Görüş Bildir
Haberler
Gerim Gerim Gerildik! Yaz Bitmeden Önce Mutlaka İzlemeniz Gereken 50 Gerilim Filmi

Gerim Gerim Gerildik! Yaz Bitmeden Önce Mutlaka İzlemeniz Gereken 50 Gerilim Filmi

A. Ece
12.06.2018 - 21:28 Son Güncelleme: 15.06.2018 - 23:09

Hazır sabahlara kadar oturmalık yaz geceleri gelmişken, sizler için bir film listesi hazırlayalım dedik...

PasteMagazine ve BeyazPerde.com kaynaklı içeriğimizle, iyi seyirler dileriz...

Kaynak: https://www.pastemagazine.com/article...
İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Lavender

50. Lavender

Yıl: 2017

Yönetmen: Ed Gass-Donnelly

Fotoğrafçı olan Jane, geçirdiği trafik kazasının ardından hafızasını kaybetmiştir. Çektiği fotoğraflara bakıp geçmişini hatırlamaya çalışan genç kadın, bazı gariplikler fark eder. Fotoğrafları inceledikçe garip ipuçları bulan Jane, aile üyelerinin ölümünden sorumlu olabileceğinden şüphelenmeye başlar. Onu rahatsız eden bu düşüncelerden kurtulmak gerçekleri hatırlamak isteyen Jane, psikiyatriste giderek kayıp olan anılarını ortaya çıkarmaya çalışır.

49. Kesişen Yollar

49. Kesişen Yollar

Yıl: 2008

Yönetmen: Terry George

Amerikan sinemasının ayrıksı figürlerinden Joaquin Phoenix’in baş rolde olduğu bu dram iki ailenin yollarını acı bir şekilde kesiştirecektir. Profesör Ethan Learner ve eşi, küçük kızları Emma’yla beraber 10 yaşındaki oğulları Josh’un sahne alarak çello çaldığı resitali izlerken başlarına geleceklerden habersizdirler. Learner ailesi çocuklarının konserini izlerken, o esnada Dwight Arno adındaki baba da neşeyle oğlu Lucas ile basket maçından çıkmış evlerine doğru yola koyulmuşlardır. Ancak Learner ve Arno ailelerinin kaderi Reservation Road’ta kesişecektir. Yaşanan elim bir kaza sonrasında hiçbir şey bir daha asla eskisi gibi olamayacak ve profesör Ethan’ın tüm yaşamı gerçek suçluyu aramakla geçecektir.

48. Yol

48. Yol

Yıl: 2009

Yönetmen: John Hillcoat

Gelecekteki kıyamet günlerini anlatan bir kitabın uyarlaması olan film, güçlü oyuncu kadrosuyla, en iyi satanlar listesindeki kitabın (The Road) gölgesinde kalmayacak gibi gözüküyor. 

Kıyamet sonrası atmosferinde Amerika yangın yeridir. Bir baba ve oğlunun istikameti Amerika kıyılarıdır. Amerika’yı bir uçtan bir uca geçerken ellerindeki basit tüfekle yaşadıkları macerada esas problem zor hava koşullarında nereye gittiklerini bilmemeleri ve yollarına çıkan haydutlardır. Film bilim kurgu türünde olmasına rağmen Western türünde de ögeler taşımaktadır.

47. Köstebek

47. Köstebek

Yıl: 2011

Yönetmen: Tomas Alfredson

Birimin başındaki isim olan Control'ün sağ koluyken, görevden uzaklaştırılan İngiliz casusu George Smiley (Gary Oldman), hükumet tarafından gizlice tekrar kiralanır. Zira, İngiliz Gizli İstihbarat Servisi Sirk'in içinde Sovyetler Birliği için çalışan 'köstebek' bir ajan olduğu şüphesi tüm örgütü sarmıştır... Smiley şimdi gözden çıkartılan kafatası avcılarını himayesine alma pahasına Budapeşte'den İstanbul'a uzanan bir ihanet hikayesini çözerek itibarını geri kazanmaya çalışacaktır... 

Klasikler arasına girmiş aynı adlı romanın uyarlaması ve televizyon için çekilen dizinin yeniden çevrimi olan yapım 1950'li yıllarda yaşanan soğuk savaş döneminin en keskin günlerine odaklanıyor. 

2008 yılında çektiği Gir Kanıma (Låt den rätte komma in) ile çok olumlu eleştiriler alan Tomas Alfredson'un İngiltere/Fransa ortak yapımcılığında çektiği film; Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, Mark Strong ve John Hurt'ten oluşan oyuncu kadrosuyla Oscar'ın favorileri arasında.

46. Hush

46. Hush

Yıl: 2016

Yönetmen: Mike Flanagan

Sağır bir kadın olan Maddie, tek başına yaşamak için ormanın içinde bulunan bir eve yerleşir. Üzerinde çalıştığı kitabını bitirmeye çalışan Maddie, yeni hayatından oldukça mutludur. Fakat bir gün bilgisayar başındayken kendine gelen bir mesaj her şeyi altüst eder. Mesajda o anki halinin fotoğrafı vardır. Evin dışından birisinin kendisini izlediğin düşünen Maddie çok geçmeden maskeli katil ile karşılaşır. Maddi, eve girmeye çalışan maskeli adamdan kurtulmaya çalışmak için zorlu bir mücadele vermek zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Savaştan Sonra

45. Savaştan Sonra

Yıl: 2017

Yönetmen: Dee Rees

Laura McAllan, yabancı ve korkutucu bulduğu Mississippi’de kocasının sahibi olduğu bir çiftlikte çocuklarını yetiştirmeye çalışmaktadır. Ailenin sıkıntıları devam ederken savaştan dönen iki adam, çiftlikte çalışmaya başlar. Laura’nın kayın biraderi Jamie McAllan, eşinden farklı olarak çekici ve yakışıklı bir adamdır. Jamie ile beraber savaştan dönen Ronsel bir savaş kahramanı olarak dönmüştür. Savaşın en acımasız halini gören bu iki insan, yaşadıkları bölgede ırkçılıkla mücadele için ikinci bir savaş verecektir.

