Görüş Bildir
Haberler
İzledikten Sonra Tüylerinizi Diken Diken Edecek Tüm Zamanların En İyi 50 Gangster Filmi

İzledikten Sonra Tüylerinizi Diken Diken Edecek Tüm Zamanların En İyi 50 Gangster Filmi

İlayda
12.06.2021 - 09:30

İzlemeyen kalmasın!

Not: Filmlerin açıklamaları beyazperde.com ve IMDb'den alınmıştır. 

Kaynak: https://www.timeout.com/chicago/movie...
İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Performance (1970)

50. Performance (1970)

IMDb: 6.9

Belalı gangster Chas, başarısız geçen bir görevin ardından patronu tarafından görevinden uzaklaştırılır. Bir süreliğine uzaklaşır ve gizemli bir adam olan Turner'ın işlettiği misafirhaneye taşınır. Turner bir zamanların tanınmış rock yıldızlarındandır ve onun yaşam tarzı Chas'in tehlikelerle dolu hayatını bambaşka bir noktaya taşıyacaktır.

49. Gomorrah (2008)

49. Gomorrah (2008)

IMDb: 7.0

Scampia Vele, İtalya'nın Napoli Mafyası için bir kale haline gelen corbusian mimarisidir.

48. King of New York (1990)

48. King of New York (1990)

IMDb: 7.0

Efsanevi mafya lideri Frank White, uzun bir hapishane sürecinin ardından sokaklara geri döndüğünde ilk hedefi eski günlerine geri dönmek olur. Frank White, zamanında kendi bölgesinde tek güç olmak için şiddet dolu yollara başvurmuş; fuhuş ve uyuşturucu ticaretini tekrar kontrol altına almıştır. Fakat artık bir noktadan sonra Frank'in yozlaşmış kişiliği değişir ve kazandığı parayı zenginden alıp fakire dağıtmaya karar verir.

47. Mean Streets / Arka Sokaklar (1973)

47. Mean Streets /  Arka Sokaklar (1973)

IMDb: 7.2

New York'un küçük İtalyası'ndaki bir mahalle içi barın sahipleri olan Tony ve Michael için gelecek parlaktır, fakat Charlie için aynı şey geçerli değildir. Charlie, amcası için çalışmaktadır ve onunla da sevgilisi epilepsi olduğundan dolayı sorunlar yaşar. Aynı zamanda sevgilisi sayesinde tanıştığı Johnny Boy amcasına sorun çıkarır. Charlie'nin amcası Giovanni, ona ilk adım olarak bir restaurant işletmeyi teklif ettiğinde, Charlie güç sahibi olma arzusu, aşkı Teresa ve Johnny Boy'u koruma arasında tercih yapmaya zorlanır.

46. Point Break / Kırılma Noktası (1991)

46. Point Break / Kırılma Noktası (1991)

IMDb: 7.3

Los Angeles’ta eski başkanların maskeleriyle banka soygunları yapan bir çete türemiştir. Sörfçülerden şüphelenen FBI, genç bir ajanı Johnny Utah’ı onların arasına sokar. Fakat gruba sızan Johnny, kısa zamanda karizmadik lider Bodhi’nin etkisine girer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. The League of Gentlemen (1960)

45. The League of Gentlemen (1960)

IMDb: 7.3

Bir türlü tatmin olmayan bir gazi, bir banka soygununu askeri hassasiyetle gerçekleştirmek için bir grup yüz karası meslektaşını işe alır.

44. Branded to Kill (1967)

44. Branded to Kill (1967)

IMDb: 7.3

Kötü yapılan bir görevden sonra, bir tetikçi kendini örgütüyle ve özellikle de gizemli ve tehlikeli bir kiralık katille çatışırken bulur.

43. Brighton Rock (1947)

43. Brighton Rock (1947)

IMDb: 7.4

1935 yılında Brighton'da küçük çaplı çete lideri Pinkie Brown, bir gazeteciyi öldürür ve daha sonra umutsuzca izlerini örtmeye çalışır ancak polis, birkaç tanık ve rakip bir çeteyle başı derde girer.

42. Get Carter (1971)

42. Get Carter (1971)

IMDb: 7.4

Newcastle’da doğmuş bir gangster olan Jack Carter, yıllarını organize suç patronları olan Gerald ve Sid Fletcher’ın himayesinde geçirmiştir. Bir yandan Gerald’ın sevgilisiyle yasak bir aşk yaşayan Jack, kadınla beraber Güney Amerika’ya kaçma planları yapmaktadır. Ancak ani bir haber her şeyi değiştirir. Jack, önce Newcastle’a dönerek kardeşinin cenazesine katılmak zorundadır. Söylenene göre kardeşi bir araba kazasında ölmüştür; ancak bu açıklama Jack’e ikna edici gelmez. Jack, bu ölümün arkasında yatan sebepleri ortaya çıkarmak isteyecektir.

41. The American Friend / Amerikalı Arkadaş (1977)

41. The American Friend / Amerikalı Arkadaş (1977)

IMDb: 7.4

'Ölümcül bir hastalığa kapıldıysanız artık kaybedecek pek bir şeyiniz yoktur...' Üçkağıtçı işadamı Tom Ripley, sanat alanında çalışan bir resim kopyacısıyla önemli bir anlaşma yapmıştır. Resimleri taklit eden bu adam, yeni resimler yapacak, Tom da bu tabloları satacaktır. Fakat suç dünyasından başka bir çete Tom'a bambaşka ve daha tehlikeli bir teklifte bulunur: Cinayet işlemek! Tom bu teklifi, yerel bir resim işçisine götürür. Jonathan Zimmerman isimli bu adam ölümcül bir hastalığı tutulmuş, hayattan pek bir beklentisi kalmamıştır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Scarface / Yaralı Yüz (1932)

40. Scarface / Yaralı Yüz (1932)

IMDb: 7.8

Tony Camonte, içki kaçakçılığı işini patronu Johnny Lovo’dan çalmakla kalmaz, patronun metresi Poppy’i de ayartır. Toni’nin kalbindeki tek zayıf nokta ise kız kardeşi Cesca’ya olan sevgisidir. Bu sevgi ve sonrasındaki kıskançlık Tony’nin bazı hatalar yapmasına neden olur. Yeraltı dünyasındaki her hatanın bedeli ölümcüldür.

39. A History of Violence / Şiddetin Tarihçesi (2005)

39. A History of Violence / Şiddetin Tarihçesi (2005)

IMDb: 7.4

Tom Stall'ın hayatında anlatmaya değer hiçbir şey yoktur. Ailesiyle ve çocuklarıyla beraber oldukça sıradan, başı sonu belli bir hayat sürmektedir. Ancak bir gün kendisine bulaşan bir çıkıntıya gününü gösterir ve işler onun için büsbütün değişir. Artık basının kahramanı olmuştur. Ancak bir mafya grubu da yıllardır aradığı adamı bulmuştur. Bu olay Tom'un gizlemeye çalıştığı geçmişine dair birçok gizemi de ortaya çıkaracaktır. Sıradan bir adam olan Tom, aslında türlü sıra dışılıklar ile örülü bir hayata sahiptir.

38. Bullets Over Broadway / Broadway Üzerinde Kurşunlar (1994)

38. Bullets Over Broadway / Broadway Üzerinde Kurşunlar (1994)

IMDb: 7.4

1920’lerin New York’unda geçen bu film genç ve idealist bir oyun yazarı olan David Shayne’in hikayesini anlatıyor. Yapımcı Julian Marx sonunda aradığı finansı bulur ama iyilik meleği olan kişi gangster Nick Valenti’den başkası değildir. Aralarındaki anlaşma gereği ünlü gangsterin sevgilisi olan Olive Neal önemli bir rola sahiptir. Ancak genç fıstık, berbat bir oyuncu olmanın ötesinde hiç de bir psikiyatrist rolü için uygun değildir.

Bu ilişkilerin içine düşen David böylece Broadway’in sihri içerisinde kaybolurken, uzatmalı kız arkadaşı Ellen’i ihmal etmeye başlar. Bu arada oyuna birbirinden renkli ve problemli karakterlerin katılması sonucu ortaya çıkan karmaşa, genç oyun yazarını, sanat ile hayatın kendisi arasında seçim yapma aşamasına getirecektir.

37. A Better Tomorrow (1986)

37. A Better Tomorrow (1986)

IMDb: 7.5

Eski bir gangster, görüşmediği polis kardeşiyle barışmaya çalışır, ancak eski çetesiyle bağları koparmak zordur.

36. Kids Return (1996)

36. Kids Return (1996)

IMDb: 7.5

Film öğrenimini yarım bırakan çocukların durumunu konu edinir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Gun Crazy (1950)

35. Gun Crazy (1950)

IMDb: 7.6

Bart Tare, küçüklüğünden bu yana silahlara tutkundur. O kadar meraklıdır ki 14 yaşında bir dükkandan silah çalar. Bu yüzden birkaç yılını ıslahevinde geçirmek zorunda kalır. Oradaki cezasını bitirir bitirmez orduya yazılır ve verdiği hizmetlerden sonra büyüdüğü kasabaya geri döner. Eski dostu Clayde kasabanın şerifi olmuştur. Bir arkadaşlarını daha yanlarına alan ikili kasabanın sirkine gider. Atıcılık bölümüne geldiklerinde Annie Laurie Starr adlı genç kadınmın yaptığı atışlar dikkatlerini çeker. Bart, Annie'ye meydan okumaya karar verir ve ikilinin atıcılık yarışını kazanır. Annie ve Bart arasında bir yakınlaşma başlar. Bu sırada Bart'ın yeteneğini fark eden sirkin patronu Packett, onu hemen işe almaya karar verir. Ancak Annie ve Bart arasında filizlenen aşk onun hiç de hoşuna gitmeyecektir.

34. The Warriors (1979)

34. The Warriors (1979)

IMDb: 7.6

New York... Bilinmez, distopik bir gelecekte çeteler ve polisler sokaklarda hüküm sürmektedirler. Bu çetelerden bir tanesinin lideri, diğer tüm çeteleri polislere karşı ayaklanmak üzere bir araya getirmek ister. Zaten yıkık ve dökük haldeki şehir, büyük bir savaşla yüz yüze gelmek üzeredir.

33. The Long Good Friday (1980)

33. The Long Good Friday (1980)

IMDb: 7.6

Geleceği parlak bir gangster, bilinmeyen, çok güçlü bir tehdidin isyanıyla sınanır.

32. Eastern Promises / Şark Vaatleri (2007)

32. Eastern Promises / Şark Vaatleri (2007)

IMDb: 7.6

Ana, hemşirelik yaptığı Londra’daki bir hastanede, bir fahişenin çocuğunu doğururkenki ölümüne tanık olur. Bu durumdan oldukça etkilenen Ana, kadının ailesini ve kimliğini araştırmaya karar verir. Ama araştırma sırasında karşına çıkan Rus mafyası liderliğindeki İngiltere yeraltı seks trafiği, Ana’yı oldukça tehlikeli durumlarla karşı karşıya bırakacaktır.

31. Pale Flower (1964)

31. Pale Flower (1964)

IMDb: 7.7

Bir gangster hapishaneden serbest bırakılır ve kumar oynarken kötü bir şirkete giren heyecan arayan genç bir kadınla ilgilenirken çeteler arasındaki son güç kaymalarıyla da başa çıkmak zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. The French Connection / Kanunun Kuvveti (1971)

30. The French Connection / Kanunun Kuvveti (1971)

IMDb: 7.7

New York şehri dedektifleri 'Popeye' Doyle (Gene Hackman) ve Buddy Russo (Roy Scheider) narkotik kaçakçı yüzüğünü kırıp öyle veya böyle French Connection’ı ortaya çıkarmak isterler. Fakat suçlulardan biri Doyle’u öldürmeye çalışınca, kendisini şehirin sınırlarının dışına taşıyacak ölümcül bir takibe başlar.

29. Sexy Beast (2000)

29. Sexy Beast (2000)

IMDb: 7.3

'Sexy Beast', ılıman iklimiyle maruf İspanya ile, 'üzerinde güneş batmayan imparatorluk' Büyük Britanya arasında mekik dokumak durumunda kalacak olan Gary Dove'un hikayesidir... Filmde, Gary Dove'u İspanya’daki bir cennet köşesinde, yazlığına taşınmış, çok sevdiği karısıyla birlikte mutlu bir yaşam sürerken izleyeceğiz... Ancak bu 'yazlık zamanları', kasabaya gelen, Gary’nin gangster arkadaşı John Logan yüzünden altüst olacak ve tüm keyifleri bozulacaktır. John, Gary’yi büyük bir soygun için Londra’ya dönmeye ikna etmeye çalışır. Buna karşı çıkan Gary, John ile mücadele etmeye çalışsa da başarısız olur ve sevdiği kadını korumak adına soyguna iştirak etmeyi kabul etmek zorunda kalır.

