Görüş Bildir
Haberler
TBMM'nin 26. Başkanı İsmet Yılmaz Oldu

TBMM'nin 26. Başkanı İsmet Yılmaz Oldu

ATKN
28.06.2015 - 20:10 Son Güncelleme: 02.07.2015 - 02:16

Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis Başkanlığı seçimi için yapılan 4. tur oylamada en yüksek oyu alan İsmet Yılmaz yeni Meclis Başkanı oldu. Son turda AKP Milletvekili İsmet Yılmaz 258 oy alırken CHP Milletvekili Deniz Baykal 182 oy aldı.

TBMM Başkanlığı seçimlerinin dördüncü ve son turunu AK Parti Milletvekili İsmet Yılmaz kazandı. 

Son turda AKP Milletvekili İsmet Yılmaz 258 oy alırken CHP Milletvekili Deniz Baykal 182 oy aldı. 3. turda en çok oyu alan Yılmaz ve CHP Milletvekili Deniz Baykal son turda seçime girmişti. 

Baykal, TBMM Başkanı seçilen İsmet Yılmaz'ı tebrik ederek başarılar diledi. Yılmaz'ın söz istediğini belirten Baykal, kendisini kürsüye davet etti.  

TBMM Başkanı seçilen Yılmaz 'Milletimiz, 25. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden öncelikle yeni bir anayasa beklemektedir. Ülkemizin bugün ulaştığı ekonomik ve demokratik seviye, yeni bir anayasayı zorunlu kılmaktadır' dedi.

Yılmaz'ın teşekkür konuşması

MHP geçersiz, HDP boş oy kullandı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sonuçların ardından yaptığı açıklamada Deniz Baykal'a 50 vekillerinin oy verdiğini açıkladı. Oy kullanan 29 HDP'li vekil ise boş oy kullandı. Parti yetkilileri, bunun Baykal'ın geçmişine yönelik bir tepki olduğunu söyledi.  78 MHP'li vekil ise geçersiz oy kullandı.

CHP ve HDP'den MHP'ye 'İsmet Yılmaz' Tepkisi

4. tura Yılmaz ve Baykal kaldı

Meclis Başkanlığı seçiminin üçüncü turunda en yüksek oyu AKP'nin adayı İsmet Yılmaz ile CHP'nin adayı Deniz Baykal aldı. 3. tur oylamada AK Parti Milletvekili İsmet Yılmaz 259 oy, CHP Milletvekili Deniz Baykal 129 oy, MHP Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 80 oy ve HDP Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat 78 oy aldı. 

İki milletvekili mazeretli olduğu için oy kullanmadı.

İkinci tur oylama

İkinci tur oylama

İkinci tur oylamada da adaylardan hiçbiri seçilmek için gerekli olan nitelikli çoğunluğa ulaşamadı.

İkinci turda TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 128, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 80 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 80 oy aldı. Bir oy da geçersiz sayıldı. 

Üçüncü turda ise İsmet Yılmaz 259, Deniz Baykal: 129, Ekmeleddin İhsanoğlu 80, Dengir Mir Mehmet Fırat 78 oy aldı.

İsmet Yılmaz kimdir?

İsmet Yılmaz kimdir?

1961 Sivas - Gürün doğumlu İsmet Yılmaz 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu makine bölümünü ve 1987 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 

1990 yılında İsveç Malmö Dünya Denizcilik Üniversitesinde Master derecesini 'Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi' alanında yaptı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim dalında, Özel Hukuk alanında Yüksek Lisansını tamamladı. 

20 yıl kamuda ve özel şirketlerde Denizcilik sektöründe Mühendis ve Müşavir Avukat olarak hizmet verdi. 31 Aralık 2002 ile 8 Mayıs 2007 tarihleri arasında Denizcilik Müsteşarlığında Müsteşar olarak görev yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 114 üncü maddesi gereğince 22 Temmuz 2007 Türkiye genel seçimleri öncesi tarafsız Ulaştırma Bakanı olarak görev yapmıştır. 

31 Ekim 2007 tarihinden itibaren de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapmıştır. 24. Dönem Sivas Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 3. döneminde Vecdi Gönül'ün yerine Milli Savunma Bakanlığına atanmıştır. 25. Dönem Sivas Milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girmiştir.

AA, DHA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0