Hillary Jordan'ın kitabından uyarlanan filmin yönetmenliğini Dee Rees üstlenirken, oyuncu kadrosunda Garrett Hedlund, Jason Mitchell, Carey Mulligan, Jason Clarke yer alıyor.

44. Temmuz Soğuğu

44. Temmuz Soğuğu

Yıl: 2014

Yönetmen: Jim Mickle

Sundance seçkisinde de yer alan bu karanlık suç dramında, iki babanın gizemle örülü intikam öyküsü anlatılıyor. Yer: ABD, Doğu Teksas. Küçük bir kasabada yaşamakta olan Richard Dane, başına gelen travmatik bir olay sonrasında Ben Russel ile tanışır. Ben, eski bir suçludur ve Dane'in vurduğu adamın babasıdır. İkili birbirlerine duydukları nefrete rağmen bir olayı aydınlatmak için güçlerini birleştirmek durumunda kalır. Onlara Houston'da domuz yetiştiriciliği yapan tuhaf huylu bir dedektif ve Dane'in inatçı karısı yardım edecektir. İlginç ir şekilde bir arayagelen bu ekip, hiç tahmin etmedikleri kadar büyük ve karanlık bir sırrı açığa çıkaracaklardır.

Daha önceki sinema projelerinin aksine Michael J. Hall'ı daha ağır bir rolde izleyeceğimiz filmde, Hall'e usta aktörler Sam Shepherd ve Don Johnson eşlik ediyorlar.

43. The Babysitter

43. The Babysitter

Yıl: 2017

Yönetmen: McG

Cole sıradan bir aile hayatı olan, okulunda arkadaş edinmekte zorlanan bir çocuktur. Cole aynı zamanda bakıcısı Bee'ye deliler gibi aşıktır. Bee, Cole'un olmadığı her şeydir; havalıdır, çekicidir, eğlencelidir... Bee'nin Cole'a bakıcılık yaptığı sıradan bir akşamda gizlice yatağından çıkan Cole, Bee ve arkadaşlarını gözetlemeye başlar. Ancak hiç ummadığı sahnelere tanık olacaktır. Zira Bee ve arkadaşları aslında ayinler ve cinayetlerle dolu bir hayat yaşamaktadırlar. Cole'un önünde bu genç katillerden kaçmaya çalışarak geçirmesi gereken kanlı ve uzun saatler vardır...

42. Ömer

42. Ömer

Yıl: 2014

Yönetmen: Hany Abu-Assad

Ömer utangaç ve duyarlı bir fırıncıdır. Fakat iç dünyasına, kendi doğasına aykırı bir şekilde, bir kedi fare oyununun içinde İsrail güvenlik güçleriyle oyun oynayarak duvarın arkasında yaşayan biricik aşkı Nadya'yı görmeye çalışmaktadır. İnandığı ve bildiği her şey bir anda güvenlik güçleri tarafından İsrail'e karşı büyük bir saldırı hazırlığında olmaktan şüpheli bulunarak göz altına alınmasıyla yerle bir olacaktır. Filmin yönetmenliğini Hany Abu-Assad üstleniyor.

41. Göz

41. Göz

Yıl: 2014

Yönetmen: Mike Flanagan

Çocukluğunda büyük bir travma yaşayan Kaylie, yıllarca erkek kardeşi Tim'in ailesini öldürdüğü iddiasıyla karşı karşıya kalmıştır. Aralarının düzelmesi için çabalasalar da sanki yine de bir şeyler yolunda gitmemektedir. Kime ait olduğu bilinmeyen, antika bir ayna Kaylie'nin şüphelerinin merkezine oturur. Etrafındakileri etkisi altına alabilen bu aynanın ilk sahibi adeta sırra kadem basmıştır. Aynanın kendisine bakan kişiyi ele geçirebilme özelliğine sahip olması Kaylie'nin araştırmasını derinleştirir. Çevresindeki herkes ailelerini Tim'in öldürdüğünden emin gibidir. Fakat Kaylie'ye göre ailesini katleden, erkek kardeşi Tim değil, doğaüstü bir varlıktır... Kaylie hem cinayetin sebebiyle yüzleşmek hem de erkek kardeşinin adını temize çıkarabilmek için kendisini tehlikenin göbeğine atar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. İtiraf

40. İtiraf

Yıl: 2013

Yönetmen: Lars von Trier 

Danimarkalı yönetmen Lars Von Trier'in Deccal (Antichrist) ve Melankoli ile sürdürdüğü aykırı filmler serisine Nymphomaniac ile devam ediyor. Nemfomanyak bir kadın olan Joe'yu merkezine alan film, baş karakterinin doğumundan 50 yaşına kadar olan hayatına, özellikle de cinsel serüvenlerine odaklanıyor. Soğuk bir kış gecesi yakışıklı bir bekar olan Seligman, yolda dövülmüş halde Joe'yu bulur. Onu evine getirip, yaralarını sarar. Joe bu adamın evinde dinlenirken kendi hikayesini de anlatmaya başlar... Filmin oyuncu kadrosu ise Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Christian Slater, Uma Thurman ve Willem Dafoe gibi pek çok sürpriz ismi bir araya getiriyor.

39. The Imitation Game: Enigma

39. The Imitation Game: Enigma

Yıl: 2014

Yönetmen: Morten Tyldum

II. Dünya Savaşı Nazi Almanyası'nın hâkimiyetinde birden çok cephede çok çetin biçimde devam etmektedir. İngiliz İstihbaratı tüm yoğun çabalarına ve yüzlerce kişiyi çalıştırmasına rağmen Almanların kullandığı Enigma şifreleme sistemini çözmeyi başaramamıştır. Almanların çok gizli bir biçimde şifrelediği bu yazışmalar, İngilizlere ve müttefiklerine çok ağır kayıplara mal olmuştur. Çözüm olarak İngiliz Hükümeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı çatısı altında ülkenin en iyi şifre çözen beyinlerini ve kriptoloji uzmanlarını toplar. Bu isimlerden biri de farklı çalışmalarıyla tanınan ve kendi yöntemlerinden ödün vermeyen genç profesör Alan Turing'dir. Turing'in ekibe katılması dengeleri alt üst edecek ama o güne kadar hiç denememiş büyük çaplı bir girişimin de kapısını aralayacaktır. 

Ünlü İngiliz matematikçi Alan Turing'i filmde Benedict Cumberbatch canlandırırken kendisine Keira Knightley, Matthew Goode, Rory Kinnear ve Allen Leech eşlik ediyor.

38. Dehşetin Gözleri

38. Dehşetin Gözleri

Yıl: 2014

Yönetmen: Eli Roth

Film beş kolejli arkadaşın çıktıkları tatilde başlarına gelen bir korku hikayesini konu alıyor. Jeff, Karen, Paul, Marey ve Bert, tatil için ormanın derinliklerinde bir kulübeyi seçerler. Ancak mekana ulaştıktan kısa bir süre sonra içlerinden biri bir virüs kapar ve hızla hastalanır. Diğerlerine de yayılmakta olan virüs, her birinin gerçek hislerini ve kişiliklerini açığa çıkartır. Bu sırada ortaya çıkan çatışmalar bir yanda, virüsle mücadele ederken hayatta kalma çabaları diğer yanda, hangisinin daha zorlu olduğu tartışılır bir noktaya ulaşacaktır.

37. Kardaki İzler

37. Kardaki İzler

Yıl: 2017

Yönetmen: Taylor Sheridan

Film, çaylak bir kadın FBI ajanı olan Jane Banner ve geçmişiyle sorunları olan kıdemli, yerel bir oyun izleyicisi olan Cory Lambert'ın ortaklığını konu alıyor. İkili güçlerini birleştirerek ıssız bir Kızılderili bölgesinde işlenmiş olan bir cinayeti araştırıyorlar. Öldürülen genç kızın cinayetinin öcünü alabilmek için çıktıkları bu yol birbiri ardına gizemlerle ve sırlarla örülmüş bir yol olarak önlerine uzanıyor...

Başrollerini Yenilmezler ekibinin Hawkeye'ı Jeremy Renner ve Scarlet Witch'i Elizabeth Olsen'ın üstlendiği gizem gerilim filminin yönetmen koltuğunda Taylor Sheridan oturuyor. Filmin senaryosu da yönetmenin kaleminden çıkma.

36. Kanıma Gir

36. Kanıma Gir

Yıl: 2010

Yönetmen: Matt Revees

Let the Right One In(Gir Kanıma) filminin Hollywood remake çılgınlığına katılmasını sağlayan film, Cloverfield ile büyük başarı yakalayan Matt Reeves'in imzasını taşıyor. 

John Ajvide Lindqvist'in vampir romanından uyarlanan 'Kanıma Gir'; okulda ezilen, içine kapanık ve yalnız 12 yaşındaki Owen'ın (Kodi Smit-McPhee) komşusu Abby (Chloe Moretz) isimli küçük bir kızla tanıştıktan sonra yaşadıklarını anlatıyor. Bir akşam apartmanın önünde otururken yanına gelen Abby ile kısa sürede dostluk kuran Owen, Abby'nin sakladığı sırrı yavaş yavaş öğrenmeye başlar. 

Önceleri okuldaki arkadaşlarından intikam alması için Owen'a yardım eden Abby, Owen'ın gözünde daha sonra mahallede meydana gelen ölümlerin de sorumlusu olarak görülür. Yaşamaları için babasının da isteğiyle kan bulması gereken Abby'den hem korkan hem de ona karşı ismi konulamaz bir sevgi besleyen Owen için bu kız aslında ne ifade ediyordur?

Önceleri okuldaki arkadaşlarından intikam alması için Owen'a yardım eden Abby, Owen'ın gözünde daha sonra mahallede meydana gelen ölümlerin de sorumlusu olarak görülür. Yaşamaları için babasının da isteğiyle kan bulması gereken Abby'den hem korkan hem de ona karşı ismi konulamaz bir sevgi besleyen Owen için bu kız aslında ne ifade ediyordur?

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Bu Benim Dünyam Değil

35. Bu Benim Dünyam Değil

Yıl: 2017

Yönetmen: Macon Blair

Depresif bir kadının sakin hayatı bir soyguna kurban gitmesiyle bir anda sarsılır. Boşluktaki kadın artık kendine yeni bir amaç edinmiştir, kendisini soyan hırsızların peşine düşecek ve onları bulacaktır. Bu arayışa tuhaf komşusu da eşlik eder. Ancak kısa bir süre sonra boylarını aşan bir durumla karşı karşıya olduklarını anlarlar. Karşılarında oldukça tehlikeli suçlular vardır...

Yönetmen koltuğunda Macon Blair'in oturduğu filmin senaryosunda da yönetmenin imzası var. Filmin başrollerini ise Melanie Lynskey, Elijah Wood, David Yow paylaşıyor.

34. Creep 2

34. Creep 2

Yıl: 2017

Yönetmen: Patrick Brice

İşini çok iyi yapmak için uğraşan bir yönetmen kendini geliştirmek için genelde insanlarla zaman geçirerek tecrübe ve o anların duygularını yakalamaktadır. Bir gün yine aynı bu şekilde bir erkekler bir gün zaman geçirmek onun yaşantısını gözlemlemek isteyecektir. Kendisini seri katil olduğunu söyleyen biriyle konuştuğunda ilk olarak korkacak şaşıracak fakat çok ilgisini çektiği için onunla zaman geçirmeyi kabul edecektir hemen hemen her anında yanında olmayı kabul eder.

33. Creep

33. Creep

Yıl: 2014

Yönetmen: Patrick Brice

Bir videografiker, Craigslist sitesindeki bir reklama cevap verir. Ölmekte olan bir adam mesajlarını videoya çekilmesini istemektedir. Videografikerin bu bir günlük iş için dağ tepesinde bulunan kasabaya gitmesi gerekir. Adam işi kabul edip kasabaya doğru yola çıkar. Müşterisi ile tanışıp biran önce videoyu çekmeye başlar. Fakat işi bittiğinde bir takıp terslikler fark eder. Anahtarını bulamayan adamın bu sırada kendisine gelen bir telefonla müşterisinin aslında göründüğü gibi biri olmadığından şüphelenmeye başlar.

32. Öldürme Zemini

32. Öldürme Zemini

Yıl: 2016

Yönetmen: Damien Power

Şehir hayatından sıkılmış farklılar arayan Ian ve Sam kamp yapmaya karar verir. Hedef belirleyip yola koyulan ikili, kamp yapacakları yere geldiklerinde çadırlarını kuracak yer bulmak için keşfe çıkarlar. Keşif yapmak için dolaşırlarken boş bir çadır bulurlar. Çadırda yaşayanları arayan Ian ve Sam, etrafta dolaşan bir çocuğu bulurlar. Çocuğun bulunma birçok korkunç olaylar zincirini de beraberinde getirir.

31. Çığlık 2

31. Çığlık 2

Yıl: 1998

Yönetmen: Wes Craven

İlk filmde yaşanan korku dolu olayların ardından iki sene geçmiştir. Sidney ve Randy, ellerinden kayıp giden hayatlarını yeniden düzenlemeye ve yollarını bulmaya çalışmaktadırlar. Haksız yere mahkum ilan edilen Cotton Weary ise hapishaneden çıkmıştır ve hakkını aramaktadır. İki sene evvel yaşanan olaylar hakkında bir roman yazmakta olan Gale Wheathers isimli bir muhabir, neyin fitilini ateşlediğinden bihaberdir. Yayınlanan roman kısa sürede çok satanlar arasına girer. Bunun üzerine sonlandığı zannedilen cinayetler yeniden başlar. Katile ulaşmak için polislerin elindeki tek ipucu işlenen ve işlenecek olan cinayetlerden geriye kalanlardır.

Wes Craven'ın kısa sürede bir modern külte dönüşen Scream serisinin devam filmi olan Scream 2, ilk filmin sunduğu tadı sürdürmeyi başarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Oyun

30. Oyun

Yıl: 2017

Yönetmen: Mike Flanagan

Güzel bir hafta sonu geçirmek isteyen Jessie ve Gerald, ıssız bir göl evine giderler. Huzur dolu geçen zamanlarına biraz da eğlence katmak için seks oyunu oynayan çiftin hayatı birden kabusa dönüşür. Bir kaza sonucu Gerald öldüğünde, Jessie elleri yatağa kelepçeli bir haldedir. İçinde bulunduğu durumdan kurtulmaya çalışan Jessie, ilerleyen saatlerde odanın içinde bir başkasının daha olduğunu düşünmeye başlar.. 

Stephen King‘in aynı adlı romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Mike Flanagan üstleniyor.

29. The Transfiguration

29. The Transfiguration

Yıl: 2016

Yönetmen: Michael O'Shea

Michael O'Shea’nin senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği korku filmi. Filmin başrol oyuncularından Chloe Levine, Sophie karakterini canlandırırken, Eric Ruffin, Milo karakterini hayata geçiriyor. Filmin oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler ise; Larry Fessenden, Danny Flaherty, Lloyd Kaufman ve James Lorinz’dir.

28. Tucker ve Dale İblise Karşı

28. Tucker ve Dale İblise Karşı

Yıl: 2010

Yönetmen: Eli Craig

Hem tüyler ürperten korku unsurlarını, hem de kahkaha fırtınalarını içeren komedi filmlerini bir arada harmanlamak büyük külfet isteyen bir iştir. Bu türdeki filmlerden biri olan, 2010 yapımı 'Tucker & Dale vs. Evil' da bir korku-komedi olarak türünün hayranlarına seslenmeye çalışıyor. Eli Craig'in yazıp yönettiği bu yapımda, Tucker ve Dale'in çıktıkları serüvende başlarına gelen ürkütücü-komik olaylar sinemaya aktarılıyor. Bir grup üniversiteye hazırlık öğrencisi, kahramanlarımızın başına bela olacak ve Tucker ve Dale'in kötülüğe karşı 'ölümcül' mücadelesi start alacaktır.

27. Okja

27. Okja

Yıl: 2017

Yönetmen: Bong Joon-ho

En iyi arkadaşını kaçırmamak için çok uluslu büyük bir şirketin her şeyini riske atan genç kız Mija'yla tanışın, en yakın arkadaşı ise Okja adında büyük bir hayvan.

Başrollerinde Tilda Swinton, Paul Dano ve Seo-Hyun Ahn'ın yer aldığı filmin yönetmen koltuğundaJoon-ho Bong oturuyor. Joon-ho Bong senaryoyu ise Jon Ronson ile birlikte kaleme aldı. Film ayrıca 70. Cannes Film Festivalinde büyük ödül Altın Palmiye için yarışıyor.

26. Korku Seansı

26. Korku Seansı

Yıl: 2013

Yönetmen: James Wan

Konusunu gerçek bir hikayeden alan Korku Seansı, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren'ın karşılaştıkları ürkütücü bir vakayı ele alır. Ed ve Lorraine Warren bir gün Perron ailesinden bir telefon aldıklarında hayatlarının en korkutucu görevine atıldıklarının farkında değildir. Perron ailesinin gözlerden uzak çiftlik evi nedeni bilinmeyen karanlık bir varlık tarafından kuşatılmıştır ve bu nedenle de hayatları tam bir kabusa dönüşmüştür. Bu vakayı çözebileceklerine inanan deneyimli Warren çifti, ne kadar şeytani bir varlıkla karşı karşıya olduklarını çok geç fark edeceklerdir... 

Filmin başrollerini Yetimhane filminden tanıdığımız Vera Farmiga ve Prometheus'un yıldızlarından Patrick Wilson paylaşıyor. Oyuncu kadrosunda Joey King, Ron Livingston ve Lili Taylor'ın da eşlik ettiği filmin yönetmeni ise ilk Testere filmine imza atan James Wan...

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Kayıp Çocuklar

25. Kayıp Çocuklar

Yıl: 1987

Yönetmen: Joel Schumacher

Dul bir anne, iki oğluyla birlikte Kalifornia’daki küçük bir sahil kasabasına taşınır. Kasaba motorlu serserilerin yarattığı düzensizlik ve şüpheli ölümler yüzünden korku içindedir.

Ailenin küçük çocuğu, vampir avcısı olduklarını iddia eden iki arkadaş edinir. Ağabeyi ise motorlu çeteyle gördüğü güzel bir kızın büyüsüne kapılır. Uyku düzeni değişmiş, gündüzleri uyuyup gecelerini dışarıda geçirmektedir.

Usta yönetmen Joel Schumacher’den 1987 yapımı bir gençlik korku/komedi filmi.

24. Karanlık Yolculuk

24. Karanlık Yolculuk

Yıl: 2001

Yönetmen: Richard Kelly

Yıl 1988… Donnie Darko isimli genç bir gece insan-tavşan karışımı olan bir yaratık tarafından odasından çıkarılıp bir sırra doğru sürüklenir. Yaratık, genç çocuğa 28 gün, 6 saat, 42 dakika, ve 12 saniye sonra dünyanın sonunun geleceğini söylemiştir. Olayın şokunu üzerinden atamayan Donnie, bu büyük sırrın ağırlığı altında, tüm sosyal yaşantısını sonlandırarak bu gizemli tavşanın peşinden gidecektir. 

Genç yönetmen Richard Kelly'nin henüz ilk uzun metrajı olan bu esrarengiz filmi 2000’li yılların en dikkat çeken yapımları arasında. Donnie Darko özellikle Brokeback Mountain ve Zodiac gibi filmlerle başarılı kariyerini sürdüren Jake Gyllenhaal'ın keşfedilmesinde önemli bir faktör olmuştur.

23. Geçmişten Gelen

23. Geçmişten Gelen

Yıl: 2015

Yönetmen: Joel Edgerton

Simon ve Robyn yeni evli, genç bir çifttir. Hayatları tam da planladıkları gibi giderken, Simon'ın bir lise arkadaşıyla karşılaşması tüm yaşamlarını alt üst edecektir. Simon, Gordo'yu ilk başta tanımaz ama bir dizi beklenmedik karşılaşma ve kaynağı belirsiz hediye, geçmişten gelen korkunç bir sırrı da açığa çıkartacaktır. 20 sene önce Simon ve Gordo arasında gerçekleşen olayın rahatsız edici, gerçek yüzünü öğrenince Robyn hayata dair sorgulamalara da girecektir. Senaristliği ve yönetmenliği Joel Edgerton'a ait olan filmin baş rollerinde Edgerton'ın yanı sıra Jason Bateman ve Rebecca Hall de yer alıyor.

22. Kara Büyü

22. Kara Büyü

Yıl: 2016

Yönetmen: Na Hong-jin

Kasabaya gelen yabancıyla birlikte gizemli bir hastalık hızla yayılmaya başlar. Yerel polis memurlarından biri olayın içine sürüklenir ve kızını kurtarmak için bu gizemli olayı çözmek zorundadır. Hong-jin Na’nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin yıldız kadrosunda Woo-hee Chun, Jo Han-Chul ve Jeong-min Hwang yer alıyor.

21. Zombi Ekspresi

21. Zombi Ekspresi

Yıl: 2016

Yönetmen: Sang-Ho Yeon

Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayan Sok-woo, onu eski eşinin yanına götürmek için gönülsüzce Seul'den kalkıp Busan'a gidecek olan trene biner. Tren kalkmak üzereyken, Güney Kore'yi etkisi altına alan yıkıcı bir zombi virüsünden etkilenen bir kadın, virüsü trendekilere yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan'a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Gökdelen

20. Gökdelen

Yıl: 2016

Yönetmen: Ben Wheatley

Doktor Laing işinde başarılı, karizmatik ve elit bir doktordur. Eğlencenin ve lüksün hüküm sürdüğü bir gökdelene taşınır. Dizaynı ile herkesin beğenisini toplayan bu gökdelende yeni tanıştığı komşuları ile kaynaşmaya başlar. Ancak zaman geçtikçe elektrik kesintileri, çöplerin birikmesi gibi sıkıntılar baş gösterir. Alt katlardan şikayetler artmaya başladıkça gökdelenin huzuru bozulmaya başlar. Uyuşturucu, cinayet ve partiler ile gökdelenin kuralları karşı karşıya geldiğinde, gökdelendeki lüks hayat hızlı ve yıkıcı bir şekilde tepetaklak olacaktır...

Başrollerini Tom Hiddleston, Jeremy Irons, Sienna Miller ve Elisabeth Moss'un paylaştığı High-Rise'ın yönetmenliği Ben Wheatley'e ait.

19. Davet

19. Davet

Yıl: 2015

Yönetmen: Karyn Kusama

Will ve Eden’in ilişkisi trajik bir olay evlatlarını aldıktan sonra Eden’in ortadan kaybolmasıyla son bulur. Yaklaşık iki yıl sonra Eden yeni bir eş ve bambaşka bir kişilikle geri dönerek geride bıraktığı her şeyle tekrar bağ kurmak ister. Bir zamanlar Will’in olan evde verilen akşam yemeğinde yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu, Eden ve arkadaşlarının tekinsiz davranışlarının pek de hoş olmayan sonuçlar doğurabileceğini düşünen Will’in sezilerine de güvenilebilir mi? Film bizleri bu şüphe ve tekinsizlik dolu gecenin derinliklerine götürüyor. Karyn Kusama'nın yönetmenliğini üstlendiği yapımın başrollerinde Michiel Huisman, Logan Marshall-Green, John Carroll Lynch yer alıyor.

18. Grave

18. Grave

Yıl: 2016

Yönetmen: Julia Ducournau

Justine 16 yaşında genç ve normal bir kadındır. Tüm ailesi veteriner olan Justine de onların yolundan gitmek ister. Başarılı bir öğrenci olarak 16 yaşında veterinerlik fakültesine girmeyi başarır. Ancak burada onu üst sınıfların sınamaları ve okulun büyüsü ile gelen acımasız, cezbedici ve sallantılı bir dünya beklemektedir. Sırf akranlarına uyum sağlayabilmek adına kurallara boyun eğen Justine ailesinin prensiplerini yıkarak hayatında ilk kez çiğ et yer. Ancak bu kendi içinde yatan tehlikeli bir yanı keşfetmesinin sadece başlangıcı olacaktır...

17. Ay

17. Ay

Yıl: 2010

Yönetmen: Duncan Jones

Astronot Sam Bell, Lunar Industries ile üç senelik bir kontrata imza atmıştır. Sözleşmede gezegenimizi besleyen önemli enerji kaynaklarından olan Helium-3'ü keşfetmek üzere Ay'ın karanlık bir köşesine gönderilmesi yer almaktadır. Bu meşakkatli görevde yalnızlık artık kaderi olacaktır. Görevi esnasında başına talihsiz bir kaza geliverir. Uydu bağlantısının da kopmasıyla tüm iletişimi kaybeden Sam'i zor zamanlar beklemektedir. Neyse ki Ay'da çekmek zorunda olduğu çile günlerinin sonlarına yaklaşmıştır ve evine dönüp karısına ve kızıyla özlem gidermeye ramak kalmıştır. Sonunda Sarang üssünden ayrılacak ve bir robot olan Gerty'den başka kişilerle konuşabilecektir. Tabii ki sanşsızlıklar Sam'in peşini bırakmaz çünkü bu defa da sağlığından olmuştur. Sam halüsinasyonlar görmeye başlar ve hafızasını da yitirmeye, oraya nasıl geldiğini dahi unutmaya başlar. Sam o andan itibaren etrafında neler olup bittiğini anlamak için savaşmaya başlayacaktır.

16. Peşimdeki Şeytan

16. Peşimdeki Şeytan

Yıl: 2015

Yönetmen: David Robert Mitchell

Jay, yaşıtları gibi günlerini yakın arkadaşları ve ailesiyle geçiren sıradan bir gençtir. Bir gün hoşlandığı gençle birlikte şehir dışındaki bir harabeye gider ve sonrasında kendini baygın vaziyette bulur. Jay'in sıradan hayatı bu an itibarıyla deneyimlemeye başladığı tuhaf sanrılarla kabusa dönüşür. Peşinde birileri ya da bir şeyler tarafından izlendiğine emindir ve arkadaşlarıyla bir araya gelip kendini izleyen ürkütücü şeyden kurtulmanın bir yolunu bulmak zorundadır.

David Robert Mitchell'ın Cannes Film Festivali'nde övgüyle karşılanan filminin başrollerinde Linda Boston, Heather Fairbanks ve Aldante Foster bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Beasts of No Nation

15. Beasts of No Nation

Yıl: 2015

Yönetmen: Cary Fukunaga

Jane Eyre uyarlamasıyla uluslararası sinema arenasında parlayan ve True Detective diziyle de dikkatleri üzerine toplayan genç yönetmen Cary Fukunaga'nın Uzodinwa Iwala'nın aynı adlı eserinden beyaz perdeye taşıdığı filmde, Afrika ülkesindeki iç savaşta savaşması için ailesinden kopartılan çocuk asker Agu’nun öyküsü anlatılıyor.

14. Evrim

14. Evrim

Yıl: 2016

Yönetmen: Lucile Hadzihalilovic

Nicolas gelecekteki hareketli bir adada yaşar, ya da başka bir gezegende, ya da bir rüyada... Yaşamdaki köy beyaz evlerle, kendi yaşındaki erkek ve kız çocuklarıyla doludur. Kumsallar siyah kumlarla ve volkanik taşlarla örtülüdür. Okyanusta yaptığı gezinti sırasında bir keşif yapar ve bu keşif diğer tüm kadınlar gibi saçı arkadan bağlı, düz beyaz bir elbise giyen ve beyaz tenli annesi tarafından yasaklanır. Ancak kendisine yalan söylendiğini düşünen Nicolas çok meraklıdır ve keşif gezilerini artırır. Bu gezilerden birinde rahatsız edici birkaç görüntüye tanıklık eder ve kendini hastane benzeri bir binada, diğerleriyle birlikte, hemşireye benzeyen kadınlar tarafından bir takım tıbbi müdahale yapılırken bulur. Hemşirelerden biriyle arkadaş olur ve filmim sonu bu hemşireye bağlanır. Sınıflandırılması epey zor olan bu film esrarengizliğinin yanı sıra, birçok şiirsel güzellikte sahne barındırır. Bilinmezliğin korkusunu gençlik çağındaki bir oğlan çocuğuyla yansıtır.

13. Avukat

13. Avukat

Yıl: 2007

Yönetmen: Tony Gilroy

Bir işin piri olmak ve o alanda tanınmakla gelen büyük sorumluluklar her zaman dışarıdan görüldüğünden daha zordur. Micheal Clayton, New York’ta son derece büyük bir şirket hukuku firmasında sorun çözücü görevini üstlenmektedir. Yaptığı işe de firmasına da bağlılığının altında hem kumar zevki hem de sonu iyi gitmeyen bir önceki iş kurma planından kalan borçlar yatmaktadır. Kendisine verilen son görev, öngörülemeyen bir felaketi yoluna koymaktır ve bu görev esnasında kendinden iyice uzaklaşarak içindeki bir başka adamla yüzleşecektir. Film George Clooney’in etkili karakter oyunculuğu ile de dikkat çekiyor.

12. A Dark Song

12. A Dark Song

Yıl: 2016

Yönetmen: Liam Gavin

Kendisinin yazıp yönettiği kısa filmlerinden sonra, İrlandalı yönetmen Liam Gavin, ilk uzun metrajlı filmi olan A Dark Song‘da, yüzleşmemeyi seçtiğimiz insani duyguların metaforlar üzerinden anlatımı ile izleyicinin, kendisine olan inancı ve şüphesi arasındaki o ince çizgiyi sorgulamasını sağlıyor.

11. Karabasan

11. Karabasan

Yıl: 2014

Yönetmen: Jennifer Kent

Kocasını 6 yıl önce kaybeden ve bu süreçte oğlu Samuel'ı yalnız büyüten Amelia, bir gün oğlunun kitapları arasında Mister Babadook adlı esrarengiz bir masal kitabı bulur. Kitabı okuduktan sonra, Samuel rüyasında Badabook canavarını gördüğünü söyler. Bu günden itibaren esrarengiz şeyler yaşanmaya başlar. Amelia kitabı yok ettikçe gizemli kitap bir şekilde yeniden belirmeye başlar. Öte yandan Samuel'ın kabusları gittikçe şiddetlenmeye, bu durum Amelia'yı da derinden sarsmaya başlayacaktır. Hem Amelia'nın hem de Samuel'ın kabuslarını süslemeye başlayan gizemli Badadook gerçek olabilir mi?

Yönetmenliğini ve senaristliğini Jennifer Kent'in üstlendiği film, yavaş yavaş dengesizleşen ve karanlığa çekilen oğlunu geri kazanmaya çalışan Amelia'nın, oğlunu etkileyen doğaüstü bir varlıkla giriştiği mücadeleyi ele alıyor. Filmin baş rollerinde Essie Davis ve etkileyici performansıyla adından söz ettiren çocuk oyuncu Noah Wiseman yer alıyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Jackie Brown

10. Jackie Brown

Yıl: 1997

Yönetmen: Quentin Tarantino

Jackie Brown küçük ve sıradan bir Meksika'lı havayolu firmasında çalışan, kısa zaman içerisinde emekli olacak bir hostestir. Nakite ihtiyacı olduğu için aynı zamanda Amerika'lı bir silah kaçakçısı olan Ordell için de çalışan hostes, patronu için Meksika'dan Amerika'ya para kaçakçılığı yapmaktadır. Bu tehlikeli olay esnasında polis tarafından deşifre edilen kadın, zamanla Ordell'in de hedef tahtası olacak; iki taraf arasında, kaybolan yarım milyon dolarlık parayı elde edebilmek için azılı bir mücadele başlayacaktır.

Sinemanın en aykırı yönetmenlerinden olan Quentin Tarantino tarafından çekilen film Elmore Leonard'ın 'Rum Punch' isimli romanından ve 70'li yılların kült dizisi 'Foxy Brown'dan' esinlenilerek yaratıldı.

9. Spotlight

9. Spotlight

Yıl: 2015

Yönetmen: Tom McCarthy

Gerçek bir hikayeden uyarlanan Spotlight, taciz olayıyla gündeme gelen bir kilisenin kendini aklamaya çalışmasını ve bu tacizi aydınlatmaya çalışan Boston Globe gazetesi yazarlarını konu alıyor. Gazetenin yazarlarından oluşan “Spotlight” takımı, Katolik Kilisesindeki taciz iddialarıyla ilgili eski defterleri deşer. Bir senelik araştırmaları sonucunda, Boston’ın üst düzey dini, yasal ve idari birliğine ait on yıllarca gizlenen gerçeklere parmak basılır. Yeni atanan genel yayın yönetmeni Marty Baron 2001 yazında Globe’un başına geçmek üzere Miami’den geldiğinde, ayağının tozuyla Spotlight ekibini, 30 yıl boyunca düzinelerce çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan yerel bir rahip hakkındaki bir makaleyi takip etmekle görevlendirir. Boston’da Katolik Kilisesini hedef almanın çok büyük yankı uyandıracağını bilen Spotlight editörü Walter “Robby” Robinson, muhabirler Sacha Pfeiffer (Rachel McAdams) ve Michael Rezendes ve araştırmacı Matt Carroll davaya daha derinlemesine dalmaya karar verirler. Baş rollerini Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber, John Slattery, Stanley Tucci, Brian d’Arcy James ve Billy Crudup’ın paylaştığı filmi Tom McCarthy ve Josh Singer kaleme aldı.

8. The Hateful Eight

8. The Hateful Eight

Yıl: 2016

Yönetmen: Quentin Tarantino

Western türündeki film, İç Savaş'ın bitmesinden altı, sekiz ya da 12 yıl sonra, bir grup yabancının, tipiden kurtulmak için dağdaki bir konaklama yerine sığınmasını ve gizli bağlılıkların hayatta kalmalarını tehdit ettiğini anlamalarını konu ediyor. The Hateful Eight’te bir posta arabası, kış soğuğu yaşayan Wyoming’den geçer. Yolcular, cellat John Ruth ve yakaladığı kaçak Daisy Domergue, Domergue'nun adalete teslim edilmesi için Ruth'un 'Cellat' olarak bilindiği Red Rock kasabasına hızla yol alır. Yolda iki yabancıyla tanışırlar: Biri, kötü şöhretli bir ödül avcısı olan, zenci bir eski federasyon askeri Binbaşı Marquis Warren ve diğeri de kasabanın şerifi olduğunu iddia eden güneyli haydut Chris Mannix. Tipide yollarını kaybeden Ruth, Domergue, Warren ve Mannix, bir dağ geçidindeki konaklama yeri olan Minnie's Haberdashery'ye sığınır. Minnie's'e vardıklarında onları mekânın sahibi değil, dört yabancı karşılar: Minnie annesini ziyaret ederken Minnie's'e göz kulak olan Bob, Red Rock celladı Oswaldo Mobray, Kovboy Joe Gage ve Müttefik Sanford Smithers. Fırtına, dağdaki konaklama yerini etkisi altına alırken, sekiz gezginimiz, Red Rock'a hiç varamayabileceklerini öğrenir.Usta yönetmen Quentin Tarantino'nun son projesi olan 'The Hateful Eight' senaryosunun internete sızması sonrasında Tarantino tarafından iptal edimişti. Ancak daha sonra çekilmesine karar verilen filmin baş rollerinde Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Michael Madsen, Tim Roth yer alıyor. Filmin başyapımcıları Harvey Weinstein, Bob Weinstein ve Georgia Kacandes, yardımcı yapımcılar da Coco Francini ve William Paul Clark.

7. Kardeşim

7. Kardeşim

Yıl: 1992

Yönetmen: Joe Berlinger, Bruce Sinofsky

Andy ve Pete birbirlerine bağlı ve oldukça iyi iki kardeştirler. Birer dost gibi zaman geçiren ve bir birlerinden hiç ayrılmayan kardeşlerinin hayatını değiştirecek olay ise kardeşlerden birin bir kıza deli gibi aşık olmasıyla birlikte başlayan kıskançlık krizleri sonrasında kızın diğer kardeşi tarafından öldürülmesi sonrasında gelişen olayları konu alıyor. Öldüren kardeş kaçarken polis ve öldürülen kızın ailesi tarafından aranmaktadır. Tüm bunların karanlığında masum olan kardeşe ise mahkeme yolu gözükecektir.

6. Korkunun Gölgesi

6. Korkunun Gölgesi

Yıl: 2016

Yönetmen: Babak Anvari

Hikaye İran-Irak savaşı sırasında Tahran’da geçiyor. Shideh, kocası zorunlu görev için başka bir şehre gönderildiğinde, devam eden bombardımanların yol açtığı tehlikeye rağmen kızıyla birlikte evlerinde kalmakta ısrar eder. Fakat insanların birer birer terk ettikleri apartmanda yalnız kalan anneyle kızı sadece savaş uçakları değil, bir hayalet de tehdit etmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Köstebek

5. Köstebek

Yıl: 2006

Yönetmen: Martin Scorsese

Köstebek, mafya ve polis teşkilatı arasında geçen savaşı anlatıyor. Uzun yıllardan beri mafya tarafından, polis teşkilatına sızmak üzere yetiştirilen adamlar son derece iyi pozisyonlardadırlar teşkilat bünyesinde. Aynı şekilde polisin aynı amaçla yetiştirdiği adamları da mafya içinde cirit atmaktadırlar. Ancak vakit her şeyin açığa çıkma vaktidir. Her iki cephede de köstebeklerin var olduğu anlaşıldığında söz konusu köstebeklerin ölümle burun buruna gelecekleri koşturmaca ve macera başlayacaktır. Film dört dalda Oscar sahibidir.

4. Los Angeles Sırları

4. Los Angeles Sırları

Yıl: 1997

Yönetmen: Curtis Hanson

50’lerin Los Angeles’ında yer altı dünyasının patronu sayılan Mickey Cohen’in hapse girmesiyle doğan boşluktan dolayı şehirdeki diğer suç örgütleri arasında liderlik savaşı başlar. Bir gece Cohen’in adamlarına bir baskın düzenlenir ve hepsi öldürülür. Öldürülenler arasında eski bir poliste vardır. Bu olayı soruşturmak üzere L.A. Polis Departmanı üç polisi görevlendirir. Görevlendirilen polisler karakter olarak birbirlerinden çok farklıdırlar. Ed Exley, L.A. Polis Departmanının altın çocuğudur. Kurallara bağlı ve her şeyi kanunlara göre yapar. Bud White, çabuk sinirlenen, agresif, gerçeğe ve doğruya ulaşmak için her türlü yola başvuran biridir. Üçüncü ve son polis Jack Vincennes ise; L.A. Polis Departmanını anlatan bir televizyon dizisine danışmanlık yapmakta, tanınmış ve gündemde olmayı seven biridir. Bu üç kişi olayı soruşturmak için bir araya gelirler. Ancak soruşturma çok çabuk sonuca ulaşır. Bu durum üç polisi rahatsız eder. Soruşturmada bu kadar çabuk sonuca ulaşılmasında bir bit yeniği olduğunu düşünürler ve araştırmaya devam ederler. Ve araştırmaları onları çok güzel bir kadına kadar götürür. Film Kim Basinger ve senaryosuyla iki Oscar kazandı.

3. Yedi

3. Yedi

Yıl: 1995

Yönetmen: David Fincher

Bir seri katil 7 ölümcül günahı işleyenleri kendi yöntemleriyle öldürmektedir. Yedi Ölümcül Günah, Hristiyanlık inançlarına göre Kibir, Açgözlülük, Şehvet Düşkünlüğü,Kıskançlık, Oburluk,Yıkıcılık ve Tembellik'tir. İki polis dedektifi bu seri katilin peşindedir. Film, Amerika'da gösterime girdiği hafta 14.000.000 dolar gelir elde etmişti. Yönetmen David Fincher imzalı film, sürükleyici konusu ve oyuncuların performanslarıyla tüm dünyada gişede büyük başarı yakalamıştı. Baş rollerde Brad Pitt, Morgan Freeman, Gywneth Paltrow var. En iyi kurgu dalında 1996’da ödüle aday olan film bu ödülü alamamıştı. Özellikle sürpriz ve çarpıcı finali ile şimdiden sinema tarihinde bir klasik olarak yerini aldı.

2. Full Metal Jacket

2. Full Metal Jacket

Yıl: 1987

Yönetmen: Stanley Kubrick

Bir grup acemi asker kendilerini nasıl bir eğitimin beklediğinden ve nasıl bir işin içine girdiklerinden habersiz bir biçimde üslerinin önünde dikilmektedirler. Askerlik ve savaş kavramlarının ciddiyetlerini fark etmeleri için savaşa gitmeleri gerekmeyecektir.

İlk bölümünde savaş için antrenman yapan bir grup deniz piyadesinin Parris Island’da edindiği tecrübelere odaklanan Full Metal Jacket ani bir geçişle savaşın en ağır biçimde cereyan ettiği tarihlere taşıyor seyircisini. 

Full Metal Jacket, fazlasıyla detaycı ve dokunaklı bir anlatımla askerlerin ve askerliğin, Vietnam savaşı esnasındaki zihnini peliküle döküyor.

1. Ateşli Geceler

1. Ateşli Geceler

Yıl: 1997

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

İzbe bir gece kulübünde çalışan Eddie Adams… En büyük hayali, amatör olarak sürdürdüğü oyunculuk mesleğinde yükselmek ve kendiyle gurur duyabileceği bir yerlere gelmektir. Bir gün, yaptığı işi çok ciddiye alan bir porno yönetmeni tarafından keşfedilir. Artık Eddie Adams yerine ‘Dirk Diggler’ ismiyle anılacaktır. Dönemin uyuşturucu, seks, içki ve suç dörtgeninde gidip gelen sosyal hayatına kısa bir sürede adapte olan Dirk Diggler, günden güne sektöründe biraz daha yıldızlaşacaktır. Dirk Diggler, porno sektörünün kralı olacaktır. Amerikalıların dahi yönetmenlerinden Paul Thomas Anderson’ın genç yaşında çektiği, ikinci filmi olan Boogie Nights’ın baş rollerinde Mark Wahlberg, Burt Reynolds, Hulianne Moore, Heather Graham ve Luis Guzman gibi isimler var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
59
25
23
18
17
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?