Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Gerilmekten Koltuğunuza Yapışıp Kalacağınız ve Uzun Süre Aklınızdan Çıkmayacak 21 Film

İzlerken Gerilmekten Koltuğunuza Yapışıp Kalacağınız ve Uzun Süre Aklınızdan Çıkmayacak 21 Film

Korku ve gerilim dolu bir sinema deneyimine hazır mısınız? İzlerken koltuğunuza yapışıp kalacağınız, hafızanızdan uzun süre silinmeyecek bu film listesiyle sizi baş başa bırakıyoruz. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. It Comes at Night, 2017

21. It Comes at Night, 2017

IMDb: 6.2 

Özet: Doğal olmayan varlıklar tarafından tehdit edilen dünya ve dünyada bulunan insanların yaşadıkları ele alınmıştır. Filmde her ne kadar dünyada olanlara değinilse de asıl olarak bir ailenin yaşadıkları ele alınmaktadır. Filmde bir anne bir baba ve bir erkek çocuktan oluşan bir ailenin dünya tehlikeye girdikten sonra çektiği zorluklar konu alınmıştır. Dünya da olup bitenler ve yaşananlar sonucu aile bireyleri birbirleri arasındaki güveni bir teste tabi tutacak, birbirlerini sınayacaklardır. 

Oyuncular: Joel Edgerton, Christopher Abbott, Carmen Ejogo 

Yönetmen: Trey Edward Shults

20. You Were Never Really Here, 2017

20. You Were Never Really Here, 2017

IMDb: 6.7 

Özet: Mesleğinde bir ömre yetecek kadar şiddete tanık olan Joe, geride kalan hayatını, seks ticareti için kaçırılan kızları kurtararak kazanmaya başlamıştır. New York senatörünün kızını kurtarması için kiralandığı zaman ise bir komplo ağının içine sürüklenir. Joe kısa sürede, kendisini ölü görmek isteyen düşmanlarıyla savaşmak zorunda olduğunu kavrayacaktır. 

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Judith Roberts, Ekaterina Samsonov 

Yönetmen: Lynne Ramsay

19. Climax, 2018

19. Climax, 2018

IMDb: 6.9  

Özet: 90’ların ortasında 20 dansçı, üç günlük bir prova için ormandaki yatılı okulda bir araya gelir. Birbirini yeni tanıyan ekip provalar dışında da eğlenceli vakit geçirirler. Provalar bitmesinin ardından ayrılmadan önce son bir parti düzenlerler. Fakat içkilerin sayısı arttıkça içlerinden bazıları tuhaf davranışlar sergilemeye başlar.   

Oyuncular: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub  

Yönetmen: Gaspar Noé

18. Raw, 2016

18. Raw, 2016

IMDb: 7.0 

Özet: Justine’in tüm ailesi veterinerlikle uğraşmaktadır ve hepsi vejetaryendir. Kendisi de 16 yaşında umut vaat eden parlak bir öğrencidir. Veterinerlik okuluna başladığında acımasız ve aşırı çekici bir dünyayla tanışır. İlk birkaç hafta içinde aile prensiplerinden sapmak zorunda kalır ve çaresizce çiğ etin tadına bakar. Justine yakında davranışlarının beklenmedik ve berbat sonuçlarıyla yüzleşecektir ve gerçek benliği ortaya çıkacaktır. 

Oyuncular: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella 

Yönetmen: Julia Ducournau

17. Midsommar, 2019

17. Midsommar, 2019

IMDb: 7.1  

Özet: Genç Amerikalı çift Dani ve Christian, üniversite arkadaşlarıyla birlikte, geleneksel Midsommar festivaline katılmak üzere İsveç’in bir köyüne tatile giderler. Ayrılmak üzere olan çift, bu çılgın tatili ilişkileri için son bir şans olarak görür. Zamanla, huzurlu ve yemyeşil bir cennete benzeyen bu yerde, yerel kutlamaların ve pagan ritüellerin göründüğü kadar masum olmadığını anlarlar. 90 yılda bir gerçekleşen gizli bir ayin, onları kaçışı olmayan bir korku labirentinin içine çekecektir.  

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren  

Yönetmen: Ari Aster

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Good Time, 2017

16. Good Time, 2017

IMDb: 7.3  

Özet: Acemi bir soygun işine girişen Connie ve Nick bankayı soyarlar; fakat Nick yakalanır ve koşulların çok zorlu olduğu bir hapishaneye düşer. Connie kardeşini hapishaneden kurtarmak için her yolu dener ve arkadaşı Corey'in de yardımına başvurur. Kefaret parasını bulmak için gittikleri tefecide işler daha da karışır. Nick'i hapishaneden kaçırmaya karar veren Connie, kendisini zamana karşı bir kovalamacanın ortasında bulur.   

