Görüş Bildir
Haberler
Sinema Dersi Olarak İzletilmesi Gereken Doğu Asya’dan Her Biri İnci Gibi Değerli 20 Film

Sinema Dersi Olarak İzletilmesi Gereken Doğu Asya’dan Her Biri İnci Gibi Değerli 20 Film

Doğu Asya'nın büyülü sinema dünyası, görmeyenlere yeni bir pencere açıyor. Entrikalardan duygusal hikayelere, unutulmaz karakterlerle dolu bu filmler, zengin kültürel dokuları ve yaratıcı anlatımlarıyla izleyenleri kendine hayran bırakıyor. Bu film listesinde sizin için Doğu Asya'nın en güzel filmlerini seçtik. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Pulse, 2001

20. Pulse, 2001

IMDb: 6.5

Özet: Tokyo kenti bir intihar salgınıyla çalkalanmaktadır. Tüm şehirdeki insanlar kendilerini eve hapsetmektedir, intiharlar artmıştır. Bunun nedenini araştıranlar, buna internet kullanıcılarının karşısına aniden açılan bir web sitesinin neden olduğunu anlarlar.

Oyuncular: Haruhiko Katô, Kumiko Asô, Koyuki

Yönetmen: Kiyoshi Kurosawa

19. Hold Me Back, 2020

19. Hold Me Back, 2020

IMDb: 6.5

Özet: Mitsuko Kuroda, 31 yaşında ve bekardır. Bekar hayatından keyif almasının en büyük nedeni, zihninde diğer benliği olan danışmanı A’nın bulunmasıdır. Ne yapacağını bilemediği zamanlarda 'A' ona doğru cevapları verir. 'A' ile mutlu ve huzurlu bekar hayatının devam edeceğine inanır.

Oyuncular: Non, Kento Hayashi, Asami Usuda

Yönetmen: Akiko Ôku

18. Don’t Go Breaking My Heart, 2011

18. Don’t Go Breaking My Heart, 2011

IMDb: 6.6

Özet: Gizli aşk ve karşılıksız sevginin kendilerine ait yepyeni anlamlar kazandığı, ebedi üçgene özgün bir dokunuş.

Oyuncular: Italia Ricci, Ryan Paevey, Jordana Largy

Yönetmen: Terry Ingram

17. Life Without Principle, 2011

17. Life Without Principle, 2011

IMDb: 6.9

Özet: Bir suçlu, bir banka memuru ve bir polis memuru, dünya mali krizinin ortasında bankadan 10 milyon dolar çektikten sonra bir tefecinin saldırısına uğrayınca kaderlerini birbirine dolanmış bulurlar.

Oyuncular: Ching Wan Lau, Richie Jen, Denise Ho

Yönetmen: Johnnie To

16. Millennium Mambo, 2001

16. Millennium Mambo, 2001

IMDb: 7.0

Özet: Genç bir kadının 3. binyılın şafağında iki farklı genç adamla yaşadığı aşklar 10 yıl sonra yeniden hatırlanıyor.

Oyuncular: Shu Qi, Jack Kao, Chun-hao Tuan

Yönetmen: Hsiao-Hsien Hou

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Day He Arrives, 2011

15. The Day He Arrives, 2011

IMDb: 7.0

Özet: Artık film çekmeyen bir film yönetmeni olan Seongjun, yakın bir arkadaşıyla buluşmak için Seul'e gelir. Arkadaşı gelmeyince, Seongjun üç gün boyunca şehirde amaçsızca dolaşır, içki içer ve kadınlarla tanışır, her gün bir öncekinin versiyonu gibi geçer.

Oyuncular: Joon-Sang Yoo, Sang-Jung Kim, Song Seon-mi

Yönetmen: Hong Sang-soo

14. A Touch of Sin, 2013

14. A Touch of Sin, 2013

IMDb: 7.1

Özet: Öfkeli bir maden işçisi kasabasındaki yolsuzluklara karşı isyan ediyor. Yılbaşı için memleketine dönen bir işçi silahtan medet umuyor. Saunada resepsiyonist olarak çalışan genç kadın zengin bir müşteriden şiddet görünce çok sert bir tepki gösteriyor. Genç bir fabrika işçisi daha iyi yaşam şartları peşinde bir işten diğerine geçiyor.

Oyuncular: Wu Jiang, Baoqiang Wang, Tao Zhao

Yönetmen: Zhangke Jia

13. Take Care of My Cat, 2001

13. Take Care of My Cat, 2001

IMDb: 7.1

Özet: Modaya uygun Hye-joo bir aracı kurumdaki kariyerine odaklanmıştır. İyi para kazanmaktadır ama iş arkadaşları ona tepeden bakmaktadır. Tae-hee otoriter babasının baskısı altında yaşamaktan bıkmıştır.

Oyuncular: Bae Doona, Yo-won Lee, Ji-young Ok

Yönetmen: Jae-eun Jeong

12. The Host, 2006

12. The Host, 2006

IMDb: 7.1

Özet: Seul’un iki yakasını birbirinden ayıran eşsiz güzellikteki Han Nehri, derinlerinde insanların farkında olmadıkları çok tehlikeli bir kötülüğü büyütmektedir. Amerikan savaş gemilerinin birkaç sene önce nehre gizlice boşalttığı kimyasal atıklar, korkunç bir yaratığın oluşmasına neden olmuştur.

Oyuncular: Song Kang-ho, Byun Hee-Bong, Park Hae-il

Yönetmen: Bong Joon Ho

11. 2046, 2004

11. 2046, 2004

IMDb: 7.4

Özet: Tek gerçek aşkı olarak gördüğü kadını kaybetmesinin ardından bir bilim kurgu yazarının hayatına birkaç yıl boyunca başka kadınlar girip çıkar.

Oyuncular: Tony Leung Chiu-wai, Ziyi Zhang, Faye Wong

Yönetmen: Kar-Wai Wong

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Burning, 2018

10. Burning, 2018

IMDb: 7.5

Özet: Kasaba atmosferinde yetişen ve küçük işlerle günü kurtaran Jong-su, yine bu günlerden birinde çocukluk arkadaşı Hae-mi ile karşılaşır. Kısa zamanda ikisi arasında bir çekim oluşsa da Hae-mi’nin hayallerindeki Afrika seyahatine çıkması gerekmektedir.

Oyuncular: Yoo Ah-in, Steven Yeun, Jeon Jong-seo

Yönetmen: Lee Chang-dong

9. Wheel of Fortune and Fantasy, 2021

9. Wheel of Fortune and Fantasy, 2021

IMDb: 7.5

Özet: Beklenmedik bir aşk üçgeni, bir baştan çıkarma tuzağı ve rastgele bir karşılaşma, üç kadın karakteri tasvir etmek ve seçimleri ile pişmanlıkları arasındaki yörüngelerin izini sürmek için üç bölümde anlatılıyor.

Oyuncular: Kotone Furukawa, Ayumu Nakajima, Hyunri

Yönetmen: Ryûsuke Hamaguchi

8. A Simple Life, 2011

8. A Simple Life, 2011

IMDb: 7.5

Özet: Genç bir adam ile bir hizmetçi arasındaki bağ bir anne ile oğlununki kadar güçlü olabilir mi? Ah Tao kalp krizi geçirince, 60 yıldır çalıştığı ailenin yanından ayrılır ve bir huzurevine yerleşir. Fakat Roger yıllarca kendisine bakan bu kadını yalnız bırakmamaya karar verir.

Oyuncular: Andy Lau, Deannie Ip, Hailu Qin

Yönetmen: Ann Hui

7. Lady Vengeance, 2005

7. Lady Vengeance, 2005

IMDb: 7.5

Özet: Hapise düştüğü gün intikam alma sürecini başlatan ve bu amaçla ileride özel bir hizmet talep edeceği mahkum arkadaşlarına akla hayale gelmedik güzellikler yapan Lee Geum-ja; kendisini bu duruma sokan kişiyi bizzat kuracağı mahkemede yargılayacağı günün hayaliyle yaşamaktadır.

Oyuncular: Nam-mi Kang, Jeong-nam Choi, Hye-Sook Go

Yönetmen: Park Chan-wook

6. Fallen Angels, 1995

6. Fallen Angels, 1995

IMDb: 7.6

Özet: Katil, Ajan için çalışmaya başlayalı yüz elli beş gün olmuştur. Hayatını kazanmak için adam öldüren Katil duyguları dışında tam bir profesyoneldir. Bu duygular onun işlerini düzenleyen, iş bittikten sonra temizliği yapan ve onun nerede olduğu, ne yaptığı, nasıl yaşadığı konusunda biraz saplantılı görünen Ajana yöneliktir. Genç kadın, Katile olan zaafıyla mücadele etmiştir ancak şans ya da şansızlık eseri ikisi bir türlü bir araya gelememiştir.

Oyuncular: Leon Lai, Michelle Reis, Takeshi Kaneshiro

Yönetmen: Kar-Wai Wong

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Happy Together, 1997

5. Happy Together, 1997

IMDb: 7.7

Özet: İki eşcinsel Lai Yiu-Fai ve Ho Po-Wing Hong Kong'dan Arjantin'e geliyorlar. Ancak güneye doğru macera aramak için çıktıkları yolculukta bir şeyler yolunda gitmiyor. Bir gün, yolda, Ho Po-Wing sevgilisini bırakıp gidiyor. Lai de Buenos Aires'te bir tango barında kapıcı olarak çalışmaya başlıyor. Evine dönebilmek için uçak bileti parası biriktirmekte. Ho bir kavgada yaralanmış olarak yeniden yaşamına girdiğinde, ona yatacak bir yer veriyor ancak onunla yeniden cinsel ilişki kurmaya yanaşmıyor.

Oyuncular: Leslie Cheung, Tony Leung Chiu-wai, Chang Chen

Yönetmen: Kar-Wai Wong

4. Chungking Express, 1994

4. Chungking Express, 1994

IMDb: 8.0

Özet: Film, PC 233 ve PC 633 yaka numaralı iki polisin sevgilileri tarafından terk edilmeleri sonrasında yaşamlarında yeni bir sayfa açmaya çalışmalarını konu ediyor. İçine düştükleri bu durumdan ve yemek yemek için uğradıkları 'Midnight Express' adlı büfeden başka ortak özelliği olmayan iki karakterin öyküleri de film içinde herhangi bir ortaklığa sahip değil.

Oyuncular: Brigitte Lin, Takeshi Kaneshiro, Tony Leung Chiu-wai

Yönetmen: Kar-Wai Wong

3. The Handmaiden, 2016

3. The Handmaiden, 2016

IMDb: 8.1 

Özet: 1930'larda, bir dolandırıcı kendini Kont olarak tanıtır ve Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmeyi planlar. Leydi'ye hizmetçi olarak Sook-hee'yi kiralar ancak beklenmedik bir şekilde Sook-hee, Leydi'ye aşık olur.  

Oyuncular: Kim Min-hee, Ha Jung-woo, Cho Jin-woong 

Yönetmen: Park Chan-wook

2. In the Mood for Love, 2000

2. In the Mood for Love, 2000

IMDb: 8.1 

Özet: Film, 1960'larda Hong Kong'da geçen bir hikaye anlatır. Bay ve Bayan Chow, aynı apartmanda yaşayan ve birbirleriyle sıklıkla karşılaşan iki insan olarak tanışırlar. Bir süre sonra, her ikisinin de eşleri birbirleriyle ilişki yaşadığında, Bay Chow ve Bayan Chan birbirleriyle arkadaşlık kurarlar. Film, aşkın karmaşıklığını ve engellerini ele alır. 

Oyuncular: Tony Leung Chiu-wai, Maggie Cheung, Siu Ping-Lam 

Yönetmen: Kar-Wai Wong

1. Oldboy, 2003

1. Oldboy, 2003

IMDb: 8.4 

Özet: Oh Dae-su, bir gün kendisini küçük karanlık bir hücrede bulur. Oraya kimler tarafından ve niye kapatıldığını bilmeyen adamın dünyayla bağlantısı sadece hücresindeki küçük televizyondur. Haberlerde karısının öldürüldüğünü duyunca olayla bağlantısı olduğu düşünüldüğü için kapatıldığını anlar. 15 yıl sonra serbest bırakılan adam, ailesini öldüren kişileri bulmaya ve kendisini oraya kapatanlardan intikam almaya karar verir. 

Oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jeong 

Yönetmen: Park Chan-wook

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
5
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın