Dünyada sadece 8 kişide görülen mutasyonlu SMA Tip 1 hastası olan, Jandarma Binbaşı Ergin Kupan'ın 8 aylık kızları Parla için tüm Türkiye seferber oldu. Parla'nın tedavisi için gereken 2 milyon doların toplanma oranı 2 günde yüzde 100'e ulaştı.
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren ek zam oranını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklandı. Kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak 2024'ten itibarıyla yüzde 42,6 oranında zam yapıldı. Emekli kök maaşlarına yapılan yüzde 5 ek zamla en düşük emekli maaşı 10 bin TL olurken, yeni kök maaş hesaplaması nasıl oldu?
Meteoroloji Mühendisi Dr. Güven Özdemir, İstanbul'a kar yağışı için tarih verdi. Özdemir, İstanbul'da ocak ayı sonunda kar yağışı ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 5 'ilk zammın ardından Mansur Yavaş kolları sıvadı. Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla emeklilere ek destek sağlayacağını açıkladı. Detaylar...👇
İYİ Parti, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Dr. Nesrin Ünal'ı aday gösterdi. Eski MHP milletvekili Nesrin Ünal, genel seçimlerde de İYİ Parti milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti.
Ajansspor'da yer alan haberde, geçtiğimiz günlerde transfer yasağı getirilen Süper Lig kulüplerinden Samsunspor ve Adana Demirspor'un cezasının kalktığı, iki kulübün transfer yasağının ise süresiz olarak güncellendiği ifade edildi.
Ünlü Gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevini yorumladı. Altaylı, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı için 'Uzay turisti' yorumunda bulunurken, programı da bir başarı olarak görmediğini söyledi. Detaylar için buyrunuz 👇
Aylardır hesaplamalara doyulmayan, memurla işçi farkı için 4 saatlik Cristopher Nolan filmi misali senaryolar yazılan, en düşük emekli maaşında rakamların havada uçuştuğu emekli maaş zamlarında nihayete erildi. Enflasyon farkına yüzde 5 ek zamla emekli maaşlarına yüzde 42,6 zam geldi, en düşük emekli maaşı da 10 bin TL oldu. Bunun üzerine Özgür Demirtaş da emekliye 'sabır' diledi.
Ordu'da Mehmet Fuad Köprülü KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda içerisinde öğrencilerin bulunduğu sırada arızalanan asansör, 1'inci kat ile zemin kat arasında kaldı. Asansörde kalan 10 öğrenci, 45 dakikalık çalışma sonucu mahsur kaldıkları yerden çıkarıldı. Sinir krizi geçiren bazı öğrencilere ise sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Yunanistan ile ilgili bir karar verdi. AİHM kararına göre Yunanistan, düzensiz göçmenleri öldürdüğü gerekçesiyle mahkum edildi. Detaylar içerikte!
Diyarbakır'da, viyadük yapımı için sürdürülen çalışmalarda dinamit patlatılması sonucu 2. Abdulhamid zamanında yapıldığı belirtilen tarihi Taşköprü zarar gördü. Köprü, trafiğe kapatıldı.
Cumhuriyet'ten Bülent Ecevit'in haberine göre Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki bir özel okulda 29 Ekim'de yaptığı Cumhuriyet'in 100. yılı konuşması ile gündem olan öğretmen Emine Karakaş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevden alındığı ortaya çıktı.
En düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkmasına tepki gösteren gazeteci Fatih Portakal, 'İmkansız bir şey ya gerçekten şaşırdım. En az yüzde 49'a çekileceğini tahmin ediyordum' dedi.
Adaylığına ilişkin gelen tepkilere yanıt veren CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 'Bu depremin tek müsebbibi Lütfü Savaşmış gibi, kentsel dönüşümlere karşı imiş gibi imaj çizilmeye çalışıldı' dedi.
Dün akşam gözden kaçırdığınız ya da tüm detayları ile yeniden okuyup 'ne olmuştu ya?' diyeceğiniz haberleri sizler için derledik. İşte 16 Ocak Salı akşamının gözden kaçırılmaması gereken ve mutlaka okumanız gereken içerikleri...
Pazar gecesi Orlando'da düzenlenen 2024 Miss America yarışmasında Madison Marsh galip geldi. Bu tarihte tam anlamıyla bir ilk! Çünkü 22 yaşındaki Madison Marsh, ABD Hava Kuvvetleri'nde bu unvanı alan ilk subay!
İran basınında yer alan bilgiye göre, İran’ın Pakistan’da bulunan Ceyşu'l Adl isimli örgütün iki üssüne füze ve İHA saldırısı düzenledi. Pakistan'dan yapılan açıklamada 2 çocuk hayatını kaybettiği, 3 çocuğun da yaralandığı bilgisine yer verildi.