Oyuncular: Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh  

Yönetmen: Benny Safdie, Josh Safdie

15. Tenet, 2020

15. Tenet, 2020

IMDb: 7.3 

Özet: Gerçek zamanın ötesinde bir yerde uluslararası bir casusluk görevini yerine getirmeye çalışan kahraman, dünyayı kurtarabilmek için savaşmak zorunda kalır. Üçüncü Dünya Savaşı'ndan daha büyük bir tehlikeyi durdurmaya çalışan kahraman, casusun alacakaranlık dünyasında zorlu bir yolculuğa çıkar. 

Oyuncular: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki 

Yönetmen: Christopher Nolan

14. Irreversible, 2002

14. Irreversible, 2002

IMDb: 7.3  

Özet: Alex'in yaşadıklarının intikamını almaya çalışan Marcus, sabırsız ve histerik bir şekilde şiddet kullanmaktan çekinmeyerek adamı aramaya başlar.  

Oyuncular: Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel  

Yönetmen: Gaspar Noé

13. Hereditary, 2018

13. Hereditary, 2018

IMDb: 7.3  

Özet: Graham ailesinin en yaşlı üyesi anneanne Ellen’ın gizemli ölümü sonrası kızı Annie, soyağaçlarının uğursuz ve korkunç detaylarını keşfetmeye başlar. Aile üyeleri ardı ardına meşum olaylar yaşamaktadır ve kendilerine miras kalmış bu lanetten kurtulmaya çalıştıkça, kaçınılmaz sona biraz daha yaklaştıklarını fark ederler.  

Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne  

Yönetmen: Ari Aster

12. Uncut Gems, 2019

12. Uncut Gems, 2019

IMDb: 7.4 

Özet: Howard Ratner, New York'ta mücevher satıcısı bir adamdır ancak Ratner'ın gözü hep daha yükseklerdedir ve yüksek miktarlarda borcu vardır. Ratner diğer yandan ünlüler için yüksek riskli bahis işi de yapıyordur. Bu sırada başına talih kuşu konar ancak bu talih kuşunun sahibi olabilmesi için çok iyi bir oyunculuk performansı sergilemesi gerekmektedir. Bu sırada işi ve diğerleriyle olan ilişkisini de dengede tutması gerekmektedir. 

Oyuncular: Adam Sandler, Julia Fox, Idina Menzel 

Yönetmen: Benny Safdie, Josh Safdie

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Lighthouse, 2019

11. The Lighthouse, 2019

IMDb: 7.4  

Özet: İki deniz feneri bekçisi, gizemli bir adada yaşar ve iktidar savaşı yaşarlar. Zamanla akıl sağlıkları bozulan iki adam, en derin korkularıyla yüzleşmek zorunda kalırlar.  

Oyuncular: Robert Pattinson, Willem Dafoe, Valeriia Karaman  

Yönetmen: Robert Eggers

10. Get Out, 2017

10. Get Out, 2017

IMDb: 7.8  

Özet: Chris, kız arkadaşı Rose ile uzak mesafe ilişkisi yaşayan bir gençtir. Bir gün Rose, Chris’i hafta sonu kaçamağı için ailesinin evine çağırır. Rose’un annesi Missy ve babası Dean de onlara katılır. Başta Chris, Rose’un ailesinden güzel tepki almasına şaşırır, bir yandan da kıllanır. Çünkü dönem gereği bir beyaz ve siyahinin ilişkisine sıcak bakılmamaktadır.   

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford  

Yönetmen: Jordan Peele

9. Children of Men, 2006

9. Children of Men, 2006

IMDb: 7.9 

Özet: Gelecek için umut gittikçe önemini kaybeden bir kaynak oluyor. Son doğan bebeğin üzerinden neredeyse 19 yıl geçmiş ve açıklanamayan evrensel çocuksuzluk her geçen yıl beşeriyet sınırlarını, gelecekteki tüm haklarından vazgeçirmeye yaklaştırmıştır. Çoğu insan kaçınılmazı benimsemeyi seçip, ayrılıkçılığın, kanunsuzluğun ve nihilizmin içine çekilirken, diğerleri birleşik bir gezegen ve yavaş yavaş azalan nüfus için mücadeleye devam eder. 

Oyuncular: Julianne Moore, Clive Owen, Chiwetel Ejiofor 

Yönetmen: Alfonso Cuarón

8. The Revenant, 2015

8. The Revenant, 2015

IMDb: 8.0  

Özet: Hugh Glass, kürkleri için hayvanları avlayan bir kuruluş için çalışan deneyimli bir tuzakçıdır. Avlandığı bölgelerde kendisinden başka yerli Kızılderililer, vahşi hayvanlar ve Fransız birlikleri kol gezmektedir.   

OyuncularLeonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter  

Yönetmen: Alejandro G. Inarritu

7. Black Swan, 2010

7. Black Swan, 2010

IMDb: 8.0 

Özet: Genç bir kadın olan Nina, yetenekli bir balerindir. Eski bir balerin olan ve dans konusundaki hırsını kendisine aşılayan annesi ile New York’ta yaşayan Nina’nın hayatı danstan ibarettir. Bale yönetmeni Thomas Leroy, sahneye koyduğu Kuğu Gölü Balesi’nin baş dansçısını yeni sezonda değiştirmeye karar verir. Zarif, masum ve saf Beyaz Kuğu ile kötülüğün, şehvetin ve bilinmezliğin temsilcisi Siyah Kuğu'yu aynı anda canlandırabilecek bir balerin arayan yönetmenin ilk tercihi Nina olur. Ancak rolü almak için elinden geleni yapan Nina’nın karşısında güçlü bir rakibi vardır.

Oyuncular: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel 

Yönetmen: Darren Aronofsky

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. La Haine, 1995

6. La Haine, 1995

IMDb: 8.1 

Özet: Paris'in marjinal bir banliyösünde kaotik bir isyan gecesinin ardından üç genç arkadaş, Vinz, Hubert ve Said, boş boş dolaşarak polisle çatışırken ağır yaralanan arkadaşlarının sağlık durumu hakkında haber beklerler. 

Oyuncular: Vincent Cassel, Hubert Koundé, Saïd Taghmaoui 

Yönetmen: Mathieu Kassovitz

5. No Country for Old Men, 2007

5. No Country for Old Men, 2007

IMDb: 8.2  

Özet: Kötü giden bir uyuşturucu işi ve bir çanta dolusu para, masum bir avcının, emektar bir şerifin ve acımasız bir kiralık katilin yolunu ıssız Batı Teksas çölünde kesiştirir.  

Oyuncular: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin  

Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen

4. Taxi Driver, 1976

4. Taxi Driver, 1976

IMDb: 8.2  

Özet: Yetmişlerin Manhattan gecelerinde taksicilik yapan Vietnam gazisi Travis, etrafındaki hayatla ve toplumun pisliğiyle iletişim kuramaz. Sonunda Travis, kendi yöntemleriyle ipleri eline alır.  

Oyuncular: Robert De Niro, Jodie Foster, Cybill Shepherd  

Yönetmen: Martin Scorsese

3. 1917, 2019

3. 1917, 2019

IMDb: 8.2 

Özet: Blake'in abisinin de içinde bulunduğu 1.600 asker bir tuzağa doğru ilerlemektedir. Askerlerin hayatlarını kurtaracak mesajı düşman bölgesini geçip tabura ulaştırmak için Schofield ve Blake zamanla yarışacaktır. 

Oyuncular: Dean-Charles Chapman, George MacKay, Daniel Mays 

Yönetmen: Sam Mendes

2. A Clockwork Orange, 1971

2. A Clockwork Orange, 1971

IMDb: 8.3  

Özet: Alex, genç ve acımasız bir haydut olup arkadaşlarıyla birlikte geceleri masum insanlara saldırır. Yakalanıp rehabilitasyona gönderildiğinde şiddet dolu ve dehşet verici bir süreç yaşar.  

Oyuncular: Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates  

Yönetmen: Stanley Kubrick

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Parasite, 2019

1. Parasite, 2019

IMDb: 8.5 

Özet: Ki-taek ve ailesi komple işsizdir ve varoşlarda yaşamaktadırlar. Ki-taek’in oğlu Ki-woo, bir arkadaşının referansı ile çok zengin, bir o kadar da saf olan Park ailesinin kızına İngilizce için özel ders vermeye başlar ancak bu onlara yeterli gelmez ve Park ailesinin evdeki çalışanlarının adım adım kuyusunu kazarak çeşitli üçkağıtçılıklarla kapağı Park ailesine atmayı başarırlar. Fazla açgözlülükleri ve beleşçilikleri günün birinde başlarına bela olacaktır. 

Oyuncular: Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong 

Yönetmen: Bong Joon Ho

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın