Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Büyüsüne Kapılacağınız ve Eski Çağlarda Gibi Hissedeceğiniz En Yeni Dönem Filmleri

İzlerken Büyüsüne Kapılacağınız ve Eski Çağlarda Gibi Hissedeceğiniz En Yeni Dönem Filmleri

Effy
02.09.2023 - 13:46

2010'lu yıllara damgasını vuran, birbirinden muazzam dönem filmi önerileri ile geldik! İzlerken eski çağlara geri ışınlanacak, bazılarını izlerken 'Yanlış zamanda doğmuşum' diyeceksiniz. Buyurun... 👇

Not: Film bilgileri TMDB ve IMDb 'den alınmıştır.

Kaynak: https://collider.com/best-period-dram...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kadın Affetmez (2017)

10. Kadın Affetmez (2017)

IMDb: 6,3

Oyuncular: Nicole Kidman, Elle Fanning, Kirsten Dunst

Yönetmen: Sofia Coppola

Konusu: Thomas P. Cullinan’ın “A Painted Devil (Kadın Affetmez)” isimli romanından uyarlanan filmde, Amerikan İç Savaşı yıllarında Kuzey’den gelen yaralı bir asker olan onbaşı John McBurney (Colin Farrell) ormanda küçük bir kız tarafından yaralı halde bulunur, ardından yatılı kız okuluna taşınır ve asker buradaki kadınlar tarafından tedavi edilir. McBurney’in gelmesiyle kız okulu okulluktan çıkar, cinsel çekimin ve rekabetin hat safhada olduğu bir yer haline gelir. Bu durum olayları beklenmedik şekilde tersine çevirecektir.

9. Carol (2015)

9. Carol (2015)

IMDb: 7,2

Oyuncular: Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson

Yönetmen: Todd Haynes

Konusu: 1950’lerin New York’unda geçen filmde bir mağazada tezgahtarlık yapan ve daha güzel bir hayat düşleyen Therese, yürümeyen evliliğinden bunalmış çekici Carol ile tanışır. Birbirlerine bağlanan iki kadın için eski hayatlarını bir çırpıda geride bırakıp her şeyden uzaklaşmak kolay olmayacaktır.

8. Jane Eyre (2011)

8. Jane Eyre (2011)

IMDb: 7,3

Oyuncular: Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Jamie Bell

Yönetmen: Cary Joji Fukunaga

Konusu: Jane Eyre, 10 yaşındayken öksüz kalmış ve mutsuz bir çocukluk dönemi geçirmiştir. Babasının öldüğünü zanneden Jane, kendisine adeta bir köle gibi davranan halası tarafından oldukça katı disiplinli bir yatılı okula gönderilir. 10 yıl boyunca bütün hayatını geçirdiği bu yatılı okuldan mezun olduktan sonra kendisi de aynı çatı altında öğretmen olarak çalışmaya başlar. Bir süre sonra da Edward Rochester’ın malikânesinde Adelé isminde bir kız çocuğuna mürebbiyelik yapmaya başlar. Burada Bay Rochester’la karşılaşan Jane Eyre, gitgide büyüyen bir dostluğun ardından ona aşık olduğunu fark eder. Nihayet aradığı mutluluğu bulduğunu sanan Jane Eyre'in sevinmesi için henüz çok erkendir. Sonsuza dek süreceğini düşündüğü bu mutluluk Bay Rochester'ın korkunç sırrıyla yerle bir mi olacaktır?

7. Suyun Sesi (2017)

7. Suyun Sesi (2017)

IMDb: 7,3

Oyuncular: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon

Yönetmen: Guillermo del Toro

Konusu: Soğuk Savaş Dönemi’nde Amerika’nın zirvesine karşı 1963 yılında kurulmuş olan dünyevi bir peri masalı. Dilsiz, bir o kadar da yalnız bir kadın olan Elisa Esposito (Sally Hawkins), temizlikçi olarak çalıştığı gizli ve yüksek güvenlikli devlet laboratuvarında sessizlik içinde bir tecrit hayatına kapatılmış gibidir. Elisa’nın hayatı, meslektaşı Zelda (Octavia Spencer) ile birlikte gizli olarak sınıflandırılmış bir 'deneyi' keşfettikleri zaman sonsuza dek değişecektir.

6. Phantom Thread (2017)

6. Phantom Thread (2017)

IMDb: 7,4

Oyuncular: Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps, Lesley Manville

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Konusu: 1950’lerin savaş sonrası görkemli Londra’sında geçen filmde, o zamanın şöhretli terzisi Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) ve kız kardeşi Cyril (Lesley Manville), İngiliz modasının merkezindedir. Kendi benzersiz tarzlarıyla kraliyet ailesinden tutun film yıldızlarına; ünlü varislerden, yaşlı ve elit hanımlara kadar sosyeteden pek çok kesimi giydirmektedirler. Woodcock’un hayatına gerek ilham gerek arkadaşlık sunarak pek çok kadın girer çıkar, ta ki Woodcock genç ve güçlü bir kadın olan Alma (Vicky Krieps) ile tanışıp onu ilham perisi ve sevgilisi haline getirene kadar… Woodcock’un tıpkı diktiği kıyafetler gibi ilmek ilmek işlediği kontrollü ve planlı hayatı, genç bir kadının aşkıyla bozulmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Brooklyn (2015)

5. Brooklyn (2015)

IMDb: 7,5

Oyuncular: Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson

Yönetmen: John Crowley

Konusu: Eilis Lacey (Saoirse Ronan), İrlanda'nın fakir mahallelerinden birinde yokluk içinde yaşayan bir kızdır. Sevmediği bir işte annesinin hatrına çalışan Eilis'e kasabasındaki kilise papazı yardımcı olur ve onu Amerika'ya güvenilir bir tanıdığın yanına gönderir. 1950'li yılların New York'unda Brooklyn’e gelen genç kız, Amerika'nın gelecek vaatleri için annesinin evini terk eder. Ayakları üzerinde durma mücadelesi veren Eilis bu arada bir gençten de çok hoşlanır. Fakat gurbet özlemi birkaç ay sonra Eilis için dayanılmaz olur ve bu sırada annesinden gelen bir haber ile İrlanda'ya birkaç haftalığına dönmeye karar verir. Amerikan rüyası İrlanda'daki geçmişi yüzünden bozulan Eilis, iki ülke ve üzerinde yaşadığı hayatlardan birini seçmek zorunda kalacaktır.

4. Sarayın Gözdesi (2018)

4. Sarayın Gözdesi (2018)

IMDb: 7,5

Oyuncular: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Konusu: On sekizinci yüzyılın başlarında İngiltere'nin Fransa ile savaşı sürerken, Kraliçe Anne'in (Olivia Colman) tahtta olduğu sarayı ve lüks yaşam tarzı bundan pek etkilenmez. Kraliçenin yakın 'arkadaşı' olan Marlborough Düşesi Sarah Churchill (Rachel Weisz), bir yandan kraliçe ile ilgilenirken bir yandan onun yerine ülkeyi yönetmektedir. Düşes Sarah'ın saraya yeni gelen akrabası genç Abigail Masham (Emma Stone), Kraliçe Anne’in gözdesi olabilmek için Sarah ile rekabete girer. Kraliçe Anne’in sağlığı gitgide bozulurken iktidar, hırs, aşk ve hasetten güç alan saray entrikaları da alıp başını gider.

3. Küçük Kadınlar (2019)

3. Küçük Kadınlar (2019)

IMDb: 7,8

Oyuncular: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh

Yönetmen: Greta Gerwig

Konusu: Louisa May Alcott’ın aynı adlı klasik romanından beyazperdeye uyarlanan film, İç Savaş sonrası Amerika'da yaşamlarını sürdürmeye çalışan dört kız kardeşin hikayesini anlatıyor. Meg (Emma Watson), Jo (Saoirse Ronan), Beth (Eliza Scanlen) ve Amy March (Florence Pugh) birbirinden tamamen farklı karaktere sahip dört kız kardeştir. Çocukluk dönemlerini geride bırakıp kadınlığa geçiş süreçlerinde kardeşler türlü dertlerle boğuşur. Babaları Amerikan İç Savaşı'na katılan dört genç kız, anneleri ile birlikte yaşam mücadelesi vermeye başlar. Bu zorlu süreçte en büyük kazançları birbirlerinin yanında olmalarıdır.

2. 12 Yıllık Esaret (2013)

2. 12 Yıllık Esaret (2013)

IMDb: 8,1

Oyuncular: Chiwetel Ejiofor, Michael Kenneth Williams, Michael Fassbender

Yönetmen: Stece McQueen

Konusu: 1841'de New York'ta yaşayan Solomon Northup, kendisini müziğe adamış siyahi bir adamdır. Ailesiyle birlikte yaşayan Solomon, özgür yaşayan ve istediği şeyleri yapabildiği için mutlu bir adamdır. Fakat bir gün bir müzik işi için 2 adam ile tanışır ve çalışmak için Washington'a gider. İnandığı medeni dünya alt üst olur çünkü kendisini kaçırıp Güney'de bir çiflikte köle olarak çalışması için satarlar. Özgürlüğünü korumak için verdiği tüm emekler ve mücadele yerle bir olmuş, hayatı kabusa dönmüştür. Bu cehennemde Solomon acıyı, şiddeti, küçük düşürülmeyi yeniden öğrenecek ve isyan etmeye cesareti olmayan br grup insanın umutsuzluğuna şahit olacaktır. Sevdiklerini ve hayatını geri almak için ne yapması gerektiğini kesinlikle bulmuştur...

1. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (2019)

1. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (2019)

IMDb: 8,1

Oyuncular: Noemie Merlant, Adele Haenel, Luana Bajrami

Yönetmen: Celine Sciamma

Konusu: Film 18. yüzyılda, bir ressamın modeliyle aşkını anlatıyor. Ressam Marianne’a, manastırdan henüz çıkan ve evlenmek üzere olan genç Héloïse’in portresi sipariş edilir. Ancak Marianne, bu portreyi Héloïse’dan habersiz çizmelidir. Bu kısıtlamanın önüne geçmek için Marianne, gönülsüz gelin adayı Héloïse’ı önce gözlemler sonra da onunla yakınlaşır.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın