Görüş Bildir
Haberler
Her Sahnesinde Adeta Bulmaca Çözüyormuş Gibi Hissedeceğiniz Beyin Yakma Garantili 20 Film

Her Sahnesinde Adeta Bulmaca Çözüyormuş Gibi Hissedeceğiniz Beyin Yakma Garantili 20 Film

Jasmin
16.07.2021 - 10:00 Son Güncelleme: 16.07.2021 - 11:38

Bu filmleri izlemeyen yoktur fakat anlamayan çoktur. Kurguları ve karakterleri ile gönlümüzde taht kuran bu filmler yalnızca izleyicilerden değil, eleştirmenlerden de tam not almışlardır. En şok edici ve kafa karıştırıcı olaylarlarla bitiş jeneriğini veren bu 20 filmi sizin için sıraladık!

Not: Filmlerin açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır. 

Kaynak: https://manofmany.com/featured/top-20...
İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Identity

20. Identity

IMDb: 7.3

Bir gece ortaya çıkan bir kasırga on yabancıyı bir araya getirir. Bir otele sığınmak zorunda kalan karakterler, dünyayla iletişimini kaybeder. Kim olduklarını bilmedikleri bir 'güç', cinayetler işlemeye başlar ve hayatta kalmak zamanla daha zor hale gelir.

19. Hereditary

19. Hereditary

IMDb: 7.3

Graham ailesinin sert maderşahisi Ellen ölünce, kızı Annie ailesi ve ataları hakkında korkunç sırlar öğrenmeye başlar. Sırlar gittikçe karanlıklaşır ve korkunç bir kaderin ailesine 'miras kaldığını' öğrenir.

18. SAW

18. SAW

IMDb: 7.6

Son derece sıra dışı bir katilin, kurbanlarına yaşamın anlam ve değerini anlatmak gibi bir takıntısı vardır. Ölümcül oyunlar oynatarak kaçırdığı insanlara hayatta kalma şansı tanımaktadır. Korkunç seçimler yapmak zorunda kalan kurbanlar, yaşamak için neler feda edebileceklerini görürler. Bu katilin son kurbanları Adam ve Lawrence Gordon'dur. Birbirlerini hiç tanımayan ikili, yerde intihar etmiş bir adamın olduğu bir odada kendilerini bulurlar. İpuçlarını kullanarak odada neler yaşandığını anlamak için sekiz saatleri vardır. Bu sürenin sonunda ya içlerinden biri ölecek ya da katil ikisini de öldürecektir.

17. The Skin I Live In

17. The Skin I Live In

IMDb: 7.6

Bir araba kazasından büyük yanıklarla kurtulan eşinin görünüşünü eski haline döndürmek için deri çalışmaları yapan Dr Robert Ledgard, on iki yıl boyunca evinin laboratuvarında çalışır. Sonunda domuz ve insan karışımıyla elde ettiği bir deri üretir. Ancak eşi kızlarının gözü önünde intihar etmiştir. Küçük kızın büyüyünce yaşadığı bir travma, Dr Ledgard'ın yaptığı deneyleri genişletmesine ve günümüz Frankenstein'ına dönmesine neden olacaktır.

16. The Others

16. The Others

IMDb: 7.6

Grace, İkinci Dünya Savaşı'nda kocasını kaybetmiştir. Çocuklarının güneşe karşı alerjisi olduğu için karanlık bir evde yaşamaktadır. Grace, malikanede çalışmak için iş başvurusu yapan insanları işe alarak onlara yardım etmektedir. Aynı zamanda Grace'in küçük kızı Anne'in Victor isimli hayali bir arkadaşı vardır. Bir gün, sis yüzünden evin dışarıyla tüm iletişimi kesilir. Grace ve çocukları, bir türlü güvenemedikleri çalışanlarıyla bir evde yalnız kalmışlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Get Out

15. Get Out

IMDb: 7.7

Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Sevgilisin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen karakterimiz, bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahilerin kaybolduğunu öğrenir. Ancak bu insanlardan kaçmak o kadar da kolay olmayacaktır.

14. Atonement

14. Atonement

IMDb: 7.8

1935 yazının en sıcak günlerinden birinde, 13 yaşındaki Briony Tallis, yanlış zamanda yanlış yerde görmemesi gereken bir şeyi görünce olaylar karmaşıklaşmaya başlar.

13. Arrival

13. Arrival

IMDb: 7.9

Yapım, ordu dilbilimcisi Dr Louise Banks'in hikayesini anlatıyor. Dünya'ya gelen uzaylıların amaçlarının ne olduğunu anlamak için Banks ve ekibi keşfe gönderilir. Ekipte fizikçi Ian Donnelly'de bulunur. İkilinin artık en önemli görevi uzaylıların barışçıl olup olmadığını belirlemektir. Bu süreçte ordunun ısrarcı bir şekilde saldırı yanlısı olması, büyük zorluklara neden olacaktır.

12. Planet of The Apes

12. Planet of The Apes

IMDb: 8.0

Aralarında George Taylor'ın da bulunduğu bir grup astronot, bilinmeyen bir gezegene iniş yapar. Evrim neredeyse tersine dönmüştür. Gezegende ilkel mağara insanları ve medeniyet geliştirmiş maymunlar yaşamaktadır. Ekip dağılır ve Taylor, ilkel insanlardan oluşan bir grup insanla birlikte insan avcısı maymunlar tarafından esir edilir. Deney yapılmak için maymun kentine götürülen tutsaklar arasından maymunlar, Taylor'un farklı olduğunu farklı olduğunu hemen anlarlar. Maymunların lideri Dr Zaius, tutucu bir bilim adamıdır. Taylor'un yerleşik inançlara ters düştüğünü ve evrim kuramını altüst edip toplumun düzenini bozacağını söyler. Kısaca Taylor'un yaşamı tehlikededir. Çıkan bir karmaşada Taylor, beraber esir tutuldukları Nova'yı da alıp kaçar. Kaçışı ve arayışı, onu şaşırtıcı cevaplar ve acı gerçeklerle yüz yüze getirecektir.

11. Rosemary’s Baby

11. Rosemary’s Baby

IMDb: 8.0

Tanınmış bir aktör olmak isteyen Guy ve güzeller güzeli karısı Rosemary, New York'ta bir daire kiralarlar. Üst katta oturan Castavet çifti, Guy ve Rosemary'nin yeni hayatlarına alışmasına yardım eder. Castavet çiftinin 'fazlaca' misafirperver tavırları Rosemary'i şüpheye düşürse de, Guy olan bitenin farkında değildir. Günden güne tedirginleşen ve şüpheleri kocası tarafından önemsenmeyen Rosemary, gördüğü kabusla derinden sarsılır. Rüyasında şeytani bir varlık tarafından tecavüze uğradığını gören kadın, gerçek hayatta hamile kaldığında olaylar git gide korkunçlaşacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Prisoners

10. Prisoners

IMDb: 8.1

Prisoners, kendi elleriyle adaleti sağlamaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. Massachusetts eyaletinin Brockton bölgesinde, Şükran Günü'nü kutlamak için bir araya gelen Dovers ve Birches ailelerinin iki küçük kızı kaybolur. Saatler ilerler, ancak kızlar bulunamaz. Kızların kaçırıldığı kesinleşir. Polise başvursalar da bir sonuç alamazlar. Keller Dover polisin çabalarını yetersiz bulup kızları aramaya başlar. Genç bir dedektif olan Loki'den de yardım isteyen genç adam kendini suçlu ve suçsuz kavramlarının birbirine karıştığı bir davanın içerisinde bulur.

9. The Sixth Sense

9. The Sixth Sense

IMDb: 8.1

The Sixth Sense, uzun yıllar önce mesleğini bırakmış olan psikiyatrist Crowe'un geçmişinde yaşadığı korkunç saldırıların izlerini taşımaktadır. Crowe, yıllar önce bir saldırıya uğramış ve ölüm tehlikesi atlatmıştır. Şimdilerde Cole isimli küçük bir çocuğun doktorluğunu yapan Crowe, zamanla çocukla yakınlaşacak ve daha önce kimseyle paylaşmadığı bir sırra vakıf olacaktır. Küçük çocuğun sırrı, hem kendisinin hem de Crowe'un hayatında bir kırılma noktası yaratacaktır.

8. Memento

8. Memento

IMDb: 8.4

Memento, kısa süreli hafıza kaybı olan bir adamın, karısının katillerini bulma çabasını anlatıyor. Leonard Shelby, ucuz otellerde konaklayan ve sadece nakit para kullanan bir adam. Şık giysiler giyip, Jaguar marka araba kullanan Leonard, tam bir iş insanı olarak görünse de, hayatını karısına tecavüz edip öldüren kişiyi bulmak için adamıştır. Hafıza kaybından dolayı bazen 15 dakika öncesinde nereye gittiğini unutabilmektedir.

7. Psycho

7. Psycho

IMDb: 8.5

Marion Crane'e patronuyla iş yapan zengin bir adam tarafından yüklü bir para emanet edilir. Marion parayı alıp yola koyulur. Kadının şüpheli davranışları yüzünden polisler peşine takılır. Ancak kızın sevgilisi ve kız kardeşi de onu aramaktadır. Sevgilisi ile buluşmayı kabul eden Marion, geceyi bir otelde geçirmeye karar verir. Otelden içeri girer girmez bir gariplik sezen Marion, uyumadan önce otel sahibi Norman Bates ile biraz sohbet eder. Norman'ın kişiliğinde sorunlar olduğunu, annesine ve kuşlalara bir takıntısı olduğunu öğrenen kadın, odasına girip bir duş almaya karar verir.

6. The Prestige

6. The Prestige

IMDb: 8.5

The Prestige, iki sihirbazın hikayesini anlatıyor. 19. yüzyılın sonlarında Londra'da yaşayan Robert Angier, eşi Julia McCullough ve Alfred Borden, bir sihirbazın yanında asistanlık yapmaktadırlar. Bir gösteri sırasında Julia ölünce Robert, Alfred'i suçlar. Zaman içinde iki adam da ünlü olur ancak rakip sihirbazlara dönüşerek birbirlerini sabote etmeye çalışırlar. Alfred başarılı bir hile yapınca Robert, rakibinin sırrını çözmeyi takıntı haline getirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Usual Suspects

5. The Usual Suspects

IMDb: 8.5

San Pedro'da patlayan bir tekneyi araştıran polis, tekede 27 ceset ve 91 milyon dolarlık uyuşturucu parası bulur. Olaydan kurtulan iki kişiden biri vücudunda ileri derece yanıklar olan Macar bir terörist, diğeri ise Verbal Kint adındaki bir tetikçidir. Sorgu sırasında Kint, 6 hafta öncesinden başlayarak tüm olayları anlatır.

4. Se7en

4. Se7en

IMDb: 8.6

Se7en, bir seri katilin peşine düşen iki dedektifin hikayesini anlatıyor. Bu katil, yedi günahı işleyen insanları kendi yöntemleriyle öldürmektedir.

3. Star Wars Episode V:The Empire Strikes Back

3. Star Wars Episode V:The Empire Strikes Back

IMDb: 8.7

Star Wars Episode V:The Empire Strikes Back, Yavin Savaşı'ndan 3 yıl sonrayı anlatıyor. Han Solo, Leia ve Luke Skywalker, Hoth gezegeninde bulunan isyancılara katılmışlardır. İmparatorluk güçleri tarafından aranmaktadırlar. Luke, Leia ve Han, yakalanmadan son anda Bulut Şehri'ne kaçarlar. Luke bu arada Yoda'yı bulmak ve Jedi eğitimini tamamlamak için yola çıkar.

2. Inception

2. Inception

IMDb: 8.8

Uzmanlık alanı rüyalar olan Dom Cobb, insanların bilinçaltlarındaki değerli sırları çalan bir adamdır. Her şeyini kaybetmiş olan Cobb'a bir fırsat sunulur. Cobb ve ekibinden bu sefer bir fikri çalmak yerine, yerleştirmeleri beklenir.

1. Fight Club

1. Fight Club

IMDb: 8.8

Jack, sıradan bir hayat yaşayan bir memurdur. Uzun süredir uykusuzluk çeken Jack, psikolojik sıkıntılarından kurtulabilmek için grup terapilerine katılmaktadır. Terapiler sırasında Marla adında bir kızla, bir süre sonra da Tyler Durden ile tanışır. Tyler, Jack'in ulaşmak istediği tüm hedeflere ulaşmış bir adamdır ve yakında karakterimizi Fight Club ile tanıştıracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
8
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın