Görüş Bildir
Haberler
Kadın Olmaktan Hoşlanan Hemcinslerimizin Severek İzleyeceği Romantik Komediler

Kadın Olmaktan Hoşlanan Hemcinslerimizin Severek İzleyeceği Romantik Komediler

elif vural
16.09.2023 - 21:01

Netflix'in sevilen karakterlerinden Anne Shirley'in 'how i love being a woman' repliğinden ilham alarak hazırladığımız 22 romantik komedi filmine gelin beraber bakalım..

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Mean Girls (2004)

22. Mean Girls (2004)

IMDb: 7.1/10

Özet: Afrika’da doğup büyüyen Cady’nin anne ve babası zoologtur. Bu vesile ile büyümek yolunda ilerlerken hayata dair şu ilkeyi temel alarak şekillenmiştir: Doğada güçlü olan hayatta kalır! Yalnız yaşı on beş olduğunda ve liseye başlayınca kafasındaki o orman kanunlarının pek de sandığı gibi olmadığını görür. Hele ki işin içine aşk girdiğinde ezbere bildiği her şeyi unutup baştan başlaması gerekecektir. Cady, ne yazık ki okulun en gözde kızının eski erkek arkadaşına gönlünü kaptırmıştır. İşler haliyle sapa sarmaya hazır biçimde onu beklemektedir.

21. 10 Things I Hate About You (1999)

21. 10 Things I Hate About You (1999)

IMDb: 7.3/10

Özet: Bianca, okuduğu üniversitede herkesi kendine hayran bırakan güzeller güzeli bir kızdır. Ablası ise sürüp giden tüm hayatı boyunca nedense erkeklere hiç ilgi duymamıştır. Bianca'nın yaşamı da ablasının bu çekinik tercihleri tarafından şekillendirilmektedir. Zira ailevi kuralları vardır. Bu kurallara göre iki kardeşin aynı anda sevgilisi olmadığı sürece, kimsenin sevgilisi olmayacaktır. Bianca bu durumun içerisinde kendisine yarar sağlayabilecek planlar yapmaya koyulur.

20. 13 Going on 30 (2004)

20. 13 Going on 30 (2004)

IMDb: 6.3/10

Özet: Gönülden isteyerek tutulan dileklere dikkat! Umulmadık bir anda gerçek olabileceğini anlatan keyifli bir film. Jenna’nın, on üçüncü doğum günü partisinde, en yakın arkadaşı Lucy’nin muzip bir oyunu ile her şey alt üst olur. Hoşlandığı erkek Matt ile ilgili alay konusu olup da fazlasıyla incinen Jenna, otuz yaşına gelene dek saklanmaktan başka bir şey istemez. Ve elindeki dilek tozu sayesinde umulmadık bir biçimde isteği gerçek olur. Fıstık gibi bir vücut, rüya gibi bir daire, muhteşem bir gardrop ve atlet bir erkek arkadaş, muhteşem bir iş, yıldız arkadaşlar. Bundan daha iyi bir hayat olabilir mi? Ne yazık ki Jenna, istediğinin bu olmadığını fark eder. Tek ihtiyacı olan bir zamanlar partisini mahveden, çocukluk arkadaşı Matt’dir. Onun yetişkin hali ile karşılaştığında ise tanıdığı eski Matt olmadığını fark eder.

19. P.S I Love You (2008)

19. P.S I Love You (2008)

IMDb: 7/10

Özet: Bir kadın için, sevdiği adama bütünüyle teslim olmuş ve bütün hayatının anlamını onun üzerine kurmuş hatta onunla nefes alırken, adamın bir hastalık nedeni ile çekip gidecek olması kolay kaldırabileceği bir şey değildir. Holly, kocasına aşıktır ve bir gün Gery ölümcül bir hastalığının olduğunu öğrenir. Tek istediği kendisinden sonra Holly için hayatı kolaylaştırmaktır artık. Bu vesile ile ölmeden önce bir sürü mektup yazar karısına. İşte bu mektuplar sayesinde Holly yeniden hayata tutunmayı öğrenecektir.

