Görüş Bildir
Haberler
Hollywood Klişelerinden Sıkılanlar Buraya! İzlerken Kendinizi Uzak Doğu'da Hissedeceğiniz Çin Yapımı Filmler

Hollywood Klişelerinden Sıkılanlar Buraya! İzlerken Kendinizi Uzak Doğu'da Hissedeceğiniz Çin Yapımı Filmler

Jasmin
16.08.2021 - 23:30

Son yıllarda Çin yapımı filmler oldukça popülerleşmeye başladı. Hollywood filmleri kadar popüler olmasa da Çin yapımları son 40 yıldır sektörü oldukça etkiliyor. Çin'deki yapımcılar, daha önce öne çıkan yeni işler yapmışlardı ancak hiçbir zaman bu filmler gerektiği kadar duyulmamıştı. Biz de Onedio olarak sizin için aksiyonundan dramına kadar şimdiye kadar yapılmış en başarılı Çin yapımlarını sıraladık!

Filmlerin açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır. 

Kaynak: https://thecinemaholic.com/chinese-mo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

30. 24 City (2008)

30. 24 City (2008)

IMDb: 7.1

Belgesel şeklindeki yapımda kurgu elementleri de bulunuyor. Devlete ait bir fabrikanın kapanması ile başlayan film, işçilerin bu durumdan nasıl etkilendiğini gösteriyor. Oyuncuların senaryoya dayalı röportajlar verdiği yapım, adeta bir belgesel havası yaratıyor.

29. Summer Palace (2006)

29. Summer Palace (2006)

IMDb: 7.1

Tiananmen Meydanı portestolarının iç yüzünü anlatan film, Yu Hong'un okul ve üniversite hayatını işliyor. Hong, üniversitede okurken sevgilisi Zhou Wei ile tanışır. İkilinin tutkulu ama zehirli ilişkileri ile protestolar paralel şekilde ilerliyor. Film sadece You Hong'un kişisel bir anlatısı değil, aynı zamanda devlet tarafından uygulanan vahşetin üzücü bir temsili.

28. Still Life (2006)

28. Still Life (2006)

IMDb: 7.3

Üç Boğaz Barajı'nın inşası nedeniyle tahrip olan Yangtze Nehri kıyısındaki küçük bir kasabada eşlerini arayan iki insanın hikayesi anlatılıyor.

27. Red Cliff (2008)

27. Red Cliff (2008)

IMDb: 7.4

Milattan sonra 208 yılında Han Hanedanı'nın düşüş dönemlerinde, Üç Krallık döneminin başlamasına sebep olan savaşları konu alıyor. Çin Edebiyatı klasiklerinden olan Romance of the Three Kingdoms eserinden uyarlanan film, Çin tarihinin dönüm noktası olan ve Üç Krallık döneminde meydana gelen Red Cliff Savaşı’na odaklanıyor.

26. Red Sorghum (1988)

26. Red Sorghum (1988)

IMDb: 7.4

Filmde bir anlatıcı, nine ve dedesinin hayatını anlatıyor. Kadın, 18 yaşındayken cüzzamlı bir şaraphane sahibine satılır. Düğün konvoyu haydutların saldırısına uğrar ve kadının ilginç hikayesi başlar. Bir haydut kadına tecavüz eder. Şaraphane sahibi ortadan kaybolunca, kadın aynı haydutla evlenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. House of Flying Daggers (2004)

25. House of Flying Daggers (2004)

IMDb: 7.5

Tang rejimi döneminde hükümet güç kaybeder. Bu esnalarda House of Flying Daggers isimli gizli bir örgüt kurulur ve hükümete başkaldırır. Leo adındaki bir polis, Jin isimli bir adamını Mei adındaki bir dansçıyı araştırmakla görevlendirir. Kızın örgütle bir ilişkisi olduğunu düşünen Leo, Mei'yi tutuklar. Ancak Leo'nun kafasında bir plan vardır. Kızı serbest bırakır ve bunun Jin'in sayesinde olduğunu söyler. Bu şekilde kız Jin'e güvenecek ve örgütün liderine ulaşılabilecek. Ancak Jin ve Mei birbirlerine karşı farklı duygular hissetmeye başlayınca işler iyice karışır.

24. Days of Being Wild (1990)

24. Days of Being Wild (1990)

IMDb: 7.5

Wong Kar-Wai'nin ikinci uzun metrajlı filmi. Yapım, Yuddy isimli bir adamın hayatını ve kadılarla olan ilişkilerini takip ediyor.

23. Aftershock (2010)

23. Aftershock (2010)

IMDb: 7.5

1976 yılında 242.000'den fazla insanı öldüren Tangshan depremini işliyor. Film, Tangshan banliyösünde bir apartman dairesinde yaşayan Daqing ailesine odaklanıyor. Fang Deng ve Fang Da isimli ikizler de bu ailenin bir parçası. Bir gün sabahın erken saatlerinde bir deprem meydana gelir ve ailenin babası ölür. İkizler ve anneleri enkaz altında kalır. Fang Deng enkaz altından çıkartılır ve askeri bir aile tarafından evlat edinilir. Yıllar geçer, Deng hamile kalır ve üvey ailesinden kaçar. Ancak bu sırada bir deprem daha yaşanır. Kız bu depremden sonra ikizine ve annesine tekrar kavuşur.

22. Lust, Caution (2007)

22. Lust, Caution (2007)

IMDb: 7.5

Bay Yee, Şangay'da önemli bir politikacıdır ve İkinci Dünya Savaşı sırasında zor zamanlar yaşamaktadır. İş hayatının yanında, özel hayatında da paralel olarak iniş çıkışlar yaşanmaktadır. Karısının bir arkadaşıyla bir ilişkisi vardır.

21. The Blue Kite (1993)

21. The Blue Kite (1993)

IMDb: 7.6

Chen Shujuan ve Lin Shaolong çiftinin çocukları olur. Tüm aile oldukça mutludur. Beijing'de bir kütüphanede çalışan baba, bir toplantıda yaptığı bir hata yüzünden eğitim kampına gönerilir. Bu, ailenin kaderini değiştirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Mountain Patrol (2004)

20. Mountain Patrol (2004)

IMDb: 7.6

Film genel olarak Quinghai-Tibet bölgesinde geçiyor ve neredeyse tükenmekte olan Tibet Antilobu'na ve onları koruyan koruyuculara odaklanıyor.

19. Fearless (2006)

19. Fearless (2006)

IMDb: 7.6

Huo Yuanja'nın babası ünlü bir dövüşçüdür. Bir gün, babası Huo'nun gözleri önünde yenilgiye uğrar. Babasının yenildiğini gören çocuk, içinde derin bir utanç ve hırs hisseder. Bu olaydan sonra çok iyi bir dövüşçü olmaya karar verir. Her ne kadar hedefine ulaşsa da, hesapta olmayan bir trajedi Huo'nun bütün hayatını değiştirir. Ancak o, bu mücadeleden vazgeçmemekte kararlıdır.

18. The Legend of Drunken Master (1994)

18. The Legend of Drunken Master (1994)

IMDb: 7.6

Film, Drunken Master isimli yapımın devam filmi niteliğindedir. Başrolünde Jackie Chan'i gördüğümüz yapımda Wong Fei-hung isimli karakteri canlandırıyor. Wong, ülkesinden değerli bir eyşa çaldığını düşündüğü İngiliz gurbetçilerle bir kavaya tutuşur. Kavga büyür ve Wong, Sarhoş Boks isimli bir Kung Fu çeşidini yapmaya başlar.

17. Not One Less (1999)

17. Not One Less (1999)

IMDb: 7.7

Yapım, Çin'de hükümetin artan nüfusunu okumaya teşvik etmek için yaptığı girişimleri anlatıyor. Eğitime yatkınlığı olan kentsel nüfustan daha fazla, kırsal bölgede yaşayan insanlara odaklanıyor. 1990'lı yıllarda geçen film, kırsal bir okula atanan öğretmen Wei ile başlar. Belgesel şeklinde çekilen filmin toplumsal amacı öne çıkıyor.

