Görüş Bildir
Haberler
Bayram Tatilinde Sizi Saatlerce Ekrana Bağlayıp Başından Kaldırtmayacak Birbirinden Kaliteli 34 Dizi

Bayram Tatilinde Sizi Saatlerce Ekrana Bağlayıp Başından Kaldırtmayacak Birbirinden Kaliteli 34 Dizi

İlayda
14.07.2021 - 07:30

Şu anda izlenebilecek en iyi dizileri mi arıyorsunuz? Bayramın ve tatilinizin tadınızı çıkartarak her türden soluksuz izleyebileceğiniz 30 diziyi bu içerikte sıraladık. İzlemediğiniz kalmasın!

Not: Dizilerin açıklamaları beyazperde.com ve Netflix'ten alınmıştır.

Kaynak: https://www.techradar.com/best/best-n...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dear White People

1. Dear White People

IMDb: 6.2

Dear White People dizisinde, farklı ırklardan bir grup öğrencinin hayatı işleniyor. Düşünüldüğü kadar siyahi dostu olmayan bir üniversitede okuyan siyah öğrencilerin yaşadığı sorunlar anlatılıyor.

2. Bridgerton

2. Bridgerton

IMDb: 7.3

Bridgerton ailesinin en büyük kızı Daphne Bridgerton, ailesinin izinden gidip çok seveceği bir adamla evlenmek ister. Genç kadının seçenekleri çok olsa da ağabeyi teker teker adayları eler. Ancak Leydi Whistledown’ın hazırladığı bir skandal, Daphne’nin adının lekelenmesine neden olur. Bu sırada sosyeteye yeni katılan kızların annelerinin gözdesi olan Hastings Dükü ile Daphne arasında bir ilişki oluşur.

3. Lupin

3. Lupin

IMDb: 7.5

Assane Diop’un hayatı, işlemediği bir suçla itham edilen babasının ölmesiyle altüst olur. Aradan geçen yılların ardından Assane Diop, babasının intikamını almaya karar verir ve bunu yapmak için de kahramanı Arsène Lupin’den ilham alır.

4. Halston

4. Halston

IMDb: 7.5

Halston, tarzıyla bir döneme yön veren ve dünya çapında bir moda imparatorluğu kuran Roy Halston Frowick'in hayatına odaklanıyor. Kariyer basamaklarını hızla çıkan, 1970'lerde ve 80'lerde New York'ta büyük üne sahip olan Halston'ın hayatı aynı hızla kontrolden çıkar.

5. Shadow and Bone

5. Shadow and Bone

IMDb: 7.7

Leigh Bardugo imzalı romandan uyarlanan fantastik dizi, “Lights Out”, “Arrival' ve 'Bird Box' gibi yapımlardan tanıdığımız Eric Heisserer tarafından ekrana taşınıyor. Yazarın ünlü Grisha evreninde geçen 'Shadow and Bone' konu olarak ikiye bölünmüş bir evrende vahşi yaratıklara komşu olarak yaşayan insanları takip ediyor. İki ülkeyi birleştirebilecek sihirli bir gücün varlığını keşfeden bir asker, kendisini zorlu bir savaşın ortasında buluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. New Girl

6. New Girl

IMDb: 7.7

Kadın-erkek ilişkileri üzerine bir sit-kom. Sevgilisinden yeni ayrılan Jess, üç erkekle birlikte aynı eve taşınmak zorunda kalır. İnsan ilişkilerinde pek başarılı olamayan Jess, evde geçirdiği süre içerisinde hem kendini geliştirme fırsatı bulacak, hem de erkeklerin dünyasını yakından tanıyacaktır.

7. Russian Doll

7. Russian Doll

IMDb: 7.9

Russian Doll, New York City'de sıradan bir partiye katıldığını zanneden ancak saatler ilerledikçe, esrarengiz bir şekilde, buradan ayrılamayacağını fark eden bir genç kadının maceralarını işliyor. Genç bir kadın olan Nadia, New York City’de düzenlenen bir partiye davetlidir. O, her zaman katıldığı partilere bir yenisinin daha ekleneceğini düşünür fakat bu parti daha önce katıldığı hiçbirine benzemeyecektir. Genç kadın bir anda kendisini ne olduğunu anlamadığı esrarengiz olaylar içerisinde bulur. Partinin ilerleyen saatlerinde kaza geçirip ölen Nadia, bir süre sonra hiçbir şey olmamış gibi uyanır. Üstelik yeniden partini tam ortasındadır. O partiden ne kadar uzaklaşmaya çalışsa da her defasında farklı kazalarla yeniden ölümün kollarına teslim olur. Tekrar tekrar ölen ve yeniden aynı güne geri dönen Nadia, bu partiden kurtulmanın yolunu bulabilecek midir?