18. The Edge of Seventeen (2016)

18. The Edge of Seventeen (2016)

IMDb: 7.3/10

Özet: Nadine'in zaten yeterince dayanılmaz olan lise hayatı, en yakın arkadaşı Krista, Nadine'in erkek kardeşi ile sevgili olmaya başlayınca daha da zorlaşır. Kelly Fremon Craig'in ilk uzun metrajlı filmi olan Edge of Seventeen'in oyuncu kadrosunda Hailee Steinfeld, Haley Lu Richardson, Blake Jenner, Kyra Sedgwick ve Woody Harrelson yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Holidate (2020)

17. Holidate (2020)

IMDb: 6.1/10

Özet: “Holidate”, bayram günlerinden nefret eden Sloane (Emma Roberts) ve Jackson’ın hikayesini anlatıyor. Yalnız oldukları için bayram günlerinde aileleri tarafından yargılanan ikili, hoşlarına gitmeyen garip randevularla boğuşmaktadır. Birbirleriyle tanıştıktan sonra akıllarına dahiyane bir fikir gelir. Bir yıl boyunca tüm bayram tatillerinde birbirleriyle sevgiliymiş gibi rol yapmaya karar verirler.

16. Nerve (2016)

16. Nerve (2016)

IMDb: 6.5/10

Özet: American Horror Story dizisinin oyuncusu Emma Roberts ve senaristi Jessica Sharzer'i yeniden bir araya getiren Oyun filminin yönetmenliğini Paranormal Activity serisinin 3. ve 4. filmlerini yönetmiş olan Ariel Schulman & Henry Joost ikilisi üstleniyor. Roberts'ın baş karakter Vee'yi, Dave Franco'nun ise Ian karakterini canlandırdığı film sanal oynanan bir Doğruluk-Cesaret oyununu temel alıyor. Vee oyunda ilerledikçe attığı adımların kimliği belirsiz 'izleyiciler' tarafından yönlendirildiğini fark ediyor. Gerilimi bol filmin kadrosunda Juliette Lewis, Emily Meade, Miles Heizer ve Jonny Beauchamp da yer alıyor.

15. Bridget Jones's Diary (2001)

15. Bridget Jones's Diary (2001)

IMDb: 6.8/10

Özet: Artık otuz iki yaşına gelmiş olan Bridget, halen hayatını rayına oturtamamış; aradığı kişiyi bulamamıştır. Bir şekilde kim olduğunu kendine hatırlatması ve tüm hareketlerini kontrolü altına alabilmesi için bir günlük yazmaya başlar. O noktadan itibaren kendisini aşık olduğu iki erkeğin arasında kararsız bir vaziyette bulur. Bunlardan birisi dürüstlüğüyle ve doğru seçimleriyle göz kamaştıran bir erkektir. Diğeri ise, güvenilmez ancak bu nedenle çekici olan bir adamdır. Bridget Jones, ne yapacağını şaşırmıştır.

14. Aquamarine (2006)

14. Aquamarine (2006)

IMDb: 5.4/10

Özet: İçleri içlerine sığmayan, dünyalar tatlısı iki genç kız, yavaş yavaş ergenlik dönemlerini geride bırakmaktadır. Kanı kaynayan bu kızlar her daim takıldıkları plajda, sahildeki gece klüplerinde, plajın disko ve havuz tesislerinde günlerini gün etmektedirler. Derken bir gün havuzda bir deniz kızı ile tanışıp kanka oluverirler. Aşka olan inançlarını tazelemek için az zamana sahip bu 'kuyruklu' ama güzel yeni arkadaşlarına yardım etmek için geceleriniğ gündüzlerine katacak olan afacanların macerası olarak değerlendirebileceğimiz Aquamarine, ailece seyredilebilecek hoş bir gençlik filmi.

13. The Princess Diaries (2001)

13. The Princess Diaries (2001)

IMDb: 6.4/10

Özet: Mia, San Fransisco'da annesiyle birlikte yaşayan onbeş yaşında, sıradan bir kız çocuğudur. Burada yaşadığı gösterişsiz ve basmakalıp hayat başka bir yerde yaşayan babasının ölümüyle yıkıma uğrar. Ancak bu ölüm sonrasında ortaya çıkan durum oldukça sıradışıdır. Mia, Genovia isimli küçük bir Avrupa ülkesinin prensesidir ve bu ülkeye taşınması gerekir. Genovia'ya gittiğinde orada kendisini bekleyen büyükannesi bu gösterişsiz kızı prensese çevirebilmek için elinden geleni yapacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Love, Rosie (2014)

12. Love, Rosie (2014)

IMDb: 7.1/10

Özet: Rosie ve Alex 5 yaşından beri birbirlerinin en iyi dostu olmuştur; bu yüzden aralarında aşka ve sevgili olmaya dair hiçbir ihtimal olmamıştır. Ama ne zaman olay sevgili seçimlerine gelse, birbirlerinin en büyük düşmanı olmuşlardır. 18 yaşında yapılan bir seçim, kaçırılan bir fırsat ise hayatlarını bambaşka yönlere sürükler. Ama aralarındaki bağ, kilometrelerce mesafeye, akıp giden zamana yenilmez. Bu arada hayal kırıklıklarıyla sonuçlanan ilişkiler, evlilikler, boşanmalar da cabası… Birbirlerini yeniden bulduklarında ikinci bir şansları olacak mı yoksa her şey için çok mu geç kaldılar? Cecelia Ahern'in 'Where Rainbows End' adlı çok satan romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Christian Ditter üstlenirken, oyuncularda Sam Claflin ve Lily Collins başrolleri paylaşıyor.

11. Enola Holmes (2020)

11. Enola Holmes (2020)

IMDb: 6.6/10

Özet: Millie Bobby Brown'ın Enola Holmes'ü canlandıracağı filmin uyarlanacağı kitaplarda Enola'nın annesi kaybolur. Bu durumda Enola onu yok sayan ağabeyleri Sherlock ile Mycroft'tan yardım ister. Sherlock ve Mycroft bu olayı çözerken Enola'yı uzaktaki yatılı bir okula gönderme kararı alırlar. Ancak Enola oradan kaçacaktır. İlk gideceği yer de Sherlock Holmes ile birlikte çeşitli vakalarda çalışan dedektif Lestrade olacaktır. Olaya dahil olmak isteyen Enola, Sherlock ile tam bir saklambaç oynamaya kalkışacaktır. Serinin her bir devam kitabında Enola Holmes yeni bir ortadan kaybolma vakası üzerinde çalışmalarını sürdürür ve Sherlock'un izinden gider... Filmde Sherlock Holmes'ü Henry Cavill, Mrs. Holmes'ü ise Helena Bonham Carter canlandıracak.

10. House Bunny (2008)

10. House Bunny (2008)

IMDb: 5.5/10

Özet: Tavşan Kız Shelly, Playboy köşkünden kovulana dek tasasız, gamsız, kedersiz bir hayat sürdürmektedir. Ancak buradan ayrılmak durumunda kaldığında artık hiçbir gidecek yeri olmayan Shelly’nin kaderi onu kız öğrenci birliği olan Zeta Alpha Zeta’ya sürükler. Fakat bu anti sosyal kızlar sözleşmeyi imzamazlarsa evlerini madrabaz Phi Iota Mu kliğine kaptıracaklardır. Kızlar, yuvalarını yitirmemek için de erkekler ve makyaj hakkında usta olan Shelly’e bel bağlarlar. Aynı zamanda Alpha Zeta grubu Shelly’e kişiliğini geliştirmek adına yardım ederler. Bu kombinasyon kızları rol yapmak, taklit etmekten uzaklaştırıp kendi kişikliklerini kazanmalarını sağlar. Alışkın olduğumuz klasik Hollywood filmlerinden olan The House Bunny, ana fikri ilgi çekici olmasına rağmen espri kalitesi yavan bir yapım olarak değerlendiriliyor.

9. What Happens in Vegas (2008)

9. What Happens in Vegas (2008)

IMDb: 6.1/10

Özet: Çılgın partilerden başını kaşımaya vakit ayıramayan delişmen ve karizmatik Jack ile tüccar Joy McNally, Las Vegas'ta sadece tantanalı bir haftasonu geçirmekle kalmayacaklardır. Jack Fuller ve Joy McNally'nin tesadüfi olarak Las Vegas'ta paylaştıkları şenlikli bu haftasonu, onlar için hayal meyal anlardan çok öte hatıralar bırakmıştır. Bu iki tatilci New York'lu, hiçbir acı hissetmedikleri o anda Vegas-stili bir evlilik sözleşmesine imza atmamış olsalardı, kim bilir belki herşey farklı olurdu. Ama burası kumarhanelerin ve aşırılıkların merkezi Vegas! İki farklı cinsiyet arasındaki hiçbir savaş Jack ve Joy gibi iddialı iki gladyatöre ev sahipliği yapmamıştır. Jack ve Joy saadet dolu evliliklerini birbirlerini öldürmeden altı ay sürdürmeyi başarabilecekler ve büyük ganimete ulaşabilecekler mi? Ya da ikisi arasındaki bu hararetli kıvılcımlar birgün kalplerine sıçrayıp sahte ilişkilerini şaşırtıcı bir gerçekliğe mi dönüştürecek? Bu soruların cevabını filmi izledikten sonra bulmuş olacaksınız.

8. Lol (2012)

8. Lol (2012)

IMDb: 4.4/10

Özet: Lola, 15 yaşında bir genç kızdır ve tatil sonrası yeni okul yılına başlamakaya hazırdır. Arthur ile olan ilişkisine son veren Lola, en iyi arkadaşı Maël ile çıkmaya başlar. Lola'nın annesi Anne ile Lola'nın ilişkisi, ergenlik çağında bir kızın annesiyle olan ilişkisinden farksızdır. Annei bir gün Lola'nın günlüğünü bulur. Okuduğunda cinsellik ve uyuşturucu üzerine yazdıklarını görerek şoke olur. Öte yandan eski kocası ile olan karmaşık ilişkisi ile Anne'in de hayatı göründüğü kadar sakin gitmemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Nothing Hill (1999)

7. Nothing Hill (1999)

IMDb: 7.2/10

Özet: William Thacker, Batı Londra'nın değişik bir yöresi olan Notting Hill'de yaşamaktadır. Eşinden boşanmış olan William, evini biraz tuhaf olan Spike adlı biri ile paylaşmaktadır ve Notting Hill'in tam merkezindeki Pazar caddesinde Portobello Road'da bir kitabevinin sahibidir. Bir gün dünyaca ünlü film yıldızı Anna Scott'un dükkanına gelmesi ile William'ın yaşamının akışı değişir. Birbirini takip eden komik olaylar sonunda Anna ile William çıkmaya başlarlar.

6. The Lake House (2006)

6. The Lake House (2006)

IMDb: 6.8/10

Özet: İki insan birbirleri ile gerçek anlamda birleştiklerinde aralarındaki bağ bazen öylesine naif ve basit olur ki cennetteyken bile yüreği harekete geçirebilir. Her seferinde doğru yerlerde ama yanlış zamanlarda bir araya gelen kalpleri cennet, gözyaşları ile yıkar. Bu kırık kalpleri onarmak için ise cennet, zamanı aşar. Kate, doktorluk mesleğinde bir başka iş teklifi nedeni ile oturduğu yerden taşınmak zorunda kalır. Göl kenarındaki evinden ayrılmak ise işin en zor kısmıdır. Kendisinden sonraki kiracıya, kendi adına gelecek mektupları göndermesi için bir not bırakır. Yeni kiracı Alex, evi dehşet bir halde bulur. Bakımsız, pis ve yıllar içinde yıpranmış bir hali vardır. Tuhaf bir zaman kayması imkansız bir aşkın başlangıcıdır.

5. Barbie (2023)

5. Barbie (2023)

IMDb: 7.2/10

Özet: Barbie, uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla yolculuğa çıkan bir kadının hikayesini konu ediyor. Barbie, yaşadığı dünyanın koşullarına uymayan bir kadındır. Yaşadığı dünyanın 'mükemmel kadın' imajına uzak olduğunu farkeden Barbie, yaşadığı fantastik dünyadan dışlanır ve kimsenin iletişim kurmak istemediği biri halini alır. Uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla bizim yaşadığımız gerçek dünyaya bir yolculuğa çıkar. Bu yeni dünyada, onu kendi evinde dışlanmış kılan farklılıkları, onu özel kılan avantajlara dönüşür.

4. Sixteen Candles (1984)

4. Sixteen Candles (1984)

IMDb: 7/10

Özet: Samantha’nın hayatı hızla inişe geçmiş bir haldedir. On beş yaşındaki bu genç kız okulda bir çocuğa aşık olur. Okulun en sevimsiz tipi de ona aşıktır. Samantha’nın ablası evlenmek üzeredir ve bu olayın telaşı içerisindeki ailenin tüm diğer fertleri, kendisinin yaş gününü unuturlar. Bütün bunlara ek olarak da dehşet utanç verici bir büyük anne ve büyük baba, yabancı bir dönüşüm öğrencisi olan Long Duc Dong’un varlığı ile genç bir kızın dünyasına eğlenceli bir yolculuğa çıkmaya hazır olun. Keyifli dakikalar vaat ediyor.

3. The Last Song (2010)

3. The Last Song (2010)

IMDb: 6/10

Özet: Son şarkı adlı yapım, Nicholas Sparks’ın aynı isimli çoksatan romanından uyarlandı. Bu yapımın en büyük özelliği, Tybee adasında çekilen ilk film olması. Problemli bir ergenlik geçirmekte olan genç bir kızın sevimli bir sahil kasabasında yaşadığı romantik aşkı ve babasıyla yeniden kavuşmalarını konu alan filmin çekimleri 15 Haziran 2009’da başlayıp 18 Ağustos 2009’da son bulmuş ve çekimlerin çoğu bu güzel adada geçmiş. Unutulmayacak ilk aşklarla her zaman tanınabilecek ikinci şansların birbirini izlediği bu aile, arkadaşlık ve kurtuluş hikâyesinde baba, iletişim kurmak için çareyi kızıyla tek ortak paydaları olan müzikte bulacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Twilight (2008)

2. Twilight (2008)

IMDb: 5.3/10

Özet: Annesiyle birlikte Phoenix'te yaşayan güzel ama hırpani, sevimli ama içe kapanık ergen kız Isabelle 'Bella' Swan, hayata karşı isyanları oynayan bir gençtir. Bella, annesinin başka bir adamla evlenmesi üzerine, babasının yanına Washington'ın Fork kasabasına taşınır. Edward ise, küçük kasabasında yıllardan beri ailesiyle yaşayan gizemli, genç bir adamdır. Aslında 'çok farklı bir hayat tarzına sahip olan' Edward, uzun süreden beri vampir kimliklerini saklamış olan bir aileye mensuptur. En az kendisi kadar tuhaf 'ebeveynleri', insan kanı içmeden, insanlara zarar vermeden mazbut bir hayat sürme gayesindeki 'efendi' vampirlerdir. Yeni başladığı okulunda tanıştığı Edward'a karşı tuhaf bir çekim hisseden Bella, bir süre sonra Edward'ın vampir olduğunu öğrenmesine rağmen ondan vazgeçemez. İkili arasında tehlikeli ve tutkulu bir ilişki başlayacaktır. Çok geçmeden ortaya çıkan Cullens Ailesi'nin düşmanları Edward'ın zayıf noktasına saldıracaktır, yani Bella'ya.

1. To All the Boys I've Loved Before (2018)

1. To All the Boys I've Loved Before (2018)

IMDb: 7/10

Özet: Lara Jean, on altı yaşında olan genç bir kızdır. Her genç kızın başına geldiği gibi onun da kalbi başkaları için atmaktadır. Fakat onun ilişkileri yazdığı mektuplardan ibarettir. Lara, sevdiği her çocuk için bir mektup yazmıştır. Genç kız asla söyleyemeyeceği duygularını kimsenin okuyamayacağını bildiği için rahatça mektuba aktarır. Bu zamana kadar kimseye göndermediği beş mektubu vardır ve yazdığı mektupları odasında bir kutuda saklamaktadır. Fakat bir gün beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Lara’nın gizli aşk mektupları gizemli bir şekilde sahiplerine postalanır. Lara’nın kontrolünde olan aşk hayatı bir anda rayından çıkmıştır. Sevdiği erkekler, Lara’nın kendileri hakkında artık ne düşündüğünü öğrenmiştir; üstelik hepsi de aynı anda. Peki bu mektupları kim göndermiştir?

İlginizi çekebilir:

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
random insan

onedio bu nasıl başlık amk?

Gizem Yenikler

P.S I Love You (2008), Barbie.