Görüş Bildir
Depremde Hayat Kurtaran Raylı Temel Sistemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Raylı Sistemi Kim Buldu?
Kahramanmaraş depreminin ardından 10 ilde sayısız bina çöktü. Göçük altında kalan binlerce vatandaş için kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yıkımın daha büyük olduğu Kahramanmaraş ve Hatay'dan gelen görseller, şehirde taş taş üstünde kalmadığını gösteriyor. Depremin ardından Japonya'da her yıl meydana gelen depremlerin nasıl hasara mahal vermediği merak edildi. Sosyal medyada akıllara 'raylı temel sistemi' geldi. Peki raylı temel sistemi nedir? Raylı temel sistemi özellikleri nelerdir? Raylı temel sistemini kim buldu? İşte detaylar...
MasterChef’in Eski Yarışmacıları Mehmet Yalçınkaya’nın Önderliğinde Deprem Bölgelerine Mutfak Kuruyor!
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana ve Malatya'da da hissedilen 7.7 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmak için tüm Türkiye tek yürek oldu. Zorlu hava koşulları ve ulaşım sıkıntısı yüzünden birçok il, ilçe ve köye yardım gidememesinin ardından gönüllüler ve ünlü isimler yardım için kolları sıvadı. MasterChef'in sevilen jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya ve programın eski yarışmacıları, depremzedelere gıda yardımında bulunmak adına deprem bölgelerine mutfak kurmak için yola çıktı!
Deprem Ülkesinde Yaşıyoruz: Türkiye'de Depreme Karşı En Güvenli İl ve İlçeler Hangileri?
Türkiye'nin deprem risk haritası son olarak AFAD tarafından yayınlanmıştı. Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve çevre illerde de hissedilen depremde büyük yıkımlar gerçekleşti. Kahramanmaraş’ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da arama ve kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Vatandaşlar ise hangi bölgelerde fay hattı olduğunu ve risk haritasını merak ediyor. AFAD ve Bilim insanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın açıklamasına göre Türkiye'de hangi illerde deprem riski olmadığını listeledik! Bakalım yaşadığımız, çalıştığımız yerler listede var mı?
Reklam
Reklam
AFAD Duyurdu: 5 Bini Aşkın Yabancı Kurtarma Ekibi Türkiye'ye Geldi
AFAD, Türiye'de farklı ülkelerden gelen 5 bini aşkın arama kurtarma ekibinin bulunduğunu açıkladı. Diplomatik ilişkilerin bulunmadığı Güney Kıbrıs'ın kurtarma ekibi yollama teklifinin ise Ankara tarafından geri çevrildiği iddia edildi. Ancak ilerleyen saatlerde açıklama yapan Rum Kesimi, yardım teklifinin kabul gördüğünü öne sürdü.
Reklam
Sonunda Patladı! Prof. Dr. Ahmet Ercan Canlı Yayınlarda Sözünün Kesilmesine İsyan Etti!
10 ilimizde yıkıcı etkisi olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından ne yazık ki vefat eden sayısı 7 bin 108 oldu. Tüm Türkiye olarak da haber kanallarına kilitlenmiş durumdayız. Endişeli bekleyiş sürerken bütün gelişmeleri televizyondan takip ediyoruz. Vatandaşların isyanını, bebeklerin kurtuluşunu izliyoruz. Diğer yandan da haber kanallarına halkı bilgilendirmeye çalışan deprem uzmanlarını dinliyoruz. Özellikle Naci Görür ve Ahmet Ercan'ın önemli açıklamalarını takip ediyoruz fakat Ercan, sosyal medya hesabından katıldığı canlı yayınlarla ilgili isyan ettiği bir paylaşım yaptı. Ercan, siyasilerin açıklamaları için sözünün kesilmesini eleştirdi.
Reklam
DSÖ Kahramanmaraş Depremi İçin 3. Seviye Acil Durum İlan Etti: 3. Seviye Acil Durum Nedir?
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 10 ilimizde büyük yıkıma sebep oldu. Deprem, Suriye başta olmak üzere diğer ülkelerde hissedildi ve can ve mal kaybına sebep oldu. 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen deprem sonrasında hala arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Birçok vatandaşımız enkaz altından sağ kurtarıldı. Deprem bölgesine tüm Türkiye'den ve Dünya'nın birçok yerinden yardım eli uzanmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında '3. seviye acil durum' ilan etti. Peki 3. seviye acil durum nedir? Hangi durumlarda ilan edilir?
Reklam
SGK İlaç Kolaylığı Sağladı: Eczanelerde 484 Kodu Nedir? 484 Koduyla Nasıl İlaç Alınır?
6 Şubat Pazartesi günü, Gölcük depreminin ardından ülkemizde meydana gelen en korkunç felaket yaşandı. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler ağır yıkıma neden oldu. 10 ilde binlerce binayı yerle bir eden depremde 7 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Binlerce vatandaş da evlerini kaybetti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eczaneler için özel bir tanımlama yaptı. İlaçlara ihtiyacı olan vatandaşlar için erişimi kolay hale getirildi. Eczanelerde 484 kodu ile ilaçlar kolay temin edilebiliyor. Pekli eczanelerde 484 kodu nedir? 484 koduyla reçete yazdırılır mı? 484 koduyla nasıl ila alınır?
89 Kişi Deprem Bölgesinden Sevk Edildi: Uçak Ambulans İle Ankara'ya Sevk Edilen Depremzedelerin Listesi
6 Şubat 2023 sabah saat 04.17 sularında gerçekleşen, 10 ili etkisi altına alan 7.7 şiddetindeki depremin ardından, tüm ülkede yardım çalışmaları sürüyor. Depremin meydana geldiği 10 ilde büyük enkazlar meydana gelirken, arama kurtarma ekipleri gece gündüz çalışıyor. OHAL ilan edilen deprem bölgelerinden kurtarılan depremzedelerin bir kısmı ambulans uçakla Ankara'ya gönderildi. İşte Ankara'ya sevk edilen depremzedelerin listesi...
İzmir'den Deprem Bölgelerine Yemek Götüren Fenomen Meriç Keskin, Yaşadıklarını Dakika Dakika Paylaştı
6 Şubat günü meydana gelen iki yıkıcı depremle 10 ilimiz yerle bir oldu. Türkiye'nin dört bir yanından yardım kuruluşları ve sivil vatandaşlar yardım için deprem bölgelerine giderken, fenomen Meriç Keskin ve şef Yunus Emre Akkor, deprem bölgelerine yemek dağıtmak için İstanbul ve İzmir'de yola çıktı. Durumun ne kadar kötü olduğuna kendi şahit olan Meriç Keskin, yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı.
Reklam