Görüş Bildir
Haberler
CHP ve HDP'den MHP'ye 'İsmet Yılmaz' Tepkisi

CHP ve HDP'den MHP'ye 'İsmet Yılmaz' Tepkisi

Deniz Gök
01.07.2015 - 18:27 Son Güncelleme: 01.07.2015 - 19:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis Başkanlığı seçimi için yapılan 4. tur oylamada en yüksek oyu alan AKP Milletvekili İsmet Yılmaz yeni başkanı oldu. MHP'nin seçimin son turunda aldığı tavır, CHP ve HDP'nin tepkisini çekti.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) TBMM Başkanlığı seçiminin son turunda geçersiz oy kullanması ile birlikte, AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz, Meclis'in yeni başkanı oldu.

Bunun üzerine CHP ve HDP, MHP'ye yönelik eleştirilerde bulundu. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 'MHP Meclis Başkanlık koltuğunu AKP'ye armağan etti' derken, CHP sözcüsü Haluk Koç ise 'Koltuk tedarikçisinin kimler olduğunu ortaya çıkmıştır' sözlerini kullandı. MHP lideri Bahçeli ise 'Hayırlı olsun' demekle yetindi.

"MHP Meclis Başkanlık koltuğunu AKP'ye armağan etmiş oldu"

"MHP Meclis Başkanlık koltuğunu AKP'ye armağan etmiş oldu"

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş seçim sonrası yaptığı açıklamada; 'Bir tek partinin oylarıyla seçilmiş bir başkan oldu bir kez daha. Keşke muhalefet başarabilseydi bunu. Fakat MHP Meclis Başkanlık koltuğunu AKP'ye armağan etmiş oldu. MHP'ye hayırlı olsun diyorum' dedi.

Gazetecilerin koalisyon ile ilgili sorusu üzerine Demirtaş; 'Taşların yerine oturması için yeni bir seçim gerekiyor. Koalisyon kurulabilir ama asla uzun ömürlü olmaz. 

AKP - MHP koalisyonu kurulabilir meşrudur ama sürdürülemez. AKP ve MHP niyet itibariyle  savaş koalisyonu kurmak istiyor ama başarabileceklerini sanmıyorum' dedi. 

Demirtaş Meclis Başkanlığı'nın MHP eliyle AKP'ye verildiğini dile getirerek şöyle konuştu: 'Koalisyonda da bu denklemde yürüyor.' ifadelerini kullandı.

"Koltuk tedarikçisinin kimler olduğu ortaya çıktı"

"Koltuk tedarikçisinin kimler olduğu ortaya çıktı"

CHP Sözcüsü Haluk Koç, seçimin ardından yaptığı açıklamada, MHP’nin dördüncü turda geçersiz oy kullanmasını eleştirdi ve MHP ile AKP'yi kastederek 'Hiç kimse koalisyon için partner aramasın, adaylar ortaya çıkmıştır. Çok da yakışıyorlar. Allah yollarını açık etsin' dedi.

Koç yaptığı basın toplantısında şu ifadeleri kullandı;

“Bugün Türkiye şunu görmüştür; koltuk tedarikçisinin kimler olduğunu ortaya çıkmıştır. Dördüncü tur oylama sonucunda bu tablo çok açık ortaya konulmaktadır. 

‘Alayına karşıyız’ siyasetinin Türkiye'nin sorunlarını çözme noktasında sıkıntı yaratacağını ifade etmiştik seçimin hemen ertesinde. Alınmışlardı, darılmışlardı bu tabiri kullananlar. 

Ama bugün ‘Alayına karşıyız’ diyenlerin kimlere doğrudan destek olduklarını da görmüş olduk. Aynı yanlışta ısrar ediliyor. Aynı saplantı sürdürülüyor. 

Ve sonuç; halkın 7 Haziran’da yaptığı tercihin, meclise yansıyan milletvekili iradesinin bir siyasi partinin sayın genel başkanı tarafından AKP’ye altın tepsi içerisinde sunulmasıyla sonuçlanmıştır.”

"Blok kavramı çökmüştür"

"Blok kavramı çökmüştür"

Başbakan Davutoğlu ise sonuçlarla ilgili olarak yaptığı konuşmada; 'Bu tablo blok yaklaşımının geçersiz olduğunu da ortaya koydu. Blok kavramı bugün itibariyle çökmüştür. 

Bunun ortadan kalkmasına yardımcı olan tüm milletvekillerine teşekkür ediyorum. Sadece AK Partili vekillerine değil, diğer vekillerimiz de bloklaşmanın Türkiye'de karşılığı herkes gereken dersleri almalıdır. 

Taktik ayak oyunlarına kimse yönelmesin, herkes kamuoyunun önünde şeffaf şekilde gerçekleşsin.' dedi.

"Meclis Başkanı seçilmiştir hayırlı olsun"

"Meclis Başkanı seçilmiştir hayırlı olsun"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Seçimin son turunda boş oy kullanarak AK Parti adayı İsmet Yılmaz'ın seçilmesinde büyük pay sahibi olan MHP'de Genel Başkan Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada, 'Meclis Başkanı seçilmiştir hayırlı olsun' ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli 23 Haziran'da yaptığı bir konuşmada AK Parti'nin adayını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın belirleyeceğini, 'Bu nedenle Meclis Başkanı Erdoğan'ın kontrolünde olmamalı. Bu seçime Erdoğan'ın istediği kişi seçildi ya da seçilemedi olarak bakmak lazım. Onun çıkaracağı adayı seçtirmemek önemli.' demişti.

Demirtaş ve Haluk Koç'un eleştirilerinin ardından Bahçeli'ye en ilginç tepki, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu'ndan geldi. 

Kerestecioğlu, Twitter hesabından Bahçeli'nin 'püskevit'ine gönderme yaparak, 'Off al pesküvitlerini çaya batır ye ne diyeyim!!!' yazdı.

Ajanslar 

Bahçeli'ye tepki gösterenler sadece siyasiler değildi

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0