28. Miller’s Crossing (1990)

28. Miller’s Crossing (1990)

IMDb: 7.7

1930’larda, çete savaşlarının ve mafyanın en tepede olduğu dönemlerde geçen Miller’s Crossing, şehrin en önemli gangsteri olan Leo ve onun sağ kolu Tom’un çevresinde şekillenen olayları anlatır. Film, başka bir mafya lideri olan Johnny Caspar’ın, Leo’dan Bernie adlı bir serseriyi öldürmesi için izin istemesiyle açılır. Leo, Caspar’ın bu isteğine izin vermez. Çünkü Bernie, Leo’nun sevgilisi Verna’nın kardeşidir. Tom, her ne kadar Leo’ya bu durumun başına iş açabileceğini ve kimseye güvenmemesi gerektiğini söylese de, Leo onu dinlemez. Artık etraflarındaki aşk, ihanet, ve ölüm oyunlarının bir parçası olduklarını anlama zamanları gelmiştir.

27. The Irishman (2019)

27. The Irishman (2019)

IMDb: 7.8

The Irishman, bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatına odaklanıyor. II. Dünya Savaşı'nda görev almış eski bir asker olan Frank Sheeran, yıllar boyu Bufalino suç örgütü için çalışmıştır. Birçok ünlü isim için dolandırıcılık, tetikçilik yapan ve ‘İrlandalı’ lakabı ile anılan Sheeran, aynı zamanda işçi sendikası memurudur. Frank Sheeran’ın hayatından kesitlerin sunulduğu filmde, Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa'nın ortadan kayboluşuna da değiniliyor.

26. Boyz n the Hood (1991)

26. Boyz n the Hood (1991)

IMDb: 7.8

Üç arkadaş Los Angeles'ın arka sokaklarında bir arada büyümektedirler. Tre, Ricky ve Doughboy... Hayatlarını uyuşturucunun ve şiddetin hüküm sürdüğü mahallelerde, hayatta kalmaya çalışarak geçirmektedirler. Seçimleri, onların hayatta kalma vaziyetine direkt olarak etki edeceklerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Breathless / Serseri Aşıklar (1960)

25. Breathless / Serseri Aşıklar (1960)

IMDb: 7.8

Michel Poiccard (Jean-Paul Belmando), Marsilya’da bir otomobil çalar ve yolda bir polis öldürür. Paris’te Champs Elysées’de New York Herald Tribune gazetesi için stajyerlik yapan genç Amerikalı Patricia’yı (Jean Seberg) bulur. Daha önce bir kaç gece birlikte olmuşlardır. Bir yandan Michel polis tarafından aranırken eski arkadaşlarıyla buluşup Roma’ya gidecek parayı almaya elde etmeye çabalar. Bu arada Patricia’yı da yanında götürmek ister. Patricia Michel’in cazibesine karşı koymakta güçlük çeker, duygularından emin olamaz.

24. Le Doulos (1962)

24. Le Doulos (1962)

IMDb: 7.8

Diğer suçlulara ihanet eden bir hırsız, kendisi kadar güvenilmez olabilecek güvenilir bir arkadaşıyla büyük bir soyguna hazırlanır.

23. Bonnie and Clyde (1967)

23. Bonnie and Clyde (1967)

IMDb: 7.8

Amerika Birleşik Devletleri ekonomik bir çöküşün içerisinde can çekişmektedir. Bonnie, annesinin arabasını çalan Clyde'ı fazlasıyla çekici bulmaktadır. Bonnie, Clyde ile birlikte kaçmaya karar verir. Artık ikisi de haydutluk müessesesinin yılmaz birer üyesidirler. Artık yapılacaklar listesinde alt alta işlenecek suçlar sıralanmıştır. Peşlerine düşmek üzere olan emniyet güçleri de onları yakalamaya kararlıdır.

22. In Bruges (2008)

22. In Bruges (2008)

IMDb: 7.9

İki kiralık katil olan Ray ve Ken zor bir işin ardından patronları Harry Waters tarafından Belçika’nın romantik şehri Brugge’a tatile yollanırlar.

Geldiği ilk günden beri bu şehirden nefret eden Ray’i burada pek çok sürpriz beklemektedir. Bunun sadece basit bir tatil olmadığını düşünen Ray burada yeni insanlarla tanışır ve aşkı ile kendi hayatı arasında gelgitler yaşamaya başlar.

21. The Untouchables / Dokunulmazlar (1987)

21. The Untouchables / Dokunulmazlar (1987)

IMDb: 7.9

Eliot Ness, suç oranının arttığı ve polis teşkilatının günden güne kötüye gittiği bir dönemde Chicago’ya atanan bir federal ajandır. Ness’e verilen görev mafya elebaşı Al Capone’u etkisiz hale getirmektir. Fakat Capone şehirdeki gücü o kadar yüksektir ki başlangıçta kimse Ness’in başarılı olabileceğini düşünmez. Gittikçe cesaretini kaybetmekte olan Ness bir gün deneyimli bir polis memuru olan Jimmy Malone ile tanışır ve yakın bir dostluk kurar; Malone Ness’in Chicago’daki teşkilatta rastladığı ilk dürüst insandır... Malone’un yardımıyla Ness özel ekibine silahşör George Stone’u ve muhasebeci Oscar Wallace’ı ekleyerek Capone’un çevirdiği karanlık işlerin üzerine gitmeye başlar. Ekibin Capone’a karşı kullandığı taktiklerin bir kısmı hiç de yasal değildir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Night and the City / Gece ve Şehir (1950)

20. Night and the City / Gece ve Şehir (1950)

IMDb: 7.9

Harry Fabian ve Helen Nasseros ilk bakışta birbirlerine yakışmıyor izlenimi uyandıran bir çifttir. Harry başarısız bir avukat, Helen ise sıradan bir garsondur. İki taraf da depresif bir ruh hali içerisinde, hem kendi özellerindeki hem de ilişkilerindeki sorunlarla boğuşmaktadır. Harry bir gün, bir boksörün organizatörüne karşı verdiği oldukça önemli bir davayı kaybeder. İntikam almaya kararlı olan Harry organizatörü kendi mecrasında kıstırmaya karar verir. Boks üzerine hiçbir şey bilmese de ikna kabiliyeti sayesinde kendisine yardım edecek birilerini bulur...

19. The Testament of Dr. Mabuse / Dr. Mabuse'nin Vasiyeti (1933)

19. The Testament of Dr. Mabuse / Dr. Mabuse'nin Vasiyeti (1933)

IMDb: 8.0

Bir suç dehası, ölümden sonra insanları yönetmek için hipnoz kullanmaya başlar.

18. Infernal Affairs

18. Infernal Affairs

IMDb: 8.0

Yıllarca özel bir eğitimle polis teşkilatında yetiştirilip mafyanın içerisine sızan polis memurları mafyanın iç yapısını öğrenip muhbirlik yaparken mafyada da durum farklı değildir. Mafya da kendi yetiştirdiği özel yeteneklere sahip gençleri bir şekilde polis teşkilatında yer alan köstebekler haline getirir. Bu döngü başarılı bir şekilde devam ederken bir anda iki taraf da kendi idareleri içinde yer alan iki farklı köstebek olduğunu fark ederler. Şimdi iki tarafın da tek amacı kendi teşkilatında yer alan köstebeği bulup cezalandırmak olacaktır. Mafya içerisinde köstebeklik yapan Chan Wing-yan ve polis teşkilatında aynı görevi üstlenen Lau Kin-ming'in tek amaçları ise kimin gerçek köstebek olduğunu kanıtlayıp kendilerini aklamak olacaktır.

17. Touch of Evil / Bitmeyen Balayı (1958)

17. Touch of Evil / Bitmeyen Balayı (1958)

IMDb: 8.0

Bitmeyen Balayı, sınır kasabasında tanık olduğu bir olayı çözmeye çalışan bir müfettişin hikayesini anlatıyor. Amerika-Meksika sınırında bir adam, bir arabanın içerisine saatli bomba bırakır. Arabanın sahipleri, Amerikan sınırına doğru yavaş yavaş ilerlemektedirler. Araba sınırı geçtiğinde patlar ve içerisindekiler ölür. Balayında olan başarılı müfettiş Miguel Vargas ve eşi Susie olaya birebir tanık olmuşlardır. Miguel bombanın içeriğinde Amerikan yapımı bir yağın olduğunu keşfettiğinde davayı çözmeyi üstlenir.

16. Le Cercle Rouge (1970)

16. Le Cercle Rouge (1970)

IMDb: 8.0

Hapishaneden ayrıldıktan sonra usta hırsız Corey'nin yolları kötü şöhretli bir kaçak ve alkolik eski bir polis memuruyla kesişir. Üçlü, ayrıntılı bir soygun planlamaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Killing (1956)

15. The Killing (1956)

IMDb: 8.0

Eski bir mahkum olan Johnny Clay, beş yılını Alcatraz'da hapishanede geçirmiştir. Sevgilisi Fay ile evlenip düzenli bir hayata geçmeden önce son bir soygun yapmayı kafasına koyan Clay, bir yarış sırasında, odalardan birinde bulunan iki milyon dolarlık parayı çalmayı planlamaktadır. Bunun için bir ekip oluşturan Clay; bir polis, gözlemci, keskin nişancı ve güreşçiden oluşan çetesiyle birlikte hazırladıkları kusursuz soygun planını gerçekleştirmeye çalışacak, ancak türlü talihsizliklerle karşılaşmaktan kurtulamayacaktır

14. No Country for Old Men / İhtiyarlara Yer Yok (2007)

14. No Country for Old Men / İhtiyarlara Yer Yok (2007)

IMDb: 8.1

İhtiyarlara Yer Yok, Coen kardeşler yapımıdır ve dört Oscar kazanmalarını sağlamıştır. Bir başyapıt olarak kabul görmektedir. Llewelyn Moss, bir olay yerinde bulduğu çantayı alır ve başını hiç ummadığı bir belaya sokar. Artık peşinde bir kiralık katil vardır. Moss bir Vietnam gazisidir ve bir şekilde uyuşturucu olaylarının ortasında soruna dönüşen bir meseleye karışır. Peşindeki katil Anton Chigurh planı konusunda kararlıdır çünkü işini yarım bıramak niyetinde değildir. İşin için çok sayıda masum insanın ve suçluların da karışacağı soluk soluğa bir takip başlayacaktır.

13. On the Waterfront / Rıhtımlar Üzerinde (1954)

13. On the Waterfront / Rıhtımlar Üzerinde (1954)

IMDb: 8.1

Terry Mallon zor şartlarda liman işçisi olarak çalışan eski bir boksördür. Ringlerdeki başarılı kariyerinden liman işçiliğine kadar düşen adam bir nevi bunalımdadır. Çalıştığı limanın ve civar limanların patronu Johnny Friendly görünürde liman işletmeciliği yapsa da kimi illegal işlere karışmaktadır. Bunlardan biri Terry’nin başını derde sokacaktır. Çocukluk arkadaşının Friendly’nin emriyle öldürülmesine tanık olan Terry, hiçbir suçu olmamasına rağmen suçlu konumuna düşmüştür. Friendly için çalışan ağabeyi de ona sırt çevirince liman işçilerini bir araya getirip büyük bir ayaklanma başlatacaktır.

12. Rififi / Du rififi chez les hommes(1955)

12. Rififi / Du rififi chez les hommes(1955)

IMDb: 8.1

Sakin, mert ve sözünün eri bir adam olan Tony Stephanois (Jean Servais) mücevher hırsızlığından beş yıl hapiste yattıktan sonra iyi halden salıverilmiştir. Ama işsiz ve beş parasızdır. Çok önemsiz bir kumar borcunu bile ödeyemeyecek duruma düşmesine rağmen küçük oğluna vaftiz babalığı yaptığı yakın arkadaşı Jo (Carl Möhner) ve eski mücevher hırsızlarından Mario (Robert Manuel)’nun yeni bir kuyumcu soygunu teklifini düşünmeden geri çevirir. Aynı gece Tony, eski sevgilisi Mado (Marie Sabouret)’nun L’Âge d’Or (Altın Çağ) adlı gece kulübünün sahibi ve Grutter çetesinin lideri Pierre Grutter (Marcel Lupovici)’le takıldığını öğrenince bozulur. Grutter’in Mado’yu lüks içinde yaşattığını görmekse Tony’yi çılgına çevirmiştir. Önce Mado’ya şiddet uygulayan Tony, fikrini değiştirerek eski dostlarının soygun teklifini kabul eder. Ancak soygunu daha kapsamlı tutmak ve sadece vitrindekileri değil kasada saklanan bütün mücevherleri çalmak şartını ileri sürer...

11. Casino (1995)

11. Casino (1995)

IMDb: 8.2

Casino'da Ace Rothstein renkli gece hayatı ve kumar çılgınlığıyla ünlü olan Las Vegas'ın bu kumarhanelerinden birini yöneten bir işletmecidir. Rothstein bu işe başladığı günden bu yana işini düzgün yapıp güvenilirliğini korumaya ve kumarhane sahipleriyle arasını iyi tutmaya çalışmıştır. Ta ki yakın bir arkadaşı olan Nicky işlerde ona yardımcı olmaya başlayana kadar...

Bu açgözlü ve eğlence düşkünü adam yüzünden başarılı iş hayatı tepetaklak olma yolunda giden Ace, aşık olduğunda işler iyice yolundan çıkacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Scarface / Yaralı Yüz (1983)

10. Scarface / Yaralı Yüz (1983)

IMDb: 8.3

Yaralı Yüz'de, Fidel Castro, Küba’da istenmeyen rejim muhaliflerine Amerika’ya göç etme hakkı tanır. Küba’ya göç edecek olan binlerce insanın içerisinde azılı suçlular ve akıl hastaları da vardır. Bu azılı suçluların en bilinenlerinden Tony Montana da yakın arkadaşı Manny Ribera ile Miami’ye göç eder. Montana kendisini ülkenin uyuşturucu babalarından biri olan Frank Lopez’in kanatlarının altında bulur. Montana’nın ise geldiği yerlerden daha yükseklere ulaşmak yönünde oldukça iddialı ve cesur hedefleri vardır.

1932 tarihli kült filmin Brian De Palma tarafından yeniden çevrilmiş hali olan Scarface’in senaryosunu Oscar’lı yönetmen ve senarist Oliver Stone yazdı. Tony Montana’yı ise Al Pacino canlandırıyor.

9. The Sting (1973)

9. The Sting (1973)

IMDb: 8.3

The Sting, intikam peşimde koşan iki gangsterin hikayesini anlatıyor. 1930’lar Chicago’sunda arkadaşları kumar tutkunu bir gangster tarafından öldürülen iki sahtekâr, arkadaşlarının intikamını almak üzere dahiyane bir plan hazırlamaya karar verirler. Planı hazırlamak kadar uygulamak da oldukça çetin geçecek bir süreç olacaktır.

8. Reservoir Dogs / Rezervuar Köpekleri (1992)

8. Reservoir Dogs / Rezervuar Köpekleri (1992)

IMDb: 8.3

Rezervuar Köpekleri orijinal bir soygun hikayesini konu alıyor. Büyük bir hırsızlık olayı için bir araya gelen bir ekip, birbirlerinin isimlerini bile bilmeyen bir grup hırsızdan oluşuyor. Soygunda yaşanan bir aksaklık nedeniyle kan gölüne dönen atmosferde polisten kaçmaya çalışan ekip, aralarında bir polis casusunun olduğunu öğreniyorlar ve bu kanlı mücadele fiziksel şiddeti de anbean artan psikolojik bir savaşa dönüşüyor

7. Once Upon a Time in America / Bir Zamanlar Amerika’da (1984)

7. Once Upon a Time in America / Bir Zamanlar Amerika’da (1984)

IMDb: 8.4

Bir Zamanlar Amerika’da filminde, David 'Noodles' Aaronson, Manhattan'ın banliyölerinden birindeki yahudi mahallesinde hayatta kalmaya çalışan yoksul bir çocuktur. Kendisi gibi arkadaşlarından oluşan ve Noodles'ın liderliğini yaptığı ufak çaplı suç çetesi, zamanla yükselişe geçer ve sonunda 30'lu yılların en azılı gangsterleri haline gelirler. Ancak bu ün, ekibin dağılmaya başlamasıyla sona erer. Yaklaşık 30 yıl sonra New York'a dönen Noodles, burada eski günlere geri dönüp geçmişiyle başbaşa kalır.

6. Léon: The Professional (1994) / Sevginin Gücü

6. Léon: The Professional (1994) / Sevginin Gücü

IMDb: 8.5

Sevginin Gücü, masum bir kız ve bir katilin hikayesini anlatıyor. Onların birbirlerinden başka kaybedecek hiçbir şeyleri yok. Erkek duygusuzca öldürüyor. Zayıf noktasını sadece 12 yaşındaki bir kız biliyor.12 yaşında New York’ta yaşayan Mathilda, üvey ailesinin yanında sevimsiz bir yaşamı paylaşmaktadır. Babası, iki taraflı oynayan bozulmuş polis için uyuşturucu saklamaktadır. Mathilda’yı kaçıp gitmekten tek alıkoyan küçük erkek kardeşidir. Bir gün, tüm ailesinin katledeildiği zaman alışverişte olan Mathilda şans eseri hayatta kalır ve en çok ihtiyacı olduğu sırada Léon’un dairesine saklanarak kendini kurtarır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. City of God / Tanrı Kent (2002)

5. City of God / Tanrı Kent (2002)

IMDb: 8.6

Tanrıkent, şiddet dolu arka sokaklarda yaşayan iki arkadaşın hikayesini anlatıyor. Filmde kendilerine farklı yollar seçen çocukların gözünden Tanrıkent’in yokedici gelişimine tanıklık ederiz. Tanrıkent 2002’nin olay filmlerinden biri. Rio De Janerio’nun suç dolu gecekondu mahallelerinden geçen, izleyiciyi altüst eden bir film.

4. Goodfellas / Sıkı Dostlar (1990)

4. Goodfellas / Sıkı Dostlar (1990)

IMDb: 8.7

Sıkı Dostlar'da, Henry Hill adında bir gangster, Jimmy Conway ve Tommy De Vito adlı iki arkadaşıyla birlikte bir soyguna kalkışır. Gözleri daha yukarda olan iki arkadaşı soyguna katılan diğerlerini öldürür ve mafya içinde yükselmeye başlarlar. Bu durum Henry’i olumsuz etkilemiştir ve bu konuda birşeyler yapması gerekmektedir.

3. Pulp Fiction / Ucuz Roman (1994)

3. Pulp Fiction / Ucuz Roman (1994)

IMDb: 8.9

Ucuz Roman'da Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz hareket katmak isteyen genç ve birbirine aşık bir çift küçük soyguncudur. Öteyandan, iki kaşarlanmış gangster, Vincent Vega ve Jules, günlük işlerinden biri olarak, patronlarına ödemeyi geciktiren bir kaç sahetekar genci vurmaya giderler. Vincent patronun güzel ve genç karısına bebek bakıcılığı yapmakla da görevlendirilirken ortağı suç yaşamına son vermeye karar verir. Cesur bir boksör ise para karşılığı hile yapmayı reddederek şehirden kaçar. Kader bu aykırı tipleri muhteşem bir şekilde bir araya getirecek, yollarını kesiştirecektir.

2. The Godfather Part II / Baba 2 (1974)

2. The Godfather Part II / Baba 2 (1974)

IMDb: 9.0

Baba 2, 1972 yapımı ilk filmin devamı niteliğinde, yine yazar Mario Puzo ve yönetmen Francis Ford Coppola’nın yaratıcı ellerinden çıkmış usta işi bir yapım. Film, altı adet Oscar ödülü kazanmıştır. Genç Corleone, Amerika’ya yeni gelmiştir. 1917 yılında, New York şehri’nin yerel mafyalarından birinin liderini öldürünce saygınlık kazanır ve korkulan biri haline gelir. Bu arada, 50 yıl sonra, Michael Corleone, Washington’da senato komitesine aile işleriyle ilgili ifade vermektedir.

1. The Godfather / Baba (1972)

1. The Godfather / Baba (1972)

IMDb: 9.2

Baba, 40’lar ve 50’lerin Amerika’sında, bir İtalyan mafya ailesinin destansı öyküsünü konu alıyor. Don Corleone’nin kızı Connie’nin düğününde, ailenin en küçük oğlu ve bir savaş gazisi olan Michael babasıyla barışır. Bir suikast girişimi, Don’u artık işleri yönetemeyecek duruma düşürünce, ailenin başına Michael ve ağabeyi Sonny geçer. Danışmanları Tom Hagen’in de yardımlarıyla diğer ailelere savaş açan Corleone ailesi, eski moda yöntemleri de değiştirmeye başlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın