Görüş Bildir
Haberler
Atıştırmalıklarınızı Hazırlayın! Şu Anda Netflix'te Bulup Soluksuz İzleyebileceğiniz İz Bırakan 50 Film

Atıştırmalıklarınızı Hazırlayın! Şu Anda Netflix'te Bulup Soluksuz İzleyebileceğiniz İz Bırakan 50 Film

İlayda
02.07.2021 - 19:32 Son Güncelleme: 03.07.2021 - 12:04

Aksiyondan tutun bilim kurgu'ya ordan drama kadar nerdeyse her türden 50 filmi sizlerin rahatça izlemesi için derledik. Hepsi birbirinden heyecanlı, üzücü, şaşırtıcı olan bu filmleri kolaylıkla Netflix'te bulabilirsiniz.

Not: Filmlerin açıklamaları beyazperde.com ve Netflix'ten alınmıştır. 

Kaynak: https://www.nytimes.com/article/best-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Burning Cane (2019)

50. Burning Cane (2019)

IMDb: 5.5

Burning Cane, dindar bir annenin hikayesini konu ediyor. Helen Wayne, oğlu Daniel ile birlikte Louisiana’nın kırsal bir bölgesinde yaşar. Dinine bağlı olan Helen, zor bir dönemden geçmektedir. Helen, alkol sorunu olan oğluna olan sevgisi ile inançları arasında mücadele etmek zorunda kalır.

49. The Bling Ring / Pırıltılı Hayatlar (2013)

49. The Bling Ring / Pırıltılı Hayatlar (2013)

IMDb: 5.6

Hollywood'a gidip ünlü bir aktris olmanın ve Beverly Hills lüksünü yaşamanın hayallerini kuran genç Nicki, bir gün ünlülerle birlikte yaşamaya ve tasarımcı elinden çıkma kıyafetler giymeye son derece kararlıdır. Bu nedenle de olduğu yerde hayal kurmak yerine, onu hedefine ulaştıracak bir şeyler yapmaya karar verir. Yakın arkadaşları Sam, Cloe, Rebecca ve Marc'ı da ikna eder ve böylece eşi benzeri görülmemiş hedefleri olan bir çete ortaya çıkar. Nicki'nin önderliğini yaptığı şöhret meraklısı ekibin amacı, öncelikle taptığı ünlülerin yakınında olmak; sonrasındaysa ünlüleri anbean takip ederek evde olmadıkları anda evlerini soymaktır. İnterneti kullanarak ünlülerin izini sürmeye ve çok geçmeden çok sayıda pahalı giysi, ayakkabı ve giysiye sahip olmaya başlarlar. Zamanla bu son derece şık ve tarz giyimli çetenin gerçekleştirdiği gizemli soygunlar, medyanın da bir hayli dikkatini çekmeye başlar.

48. High Flying Bird (2019)

48. High Flying Bird (2019)

IMDb: 6.2

Spor menajeri olan Ray Burke, basketbol ligindeki bir lokavt sırasında kendisini büyük bir çatışmanın içerisinde bulur. Kariyeri tehlikede olan Ray, lig yöneticileri ve oyuncular arasında çıkan çatışmayı sonlandırmak için bu sefer büyük oynamayı planlar. Ancak önünde sadece 72 saati vardır. Hiç kimsenin cesaret edemediği bir plana girişen Ray, basketbol maçlarını sonsuza dek değiştirebilecek bir açık bulur ve bu sayede bütün güçlü oyuncuları alt eder. Bu durum sistemin nasıl olduğu ve nasıl olması gerektiğine dair birçok sorunun oluşmasına neden olur.

47. Zathura: A Space Adventure / Zathura: Bir Uzay Macerası (2005)

47. Zathura: A Space Adventure / Zathura: Bir Uzay Macerası (2005)

IMDb: 6.2

Danny ve Walter, birbirleri ile güçlükle anlaşan iki erkek kardeştirler. Ailelerinin dikkatini başka yöne çekerken kız kardeşleri de onlarla mücadele etmektedir. Onca kavga ve anlaşmazlığa rağmen iki kardeş, Zathura adında, eski bir mekanik oyunu oynarlarken birlik ve takım olabilecek denli uzlaşmayı başarırlar. Ancak ilk hareketlerinde oyunun, kendilerini, aileleri ve kız kardeşleri ile birlikte uzaya savurduğunu fark ederler. Dahası bu durumdan kurtulup eve dönmelerinin tek yolu, kardeşlerin bu oyunu bitirmek zorunda olmalarıdır. Ancak attıkları her adımda tehlikeler artmaktadır; öyle ki iki kardeş hiç ummadıkları biçimde uzlaşmak zorunda kalırlar ve birbirleri için gerçekte ne anlam ifade ettiklerini keşfederler.

46. Middle of Nowhere (2012)

46. Middle of Nowhere (2012)

IMDb: 6.4

Middle Of Nowhere, kocası hapse mahkum edilen bir kadının hayatına odaklanıyor. Rudy, kocasının sekiz yıl hapse mahkum edilmesinin ardından eğitimini yarıda bırakıp, tıp fakültesinden ayrılır. Tamamen kocasına konsantre olmak isteyen Rudy, onun hapishanede iyi olduğundan emin olmak ister. Bu zorlu süreç, Ruby’nin sınırlarını test edip, kendisini yeniden keşfetmesini sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. His House / (2020)

45. His House /  (2020)

IMDb: 6.5

Genç bir mülteci çift, savaşın yerle bir ettiği Güney Sudan’dan kaçar. Küçük bir İngiliz kasabasına yerleşen çift, burada kendilerini yeni bir hayat kurmaya çalışır. Çift, kasabaya alışmakta zorlansa da yeni yaşamlarına uyum sağlamak için çabalar. Ancak aile, çok geçmeden kasabanın düzgün görüntüsünün altındaki korkunç gerçeklerle karşı karşıya kalır.

44. Da 5 Bloods (2020)

44. Da 5 Bloods (2020)

IMDb: 6.5

Da 5 Bloods, Vinetman Savaşı'nda büyük kayıplar veren dört Afrika kökenli Amerikalı gazinin masumiyetlerini bulmak için vahşi hayata geri dönüşlerini konu ediyor. Otis, Eddie, Paul ve Melvin Afrika kökenli Amerikalı gazidir. Vinetman Savaşı'nda manga komutanlarını kaybeden dört gazi, hem onun cesedini ve hem de gömülü bir hazineyi bulmak amacıyla Vietnam’a geri döner. Paul’un oğlunun da aralarına katıldığı bu serüvende ekip bir yandan karşılarına çıkan insanlar ve doğayla mücadele ederken bir yandan da Vietnam Savaşı’nın neden olduğu yıkımla yüzleşir.

43. I’m Thinking of Ending Things / Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum (2020)

43. I’m Thinking of Ending Things / Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum (2020)

IMDb: 6.6

Ian Reid’in 2016 yılında yayınlanan aynı isimli romanından beyaz perdeye uyarlanan “I’m Thinking of Ending Things” birlikte uzun bir yola çıkan Jake ve kız arkadaşına odaklanıyor. Jake’in gözden ırak bir çiftlikte yaşayan ailesiyle tanışmaya hazırlanan kadın bir yandan da ilişkilerini bitirmeyi düşünmektedir. Jake beklenmedik bir şekilde farklı bir yola sapınca kız arkadaşı zor durumda kalır ve ikili arasında somut bir gerginlik, psikolojik bir kırılganlık ve saf bir korku hissi oluşur.

42. The Old Guard (2020)

42. The Old Guard (2020)

IMDb: 6.7

The Old Guard, yıllardır paralı asker olarak çalışan bir grup ölümsüz askere odaklanıyor. Thebae Campus'ın prensesi Eetion’un kızı olan Andromecha ve ona eşlik eden diğer Yunan mitolojisinden çıkıp gelen insanlar, 21. yüzyılda, paralı asker olarak çalışıyorlardır. Ölümsüzlükleriyle yaşamak zorunda kalan paralı askerler, başka bir ölümsüzün varlığını keşfederler. Bu kişi ise denizcilere hizmet veren siyahi bir kadındır. Peşlerine düşen kötü niyetli bir topluluk ise onların varlıklarını keşfetmişlerdir. Ölümsüzler anlayacaklardır ki, ölümden çok daha kötü şeyler vardır...

41. Atlantics (2019)

41. Atlantics (2019)

IMDb: 6.7

Atlantique, daha iyi bir gelecek için ülkesinden ayrılmaya karar veren işçi bir adam ve sevgilisinin hikayesini konu ediyor. Popüler bir Dakar banliyösüne inşa edilen fütüristik bir kulede çalışan işçiler, aylarca emeklerinin karşılığını alamadan çalışır. Yaşadıkları sıkıntılara son vermek isteyen işçiler, daha iyi bir gelecek için ülkeyi terk etmeyi planlar. Ülkeden ayrılmayı düşünenler arasında genç bir kadın olan Ada’nın sevgilisi Suleiman da vardır. Çift birbirlerini sevip, birlikte bir gelecek düşleseler de Ada başka bir adamla evlendirilmek istenir. Ada için karar verilince de kısa sürede düğün hazırlıkları yapılır. Bu sırada, Suleiman ve bir grup işçi hayallerinin peşinden gitmeye karar verir ve ülkeyi terk eder. Ancak Ada’nın düğününün başladığı sırada büyük bir yangın çıkar. Genç kız, her yere yayılmakta olan bu ateşin kendisini kurtarmak için geri dönen Suleiman tarafından çıkarıldığını düşünmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Cloudy With a Chance of Meatballs / Köfte Yağmuru (2009)

40. Cloudy With a Chance of Meatballs / Köfte Yağmuru (2009)

IMDb: 6.9

Alice Harikalar Diyarında'yı aratmayacak kertede fantastik maceralar içeren müthiş bir çocuk kitabından uyarlanan destansı boyutlardaki bu komik film, yiyeceğin gökten yağmur gibi yağdığı bir kasabanın köfteler ve makarnalarla dolu öyküsünü anlatıyor. Hevesli bir mucit olan Flint Lockwood, dünyanın en beceriksiz mucididir. Çünkü şimdiye kadar üretilmiş en tuhaf cihazlardan bazılarının ardındaki çekingen dahi olmasına rağmen elle tutulur hiç bir fayda sağlayamamıştır. Ama Flint'in inadı inattır ve sprey ayakkabılardan, maymun düşüncesi çevirmenine tüm icatları yaşadığı küçük kasabanın başına dert açan büyük başarısızlıklar olsa da Flint insanları mutlu edecek bir şey yaratmakta kararlıdır. Flint'in suyu yiyeceğe dönüştürmek için tasarladığı yeni makinesi kazayla kasaba meydanını yok edip bir roket gibi bulutlara doğru fırladığında, Flint mucitlik kariyerinin sona erdiğini düşünür. Ta ki şaşırtıcı bir şey olana kadar: Gökten çizburger yağmaya başlar. Makinesi gerçekten çalışıyordur! Yemekli hava durumu anında başarı kazanır ve Flint kasabaya kendi deyimiyle 'tarihin en büyük hava fenomeni'ni incelemeye gelen hava durumu sunucusu Sam Sparks'la arkadaş olur. Ama insanlar büyük bir açgözlülükle daha çok yemek istediklerinde, makine garip davranmaya başlar ve makarna kasırgaları ve dev köfteler üretir. Şekerleme dağlarının ve kavun dalgalarının altında gömülmek üzere olan kasabanın kaderi, Flint ve Sam'in uzmanlık alanlarını birleştirerek makineyi durdurup her şeyi yoluna koymalarına bağlıdır.

39. Ma Rainey’s Black Bottom / Ma Rainey: Blues'un Annesi (2020)

39. Ma Rainey’s Black Bottom / Ma Rainey: Blues'un Annesi (2020)

IMDb: 7.0

Blues’un annesi olarak bilinen Ma Rainey, yeni bir albüm hazırlığındadır. Rainey, albüm hazırlığı için Şikago’daki bir kayıt stüdyosunda grubuyla bir araya gelir. Rainey, bu sırada menajeri ve yapımcısıyla müziğinin kontrolü konusunda bir irade savaşına girer. Buluşma süresince Ma Rainey ve grup arasında konuşulanlar, gerilimin gittikçe yükselmesine neden olur.

38. Loving (2016)

38. Loving (2016)

IMDb: 7.0

Loving, ırklararası evlilik yapmış bir çifti, Richard ve Mildred Loving’i, konu ediniyor. Loving çifti 1958 yılında evlendikleri için Virginia hapishanesinde mahkûm edilir.

37. Pariah (2011)

37. Pariah (2011)

IMDb: 7.2

Adepero Oduye Alike, annesi Audrey, babası Arthur ve küçük kız kardeşi Sharonda ile Brooklyn’de yaşayan 17 yaşında bir kızdır. Kendini ait hissetmediği bir çevrede yaşamak zorunda kalan  Alike, kendi cinsel kimliğini keşfetmeye çalışır. Cinsel yönelimini kabul eden bunu uygun yaşamaya çalışan Alike, çevresi ve toplumun baskısı ile karşılaşır. Ailesine ne kadar içini dökebileceğine emin olmayan Alike, içinde bulunduğu problemleri onurla, keyifle ve azimle aşmaya kararlıdır.

36. Private Life (2018)

36. Private Life (2018)

IMDb: 7.2

Trajikomik çift hikayesi, Richard ve Rachel isimli bir çiftin komik ve dokunaklı öyküsünü anlatıyor. Richard ve Rachel'ın evliliği oldukça stresli bir evreden geçmektedir. İkili çocuk sahibi olmak istemektedir ancak yaşları ilerledikçe bu isteği gerçekleştirmek zorlaşmaktadır. Doğal yöntemlerden tüp bebeğe kadar türlü yöntemlere başvuran çift kısırlık sancıları çekmektedir. Yardımlı üreme ve evlat edinmenin iç dünyasına sürüklenmeye başlayan çiftin hamilelikteki başarısız girişimleri hep duygusal olarak zihinlerini hem de banka hesaplarını çökertmiştir. Rachel’ın biyolojik saatinin ilerlemesi sebebiyle doktorlar, bir yumurta bağışçısı bulmasını tavsiye ederler. Tam o sırada üvey yeğenleri Sadie, Bard Koleji'ni yarıda bırakıp çiftin yerleşir. İkili Sadie'nin gelişi ile birlikte hem çocuk sahibi olma umutlarına hem de birbirlerine yeniden tutunabilmeye başlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Sky Ladder: The Art of Cai Guo-Qiang / Göğe Uzanan Merdiven: Havai Fişek Sanatı (2016)

35. Sky Ladder: The Art of Cai Guo-Qiang / Göğe Uzanan Merdiven: Havai Fişek Sanatı (2016)

IMDb: 7.3

Olağanüstü piroteknik gösterileriyle tanınan Çinli sanatçı Cai Guo-Qiang, bu nefes kesen belgeselde şimdiye kadarki en muazzam projesini yaratıyor.

34. The Death and Life of Marsha P. Johnson (2017)

34. The Death and Life of Marsha P. Johnson (2017)

IMDb: 7.3

David France bu belgeseli 1992 yılında ölü bulunan, New York’ta trans kişilerin hakları için savaşan activist Marsha P. Johnson’un hayatını incelemek için çekti. France, Johnson’un hayatının politik kısmını incelemek ve onu ölüme götüren olayları anlayabilmek için eski arkadaşları ve aktivistlerden de yardım aldı.

33. Okja (2017)

33. Okja (2017)

IMDb: 7.3

En iyi arkadaşını kaçırmamak için çok uluslu büyük bir şirketin her şeyini riske atan genç kız Mija'yla tanışın, en yakın arkadaşı ise Okja adında büyük bir hayvan.

Başrollerinde Tilda Swinton, Paul Dano ve Seo-Hyun Ahn'ın yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Joon-ho Bong oturuyor.

32. Lady Bird / Uğur Böceği (2017)

32. Lady Bird / Uğur Böceği (2017)

IMDb: 7.4

Christine McPherson, namıdiğer “Uğur Böceği” her ne kadar annesi gibi olmamak için elinden geleni yapsa da başaramayan, tıpkı onun gibi olan bir gençtir. Uğur Böceği’nin hemşire olan annesi, eşinin işini kaybetmesinden sonra ailesini geçindirmek için yorulmak bilmeden çalışır. Lise son sınıfta okuyan Uğur Böceği’nin yaklaşan üniversite tercihinin yarattığı stresin yanısıra, ergenlik sorunları, sosyal hayatında yaşadığı zorluklar ve annesi ile arasındaki zıtlaşmalarla uğraşır. Bunaldığı yaşantısından uzaklaşmak isteyen Christine, üniversite eğitimi için New York'a gitmeye çalışır.

31. Uncut Gems (2019)

31. Uncut Gems (2019)

IMDb: 7.4

Uncut Gems, New York’ta elmas ticaretinin döndüğü bölgede geçiyor. Altın Küre ve Emmy adayı Adam Sandler’ın başrolünü üstlendiği suç ve dram filminde Sandler, zengin ve ünlülere satış yapan bir kuyumcu dükkanı sahibine hayat veriyor. Mallarının bir kısmı çalındığında dükkan sahibinin hayatı karmaşık bir hal alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. American Factory / Amerikan Fabrikası (2019)

30. American Factory / Amerikan Fabrikası (2019)

IMDb: 7.4

Çinli bir şirketin Ohio'daki bir fabrikayı tekrar açmasıyla ümitler yeşerir. Ancak yaşanan kültür çatışması, bu Amerikan rüyasını sonlandırmak üzeredir.

29. My Happy Family / Benim Mutlu Ailem (2017)

29. My Happy Family / Benim Mutlu Ailem (2017)

IMDb: 7.4

Orta yaşın üzerinde, evli ve iki çocuk annesi kadın kendi başına yaşayacağını açıklayınca, birden çok kuşağın yer aldığı geleneksel Gürcü ailesinde şaşkınlık yaratır.

28. Fruitvale Station / Son Durak (2013)

28. Fruitvale Station / Son Durak (2013)

IMDb: 7.5

Birkaç siyahi genç, San Francisco kentinin Oakland bölgesinde yer alan Fruitvale adlı BART geçiş istasyonunda protesto eylemi yaparlar. Polisler tarafından geri püskürtülmeye çalışılan eylemcilerin sesi, duyulan birkaç el silah atışıyla kesilir. Sonrasında 22 yaşında olan ve Area Körfezi bölgesinde yaşayan Oscar ile karşılaşırız. Dünya henüz Noel arifesindedir, fakat Oscar, Hayward'da işleri yoluna koymakla mücadele etmektedir. 2008'in son gününde yanında ailesi, arkadaşları, düşmanları ve hatta tanımadığı yabancıları alarak 'sınırları' geçecektir. Oscar'ın gidişi ise sadece ailesi ya da yakınlarını değil, tüm Amerika'yı derinden sarsacaktır.

27. Dick Johnson Is Dead (2020)

27. Dick Johnson Is Dead (2020)

IMDb: 7.5

Yönetmen Kirsten Johnson, Dick Johnson is Dead belgeseli ile, 86 yaşındaki babasının kaçınılmaz sonu ile yüzleşmeye çalışıyor. Ölüm ve sonrası ile ilgili fantezilerini kurgulayan Johnson, bu sayede babası ile onu sonsuza kadar hayatta tutacak bir bağ kuruyor.

26. Scott Pilgrim vs. the World (2010)

26. Scott Pilgrim vs. the World (2010)

IMDb: 7.5

Güzel, akıllı ve hoş bir kız arkadaş edinmek kolay değildir. Hele ki güzel, akıllı, hoş ancak eski yedi sevgilisini dövmek suretiyle kazanabileceğiniz bir sevgili ise düşman başınadır! Ama gönül bu, her zaman kolaya konmaz. İngiliz oyuncu, senarist ve yönetmen Edgar Wright’ın son çalışması Scott Pilgrim Vs. The World’da kahramanımız Scott Pilgrim’in manitacılık kurumuyla gireceği zorlu mücadele gayet eğlenceli. Yaptıkları işlerle komedi dünyasında farklı bir yer edinen iki ismin buluştuğu bu çizgi-roman uyarlaması yılın en merak uyandıran yapımlardan biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Hugo (2011)

25. Hugo (2011)

IMDb: 7.5

Hugo Cabret Paris tren istasyonunun duvarları arasında gizlice yaşayan ve saatlerin düzgün çalışmasından sorumlu olan kimsesiz bir çocuktur. Bir müze yangınında saat ustası babasını kaybeden Hugo, ondan yadigar kalan bir 'automaton'u da gizlice tamir etmeye çalışır. Bu arada Paris tren istasyonunun güvenlik görevlisinden sürekli saklanır, oyuncak dükkanı sahibi Bay Georges'tan (Méliés) çaktırmadan mekanik parça aşırır. Bir gün Georges'un manevi kızı Isabella ile tanışması Hugo'ya yeni bir dünyanın kapılarını daha açacaktır...

24. The Florida Project (2017)

24. The Florida Project (2017)

IMDb: 7.6

6 yaşındaki Moone ve ekibi, yetişkinlerin zorlu dünyasından tamamen uzak kendilerine ait bir dünya yaratmışlardır. Okulların tatil olmasıyla birlikte bu afacan grubun tek dertleri, istedikleri gibi koşup oynayabilmek, kimseyi umursamadan eğlenebilmek ve istedikleri zaman sınırsız dondurma yiyebilmektedir. Oysa yetişkinler için durum çok farklıdır. Artık çocuk olma lüksleri kalmamış yetişkinler için Florida yazı, zorluk, acı ve gözyaşı demektir.

23. Enter the Dragon / Ejder Kalesi (1973)

23. Enter the Dragon / Ejder Kalesi (1973)

IMDb: 7.7

Gizli servis Bruce Lee’den Han adında bir uyuşturucu baronunun düzenlediği bir dövüş turnuvasına katılmasını ister. Lee kız kardeşinin ölümünden sorumlu olan bir dövüşçünün de yer aldığı bu turnuvaya girmeyi kabul eder. Böylelikle hem intikam alma fırsatı bulacak hem de suç şebekesini ortaya çıkarıp çökertebilecektir.

Lee, turnuvadaki Roper ve Williams isimli iki Amerikalı dövüşçüyle işbirliği yapar. İkili turnuvadaki ödülün peşindedir. Lee ise Han’ın... ve intikamının.

22. The Social Network / Sosyal Ağ (2010)

22. The Social Network / Sosyal Ağ (2010)

IMDb: 7.7

Tüm dünyada olduğu kadar Türkiye’de de bir fenomene dönüşmüş, milyonların sosyal paylaşım sitesi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının öyküsü.

Bir Ekim gecesi, yıl 2003. Mark Zuckerberg, sarhoş kafayla Harvard Üniversitesi'nin sistemine sızar. Kız arkadaşı tarafından terk edilmiştir ve bunun acısını kampüsteki tüm kızların bilgisinin olduğu bir veri tabanında birleştirmek ister. Yazdığı uygulamada ekranın iki yanındaki kızların fotoğraflarını oylayarak hangisinin daha güzel olduğu seçilebilmektedir. Mark sayfanın adına Facemash adını verir. Sitenin başarısı hızla yayılır fakat Mark'ın kadınlara olan nefreti ve bu yolda gizlilik kurallarını ihlal etmiş olması Harvard Üniversitesi'nin de tepkisi çeker. Bu durum sitenin evrilerek Facebook'a dönüşmesine olanak sağlar. Öncelikle yalnızca Harvard'da kullanılan Facebook, daha sonra diğer üniversitelerde de açılır ve Ivy League'den Silikon Vadisi'ne tüm dünyada yayılmaya başlar. Sosyal medya denince günümüzde akla gelen ilk uygulamalardan olan Facebook'un arkasında yatan gerçekler, oluşumunun öyküsü ve günümüz dünyasına sunduğu artı ve eksiler Mark Zuckerberg'in hikayesinden yola çıkılarak ele alınıyor.

21. Crip Camp: A Disability Revolution (2020)

21. Crip Camp: A Disability Revolution (2020)

IMDb: 7.7

Crip Camp, engelli gençlerin bulunduğu bir yaz kampında yaşananlara odaklanıyor. 1970’lerde geçen belgeselde, engelli gençler için düzenlenen bir yaz kampında, onların hayatının tamamen değişmesine neden olacak bir devrimin fitilinin ateşlenmesi ile birlikte yaşanalar gözler önüne seriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Roma (2018)

20. Roma (2018)

IMDb: 7.7

Cleo, Meksiko’nun orta sınıf ailelerinin yaşadığı bir Roma mahallesinde bulunan bir evde hizmetçi olarak çalışan genç bir kadındır. Bir yandan ev işleri ile uğraşan Cleo, bir yandan da evdeki dört çocukla ilgilenir. O tüm zamanını hizmetlisi olduğu evde geçirse de kendisine ait bambaşka bir dünyası vardır. Genç kadın, gönlünü Fermin adındaki bir adama kaptırmıştır. Fakat bu ilişki pek de Cleo’nun düşlediği gibi sonuçlanmaz. Bu sırada evin dört çocuk annesi olan hanımı Sofia, kocasının yokluğu ile başa çıkmaya çalışır. Birbirinden farklı hayatlara sahip olsalar da benzer travmalar yaşayan Cleo ve Sofia, siyasi kargaşanın hüküm sürdüğü bir ortamda birbirlerinin en büyük destekçisi olur.

19. Justin Timberlake + the Tennessee Kids (2016)

19. Justin Timberlake + the Tennessee Kids (2016)

IMDb: 7.7

 Konserler. Yetenekli müzisyenler, usta dansçılar ve karizmatik bir yıldız… Justin Timberlake'in dünya turnesinin son konserini, ünlü yönetmen Jonathan Demme farkıyla izleyin.

18. Bonnie and Clyde / Bonnie ve Clyde (1967)

18. Bonnie and Clyde / Bonnie ve Clyde (1967)

IMDb: 7.8

Amerika Birleşik Devletleri ekonomik bir çöküşün içerisinde can çekişmektedir. Bonnie, annesinin arabasını çalan Clyde'ı fazlasıyla çekici bulmaktadır. Bonnie, Clyde ile birlikte kaçmaya karar verir. Artık ikisi de haydutluk müessesesinin yılmaz birer üyesidirler. Artık yapılacaklar listesinde alt alta işlenecek suçlar sıralanmıştır. Peşlerine düşmek üzere olan emniyet güçleri de onları yakalamaya kararlıdır.

17. My Fair Lady (1964)

17. My Fair Lady (1964)

IMDb: 7.8

Filmin kahramanı Eliza Doolittle, sokakta çiçekçilik yapan ve son derece küfürlü konuşan bir karakterdir. Bir gece Prof Higgins, bir opera çıkışında kendisini görür. Eliza sadece argo konuşan biri değil aynı zamanda son derece hırçın ve kaba tavırlara da sahip biridir. Higgins ve arkadaşı Albay Pickering dil bilimcidirler ve bu kadın üzerine bahse girerler. Eliza profesörün evinde kalacak ve diksiyon kursları alacaktır. Higgins, genç kızı tamamen yola getireceğine ve Eliza’nın bir süre sonra gerçek bir hanımefendiye dönüşeceğine emindir. Bu iş karşılığında para alacağı için Eliza olayı kabul eder. Higgins acımasızdır. Eliza kısa sürede ilerleme göstermekle kalmaz, gönülleri fethetmeye de başlar. Zamanı geldiğinde de ilk sınavını vermesi gerekecektir. Her şey, herkesin umduğundan farklı gelişecektir.

16. The Irishman (2019)

16. The Irishman (2019)

IMDb: 7.8

The Irishman, bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatına odaklanıyor. II. Dünya Savaşı'nda görev almış eski bir asker olan Frank Sheeran, yıllar boyu Bufalino suç örgütü için çalışmıştır. Birçok ünlü isim için dolandırıcılık, tetikçilik yapan ve ‘İrlandalı’ lakabı ile anılan Sheeran, aynı zamanda işçi sendikası memurudur. Frank Sheeran’ın hayatından kesitlerin sunulduğu filmde, Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa'nın ortadan kayboluşuna da değiniliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Mystic River / Gizemli Nehir (2003)

15. Mystic River / Gizemli Nehir (2003)

IMDb: 7.9

Jimmy, Sean ve Dave isimli üç küçük çocuk caddede hokey oynadıkları sırada polis görünümündeki kişiler tarafından oyunu bırakmaları için uyarılırlar. Bu sert görünümlü adamlar Dave'i arabalarına alıp küçük çocuğa günlerce cinsel tacizde bulunurlar.

Bu olayın üzerinden 25 yıl geçmiştir. Küçük çocuklar artık büyümüş, bu süreçte de görüşmemiştirler. Jimmy'nin esrarengiz bir şekilde hayatını kaybeden kızı, eski dostları tekrardan bir araya getirir. Artık bir polis olan Sean cinayetin ardında yatan gizemleri çözerek çocukluk arkadaşına yardım etmeye karar verir. Ancak bu cinayetteki esrar perdesi, arkadaşlıklarının ilk yıllarına kadar uzanan bir dizi gizemi doğuracaktır.

14. Marriage Story (2019)

14. Marriage Story (2019)

IMDb: 7.9

Marriage Story, evli bir çiftin New York'tan Los Angeles'a kadar uzanan boşanma hikayesini konu ediyor. Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evliliklerinde sona gelen bir çiftir. Boşanmaya karar veren çift, bu süreci kolayca sona erdirmeyi düşünse de işler pek de düşündükleri gibi gitmez. Çocuklarının velayeti işin içine girince, süreç beklediklerinden daha karmaşık bir hal alır. Çiftin bu sırada hayalarına farklı şehirlerde yön vermeye çalışması, işlerin iyice kızışmasına neden olur. Carlie projelerini sürdürmek için New York'ta kalmak isterken, Nicole ise kadrosuna katıldığı televizyon dizisi için Los Angeles'ta yaşamayı planlar. Uzun zaman boyunca içlerinde gömülü kalmış kızgınlıklar da bu giderek agresifleşen boşanma sürecinde ortaya çıkmaya başlar.

13. Rain Man / Yağmur Adam (1988)

13. Rain Man / Yağmur Adam (1988)

IMDb: 8.0

Çoğumuz, muhtemelen Rainman filmine dek 'otizm' kavramına yabancıydık. İşte, muhteşem ikili Dustin Hoffman ve Tom Cruise'un, gerçekten harika bir ikili performans gösterdiği, birbiriyle tamamen zıt karakterli iki kardeşi canlandırdığı 'Yağmur Adam', artık bir klasik olarak kabul ediliyor çoğu sinema otoritesi tarafından... Filmde Los Angeles’ta maddiyate dayalı bir hayat süren fırlama Charlie ile değişik bir hastalığa sahip Raymond'un dramatik ama aynı zamanda komik de olabilen serüvenleri anlatılıyor. Serseri Charlie, yıllardır uzak kaldığı babasının ölümü üzerine 3 milyon dolarlık mirastan yararlanacağını düşünerek hayaller kurar. Oysa kendisine sadece 1949 model bir Buick bırakan babası, servetin tamamını Charlie’nin daha önce varlığından haberdar olmadığı ağabeyi Raymond’a bırakmıştır. Önemli bir ayrıntı ise, Raymond’un bakıma muhtaç, otistik bir dahi olmasıdır! Maddiyatçı Charlie mirasın en azından bir kısmından vazgeçmek niyetinde değildir. Bunun için Raymond’u kaldığı klinikten kaçırıp ülke çapında bir seyahate çıkarır. Yol boyunca ağabeyinin yaşamı zorlaştıran alışkanlıklarıyla çileden çıksa da otistik adamın matematik ve hafızalama konusundaki insanüstü yeteneği karşısında bol bol hayrete düşer. Nihayetinde Las Vegas’taki kumarhanelerde bu az bulunan kabiliyetten yararlanarak hile yapmaya bile çalışır. Yol boyunca Charlie, sadece Raymond’u değil, geçmişinin bir parçasını ve belki de kendini keşfetme fırsatı da bulacaktır.

12. The Big Lebowski / Büyük Lebowski (1998)

12. The Big Lebowski / Büyük Lebowski (1998)

IMDb: 8.1

Büyük Lebowski, muhtemelen Coenlerin kendine has filmografilerinin içerisinde bile ayrı bir yere ve öneme sahip olarak değerlendiriliyor. Bir karışıklık bazen umulmadık olaylara sebep olabilir. Kaldı ki işin içinde para varsa olaya dahil olacak bir sürü insan da çıkar. Jeff Lebowski böyle bir meselenin orta yerinde kalır. Kendisi bir milyoner ile karıştırılır. Milyonerin karısına ait borçlar ödenmemiştir ve bundan sebep kahramanımız gangsterlerden dayak yer ve çok değerli halısı zarar görür. Lebowski, ortadaki bu yanlış anlaşılmayı çözmek zorundadır. Adaşı olan milyonerin malikânesine giderek konuşmak ister.

11. Million Dollar Baby / Milyonluk Bebek (2004)

11. Million Dollar Baby / Milyonluk Bebek (2004)

IMDb: 8.1

Milyonluk Bebek'te Frankie Dunn, tüm hayatını ring üzerinde dehşet dövüşçüler yetiştirerek geçirmiştir. Boksörlerine öğrettiği en önemli ders hayatın temel kuralıdır : Her şeyin ötesinde daima kendini koru! Zaman içinde kızından kopmanın acısı ile uyanışa geçen Frankie, uzun zamandır hiç kimseyle fazla yakınlaşmayı tercih etmeyen bir adamdır. Frankie’nin salonuna bakan tek arkadaşı eski boksör Scrap, onun hırçın mizacının ardında 25 yıldır affedilmeyi bekleyen bir adamın var olduğunu bilir. Bir gün Maggie Fitzgerald kapıdan içeri girer ve boks öğrenmek istediğini söyler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Cool Hand Luke / Parmaklıklar Arasında (1967)

10. Cool Hand Luke / Parmaklıklar Arasında (1967)

IMDb: 8.1

Parmaklıklar Arasında, iki yıl hapis cezasına çarptırılan bir adamın kaçış öyküsünü konu ediyor. Savaş gazisi Luke Jackson, işlediği bir önemsiz savaş suçu nedeniyle iki yıllık bir hapis cezasına çarptırılır. Hapiste, bulundukları yerin patronu olduğunu kendisine bir şekilde göstermeye çabalayan Dragline ile tanışır. Dostluk ve saygınlık kazanmanın oldukça zor olduğu bu yerde öne çıkmayı başaran Luke, hapishanenin yeni patronu olması yönünde önemli adımlar atmaktadır. Artık hapisten kaçmaya çalışmanın vakti gelmiş de geçiyordur.

9. Spotlight (2015)

9. Spotlight (2015)

IMDb: 8.1

Spotlight, taciz olayıyla gündeme gelen bir kilisenin kendini aklamaya çalışmasını ve bu tacizi aydınlatmaya çalışan Boston Globe gazetesi yazarlarını konu alıyor. Gazetenin yazarlarından oluşan “Spotlight” takımı, Katolik Kilisesi’ndeki taciz iddilarıyla ilgili eski defterleri deşer. Bir senelik araştırmaları sonucunda, Boston’ın üst düzey dini, yasal ve idari birliğine ait on yıllarca gizlenen gerçeklere parmak basılır. Yeni atanan genel yayın yönetmeni Marty Baron 2001 yazında Globe’un başına geçmek üzere Miami’den geldiğinde, ayağının tozuyla Spotlight ekibini, 30 yıl boyunca düzinelerce çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan yerel bir rahip hakkındaki bir makaleyi takip etmekle görevlendirir. Boston’da Katolik Kilisesi’ni hedef almanın çok büyük yankı uyandıracağını bilen Spotlight editörü Walter “Robby” Robinson, muhabirler Sacha Pfeiffer (Rachel McAdams) ve Michael Rezendes ve araştırmacı Matt Carroll davaya daha derinlemesine dalmaya karar verirler.

8. Chinatown (1974)

8. Chinatown (1974)

IMDb: 8.2

Chinatown, kocasının kendisini aldattığından şüphelenen bir kadının hikayesini anlatıyor. Ida Sessions isimli bir kadın, özel dedektif Jake Gittes'e başvurup, Los Angeles su teşkilatında çalışan mühendis kocası Hollis Mulwray'in kendisini aldattığından şüphelendiğini söyler. Kadının dedektiften isteği, kocasını takip etmesidir. Gittes, Mulwray'in yanında bir kadınla yakalar, fotoğraflarını çeker ve dava kapanır. Ancak bir süre sonra Mulwray'in öldürülmesi işleri gizemli hale sokar. Davanın üzerine gitmeye karar veren Gittes, zamanla kendisini kiralayan kadın başta olmak üzere birçok gizemle karşılaşır.

7. There Will Be Blood / Kan Dökülecek (2007)

7. There Will Be Blood / Kan Dökülecek (2007)

IMDb: 8.2

Kan Dökülecek'te, Daniel Plainview, 1900'lü yılların başlarında ıssız bir bölgede, petrol arama çalışmalarını sürdüren bir şirketin sahibidir. Daha fazlasına sahip olmak isteyen bu hırslı adamın hayattaki tek varlığı küçük oğludur. Petrol buldukları bu bölgeyi yörenin yerlilerinin izniyle arama iznini satın alan adam hırsın götürdüklerine tanık olacak, diğer yandan ise kasabanın gencecik rahibinin yaşantısındaki hırs faktörü de Daniel'da olduğu gibi, sahip olduğu yegane şeyi mahvedecektir.

6. 13th (2016)

6. 13th (2016)

IMDb: 8.2

The 13th, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki cezaevi sistemine ve ülkenin ırksal eşitsizliğine odaklanıyor. Kitlesel suçluluk ve ABD’de hapishane nüfusunun giderek artmasına odaklanılan belgeselde, aktivistler, politikacılar, tarihçiler ve daha önce hapishanede bulunan kadınların ve erkeklerin konuşmalarının yer aldığı arşiv görüntüleri bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Pan’s Labyrinth / Pan’ın Labirenti (2006)

5. Pan’s Labyrinth / Pan’ın Labirenti (2006)

IMDb: 8.2

Pan’ın Labirenti, fantastik bir dünyaya kaçan küçük bir kızın hikayesini anlatıyor. İspanya’da faşist iktidarın tüm vahşetinin gölgesinde yalnız bir kız çocuğu olan Ofelia, sadist eğilimleri olan babasının etrafındakilere yaptığı tüm eziyetleri bizzat gözlemlemektedir. Bu küçük kız çocuğunun gerçeklikten kaçabileceği tek yer kendi hayal gücüdür. Ofelia, gerçeklikte bulamadığı huzuru, hayallerinde aramaya başlayacaktır. Bu esnada vahşet ise tüm sertliğiyle Ofelia’nın çevresinde vuku bulmaya devam edecektir.

4. Monty Python and the Holy Grail (1975)

4. Monty Python and the Holy Grail (1975)

IMDb: 8.2

Monty Python and the Holy Grail'de, kral ve onun şövalyeleri, gökten gelen bir emir ile İsa'ya ait olan ama bir o kadar da kayıp olan kutsal kasenin peşine düşerler. Bu kutsal kaseyi bulmak için önlerine çıkan tüm tehlikelere göğüs germek zorundadırlar.

3. Scarface / Yaralı Yüz (1983)

3. Scarface / Yaralı Yüz (1983)

IMDb: 8.3

Yaralı Yüz'de, Fidel Castro, Küba’da istenmeyen rejim muhaliflerine Amerika’ya göç etme hakkı tanır. Küba’ya göç edecek olan binlerce insanın içerisinde azılı suçlular ve akıl hastaları da vardır. Bu azılı suçluların en bilinenlerinden Tony Montana da yakın arkadaşı Manny Ribera ile Miami’ye göç eder. Montana kendisini ülkenin uyuşturucu babalarından biri olan Frank Lopez’in kanatlarının altında bulur. Montana’nın ise geldiği yerlerden daha yükseklere ulaşmak yönünde oldukça iddialı ve cesur hedefleri vardır.

2. A Clockwork Orange / Otomatik Portakal (1971)

2. A Clockwork Orange / Otomatik Portakal (1971)

IMDb: 8.3

Otomatik Portakal, şiddet bağımlısı gençlerden kurulu bir çetenin, çevrelerine saçtığı dehşet ve korkuyu işleyerek bir korku imparatorluğunun resmini çizmektedir. Çetenin lideri Alex, işler çığırından çıkınca yakalanır ve gözaltına alınır. Ama hapse atılmaz; cezası bir şiddet deneyine kobay olarak kullanılmak olur. Bu deney insanoğlu ve şiddet kavramı arasındaki ilişkiyi ortaya koyma amaçlıdır ama deneyin kendisi de bir o kadar insan doğasına aykırıdır.

1. No Direction Home: Bob Dylan (2005)

1. No Direction Home: Bob Dylan (2005)

IMDb: 8.5

Müzik tarihinin ve çağımızın gördüğü en önemli müzisyenlerden biri olan Bob Dylan'ın hikayesi, usta yönetmenlerden Martin Scorsese'nin yönetmenliğini yaptığı bu belgesel yapıtla ölümsüzleşiyor. Yolculuğuna Bob Dylan'ın Minnesota'da geçirdiği ilk yıllarından başlayan film, sanatçının müziğe başladığı ilk dönem ile müzik tarihini değiştiren bir ilaha dönüşümü arasındaki süreci ele alıyor. Dylan'ın müzik serüveninde önemli etkileri olan Joan Baez ve Allen Ginsberg gibi ustaların bizzat kendilerinin ya da arşiv görüntülerinin de yer aldığı üç saatlik belgeselde, daha önce hiç görülmemiş görüntüler ve özel röportajlar bulunuyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
11
8
4
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Doğa Rafik

Otomatik Portakalı tavsiye ederim kitabı ve filmi de çok güzel👍🏻

dunecka

milyonluk bebek en sevdiğim yabancı filmlerden biri.

ZB

43. I’m Thinking of Ending Things / Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum (2020) berbat bir film, hiçbir yere varmıyor, vakit kaybı..