16. Kung Fu Hustle (2004)

16. Kung Fu Hustle (2004)

IMDb: 7.7

Sing, hayatı boyunca hep ezilen fakir bir gençtir. Balta çetesine girerse hayatının değişeceğine inanır. Balta çetesi, 1940'larda epey bölgeyi kontrolü altına almıştır ve geriye tek bir mahalle kalmıştır. Sing'in içindeki iyilik ve kötülük savaşı, Kung Fu ile birleşecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Happy Together (1997)

15. Happy Together (1997)

IMDb: 7.7

Arjantin'e tatile giden Yiu Fai ve Po-wing'in ilişkisi, beklenmedik bir şekilde biter. Artık yollarına ayrı bir şekilde devam etmek zorundadırlar, ancak bunun için paraya ihtiyaçları vardır. Yiu-Fai, bir barda kendine iş bulmuştur, ancak Po-wing hala bir yerlerde çalışmak için çabalıyordur. Amaçları, yeteri kadarpara biriktirip Hong Kong'a geri dönmektir. Bir gün bir grup adam tarafından dövülen Po-wing, eski sevgilisi Yiu Fai'yi aramak zorunda kalır.

14. City of Life and Death (2009)

14. City of Life and Death (2009)

IMDb: 7.7

2009 yılında çekilen film, Çin Halk Cumhuriyeti imalatıdır. Filmin ana omurgasını Nanjing'in kötü akıbeti ve mücadelesi oluşturuyor. Yapım, Japon-Çin savaşı sırasında yaşanan bir tecavüz olayı ve savaş sırasındaki katliamları işliyor.

13. The 36th Chamber of Shaolin (1978)

13. The 36th Chamber of Shaolin (1978)

IMDb: 7.7

Genç Liu'nun ailesi bir çete tarafından öldürülür. Bu olaydan sonra tek motivasyonu, ailesinin intikamını almaktır. Shaolin'e gider ve kendini dövüş sanatlarına adar.

12. Eat Man Drink Woman (1994)

12. Eat Man Drink Woman (1994)

IMDb: 7.8

Yaşlı bir şef olan Chu, üç kızı ile birlikte yaşamaktadır. Umulmadık olaylar, ortanca kızının gelecek planlarını bir hayli değiştirir. Aile, her pazar akşamı Chu'nun evinde toplanır. Chu'nun en büyük kızı Jia-Jen, bir kimya öğretmenidir. Ortanca kızı Jia-Chien bir hava yolu şirketinde yöneticilik yapmakta ve oldukça özgür bir hayat yaşamaktadır. Chu'nun küçük kızı Jia-Ning ise bir hamburgercide çalışmaktadır

11. Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)

11. Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)

IMDb: 7.8

İki savaşçı, çalınan değerli bir kılıcın ve hırsızının peşindedirler. Takip esnasında soylu bir adamın kızıyla tanışırlar. Kızın dövüş sanatlarında ileri düzeyde bir eğitimi vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Killer (1989)

10. The Killer (1989)

IMDb: 7.8

Yapım, bir kulüp şarkıcısı olan Jennie'nin gözünü kazara yaralayan tetikçi Ah Jong'un hikayesini anlatıyor. Jong, olaydan sonra Jennie'yi takip eder ve sonunda aşık olur. Kıza göz nakli yaptırmak için bir işi kabul eder, ancak parasını alamaz.

9. Hero (2002)

9. Hero (2002)

IMDb: 7.9

Altı Krallığın içindeki muhalif bir grup, kural koyucu Qin'e suikast düzenlemeye karar verir. Plan oldukça risklidir. Ortada üç düşman vardır ve Qin, bu düşmanları ortadan kaldırana para ve iktidar vaad eder. Halk tarafından bilinmeyen bir adam, bu üç düşmanı da yenilgiye uğratır. Saraya çağrılan kahraman, Qin'e zaferinin tüm detaylarını anlatır.

8. Infernal Affairs (2002)

8. Infernal Affairs (2002)

IMDb: 8.0

Yıllarca polisler mafyanın içine sızarak mafyanın iç yapısına sızarak muhbirlik yaparlar. Ancak mafya da az değildir ve elemanlarını polis teşkilatına sokar. Bu döngü başarılı bir şekilde devam ederken iki taraf da içeride bulunan iki köstebeği fark eder. Şimdi iki tarafın amacı da kendi teşkilatlarındaki köstebeği bulmaktır. Mafya içinde köstebeklik yapan Chan Wing-yan ve polis teşkilatından bilgi sızdıran Lau Kin-ming, aradaki haini bulup kendilerini aklamaya çalışır.

7. Chungking Express (1994)

7. Chungking Express (1994)

IMDb: 8.1

Yapımda iki farklı insanı benzer kalp kırıklıkları ve benzer çıkmazların içinde izliyoruz. Filmin ilk yarısında sevgilisinden ayrılan ve ayrılığın üstesinden gelemeyen bir polis memurunu takip ederken, ikinci yarıda yine sevgilisinden ayrılan başka bir polis memurunu izliyoruz. Bu iki insanın hayatları mucizevi bir şekilde kesişir.

6. Raise the Red Lantern (1991)

6. Raise the Red Lantern (1991)

IMDb: 8.1

19 yaşındaki Songlian, babasının ölümünden sonra 50 yaşındaki Chen Zuoqian ile evlenmek zorunda kalır. Zuoqian'ın Songlian dışında 3 karısı daha vardır. Üç karısının da ayrı ayrı yaşadığı evlerin de bulunduğu bir malikaneye sahiptir. Bu kadınlar arasında bir çekişme söz konusudur. Songlian, ayrıcalıklı bir hayata sahip olmak için bu kadınların arasında güçlü olmalıdır. Zuoqian, her gece hangi karısıyla geceyi geçireceğine karar verir. Kadınlar, adam odalarına girdiğinde kırmızı fenerler yakarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. In the Heat of the Sun (1994)

5. In the Heat of the Sun (1994)

IMDb: 8.1

Postmodern bir aşk dostluk ve kayıp hikayesi. Film, Pekin'de yaşayan bir gencin hayatına odaklanıyor. Ayrıca, anlatıcının sadece olayları düzeysel olarak anlatmak yerine insani yorumlar yapması, filmin samimiyetini arttırıyor.

4. Farewell My Concubine (1993)

4. Farewell My Concubine (1993)

IMDb: 8.1

Pekin Operası'nda karşılaşan ve 50 yıl boyunca arkadaş kalabilen iki adamın hikayesini konu alıyor. Duan Xiaolou ve Cheng Dieyi isimli iki yakın arkadaş bedenlerini ve seslerini kullanmayı öğrenerek büyümüşlerdir. Dış görünümü ve beden yapısından dolayı Dieyi genelde kadın rollerini üstlenirken, Xiaolou aksine iri erkekleri canlandırmaya başlar. Zamanla Dieyi, yakın arkadaşına karşı bir aşk duymaya başlar. Ancak Xiaolou onu asla kabul etmez ve güzel bir kız olan Juxian ile beraber olur.

3. In the Mood for Love (2000)

3. In the Mood for Love (2000)

IMDb: 8.1

Yapım, evli bir kadın ve evli bir erkeğin arasındaki bağı anlatıyor. 1960'lı yılların başında, Chau isimli bir adam lokal bir gazetenin yazı işleri müdürüdür. Karısıyla bir apartmana taşınırlar. Chau bir gün kapı komşusu Li-Chun ile karşılaşır. Günden güne birbirleriyle yakınlaşan ikili, eşlerinin birlikte olduğunu öğrenirler.

2. Devils on the Doorstep (2000)

2. Devils on the Doorstep (2000)

IMDb: 8.2

Çin Seddi'nin eteklerinde Ma isimli bir çiftçi, bir Japon asker ve Çinli bir tercümanla tanışır. Ancak bu sırada Japonya ve Çin savaştadır. Adamlar birkaç gün boyunca Ma'nın onları saklamasını isterler.

1. To Live (1994)

1. To Live (1994)

IMDb: 8.3

Kumar bağımlısı olan Fugui, her şeyini bu uğurda kaybeder ve karısı Jiazhen ile sefalet dolu bir hayata başlarlar. Filmde ailenin yaşadığı büyük dönüşümün yanında, 1940 ve 1970 arasında ülkede yaşanan değişim anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
portside

Kung fu hustle çok iyiydi. Çin filimlerine bakışımı değiştirmiştir