Görüş Bildir
Haberler
Rahatsız Edici Sahneleri Sebebiyle Ekrandan Gözlerinizi Kaçırmanıza Sebep Olacak En Garip 20 Film

Rahatsız Edici Sahneleri Sebebiyle Ekrandan Gözlerinizi Kaçırmanıza Sebep Olacak En Garip 20 Film

elif vural
03.09.2023 - 19:25

İçerdiği sahneler nedeniyle izleyiciyi bir yandan heyecanlandırırken diğer yandan rahatsız ederek tartışmalara sebep olan bugüne kadar yapılmış en şok edici 20 filmi sizler için derledik..

Kaynak: https://www.timeout.com/film/the-50-m...
İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Last Temptation of Christ (1988)

20. The Last Temptation of Christ (1988)

IMDb: 7.5

Özet: Hz. İsa'nın hayatı pek çok kereler beyazperdeye alınmıştı. Tüm zamanların en önemli yönetmenlerinden biri olan Martin Scorsese'nin beyazperdeye aktardığı bu versiyonu ise belki de en çok ses getireni oldu. İsa'yı bambaşka bir pencereden ele alan yapıt, özellikle de gösterime girdiği dönemin ardından uzunca bir süre tartışıldı. İsa'yı Magdelene ile olan ilişkisinden başlayıp idam ediliş sürecine kadar geçirdiği evrelerle ele alan yapıt, peygamberin ulvi yanlarından ziyade insani yanlarını beyazperdeye yansıtıyor. İsa rolündeki Willem Dafoe'nun performansıyla dikkat çeken yapıt Nikos Kazantzakis'in kitabından uyarlanmıştır.

19. Triumph des Willens (1935)

19. Triumph des Willens (1935)

IMDb: 7.2

Özet: 'The Triumph of the Will' bizzat Adolf Hitler'in isteğiyle yapımı tamamlanan, Leni Riefenstahl'ın yönetmenliğini yaptığı bir film. Nazi propagandası niteliğinde olan film, Alman askerlerinin eğitim ve gösteri görüntüleriyle başlıyor; propaganda belgeseli genel hatlarıyla 1934 yılındaki Nuremberg Nazi Parti Kongresi için yapılan hazırlıkları ve orada yaşananları kayıt ediyor.

18. Salò o le 120 giornate di Sodoma (1975)

18. Salò o le 120 giornate di Sodoma (1975)

IMDb: 5.8

Özet: Mussolini sonrası İtalya'da yıllardan 1943'tür. Faşist olarak tanınan dört adam Paolo Bonacelli, Giorgio Cataldi, Umberto Quintavalle, Aldo Valetti kurbanlarının bir listesini yapar. Yaşları 12 -18 arası olan dokuz kız ve erkek çocuğunu kaçırarak bir bölgeye getirirler. Hepsinden de 'efendileri'ne tam sadakat istenir. Ve 4 ay (120 gün) boyunca cinsel istismar dahil olmak üzere pek çok işkenceye maruz bırakılırlar. Sadizm, cinsel sapkınlık ve akla gelmeyecek korkunçlukta işkencelerle dolu filmin yönetmen koltuğunde Pier Paolo Passolini bulunuyor.

17. The Birth of a Nation (1915)

17. The Birth of a Nation (1915)

IMDb: 6.2

Özet: Film, bir iç savaş sürecinde yaşanan olaylara ve dönüşümlere ışık tutmaktadır. Amerikan İç Savaşı ile ülke başta sona kavrulmaktadır. Ölümler, kayıplar, acılar diz boyudur. Savaş bittiğinde ise yeniden yapılanma zamanıdır. Bu süreçte kölelik yasaklanır. Başkan Lincoln’ün suikastiyle, yeni oluşan güven ortamı yerini kaos ve anarşiye bırakır. Beyaz çiftlik sahipleri türlü çetelerin saldırılarına uğrarlar güneyde. Polis ile güçlerini birleştiren siyahlar ve melezler beyazları taciz eder. Asayiş için bir çare olarak Klan kurulur. Haçlı şövalyelerini andıran giysileriyle Ku-Klux-Klan üyeleri gecelerin hakimidir artık. Devletin sağlayamadığı adaleti getirecek olanlar onlardır.

16. A Clockwork Orange (1971)

16. A Clockwork Orange (1971)

IMDb: 8.3

Özet: Otomatik Portakal, şiddet bağımlısı gençlerden kurulu bir çetenin, çevrelerine saçtığı dehşet ve korkuyu işleyerek bir korku imparatorluğunun resmini çizmektedir. Çetenin lideri Alex, işler çığırından çıkınca yakalanır ve gözaltına alınır. Ama hapse atılmaz; cezası bir şiddet deneyine kobay olarak kullanılmak olur. Bu deney insanoğlu ve şiddet kavramı arasındaki ilişkiyi ortaya koyma amaçlıdır ama deneyin kendisi de bir o kadar insan doğasına aykırıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Freaks (1932)

15. Freaks (1932)

IMDb: 7.8

Özet: Çalışanları hilkat garibelerinden oluşan bir sirkte trapez sanatçısı olarak çalışan güzeller güzeli Cleopatra, sirkin çeşitli şovlarında çalışan Hans isimli cüceye onunla evlenmek istediğini söyler. Cleopatra'nın bu ilginç teklifinin altında yatan gerçek ise Hans'ın kısa zaman içerisinde yüklü bir mirasa sahip olacak olmasıdır. Zira Cleopatra, Hercules isimli bir başka sirk sanatçısıyla ilişki içerisindedir. Ancak beklenen evlilik gerçekleşir ve ucubeler düğün sırasında Cleopatra'nın türlü hakaretlerine maruz kalırlar. İntikam planlarını hazırlamaları da çok zaman almaz... Ucubeler zamanla değeri daha iyi anlaşılan bir kült film ve yönetmeni Tod Browning'nin kişisel deneyimlerinden esinlenerek kurduğu bir hikayeyi yansıtıyor.

14. Viridiana (1961)

14. Viridiana (1961)

IMDb: 8.1

Özet: Rahibe okulunu bitirmek üzere olan Viridiana, teyzesinin kocasını ziyarete gider. Sıradan ziyaret adamın kadına aşık olmasıyla farklı bir hal almaya başlar. Adam genç kıza aşık olmuş ve onunla birlikte yaşamak istediğini söylemiştir. Viridiana tam okula dönmeye hazırlanırken, adam kıza bir tuzak kurar ve kendisiyle yaşamaya zorlar... Usta yönetmen Luis Bunuel bir kez daha sarsılmaz kurumları silahının ucuna yerleştiriyor ve tartışmalı hikayesiyle, bir yandan hüzünlü, bir yandan da ölesiye komik bir masal anlatıyor.

13. Last Tango in Paris (1972)

13. Last Tango in Paris (1972)

IMDb: 6.9

Özet: Jeanne evliliğin arifesindeki, sıradan bir kadındır. Evliliğe hazırlık aşamasında ileride oturabileceği bir de ev aramaktadır. Bir gün evleri gezerken müstesna ve tuhaf bir adamla karşılaşır. Amerikalı Paul, yaşça Jeanne'den büyük olmasına rağmen onu delicesine etkiler. İkili, yasak bir aşkın meyvelerini yemeye başlarlar. Aralarında garip bir ilişki başlar. Sürekli beraber olsalar dahi, birbirlerine birbirleri dışındaki hayatlarına dair hiçbir şey sormayacaktırlar. Bir süre sonra aralarındaki kişilik farklılıkları ikisini de dar bir çıkmaza sürükleyecektir. Bertolucci'nin en önemli eserlerinden biri olarak gösterilen Paris'te Son Tango, ayrıca kendi döneminin en erotik eserlerinden biri.

12. Bonnie and Clyde (1967)

12. Bonnie and Clyde (1967)

IMDb: 7.7

Özet: Amerika Birleşik Devletleri ekonomik bir çöküşün içerisinde can çekişmektedir. Bonnie, annesinin arabasını çalan Clyde'ı fazlasıyla çekici bulmaktadır. Bonnie, Clyde ile birlikte kaçmaya karar verir. Artık ikisi de haydutluk müessesesinin yılmaz birer üyesidirler. Artık yapılacaklar listesinde alt alta işlenecek suçlar sıralanmıştır. Peşlerine düşmek üzere olan emniyet güçleri de onları yakalamaya kararlıdır. Dönemin önemli oyuncuları Warren Beatty ve Faye Dunaway'in canlandırdığı Bonnie and Clyde kendi döneminin en cesur yapıtlarından biri.

11. Poison (1991)

11. Poison (1991)

IMDb: 6.3

Özet: Jean Genet'nin 3 farklı hikayesinden esinlenerek bir araya getirilmiş filmde , kahramanlık 7 yaşında bir çocuğun nasıl üvey babasını öldürdüğü , dehşet, bir bilim adamının libido'nun gizemini çözmeye çalışırken nasıl olup da bir katil olduğu , eş cinsellik iki mahkumun aşkı üzerine anlatılmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Straw Dogs (1971)

10. Straw Dogs (1971)

IMDb: 7.4

Özet: David ve Amy, hem huzur bulmak hem de David'in üzerinde çalıştığı eserini tamamlayabilmesi adına modern toplumdan uzaklaşarak Amy'nin doğup büyüdüğü kasabaya taşınırlar. Her şey yolunda gidiyormuş gibi görünmektedir; ancak garajı tamir eden birkaç işçinin tuhaf bakışları çifti rahatsız etmeye başlayacaktır. Küçük tacizlerle başlayan bu süreç gitgide şiddetlenerek alevlenecektir. Modern bir matematikçi olan David'in içindeki ilkel ve şiddet insanı ise şiddet kendisine uygulandığında ortaya çıkacaktır.

9. In the Realm of the Senses (1976)

9. In the Realm of the Senses (1976)

IMDb: 6.6

Özet: 1936 yılında Tokyo'da geçen hikayede Sada Abe, eskiden genelevde çalışan bir genç kadındır. Şimdilerde bir otelde temizlikçi olarak çalışmaktadır ve otel sahibi Kichizo Ishida ile arasında sınırları zorlayan ateşli bir ilişki başlar. Aralarındaki tutku zamanla cinsel saplantıya dönüşür, Kichizo karısını terk eder ve tüm zamanlarını birbirlerine ayırmaya başlarlar. Bir noktadan sonra hayatın kendisinden bile vazgeçecekleri bir boyuta sürüklenirler.

8. Cruising (1980)

8. Cruising (1980)

IMDb: 6.5

Özet: Eşcinsel adamları vahşice katleden bir seri katil, New York'un arka sokakları ve yeraltı dünyasında dehşet salmaktadır. Genç bir polis memuru olan Steve Burns katile dair bir şeyler öğrenebilmesi için New York sokaklarına gönderilir. Bölümünden tamamen bağımsız ve habersiz bir şekilde kanıt peşine düşen Burns, bu küçük ve saklı kalmış topluluğun kurallarını ve geleneklerini tek başına keşfetmek zorundadır. Artık neredeyse kız arkadaşını bile görememektedir ve bu iş onu fazlasıyla değiştirmeye başlamıştır.

7. Life Of Brian (1979)

7. Life Of Brian (1979)

IMDb: 8.0

Özet: Brian’ın Hayatı'nda iki bin yıl önce üç bilge adam bir yapıya girip kralları için dua edeceklerdir. Yanlış bir odaya giren adamlar burada kundağa sarılmış bir bebek bulurlar. Bebeği kutsal sayan adamlar ona İsa ismini verirler. Kutsal bir varlık olarak görülen bu bebek, Brian, çevresi tarafından hayatı boyunca Mesih olarak saygı görecek; bu süreç boyunca din, siyaset, iktidar ve insanoğlu ile ilgili trajikomik olaylar yaşanacaktır.

6. Pink Flamingos (1972)

6. Pink Flamingos (1972)

IMDb: 6.0

Özet: Genel olarak iğrenç diye nitelendirilen davranışları ile ün salan bir travestidir Divine. Aynı zamanda obezite problemi vardır. Edie, onun annesidir ve akli dengesi yerinde olmamakla beraber sürekli yumurta yer. Oğlu Crakcers da ruhen rahatsız biridir. Cotton adındaki arkadaşı da röntgencinin tekidir. Bu insanlar hep birlikte bir karavan içinde yaşarlar. Baltimore’da Divine, Dünyanın En İğrenç İnsanı olarak seçilir. Uyuşturucu ticareti, genç kızları hamile bırakarak, doğan çocuklarını porno dünyasında kullanmaları ile bu ünvanı ziyadesi ile hak etmişlerdir. Bir gün karavanları ateşe verilir. Ve savaş başlar. Artık her iki cephe de en korkunç becerilerini sergilemeye hazırdırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Exorcist (1973)

5. The Exorcist (1973)

IMDb: 8.1

Özet: Yeni filminin çekimleri sırasında 12 yaşındaki kızı Regan'ın tuhaf eylemler sergilemeye başladığını fark eden aktris Chris MacNeil, kızını doktora götürür. Doktorlar beyninde geçici bir hasar olabileceğini söyleseler de bu vaka daha önce rastlanmamış türdendir. Bir seri tıbbi testten sonra küçük kızın hiçbir sorunu olmadığı ortaya çıkar. Ancak Regan'ın tuhaf halleri sona erecek gibi değildir. Küçük kız son derece şiddetli bir şekilde titremekte, garip sesler çıkarıp hiçbir anlamı olmayan hareketlerde bulunmaktadır. Bu ürkütücü durum karşısında çaresiz kalan Chris, kızını aynı zamanda psikiyatr olan Peder Merrin'e götürür. Peder, Regan'ın içine şeytan girdiğini tespit edecek, aile çaresizce bu durumdan kurtulmaya çalışacaktır.

4. Crash (1996)

4. Crash (1996)

IMDb: 6.4

Özet: Çarpışma 1973 yılında bilim-kurgu romanları yazarı J.G.Ballard tarafından yazıldı. Film modern dünya insanının teknolojinin içinde nasıl kimliksizleştiğini ve insanın yine teknoloji aracılığı ile kendisini yeniden keşfedişini vurguluyor. Seks ve araba bu filmde birer simgeden ibaret.

3. Peeping Tom (1960)

3. Peeping Tom (1960)

IMDb: 7.6

Özet: Mark Lewis, küçükken, insanların sinir sistemleri üzerinde korkunun etkisini inceleyen bilim adamı babasının deneylerine maruz kalmıştır. Londra’da bir film stüdyosunda çalışan Mark, babasının kendisine yaptığı deneyler nedeniyle bir takım kişilik bozuklukları yaşayan yalnız, içine kapanık, cinsel dürtülerini bastıran bir adam haline gelmişti. Kızların fotoğraflarını çektiği süre içinde kendine bir de hobi edinmiştir. Kadınları kamera önünde öldürmekte ve babasının deneylerindeki gibi öldürdüğü kadınların yüzlerindeki dehşet ifadesini kameraya almaktadır. Bir gün Helen isminde bir kadınla tanışan Mark için bu kadın, yaptığı şeyden vazgeçmesine mi neden olacaktır yoksa daha öncekiler gibi bir kurban mı olacaktır?

2. Un Chien Andalou (1929)

2. Un Chien Andalou (1929)

IMDb: 7.6

Özet: Genç Bunuel ve genç Dali, her zamankinden daha gerçeküstücü bir anlayışla, beyazperdeye unutulmaz kareler kazandırdılar. Öncelikle akla gelen sahnelerden biri ise bu sıradışı filmde karşılaştığımız ay ve bulut görüntüsünü takip eden göz kesme sahnesi. Sinemacılar burada saf düşsel ve sinemasal anlatımı bozan yapılarıyla dönemin sinema seyircilerini son derece şaşırtırken sadece sinema dünyasına değil, sanat dünyasına da bomba gibi düşen bir kısa filme imza atmışlardır.

1. The Passion of the Christ (2004)

1. The Passion of the Christ (2004)

IMDb: 7.2

Özet: Hz İsa’nın, Kudüs’te çarmıha gerilmesinden önceki son on iki saati anlatan film, Mel Gibson’ın yönetmenliği ile izleyicisi ile buluşuyor. Hikâye İsa’nın son akşam yemeğini yemesinin ardından dua edişi ile başlıyor. Mucizeler yaratan ve halk tarafından Tanrının Oğlu olarak ilan edilen İsa, Judas’ın da ihaneti ile birlikte tutuklanır. Ferisi liderleri onu, şeytana karşı çıkmak ve dine küfretmekle suçlarlar. Sonunda İsa ölüm cezasına çarptırılır. Çıkarıldığı mahkemede Romalılar tarafından yaşatılacağı ve uzun saatler sürecek olan işkencenin ardından çarmıha gerilip oldukça zor anlara maruz kalır.

İlginizi Çekebilir:

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
7
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın