Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'nin 'Yoğun Kar Yağışı' Uyarısı Devam Ediyor

Meteoroloji'nin 'Yoğun Kar Yağışı' Uyarısı Devam Ediyor

Onedio Medya
31.12.2015 - 08:46

Ülkemiz hafta ortasından itibaren soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girdi. Sistemin yurdumuzun kuzey ve doğu kesimlerinde etkili olduktan sonra 02.01.2016 Cumartesi günü yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor. Bu süre zarfında yoğun kar yağışları ve hissedilir (8 - 12) derece sıcaklık düşüşleri bekleniyor.

Meteoroloji'nin bugün için yaptığı değerlendirmelere göre, ülkemizin büyük bölümünde görülecek olan yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Ağrı çevrelerinde 'yoğun kar' yağışı şeklinde olacak. Akdeniz ve Ege kıyıları dışında ülke genelinde buzlanma ve don olayına dikkat...

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde hissedilir (8-12) derecede azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz kıyıları ile Batı Akdeniz kıyı kesiminde kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Ağrı çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Kıyı Ege ve Akdeniz kıyı kesimleri haricinde ülke genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, güney ve doğu kesimleri ile Kırklareli'nin doğu ilçeleri ve Tekirdağ çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Bursa çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

BALIKESİR Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 0

EDİRNE Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1

İSTANBUL Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 1

KOCAELİ Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 1

EGE 

Parçalı, kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, Manisa, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri ile İzmir'in kuzey ilçelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı -4

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ilçeleri hafif kar yağışlı 6

KÜTAHYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif kar yağışlı -5

MUĞLA Parçalı bulutlu 3

AKDENİZ 

Parçalı, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu Hatay, Osmaniye ve Anamur çevrelerinin yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar, öğle saatlerinde Isparta çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; Antalya Körfezi'nde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu 12

ANTALYA Parçalı ve az bulutlu 10

HATAY Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 11

MERSİN Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Anamur çevreleri sağanak yağışlı 13

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin aralıklı hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı -2

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı hafif kar yağışlı -4

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı -4

YOZGAT Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı hafif kar yağışlı -6

BATI KARADENİZ 

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batı kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -4

KASTAMONU Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -4

SİNOP Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1

ZONGULDAK Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 0

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesiminde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BAYBURT Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -6

ÇORUM Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı -4

SAMSUN Çok bulutlu, sabah saatlerinde yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 2

TRABZON Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 3

DOĞU ANADOLU 

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van ve Ağrı çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -3

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı -1

TUNCELİ Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

VAN Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güney kesimleri ile zamanla il genelinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 1

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güneyinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu 5

MARDİN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı 5

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

DENİZLERDE HAVA

Batı Akdeniz'de kuvvetli fırtına; Batı Karadeniz'in batısında, Marmara ve Ege'de fırtına; Orta Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60km/s), batısı 6 ila 8 (50-75 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, batısı kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, batısı 2,0 ila 3,0m, Batı Karadeniz'in batısı 3,5 ila 4,5m, Görüş: Zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde, Dalga: 3,5m ila 4,5m, Görüş: Zayıf.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan, kuzeyi kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde, Dalga: 3,5 ila 4,5m, Görüş: Zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, yer yer sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 7 ila 9 (60-90 km/s), doğusu 6 ila 8 (50-75 km/s), Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, 4 ila 6 (30-50 km/s), batısı 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Orta Akdeniz'de 2,0 ila 3,0m, 4,5 ila 5,5m, Görüş: Zayıf.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: akşam saatlerinden itibaren 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
0
0
0
0