8. Sweet Tooth

8. Sweet Tooth

IMDb: 8.0

Sweet Tooth, insan ve geyik karışımı bir canlı olan genç Gus’ın maceralarını konu ediyor. Dünyayı sarsan gizemli bir olayın ardından harekete geçen Gus, kendisi gibi melez insanlardan oluşan bir aileye katılır ve birlikte büyük bir komployu keşfetmek üzere zorlu bir maceraya atılırlar.

9. The Umbrella Academy

9. The Umbrella Academy

IMDb: 8.0

Dizide, Umbrella Academy olarak bilinen süper kahramanların olduğu bir akademide bünyesinde yer alan, birbirleriyle pek anlaşamayan bir ailenin hikayesi anlatılıyor. Akademidekiler kendilerini büyüten babalarının gizemli ölümünü çözmek için bir araya gelirler.

10. The Good Place

10. The Good Place

IMDb: 8.2

The Good Place, öldükten sonra kendisini The Good Place adlı yerde bulan Eleanor’un yaşadığı maceraları konu ediyor. Dünyada pek de iyi bir sicile sahip olmayan Eleanor, buraya yanlışlıkla gönderildiğini fark etse de bunu çevresindekilerle paylaşmaz. Ne var ki Eleanor’un gelişinden sonra kasabada işler rayından çıkmaya başlar ve Eleanor, komşuları Chidi, Tahani ve Jason ile birlikte sıra dışı maceralara sürüklenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Witcher

11. The Witcher

IMDb: 8.2

The Witcher'ın fantastik hikayesinde, yüzyılı aşkın süredir bir arada yaşayan insanlar, cüceler ve elfler arasındaki barış sona erer ve yeni bir ırklar arası savaş patlak verir. The Witcher olarak nam salan acımasız suikastçı Geralt of Rivia, vadedilen çocuğun doğumunu beklemektedir. Bu çocuk dünyanın tüm dengesini değiştirecek güce sahiptir.

12. Master of None

12. Master of None

IMDb: 8.3

Parks and Recreation’dan tanıdığımız Aziz Ansari’nin başrolünde olduğu Master Of None; 30 yaşında piyasa tutunmaya çalışan bir aktörün günlük hayatına odaklanıyor.

13. Money Heist / La Casa de Papel

13. Money Heist / La Casa de Papel

IMDb: 8.3

Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir.

14. Sex Education

14. Sex Education

IMDb: 8.3

Oldukça içine kapanık bir çocuk olan Otis, okulun ezik denilen tiplerindendir. Seks terapisti olan anne ve babası sayesinde seks konusunda oldukça bilgili olan Otis, bu bilgiyi okulun sıra dışı kızı Maeve'in teklifi ile değerlendirmeye başlar. O artık, liseli gençlerin gelip dert yandığı ve sorunlarını çözdüğü bir terapisttir. Peki ya Otis'in sorunlarını kim çözecek?

15. Ozark

15. Ozark

IMDb: 8.4

Başrolde yer alan Jason Bateman'ın yönetmenlik ve yapımcı olarak da katkıda bulunduğu Ozark, Chicago banliyösünde yaşayan sıradan bir ailenin, aile babası Marty Byrde'ın Finans ve Danışmanlık Şirketi'nin Meksika'nın en büyük ikinci uyuşturucu kartelinin para aklama işine karışmasının ve işlerin sarpa sarmasının ardından, ailesini korumak adına eşi Wendy ve Charlotte ile Jonah adındaki iki ergen çocuğuyla, Ozark Platosu olarak bilinen Güney Missouri'ye taşınmasının hikayesini anlatıyor. Byrde Ailesi için elbette bu kaçış bir son değil, maceralı bir hayatın başlangıcı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Love, Death and Robots

16. Love, Death and Robots

IMDb: 8.5

Animasyon türündeki Love, Death & Robots, 18 kısa öyküden oluşuyor. Her bölümde farklı bir konunun ele alındığı dizi, bilim kurgudan komediye, fantezide korkuya kadar birbirinden farklı türleri kapsıyor. 185 dakikalık yapım Sentient Dairy Products, Werewolf Soldiers, Robots Gone Wild, Garbage Monsters, Cyborg Bounty Hunters, Alien Spiders ve Blood-Thirsty Demons From Hell gibi hikayeleri izleyici karşısına çıkarıyor.

17. The Great British Baking Show

17. The Great British Baking Show

IMDb: 8.5

Yetenekli bir grup amatör fırıncı, 10 haftalık bir yarışmada karşı karşıya gelir ve Birleşik Krallık'ın en iyisi seçilme umuduyla en iyi yemeklerini hazırlarlar.

18. Schitt's Creek

18. Schitt's Creek

IMDb: 8.5

Schitt's Creek, bir anda tüm varlıklarını kaybeden zengin bir ailenin hayatına odaklanıyor. Rose ailesi, ülkenin en popüler video kiralama şirketinin sahibidir. Lüks içinde yaşayan aile, hayatta istedikleri her şeye sahiptir. Ancak şirketin ortağı vergileri ödemeyip ortadan kaybolduğunda, ailenin hayatı altüst olur. Devlet, Rose ailesinin sahip olduğu her şeye el koyduğunda, aile kendilerini bir anda sokakta bulur. Ellerinde tek kalan şey ise Schitt's Creek adındaki bir kasabadır. Hayatlarına burada sıfırdan başlamak zorunda kalan aile, yeniden eski hayatkarına kavuşabilmek için kasabayı cazibeli bir hale getirmeye çalışır.

19. Queer Eye

19. Queer Eye

IMDb: 8.5

Mendilleri hazırlayın. Yepyeni Muhteşem Beşli; moda ipuçlarıyla duygu dolu baştan yaratmalarla ve tüm duyguları su yüzüne çıkaran samimi açıklamalarla geri dönüyor.

20. Community

20. Community

IMDb: 8.5

Jeff Winger, avukat olan genç bir adamdır. Ancak diplomasının sahte olduğu ortaya çıkınca Jeff’in avukatlık lisansı iptal edilir. Avukatlık lisansını tekrar kazanmak isteyen Jeff, bunun için sorunsuz bir şekilde mezun olabileceğini düşündüğü Greendale’a gider. Jeff bambaşka amaçlarla geldiği okulda kendisini farklı nedenlerle Greendale'de sıkışan uyumsuz bir grubun lideri olarak bulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Cobra Kai

21. Cobra Kai

IMDb: 8.6

Cobra Kai’de, 1984 yılında gerçekleşen All Valley Karate Turnuvası'nda yaşananların otuz yıl sonrası anlatılıyor. İki dövüşçü de yıllar içerisinde olgunlaşmış ve farklı hayatlar sürmüştür. Zor zamanlardan geçen Johnny Lawrence, geçmişteki günlerine geri dönebilmek için dövüş okulu Cobra Kai’yi yeniden açar ve yeni öğrencilerini eğitmeye başlar. Johnny Lawrence ve Daniel LaRusso arasındaki rekabet ise yeniden kızışacaktır.

22. The Haunting of Hill House / Bly Manor

22. The Haunting of Hill House / Bly Manor

IMDb: 8.6

The Haunting of Hill House'un antoloji türündeki devam halkası olan The Haunting of Bly Manor, iki çocuğa bakmak için eski bir konakta işe başlayan genç bir kadının hayatına odaklanıyor. Henry James’in Turn of the Screw romanından uyarlanan dizide,  Victoria Pedretti, Oliver Jackson Cohen, Kate Siegel, Henry Thomas gibi ilk sezonda yakından tanıdığımız isimler yer alıyor. Pedretti, iki sıra dışı çocuğa bakan bir eğitmen olan Dani'ye hayat verirken Jackson Cohen, konakta yaşayan çekici genç bir adamı canlandırıyor.

23. The Crown

23. The Crown

IMDb: 8.6

II. Dünya Savaşı’nın yarattığı yıkımın ardından İngiltere siyasi karışıklık içindedir ve bu zorlu dönemde tahta bir kadın geçmektedir. II. Elizabeth'in tahta geçmesi ile yeni bir dönem başlayacaktır. Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasının konu edildiği dizide, siyasi rekabetler, aşk ve 20. Yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor.

24. The Queen's Gambit

24. The Queen's Gambit

IMDb: 8.6

Walter Tevis’in 1983 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan The Queen’s Gambit, Soğuk Savaş döneminde geçen bir hikayeyi işliyor. Dünyanın en iyi satranç oyuncularından biri olan Beth Harmon’ın hayatına odaklanılan dizinin başrolünü Anya Taylor-Joy üstleniyor. Ailesini kaybetmesinin ardından kurum tarafından büyütülen Beth, burada çalışan bir görevliden satranç oynamayı öğrenir. Satranç'ta olağanüstü bir yetenek sergileyen Beth, önüne çıkan tüm rakipleri yenmeyi başarır.

25. Mindhunter

25. Mindhunter

IMDb: 8.6

FBI’ın özel bir biriminde görevli ajan Holden Ford ve ortağı Bill Tench kötü şöhretli seri katilleri ve tecavüzcüleri araştırmaya başlar. Acımasız olayları soruşturdukça yeni profil çıkarma teknikleri geliştirirler. John Douglas ve Mark Olshaker tarafından kaleme alınan Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit kitabından uyarlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Demon Slayer

26. Demon Slayer

IMDb: 8.7

Bir iblis saldırısının ailesini katletmesi ve kız kardeşinin lanetlenmesiyle Tanjiro, bir tedavi bulmak ve kaybettiklerinin intikamını almak için tehlikeli bir yolculuğa çıkar.

27. Stranger Things

27. Stranger Things

IMDb: 8.7

80'li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı atlamayan bir fantastik gerilim dizisi. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor.

28. Bojack Horseman

28. Bojack Horseman

IMDb: 8.7

BoJack Horseman, 90’lı yılların en ünlü televizyon yüzlerinden biri olan BoJack’in hayatını takip ediyor.

29. Chappelle's Show

29. Chappelle's Show

IMDb: 8.8

Dahiyane Dave Chappelle ırkçılık, siyaset, ünlüler ve seks gibi konuları saptıran eskizler ve çarpıcı stand-up taklitleri sergiliyor.

30. Dark

30. Dark

IMDb: 8.8

Kayıp bir çocuk. Bir yanıt bulmak için ümitsizce çabalayıp duran dört aile. Ve bu aramalar sonucunda ortaya çıkan sırlar ile gerçekler. Küçük kasabanın kaderi değişir ve gerçek gün yüzüne çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Better Call Saul

31. Better Call Saul

IMDb: 8.8

Breaking Bad spin-off'u olacak dizi, düzenbaz avukat Saul Goodman'ın Walter White öncesi maceralarını anlatacak..

32. The Last Dance

32. The Last Dance

IMDb: 9.1

The Last Dance, Michael Jordan’ın kariyerine odaklanıyor. 1997-1998 sezonunun bilinmeyenlerinin gözler önüne serildiği belgeselde, Michael Jordan liderliğindeki Chicago Bulls’un yükselişine ve altıncı NBA şampiyonluğuna odaklanıyor.

33. Avatar: The Last Airbender

33. Avatar: The Last Airbender

IMDb: 9.3

Katara ve Sokka kardeşler, uzun kış uykusundan uyandırdıkları genç Aang'in kötü kalpli Ateş Ulusu'nu yenebilecek hava bükücü güçlere sahip bir Avatar olduğunu öğrenirler.

34. Breaking Bad

34. Breaking Bad

IMDb: 9.4

Lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White bir gün doktordan ileri safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Kendisinden sonra geride kalan ailesine maddi birikim sağlamak isteyen Walter White, uyuşturucu yapımında ustalaşan eski bir öğrencisi, Jesse Pinkman ile beraber uyuşturucu işine girer. Bir yanda kimya alanında önemli işlere imza atmış bir öğretmen, diğer yanda bu tehlikeli piyasayı çok iyi tanıyan, gözü pek bir 'eski öğrenci'. Yüksek kalitede ve saflıkta ürettikleri metamfetamin, onları uyuşturucu ticaretinin en riskli yollarına da bulaştıracaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
8
7
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eskiden Optimisttim

love, death robots kesinlikle öneririm. Grafikler muhteşem ve her bölüm yeni bir konu başlıyor, sıkılmadan izleniyor.

ZB

New Girl en en en iyisi, kesinlikle izleyin, 2 defa full izledim, arada hala izliyorum 3

ZB

new girlllll 💜💜💜💜💜