Görüş Bildir
Haberler
En İyilerini Seçtik! Eylül Ayında Gidebileceğiniz 20 Tiyatro Oyunu

En İyilerini Seçtik! Eylül Ayında Gidebileceğiniz 20 Tiyatro Oyunu

Eylül ayında gidebileceğin en güzel tiyatro oyunlarını senin için derledik. Biletler çok çabuk bitiyor, elini çabuk tut!

Kaynak: tiyatrolar.com

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Joseph K.

1. Joseph K.
i.ytimg.com

Kafka’nın “Dava”sı, yeniden görülmek üzere modern hayatın labirentlerine geri dönüyor.

İngiliz yazar Tom Basden’ın kara mizah yüklü uyarlamasında, Joseph K. Franz Kafka’nın yüz yılı devirmesine rağmen zaman aşımına uğramayan Dava’sının yeniden görülmesi için modern dünyanın labirentlerine bırakılıyor.

Mert Fırat, Didem Balçın, Onur Dilber, Özgür Aydın.

07.09.2019 Cumartesi / 20:00

İsmet İnönü Sanat Merkezi / İzmir

21.09.2019 Cumartesi / 20:30

DasDas Sahne / İstanbul

2. Don Kişot'um Ben

2. Don Kişot'um Ben
tiyatrolar.com.tr

Cervantes’in ölümsüz eseri Don Kişot, Bulgakov’ın dönemini yakalayan uyarlaması üzerinde yükselen yepyeni bir metinle bir defa daha düşüyor yollara.

Don Kişot Altın Çağ’ın, Sancho Panza Don Kişot’un izinde.

“Aşka Feda” diyen iki saf vicdan sürüklüyor peşinden gelenleri…

Şarkılar, maskeler, kılık değiştirmeler, düellolar ve yel değirmenleri…

Hikayeyi sorarsanız, bildiğimiz Don Kişot işte… Senor Quijano bir gün delirir, silahtarı Sancho Panza’yla maceradan maceraya koşar…

“Delilikte direndiğim için bilge oldum. Zalimlerin yönettiği bir dünyadansa deliliğin dünyasını tercih ettim ben, gerçek bilgelik delilikmiş sonradan gördüm, korkunun esaretinden bile kurtarıyor insanı. Don Kişot’um Ben!”

Delilik bulaşıcıdır derler. Uyan İspanya! Don Kişot’sun Sen!

Ozan Güven, Günay Karacaoğlu, Nazlı Tosunoğlu, Ömür Arpacı, Serhan Ernak, Nur Erkul, Dilşat Bozyiğit, Diren Polatoğulları, Enis Aybar, İbrahim Aladağ, Tuğba Eskicioğlu, Kamran Velicanov.

14.09.2019 Cumartesi / 20:00

İsmet İnönü Sanat Merkezi / İzmir

15.09.2019 Pazar / 20:30

Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu / İzmir

21.09.2019 Cumartesi / 20:30

Antalya Kültür Merkezi / Antalya

3. Zengin Mutfağı

3. Zengin Mutfağı
bursadanevar.com

Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansıması.

Hizmet etmekten başka bir şey düşünemeyen köşk çalışanları da gözlerinin önünde gelişen olaylar karşısında kayıtsız kalamayacaktır. Toplumdaki değişimden her biri kendi payına düşeni alacaktır. 

Vasıf Öngören’in bu olayları eğlenceli bir biçimde aktardığı oyun, tiyatro sahnesinde defalarca yorumlanmış ve beyazperdeye de uyarlanmıştır. 1978 yılında ilk kez İstanbul Şehir Tiyatrolarında bu oyunda aşçı Lütfü Usta’yı canlandıran Şener Şen, 40 yıl aradan sonra aynı rolde ve genç bir oyuncu kadrosuyla tekrar sahnede.

Şener Şen, Kutay Sandıkçı, Onay Kaya, Gizem Ergün, Uğur Arda Başkan.

01.09.2019 Pazar / 21:00

Marmaris Amfitiyatro / Muğla

02.09.2019 Pazartesi / 21:00

Bodrum Antik Tiyatro / Muğla

4. Pencere

4. Pencere

Tom ve Kyra... Farklı dünya görüşleri olan bir kadın ve bir adam... İlişkilerinin bitmesinden 3 yıl sonra Tom'un Kyra'yı ziyaret etmeye karar verdiği o soğuk gecede, tüm yargılarından kurtulup yeni bir hayat kurabilecekler mi?

Esra Bezen Bilgin, Haluk Bilginer, Kürşat Demir

13.09.2019 Cuma / 20:30

Zorlu PSM / İstanbul

5. Kral Lear

5. Kral Lear

lk ısırıkla başladı her şey. Kıyım o zaman başladı.

Zaman geçti. Ve Lear sordu:

'En çok hanginiz seviyor bizi?'

Ve Lear sordu. Ve gök gürledi. 

'Sen her şeysin dediler bana.

Yalan! Her şeysem niye üşüyorum?'Dedi.

Ve aklı kendi lanetiyle zehirlendi.

Kral Lear, iktidarın vahşiliğini ve iktidarın kendisiyken mağduruna dönüşen insanı anlatır...

Haluk Bilginer, Berfu Öngören, Nazlı Bulum, Hare Sürel, Arif Pişkin, Deniz Celiloğlu, Kaan Turgut, Onur Özaydın, Sertan Müsellim, Efe Tunçer, Hüseyin Sevimli

18.09.2019 Çarşamba / 20:30

Zorlu PSM / İstanbul

23.09.2019 Pazartesi / 20:30

MEB Şura Salonu / Ankara

24.09.2019 Salı / 20:30

MEB Şura Salonu / Ankara

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gerçek

6. Gerçek
onedio.com

İki çift

İki en iyi arkadaş

İki sevgili 

Dostluk, şüphe, ihanet…

Ve gerçek.

Gerçek nefes kesen sahneleriyle seyircinin algısını hemen her sahnede değiştiren mükemmel bir komedi. Her ne kadar karakterler hep kendi “gerçeklerini” oynasalar da, anlattıkları hikayelerin farklı versiyonları seyirciyi son ana kadar şüphede bırakıyor.

Fransız romancı ve oyun yazarı Florian Zeller’ın eserleri birçok dile çevrildi. Yazar, Fransa’nın en prestijli ödülleri olan Prix ve Interllaié ve Moliere sahibi. The Guardian gazetesi onu 'çağımızın en heyecan veren oyun yazarı' olarak nitelendiriyor.

Zorlu PSM bu projede, gişe rekorları kıran Yoldan Çıkan Oyun ve Damdaki Kemancı’da birlikte çalıştığı Talimhane Tiyatrosu ile bir kez daha, yeni bir ortak yapıma imza atıyor.

Kubilay Tunçer, Levent Üzümcü, Neslihan Yeldan, Elif Özge Özder.

17.09.2019 Salı / 20:30

Zorlu PSM / İstanbul

18.09.2019 Çarşamba / 20:30

Zorlu PSM / İstanbul

7. Ölü'n Bizi Ayırana Dek

7. Ölü'n Bizi Ayırana Dek
onedio.com

Cansu ve Serdar; evlilik hayatı canlarına tak etmiş ve boşanmaya karar vermiş bir çifttir. Boşanmadan bir gece önce, kendilerine düzenlenen bir “kutlama” partisi ardından, sabah uyandıklarında ise birbirlerini sızmış olarak aynı yatakta bulurlar. Bir gece öncesine dair çok az şey hatırlayan Cansu ve Serdar’ı bekleyen asıl sürpriz salondaki kanepede uzanmakta olan cesettir. Ne yapacağını bilemeyen çiftimiz bir yandan “Hangimiz katil?” sorusuna yanıt ararken bir yandan da ilişkilerini, evliliklerini, geçmişlerini, kendilerini bulundukları noktaya taşıyan olayları yeniden değerlendirecek ve karşılarına çıkacak bambaşka sürprizlerle mücadele etmeye çalışacaktır.

Ebru Cüdübeyoğlu, Hakan Yılmaz.

15.09.2019 Pazar / 20:00

Trump Kültür ve Gösteri Merkezi / İstanbul

17.09.2019 Salı / 20:30

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi / İstanbul

19.09.2019 Perşembe / 21:00

Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu / Antalya

22.09.2019 Pazar / 20:00

Akasya Kültür Sanat / İstanbul

24.09.2019 Salı / 20:30

Tayyare Kültür Merkezi / Bursa

8. Hakikat, Elbet Bir Gün

8. Hakikat, Elbet Bir Gün

“Deli dediğin gerçeği çalınandır” Bütün normallerin değiştiği, değerlerin alt üst olduğu ‘uzak’ bir ülkede, hepimizin cebinden çıkması muhtemel o son mektubun şarkılarla beraber anlatılan, etkileyici hikayesi.

Uzak olmayan bir distopya.

Gizem Erdem, Seda Türkmen, Emir Çubukçu, Can Kulan, Berkay Ateş

15.09.2019 Pazar / 19:30

Zorlu PSM / İstanbul

22.09.2019 Pazar / 19:30

Zorlu PSM / İstanbul

9. Nihayet Makamı

9. Nihayet Makamı
tiyatrolar.com.tr

“Senin hatan. Uçursaydın şarkılarını. Kim dedi sana, kalbinde zapt et, diye.”

İşgal altındaki İstanbul’da, bir zamanların şöhretli şairesi Şehvar Hanım’ın yalnız hayatı, bir ziyaretle değişir. Eski hizmetçisi Sabriye onu yoklamaya gelmiştir, üstelik yanında anılar, hikayeler, insanlar, şiirler, şarkılar, en çok da şarkılar vardır.” 

*Oyunda geçen “Nazar Et” dörtlüğü Şehvar karakterine ilham olan Şair Nigâr Hanım (18??-1918)’ a aittir.

Ayşegül Uraz, Dolunay Pircioğlu, Ayşegül Aykaç, Gülhan Kadim, Burçak Çöllü.

10. 39 Basamak

10. 39 Basamak

1935 Ağustos'u, Richard Hannay (Engin Hepileri), can sıkıntısını dağıtmak üzere bir tiyatro oyununa gitmeye karar verir. Hannay, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella'yla (Demet Evgar) tanışır ve kendini Londra'dan İskoçya'ya uzanan çok komik, heyecanlı, hareketli, çılgın bir casusluk serüveninin ortasında bulur. Bu serüvende ise onlara pek çok rolle karşımıza çıkan soytarılar (Okan Yalabık ve Bülent Şakrak) eşlik eder.

Okan Yalabık, Engin Hepiler, Demet Evgar, Bülent Şakrak

14.09.2019 Cumartesi / 20:30

Zorlu PSM / İstanbul

15.09.2019 Pazar / 16:00

Zorlu PSM / İstanbul

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Iphigenia

11. Iphigenia

Effie bu dünyada yalnız ve işsiz bir kadın. Sarhoş ve kafasının iyi olmasına ara vermesinin tek nedeni parasızlık. Onu sokakta görünce gözlerinizi kaçırıyorsunuz.

Onunla göz göze gelmek o kadar da kolay değil çünkü. Ama bir gece öyle bir şey oluyor ki... Yeni bir şey.. Belki ilk defa hissettiklerinin sorumluluğunu alıyor ve ertesi gün yepyeni bir hisle uyanıyor. “Yalnız değilim” Gerçekten değil mi?

Esra Bağışgil

18.09.2019 Çarşamba / 20:30

Asmalı Sahne / İstanbul

23.09.2019 Pazartesi / 20:30

Asmalı Sahne / İstanbul

12. Tırnak İçinde Hizmetçiler

12. Tırnak İçinde Hizmetçiler
static.wixstatic.com

Günümüz dünyasında geçen özgün bir oyun olan 'Tırnak İçinde Hizmetçiler” merkezine bir evdeki iki ‘’hizmetçi’’yi alır. Bu iki kadın kim olduklarını bilemeyecek hale geldikleri bir oyunu sürdürmeye devam ederken, kaçmak istedikleri kendileri ile yüzleşmek zorunda kalırlar. Bu yüzleşmeye sebep veren belirsizliğin içinde tek sığınakları, tekinsizce oyun oynamaya devam etmektir...

Nezaket Erden, Pınar Güntürkün.

18.09.2019 Çarşamba / 20:00

Ankara Sanat Tiyatrosu / Ankara

23.09.2019 Pazartesi / 20:30

Kadıköy Boa Sahne / İstanbul

30.09.2019 Pazartesi / 20:00

Zorlu PSM / İstanbul

13. Korkuyu Beklerken

13. Korkuyu Beklerken
tiyatrolar.com.tr

Korkularından başka silahı olmayan bir adamın, silahları parçalanana kadar mücadele ettiği bir kavga. Bu kavgada anlatılanlar için, aslında bir başka Tutunamayan'ın hikayesidir diyebiliriz. Zaman zaman bir rehber olarak kullanmaya çalıştığımız Tutunamayanlar'da, Oğuz Atay bu türün (disconnectus erectus) tanımı için şöyle demiş; 'Erkekleri, yalnız bırakıldıkları zaman acıklı sesler çıkarırlar. Dişilerini de aynı sesle çağırırlar. Genellikle terkedilmiş yuvalarda yaşarlar. Belirli bir aile düzenleri yoktur. Doğumdan sonra ana, baba ve yavrular ayrı yerlere giderler. Toplu olarak yaşamayı bilmezler ve dış tehlikelere karşı birleştikleri görülmemiştir. Belirli bir beslenme düzenleri yoktur. Başka hayvanlarla birlikte yaşarken onların getirdikleri yiyeceklerle geçinirler. Kendi başlarına kaldıkları zaman genellikle yemek yemeyi unuturlar. Bütün huyları taklit esasına dayandığı için, başka hayvanların yemek yediklerini görmezlerse, acıktıklarını anlamazlar. İçgüdüleri tam gelişmemiştir. Kendilerini korumayı bilmezler. Fakat -gene taklitçikleri nedeniyle- başka hayvanların dövüşmesine özenerek kavgaya girdikleri olur. Şimdiye kadar hiçbir tutunamayanın bir kavgada başka bir hayvanı yendiği görülmemiştir.'

Doğukan Uludağ.

17.09.2019 Salı / 20:30

Entropi Sahne / İstanbul

24.09.2019 Salı / 20:30

Entropi Sahne / İstanbul

14. Bir Baba Hamlet

14. Bir Baba Hamlet
www.bukupon.com

Kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkmış iki cüretkar oyuncu, kendilerine kurban olarak Shakespeare'in başyapıtı Hamlet'i seçmişlerdir. Can siperane bir cesaretle seyircinin önünde buna yeltenirler ama kısa sürede temsil can havline dönüşür. 

Biri, oyunculuk için istediği ortamı bulamadığı anlaşılan Shakespeare uzmanı gibi davranan yarım porsiyon aktör; diğeri de şarkı söyleme hevesiyle sürekli müzikallerden dem vuran bir şaşkın...

Eli yüzü düzgün, başı sonu belli, dört başı mamur, babalar gibi bir Hamlet düşlerlerken, ortaya çıkan kepazelik 'Bir Baba Hamlet'e dönüşür.

Sebastian Seidel'in komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten'in usta işi çevirisi ve Baba Sahne'nin babacan yorumuyla bu toprakların tiyatro geleneğine de göz kırpan 'Bir Baba Hamlet', tiyatro yapma aşkının başdöndürücü güzelliği ile aptallaştırıcı büyüsüne ayna tutuyor.

'Ha unutmadan,

Çürümüş bir şeyler var Danimarka Krallığı'nda!'

Şevket Çoruh, Murat Akkoyunlu.

13.09.2019 Cuma / 20:30

Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi / İzmir

14.09.2019 Cumartesi / 20:30

Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu / İzmir

20.09.2019 Cuma / 20:30

Baba Sahne / İstanbul

21.09.2019 Cumartesi / 20:30

Baba Sahne / İstanbul

27.09.2019 Cuma / 20:00

MEB Şura Salonu / Ankara

29.09.2019 Pazar / 20:30

Antalya Kültür Merkezi / Antalya

15. Fotoğraf 51

15. Fotoğraf 51

Fotoğraf 51, DNA, x-ışınları, fosfatlar ve hırslı bir yarışın ortasında ‘yaşamın sırrını’ bulmaya çalışan bir grup bilim insanını anlatıyor. Bunu yaparken de insanı kusurlu kılan özellikleri, denklemin parçası haline getiriyor. Mesela, bilim insanlarının çok iyi bildikleri bir şey var: Bilim ne kadar kesin değerler üzerine kurulu olsa da, onu yapan kişilerin seçimlerinden, yeteneklerinden, karakterlerinden, korkularından, hatta aşklarından bağımsız düşünülemez.

Funda Eryiğit, Cem Avnayim, Barış Arman, Bahadır Efe, Orçun Soytürk, Selahattin Paşalı, Korhan Soydan

12.09.2019 Perşembe / 20:30

Craft Kadıköy / İstanbul

14.09.2019 Cumartesi / 16:00

Craft Kadıköy / İstanbul

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kalp

16. Kalp

Çok severken kaybedenlerin oyunu Kalp 80’li yıllarda sadece eşcinsellerde görüldüğü iddia edilen bir salgının yarattığı korkuyu, dayanışmayı ve ötekileştirmeyi anlatıyor. Herkes tarafından heteroseksüellerde de görüldüğü bilinirken korkunun büyümemesi için karantina benzeri hayata sürüklenen, baskı gören ve yalnızlığa itilen Ned, Emma ve Bruce’un hikayesi Kalp.

Aras Aydın, Nilperi Şahinkaya, Cem Yiğit Üzümoğlu, Kerem Arslanoğlu, Burak Sarıkahya, Sinan Çatıkkaş, Nejdet Sert, Süleyman Kara, Soner Kurt

08.09.2019 Pazar / 17:00

Craft Kadıköy / İstanbul

09.09.2019 Pazartesi / 20:30

Craft Kadıköy / İstanbul

10.09.2019 Salı / 20:30

Craft Kadıköy / İstanbul

17. Eylül

17. Eylül

‘Hepiniz bu hikayeyi biliyorsunuz ama görmezden geliyorsunuz.’

Eylül, 28 yaşında trans bir kadındır. Tek odalı evinde maniler söyleyerek başından geçenleri anlatmaya başlar. Nasıl seks işçisi olduğunu… Çarka çıktığı zamanları... Askerlik muayenesini... Aşık olduğu adamı.. Ailesini... Arada bir sorar: Kaç Olduk? 

Bunca şeyi kime anlatır, bilinmez. Başından geçen gullüm tadındaki olaylar bir sarmala dönüşür ve gerçekler ortaya çıkar. 

Hala Eylül müdür? Yoksa başka biri mi olmuştur artık…

***Bu hikaye birçok trans bireyin başına gelen olaylardan esinle, kurmaca hikayeler eklenerek kaleme alınmıştır.

Uğur Kanbay

30.09.2019 Pazartesi / 20:30

Tatavla Sahnesi / İstanbul

18. Kayıtsız

18. Kayıtsız

İnsanlar kaça ayrılır ?

İyiler, kötüler, beyazlar, siyahlar, erkekler, kadınlar...?

Günümüzde, insanlar karamsarlar ve vurdumduymazlar olmak üzere ikiye ayrılır. Eğer karamsar değilsen kesin vurdumduymazsın demektir. Bir de deliler var değil mi?

Hayatta birçok şeye müdahale edebiliriz ama bizim seçmediklerimiz de bizim yolumuz olur bazen.

Bir kadın, bir erkek, bir mekan. Ve Kayıtsız kalınamayan hayatlar.

Seda Oğuz, İhsan İlhan

11.09.2019 Çarşamba / 20:30

Entropi Sahne / İstanbul

25.09.2019 Çarşamba / 20:30

Entropi Sahne / İstanbul

19. Bir Delinin Hatıra Defteri

19. Bir Delinin Hatıra Defteri
onedio.com

Hikaye Çar 1. Nikolay'ın baskıcı devrinde yaşamış küçük bir devlet memurunun hayatı üzerine merkezlenir. Günlük formatında yazılan hikaye, baş kahraman Popriçin'in deliliğe doğru gidişini anlatır. Yaşadığı sıkıcı ve tekdüze hayata bir de müdürünün kızına duyduğu aşk eklenince içinde bulunduğu girdap iyice büyür. Aksenti ivanoviç Popçirin'in baskıcı sistemde boyun eğmeme çabaları ve yaşadığı psikolojik gel-gitler kendisini İspanya Kralı sanmasına kadar devam eder ve akıl hastanesine kapatılmasıyla son bulur.

Erdal Beşikçioğlu.

06.09.2019 Cuma / 20:30

Zorlu PSM / İstanbul

07.09.2019 Cumartesi / 20:30

Zorlu PSM / İstanbul

19.09.2019 Perşembe / 20:30

Zorlu PSM / İstanbul

20.09.2019 Cuma / 20:30

Zorlu PSM / İstanbul

25.09.2019 Çarşamba / 20:00

Gaziantep Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi / Gaziantep

25.09.2019 Çarşamba / 20:00

Urfa City AVM/ Şanlıurfa

20. Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit

20. Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit
admin.agos.com.tr

Köyden şehre göç eden kalabalık bir ailenin şehirle mücadelesini ailenin en küçük kızı Dirmit'in gözünden dinliyoruz. Sıkıştıkları tek odalı evde, şehre tutunma mücadelesinde hepsi kendilerince bir yol tutturuyor. Dirmit kız ise durmak bilmeyen merakı ve direnme gücü sayesinde karşısına çıkan zorluklarla baş etmenin türlü yollarını buluyor. Onu şehirden korumaya çalışan annesi Atiye, babası Huvat ve abileri Dirmit'in türlü yollarından huylanıyor, ona adet ve geleneklerin rehberliğinde türlü engeller koyuyorlar. Ama Dirmit durur mu, durmuyor!

Nezaket Erden.

09.09.2019 Pazartesi / 20:30

Zorlu PSM / İstanbul

10.09.2019 Salı / 20:30

Zorlu PSM / İstanbul

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
31
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın