Görüş Bildir
Haberler
Macera Arayanlar Buraya! Eleştirmenler Tarafından Seçilen Tüm Zamanların En İyi 30 Aksiyon Filmi

Macera Arayanlar Buraya! Eleştirmenler Tarafından Seçilen Tüm Zamanların En İyi 30 Aksiyon Filmi

Elif
06.07.2021 - 07:30

Boş zamanlarında ne izlesem diye düşünüp bir türlü karar veremeyenler için herkesin izlemesi gereken tüm zamanların en iyi 30 aksiyon filmini IMDb puanlarına göre sizler için derledik.

Not: Tüm açıklamalar beyazperde'den alınmıştır.

Kaynak: https://www.mentalfloss.com/article/6...
İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Shaft (1971)

30. Shaft (1971)

IMDb: 6.6

John Shaft, Times meydanında ofisi olan özel bir dedektiftir; işleri gereği zamanının çoğu Harlem'de geçmektedir. Shaft, en son suç patronu Bumby Jonas tarafından kızını bulması için görevlendirilir. Bumby Jonas, kızının başka bir mafya grubu tarafından kaçırıldığını iddia etmektedir. Dedektif Shaft'ın Harlem'de yürüteceği görevi bunun basit bir kaçırılma davası olmadığını gün yüzüne çıkarır. Zira müşterisi Bumby ona her şeyi anlatmamıştır ve Shaft o güne dek karşılaştığı en karmaşık ilişkiler ağının ortasında kalacaktır.

29. The Villainess (2017)

29. The Villainess (2017)

IMDb: 6.7

Sook-hee eğitim almış bir kiralık katildir. Eğitim almaya daha küçücük bir çocukken Çin'in Yanbian kentinde başlamıştır. Akıl hocasının ölümünden sonra hayata yeniden başlamak için fırsat yakalayan kadın, devlet ajanı olarak çalışmak üzere Güney Kore'ye gelir.

28. Bad Boys II (2003)

28. Bad Boys II (2003)

IMDb: 6.9

Marcus Brunett ve Mike Lowry, uyuşturucu olaylarına bakan Miamili polislerdir. Polisin sorumluluğunda bulunan 100 milyon dolarlık uyuşturucu çalınınca aksiyon başlar. Malı geri almak için sadece ve sadece 72 saatleri vardır. Bu arada bir cinayet tanığını koruma görevini de yerine getirmeye çalışırlar...

27. The Driver (1978)

27. The Driver (1978)

IMDb: 7.2

Los Angeles'ta mutsuz ve sessiz bir hayat süren gizemli şoför soygunlarda kullanılan kaçış arabalarını sürmektedir. Bir gün bir kumarhane soygununa katılır ve orada bulunan bir kadın tarafından yakalanır. Ancak kadın olayı araştıran polislere gördüklerini anlatmaz. Olayı araştıran görevli detektif yine de şoförün suçlu olduğunu düşünerek onu suç üstünde yakalatmak için plan yaparak suçlu bir çeteyle anlaşır.

26. Speed (1994)

26. Speed (1994)

IMDb: 7.2

Jack kurbanlarına korkunç oyunlar oynayan Howard'ın elinden on üç masum insanı kurtarmıştır. Howard bir otobüse öldürücü patlayıcılar yerleştirmiştir ve eğer otobüs belli bir hızın altına inerse bu patlayıcılar infilak edecektir. Jack, soğukkanlılığını koruyarak bu sıradan otobüsü ve daha da önemlisi içerisindeki masum insanları korumak isteyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Ong-bak: The Thai Warrior (2003)

25. Ong-bak: The Thai Warrior (2003)

IMDb: 7.2

Kutsal Buda heykelinin başı, Ong-Bak, bulunduğu köyden çalınır ve halk bu hırsızlığın laneti ile sefalet içine sürüklenir. Zira, Buda heykelinin köye bereket getirdiğine ve köyü koruduğuna inanılmaktadır. Köy halkı genç Ting’i seçerek, Bangkok’a gidip heykelin başını köye geri getirmesi için görevlendirir. Ting bu zorlu görevde yer altı dünyasında ayakta kalmak için bildiği dövüş tekniklerini sonuna kadar kullanacaktır...

24. Point Break (1991)

24. Point Break (1991)

IMDb: 7.3

Los Angeles’ta eski başkanların maskeleriyle banka soygunları yapan bir çete türemiştir. Sörfçülerden şüphelenen FBI, genç bir ajan olan Johnny Utah’ı onların arasına sokar. Fakat gruba sızan Johnny, kısa zamanda karizmatik lider Bodhi’nin etkisine girer.

23. Fast Five (2011)

23. Fast Five (2011)

IMDb: 7.3

Eski polis Brian O'Conner ve Mia Toretto, Dom’u hapisten kaçırıp özgürlüğüne kavuşturduktan sonra poslisleri atlatıp sınırı geçerler ve Rio de Janeiro’da ortaya çıkarlar. Özgürlüklerini geri almak için son bir iş daha yapmak zorunda kalan ortaklar, en iyi yarışçılardan oluşan seçkin ekiplerini bir araya getirirler. Onların ölmesini isteyen ahlaksız iş insanından kurtulmanın tek yolunun, onunla karşılaşmak olduğunu biliyorlardır. Fakat onların peşine düşen sadece bu iş insanı değildir...

22. John Wick (2014)

22. John Wick (2014)

IMDb: 7.4

John Wick, emekliye ayrılmış bir tetikçidir. Emekliliğinin tadını çıkarırken karısının yakalandığı amansız hastalıkla hayatı altüst olur. Karısından kendisine kalan en değerli varlığı ve can yoldaşı köpeğidir. Ancak evine dalan üç gangster onu da öldürür. Gansterlerden biri, mafya babası Viggo Tasarov'un oğlu Josef Tasarov'dur ve John'un daha önce birlikte çalıştığı bir adamdır. Artık kaybedecek hiçbir şeyi de kalmayan John Wick'in tek istediği intikamdır ve New York sokaklarında düşmanlarıyla nefes kesen bir kovalamacanın içine girer.

21. RoboCop (1987)

21. RoboCop (1987)

IMDb: 7.5

RoboCop geleceğin Detroit’inde geçmektedir. Şehir, dev bir şirket tarafından yönetilmektedir. OCP adı verilen şirket, suçla savaşmak için bir robot üretir. Fakat üretilen robot büyük bir başarısızlıktır ve şirket kaybettiği güveni kazanmak için yeni bir proje hazırlar. Bir çete çatışmasında öldürülen polis memuru Alex Murphy’nin bedeni çelikten yapılmış bir robotla birleştirilir ve RoboCop adı verilir. Şehrin yeni ve güçlü koruyucusu RoboCop, suç lordu Boddicker’le mücadele edecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Battle Royale (2000)

20. Battle Royale (2000)

IMDb: 7.6

Günümüzden uzak bir gelecekte, Japon hükumeti çığırından çıkmakta olan Japon gençlerine gözdağı vermek ve şiddet olaylarını azaltmak için çılgın bir plan yapar. Her yanından işsizlik, karamsarlık ve şiddet akan bu ülke gençliği bu plan sonrasında dersini alacak, her şey düzelecektir. Plana göre şiddete meyilli Japon gençliğinden 42 öğrenci zorla bir adaya gönderilir. Bu adada hayatta kalabilmek için gençler birbirini öldürmek zorundadır.

19. Drunken Master II (1994)

19. Drunken Master II (1994)

IMDb: 7.6

İngiliz hükumeti, Çin’e ait sanat eserlerine göz koymuştur. Çok değerli Çin sanat eserlerini ülke dışına kaçırmaya kalkar. Bu adaletsizliği sadece halk kahramanı Fei Hung durdurabilir. Fei Hung ölümcül dövüş sanatlarındaki hünerini göstermeye karar verir. ‘Sarhoş Dövüşü’ adı verilen bir stille bu komploculara karşı mücadele vererek değerli sanat eserlerini çok geç olmadan kurtarmak zorundadır. Ama bir sorun vardır. O da bu halk kahramanı Fei Hung’ın babasıdır. Oğlunu tehlikelerden uzak tutmak isteyen baba, oğlunun dövüş sanatlarını kullanmasına karşıdır. Sevimli annesi ise oğlunun kahraman olmasından yanadır. Ülkeyi kurtarmak isteyen Fei Hung, babasını atlatmak için türlü türlü numaralara kalkışır.

18. The Raid (2011)

18. The Raid (2011)

IMDb: 7.6

Özel bir operasyon timi, şehir dışındaki mahallelerden birinde aranan bir uyuşturucu tüccarın gizlendiği istihbaratını alır ve adamı yakalamak için oturduğunu binaya baskın düzenlerler. Fakat atladıkları nokta bu apartmanın her katı farklı suçlularla hüküm giymiş onlarca katil, manyak, hırsız ve çeteyle doludur. Baskın yapılacağı haberini alınmasıyla hepsi birden örgütlenir ve binanın çıkışları kilitlenir...

17. Enter the Dragon (1973)

17. Enter the Dragon (1973)

IMDb: 7.7

Gizli servis Bruce Lee’den Han adında bir uyuşturucu baronunun düzenlediği bir dövüş turnuvasına katılmasını ister. Lee kız kardeşinin ölümünden sorumlu olan bir dövüşçünün de yer aldığı bu turnuvaya girmeyi kabul eder. Böylelikle hem intikam alma fırsatı bulacak hem de suç şebekesini ortaya çıkarıp çökertebilecektir. Lee, turnuvadaki Roper ve Williams isimli iki Amerikalı dövüşçüyle işbirliği yapar. İkili turnuvadaki ödülün peşindedir. Lee ise Han’ın ve intikamının...

16. Goldfinger (1964)

16. Goldfinger (1964)

IMDb: 7.7

Güçlü iş insanı Auric Goldfinger, 'Grand Slam' adını verdiği bir operasyon planlamaktadır. Dünya ekonomisinin kalbi sayılan ve bütün ülkelerin altın rezervlerinin depolandığı ve askeri bir üs tarafından korunan Fort Knox’u yağmalamayı planlamaktadır. Onu engelleme görevi, İngiliz Gizli Servisi’nden 007 kodlu ajan James Bond’a verilir. Bond, kendisine tahsis edilen üstün özellikli Aston Martin’in de yardımıyla Goldfinger’ın peşine düşer. Bond’un önünde aşması gereken engeller olarak Goldfinger’ın adamlarından öldürücü şapkasıyla dilsiz uşağı Oddjob, güzel Jill Masterson ve seksi pilot Pussy Galore beklemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. First Blood (1982)

15. First Blood (1982)

IMDb: 7.7

Vietnam gazisi John Rambo küçük bir kasabanın şerifi tarafından taciz edilince kontrolden çıkar. Eski bir Yeşil Bereli olduğu fark edilene kadar iş işten geçer. Rambo bir polisi öldürüp kırsal alana kaçar. Görevlilerin, bu genç adamın köşeye sıkıştırıldığında tam bir ölüm makinasına dönüştüğünü anlamaları için mıntıkadaki silahlı personelin çoğunun hayatını kaybetmesini beklemek gerekecektir. Yardım için bölgeye Rambo’nun Vietnam’daki komutanı Albay Trautman gelir. Kendi yetiştirdiği ölüm makinasını yakından tanıyan tecrübeli askerin, yetkililere tek bir önerisi olacaktır: 'Ceset torbalarını hazırlayın!'

14. Mission: Impossible - Fallout (2018)

14. Mission: Impossible - Fallout (2018)

IMDb: 7.7

 İkonik ajan Ethan Hunt, birlikte çalıştığı IMF ekibi ve tanıdık birkaç dostu sıkıntılı bir zamandadır. Berlin'deki görevin ters gitmesi sonucunda Ethan Hunt CIA ile ters düşer ve denetimsizliği sebebiyle CIA'in kara listesine girer. Ancak insanlığı tehdit eden yeni bir tehlikenin ortaya çıkışıyla birlikte herkes zamana karşı bir yarışa koyulur...

13. Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)

13. Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)

IMDb: 7.8

Zamansızlığın ortasındaki bir Çin İmparatorluğu... Federal düzenin egemenliği hüküm sürmektedir. İki savaşçı, çalınan değerli bir kılıcın ve ürkütücü bir firarinin peşindedirler. Takip esnasında bir kız ile tanışırlar. Bu kız, soylu bir adamın kızıdır. İşin ilginç yanı, kızın bedeni dövüşmek için müthiş bir eğitim almıştır. Her biri, tüm hayatlarını değiştirecek kararların eşiğinde olan üç kişi, fantastik bir yolculuğa çıkarlar.

12. The Fugitive (1993)

12. The Fugitive (1993)

IMDb: 7.8

1960’ların ünlü televizyon serisinden sinemaya başarıyla uyarlanan filmde, Dr. Richard Kimble’ı David Janssen’in yerine bu kez Harrison Ford canlandırıyor.

Ünlü cerrah Dr. Richard Kimble, haksız yere karısını öldürmekle suçlanarak hapse atılır. Cezaevine nakli sırasında bir mahkumun kaçma girişimi, büyük bir kaza ile sonuçlanır. Bu fırsatı değerlendiren Kimble, karısının gerçek katilini bulmak için kaçar.

Peşinde hapishane kaçkınlarını kovalayan Marshal ekibi ve liderleri Sam Gerard (Tommy Lee Jones) ile Kimble, ipuçlarını izleyerek gerçek katili ortaya çıkarmayı dener...

11. Hard Boiled (1992)

11. Hard Boiled (1992)

IMDb: 7.8

Tequila, yaşamını Hong Kong'da sürdüren, işini iyi yapan bir polistir. En yakın dostu ve ortağını ise silah kaçakçılarıyla yapılan bir çatışma esnasında yitirmiştir. Tequila bu adamları bulup arkadaşının intikamını almak için ant içmiştir. Hedefine ulaşması için Tony isimli bir gizli polisle iş birliği yapacaktır. Bu esnada ülkenin en köklü iki silah kaçakçısı örgütü, birbirlerinin sınırlarına değmeye başladıkları için birbirlerine savaş açmışlardır. Genç bir polisin onların arasına sızabilmesi artık çok daha zordur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Bourne Ultimatum (2007)

10. The Bourne Ultimatum (2007)

IMDb: 8.0

Film, geçmişinin izini süren ajan Jason Bourne'un maceralarını konu ediyor. Jason Bourne Amerika'nın kirli oyunlarına alet ettiği ajanlardan sadece biridir. Tüm dünyadan gizli yürütülen bir projenin kobayı olan ajan, deha zekasına ve üstün derecede bir savaşma yeteneğine sahiptir. Serinin üçüncü ve son filminde, Jason Bourne kaybolan geçmişinin izini sürmeye devam ediyor. Hafızasının en ücra köşelerinde canlanan parçalı hatıraları birleştirip kim olduğunu öğrenmeye çalışan talihsiz ajan, bu süreçte peşinde olan 'yaratıcılarından' kurtulamayacaktır. Bu üstün yeteneklere sahip ajanı bir an önce ele geçirmeye çalışan yetkililer, Bourne'u geçmişinden alıkoyabilecek midir?

9. Wages of Fear (1953)

9. Wages of Fear (1953)

IMDb: 8.1

Venezuela'da geçen filmde dünyanın sonundaki ıssız bir kasabada, bir gün mevcut durumun değişeceğini umarak yaşayan acınır durumdaki insanlar var. Birçoğunun bu karanlık yerden kurtulmak için yalnızca biraz paraya ihtiyaçları vardır. Bir gün karşılarına umutla bekledikleri fırsat çıkar: bir petrol kaynağı, 500 kilometre uzakta alevler içerisindedir. Sadece belirli bir miktarda nitrogliserin ateşlenir ise büyük yangın sönecektir. Derme çatma kamyonlarla yangına nitrogliserin taşınacaktır. Bu tehlikeli görev için birçok kişi başvursa yalnızca dördü görev için seçilir.

8. Mad Max: Fury Road (2015)

8. Mad Max: Fury Road (2015)

IMDb: 8.1

'Mad Max: Fury Road'da, zorlu geçmişi Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de bir şekilde kendini Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasında bulur. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar ve Joe kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir

7. Kill Bill: Vol. 1 (2003)

7. Kill Bill: Vol. 1 (2003)
i0.wp.com

IMDb: 8.1

Birbirinden farklı olağanüstü yeteneklere sahip bir kadın ölüm çetesi çeşitli büyük saldırılarda aktif rol almışlardır. Bill tarafından yönetilen çeteden ayrılan eski 'kara mamba' lakaplı 'Gelin'in eski takım arkadaşlarından ve Bill'den intikam almak için haklı sebepleri vardır. Bir arabada hissiz bir halde uyanan Gelin, düğün günü kendisine yapılanları anbean hatırlamaktadır. Şimdi sıra kendisine büyük kötülükler yapan bu ölüm çetesine karşı esaslı bir intikam planı yürütmeye gelmiştir.

6. Die Hard (1988)

6. Die Hard (1988)

IMDb: 8.2

Noel gecesi New York polis departmanı dedektifi John McClane günden güne uzaklaştığı karısı Holly’le arasını düzeltmek ve tekrar barışmak için Los Angeles’a gelir. Holly şirketinin yılbaşı partisi için Nakatomi Plaza’dadır ve McClane bu binaya doğru yola çıkar. McClane plazaya vardığında kıyafetlerini değiştirmek için bir odaya girer. Bu esnada bir grup Alman terörist binayı kuşatarak içindeki insanları rehin alır. Ellerinden kurtulabilen tek kişi McClane’dir. Şimdi McClane’e düşen görev içerisinde eşinin de bulunduğu bu kalabalığı kurtarmak olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Raiders of the Lost Ark (1981)

5. Raiders of the Lost Ark (1981)

IMDb: 8.4

Amerikan hükumeti, Ark of the Conenant’ı bulması için Arkeolog Dr. Indiana Jones'u görevlendirir. Ark’ta ünlü 10 Emir’in var olduğuna ve kutsal güçler olduğuna inanılmaktadır. Üstelik Hitler’in ajanları da Ark’ın peşindedirler. Jones, eski aşkı Marion’la birlikte Nepal’den Kahire’ye kadar tuzak ve tehlikeyle dolu bir maceraya atılır.

4. Terminator 2: Judgment Day (1991)

4. Terminator 2: Judgment Day (1991)

IMDb: 8.5

Sarah Connor’ı öldürme görevinde başarısızlığa uğrayan Synet robotları, T-1000 adında yeni bir robot üretirler. Bu yeni “Terminatör” geçmişe dönerek insan direnişinin gelecekteki lideri olacak Sarah’ın oğlu John Connar’ı öldürmeye programlanır. Fakat bir diğer robot T-800 de John’u korumaya programlanarak geçmişe gönderilmiştir. İnsanoğlunun kaderini belirleyen tek bir soru vardır: İki robottan hangisi John’u daha önce bulacaktır?

3. Léon: The Professional (1994)

3. Léon: The Professional (1994)

IMDb: 8.5

Film, masum bir kız ve bir katilin hikayesini anlatıyor. 12 yaşında New York’ta yaşayan Mathilda, üvey ailesinin yanında sevimsiz bir yaşamı paylaşmaktadır. Babası, iki taraflı oynayan bozulmuş polis için uyuşturucu saklamaktadır. Mathilda’yı kaçıp gitmekten tek alıkoyan küçük erkek kardeşidir. Bir gün, tüm ailesinin katledildiği zaman alışverişte olan Mathilda şans eseri hayatta kalır ve en çok ihtiyacı olduğu sırada Léon’un dairesine saklanarak kendini kurtarır.

2. Seven Samurai (1954)

2. Seven Samurai (1954)

IMDb: 8.6

Film, haydutların saldırdığı fakir bir köyü korumaya çalışan samurayların hikayesini anlatıyor. Usta Samuray Kambei’nin cesareti ve fedakarlığına şahit bir grup köylü ondan sürekli olarak haydutlardan köylerini korumasını ister. Kambei bu isteği herhangi bir çıkarı olmamasına rağmen kabul eder ve ilk olarak kısa süre sonra müridi olan genç samuray Katsushiro’yu, ardından da güç kullanmaya meraklı görünen, fakat sonradan bir çiftçinin oğlu olduğu ortaya çıkan Kikuchiyo’yu yanına alır. Bu arada haydutlar köyün sınırlarında dolaşmakta ve yeni saldırıları için uygun bir zaman kollamaktadırlar...

1. The Matrix (1999)

1. The Matrix (1999)

IMDb: 8.7

Bir yaşanan gerçek vardır, bir de yaşananın ötesinde olan gerçeklik... Biri rüya, diğeri ise Matrix! Neo, son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus’un gerçeği bildiğine inanmaktadır. Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Neo Morpheus’u bulacak ve Matrix hakkında bir şeyler öğrenecektir. Neo, Tam olarak kavrayamadığı şeylerin yaşamını kontrol ettiğini biliyor.. Nedir bu Matrix?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
10
3
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?