık yavaş yavaş geride kalmaya yüz tuttuğu günlerin habercisi verimsiz günlerde geçen film, müzik piyasasında pek başarılı olamayan ve bu sebeple de nihayet bir borç yığını içine düşen Hayri ve Osman’ın hikayesine odaklanır. Bir çıkış yolu arayışı içerisinde, Sansar adlı menajerin önerdiği bir sözde genç yeteneğe ulaşmaya çalışırlar. Bu genç yetenek Ferhat o sırada Almanya’da yaşamaktadır. Kendisinin sesini telefonda dinleyerek çok beğenen ikili, hemen plan yaparlar. Ferhat ülkeye geldiğinde onunla yapacakları kaset üzerinden kazanacakları para ile borçlarını ödeyeceklerdir. Ferhat geldikten sonra ortaya bir de zengin bir kadın çıkar. Gizemli Firuze, Ferhat’ı çok beğenir ve ona yatırım yapmak istediğini söyler...

Haluk Bilginer bu filmle 2004 Sadri Alışık Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görülmüştür.

5. Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? - IMDb 7.5 - Rolü: Karagöz

5. Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? - IMDb 7.5 - Rolü: Karagöz

Karagöz ile Hacivat güldüren ve aynı zamanda da düşündüren sohbetleri ile karşımızda. Mekan Bursa ve zaman da 14. yüzyıl Anadolu’daki Moğol tehlikesi mevcutken halkın büyük bir kısmı firarda. Bursa yeni yerleşim alanları. Hem halk hem de çeşitli devletlerin ve beyliklerin liderleri de bu kente sığınır. Dinleri, dilleri farklı olan insanların bir arada yaşadığı Bursa kaosa dönüşür. Osmanlı'da, imparatorluğunun ilk tohumlarını atmaktadır. Akıllı ama cahil, sinirli ama komik Karagöz, kendisinin aksi olan zekasını fırsatçılığı ile birleştirip her işten sıyrılan Hacivat ile tanışır. Orhan Gazi’nin adına yapılan caminin inşaatında beraber çalışmaya başlarlar. Bu sırada mizah yönü kuvvetli sohbetleri hemen fark edilir. Atışmaları sırasındaki komiklikleri o kadar ünlü olur ki, davetten davete koşmaya başlarlar. Ancak şöhretin bedeli ağırdır.

Haluk Bilginer bu filmle 2006 Ankara Uluslararası Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 7 Kocalı Hürmüz - IMDb 6.3 - Rolü: Kuşçu Cebrail

6. 7 Kocalı Hürmüz - IMDb 6.3 - Rolü: Kuşçu Cebrail

Türk komedya geleneğinin efsane hikayesi 7 Kocalı Hürmüz 1800’lü yılların sonlarında Osmanlı topraklarında geçen eğlencelik bir yerli sinema örneği olarak beyaz perdede. İstanbul Taşkasap'ta yaşayan Hürmüz, değişik mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir. Ancak, onun gönlü berber eşinin dükkânında gördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduran Hürmüz doktoru da evine getirtir. Doktor da ona âşık olur. Bu andan sonra doktor ve Hürmüz, kendilerini karmaşık olduğu kadar, gülünç gelişmeler karşısında bulurlar.

7. New York'ta Beş Minare - IMDb 5.9 - Rolü: Hacı Gümüş

7. New York'ta Beş Minare - IMDb 5.9 - Rolü: Hacı Gümüş

New York'ta 5 Minare, temelde İslamofobi eleştirisine dayanan bir yapım. Kırmızı bültenle aranan ve ismi geniş kitleler nezdinde bir fenomen gibi algılanan kökten dinci bir teşkilatın lideri, cemaat önderi 'Deccal' kod adlı suçlunun Amerika'da kıskıvrak yakalandığı bilgisi gelir. Teşkilatın en başarılı iki polisi Amerika'ya suçluyu teslim almaya giderler. Bundan sonrası kolay gibi görünür ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir. İstanbul, New York, Bitlis üçgeninde geçen hikaye, yakın dönemin Türkiye'sini sorgularken, 11 Eylül sonrası Amerika ve dünyanın İslam ile olan paranoyasının altını çizecektir.

8. Devrim Arabaları - IMDb 8.0 - Rolü: Necip

8. Devrim Arabaları - IMDb 8.0 - Rolü: Necip

1960 yılında 27 Mayıs darbesi sonucu göreve gelen general Cemal Gürsel'in gerçek hikayesinden yola çıkarak oluşturulan Devrim Arabaları adlı filmi babası darbecilikle suçlanan parlak yönetmen Tolga Örnek'in çekmesi ilginç bir tesadüf olmuştur. İhtilalden bir sene sonra Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, uzun zamandır hasretini çektiği yerli üretim bir otomobil yapılmasını emreder ve görevin TCDD işletmesine verildiğini açıklar. Hemen işe koyulan 23 mühendisin önünde bu otomobili yapmak için Cumhuriyet Bayramı’na kadar yalnızca 130 gün vardır. Devrim adı verilecek olan bu arabayı üretmek için 23 mühendis el ele verecek, kariyerlerini ve aile hayatlarını riske atarak zamanla, yoklukla, politikayla, karşılarına çıkan sayısız engelle baş etmek zorunda kalacaktır.

9. Ben-Hur - IMDb 5.7 - Rolü: Simonides

9. Ben-Hur - IMDb 5.7 - Rolü: Simonides

Ben-Hur Yahudi varlıklı bir prens, aristokrat, tüccardır. Üvey kardeşi Romalı Messala ise görüşmedikleri yıllar boyunca yüksek kademeli bir Roma hakimi olmuştur. Kudüs’ten uzak kaldığı uzun yıllardan sonra buraya dönen Messala, artık Roma ordusunun komutanı olmuştur. Yahudilerin özgürlüğü için canı pahasına mücadele eden Ben-Hur’dan, çocukluk arkadaşı Messala tarafından, Romalıları eleştiren yahudileri teşhis etmesi istenir ancak Ben-Hur kabul etmez. Messela onu kürek mahkumu olarak sürgüne gönderir. Bunun üzerine arkadaşı Zengin hayatına veda eden prens bu olay üzerine intikam yemini edecektir. Bu andan sonra hayatı büyük bir maceranın içinde kaybolur...

10. Tatlı Hayat - IMDb 8.4 - Rolü: İhsan Yıldırım

10. Tatlı Hayat - IMDb 8.4 - Rolü: İhsan Yıldırım

İhsan ve eşi Sevinç, İhsan'ın kuru temizleme işinden bolca para kazanmış sınıf atlamaya karar vermişlerdir. İhsan'ın hayatta yükselme çabaları dahilinde Gültepe'de bir gecekondudan Etiler'deki yeni lüks evlerine taşınmışlardır. Üst kat komşuları Türk- Rum çifti Feraye ile Yorgo, kızları Pelin yan komşuları kitap kurdu İrfan ve İhsan'ın annesi Cevriye Hanım ile alışık olmadıkları bu yeni 'Tatlı Hayat' hem onları yeni ufuklara taşıyacak, hem de yepyeni sorunlarla karşı karşıya bırakacaktır. Feraye ve Kaya'nın gündelikçisi olduğunu öğrenen İhsan, Sevinç için de bir hizmetçi tutmak istemektedir. Fakat Sevinç bu fikre şiddetle karşıdır. Bir yandan İhsan Sevinç'i sosyetik hayata alıştırmaya çalışmakta, bir yandan da hiçbir şey yapmadan evde oturmak Sevinç'i rahatsız etmektedir. Bunun üzerine Sevinç bir işe girer, fakat çalışmaya başladığı dükkan, İhsan'ın rakibi olan Hasan Kuru Temizleme'dir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Şahsiyet - IMDb 9.2 - Rolü: Agâh Beyoğlu

11. Şahsiyet - IMDb 9.2 - Rolü: Agâh Beyoğlu

Alzheimer hastası olan bir seri katil hikayesinin konu edildiği dizinin oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Hüseyin Avni Danyal, Müjde Ar, Cansu Dere, Şebnem Bozoklu, Necip Memilli, Metin Akdülger gibi isimler bulunuyor. Senaryosunu Hakan Günday'ın kaleme aldığı dizinin yönetmen koltuğunda ise Onur Saylak bulunuyor.

12. Ezel - IMDb 8.5 - Rolü: Kenan Birkan (yaşlılığı)

12. Ezel - IMDb 8.5 - Rolü: Kenan Birkan (yaşlılığı)

Ömer, babasının atölyesinde çalışarak sade bir hayat içerisinde yaşamını sürdüren bir gençtir. Askerlik dönüşü sevgilisi Eyşan ile evlenmeyi planlamaktadır. Fakat kendisini bir anda cinayetten hapiste bulunca hayatı allak bullak olur. Hapisteyken tanıştığı Ramiz Dayı, ikinci babası olur. 

Ömer kimliğini saklayarak bir dizi estetik operasyon sonrası Ezel'e dönüşür. Hapishaneden çıktıktan sonra kendisine oyun oynandığına inanarak intikam için Eyşan'ın, en iyi arkadaşı Cengiz'in ve abisi bildiği Ali’nin peşine düşer... Aşk, güç, para, mafya entrikaları hayatlarının bir parçasına dönüşürken her biri intikamdan beslenir...

13. Kara Yazı - IMDb 6.7 - Rolü: Oğuz

13. Kara Yazı - IMDb 6.7 - Rolü: Oğuz

Hayatta tek amacı kendisini babasına sevdirmek onun takdirini kazanmak olan Mehmet Karahan ile babasının namus takıntısı yüzünden hayatı ve kadınlığı bastırılan Yaren'in hikayesini anlatacak olan Kara Yazı, bir aile dramı.

14. Hayatımın Rolü - IMDb 4.7- Rolü:Baba

14. Hayatımın Rolü - IMDb 4.7- Rolü:Baba

Mutlu bir evlilik, üç çocuk.. Her şey güzelmiş gibi görünen hayat, bir anda tepetaklak oluyor. Kadın ayrılmak istediğini söylüyor, adam çaresiz, çocuklar şaşkın. Çocuklarından ayrı kalmaya dayanamayan baba, düşünüp taşınıp bir yol buluyor. Artık o, çocukların dadısı..

15. Masum - IMDb 9.0 - Rolü: Cevdet

15. Masum - IMDb 9.0 - Rolü: Cevdet

Emekli Komiser Cevdet ve karısı, ömürlerinin son yıllarını şehirden uzaktaki küçük çiftlik evlerinde huzur içinde geçirmektedirler. Ta ki küçük oğulları bir gece yarısı korkunç bir haberle eve gelene kadar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kaçak - IMDb 6.6 - Rolü: Ustura Faysal

16. Kaçak - IMDb 6.6 - Rolü: Ustura Faysal

Kaçak, mafya dünyasının en acımasız insanlarından birini öldüren, bu yüzden de bundan sonraki hayatını kimliğini saklayarak, Anadolu'nun ücra bir kasabasında geçirmek zorunda kalan eski bir polisin hikayesini anlatıyor.

17. Sayın Bakanım - IMDb 6.7 - Rolü: Müsteşar Samim Bayraktar

17. Sayın Bakanım - IMDb 6.7 - Rolü: Müsteşar Samim Bayraktar

Genel seçimde aldığı çoğunluk oyuyla iktidarı kucağında bulan bir siyasi partinin öyküsünün komedi diliyle işlendiği dizide Kenan Işık, idealist bir devlet bakanını canlandırıyor. Orijinal versiyonundaki gibi politikacılardan çok devlet bürokratlarını eleştiren yapımda Haluk Bilginer’i ise, Kenan Işık’ın atandığı bakanlıkta 23 yıldır görev yapan müsteşar olarak izleyeceğiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
194
93
16
5
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kızıl Sakal

Türk dizi tarihinin en komik dizisi kesinlikle Tatlı Hayat'tır. Müthiş oyunculuklar, ince espriler. Tabi ki Türkan Şoray ve Haluk Bilginer farkı.

byrnrttn

güneşin oğlu nerde amk

Atakan Aydın

bide cingöz recai

Eleştirmen

Hepsi çok iyide şahsiyetin bende yeri ayrı gerçekten izleyin izlettirin

Beril Kıran

++ Bunu yazmaya gelmiştim