onedio

İzmir Haberleri

İzmir Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde bulunmaktadır. Nüfus açısından Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinde 3.sıradadır. Nüfusu 2021 itibarıyla 4 milyondur. Belediye Başkanı Tunç Soyer'dir.

İzmir

Ege Bölgesi'nde yer alan İzmir, uzun bir körfez etrafında konumlanmıştır. Akdeniz İkliminin görüldüğü İzmir'de hava genel olarak ılımandır. Konum açısından deprem bölgesi olarak gösterilmektedir. Ekonomik olarak büyük bir gelişim gösteren il, liman olarak Türkiye'nin en büyük 7. limanıdır. Sanayi alanında da oldukça gelişmiştir. Aliağa, Menemen ve Torbalı'da sanayi açısından zenginlik bulunan ilçeleridir. İzmir, 30 ilçeye sahiptir ve bu ilçelerde turizm alanı olarak gelişmiştir. Yazlık alanları ve plajları ile bilinen İzmir, yaz aylarında büyük bir turiste kitlesine kapılarını açmaktadır. Yöresel lezzetler olarak zeytinyağlı yemekler denilince akıllara ilk olarak İzmir gelmektedir. Kendi içinde birden fazla spor takımını da barındırmaktadır; Göztepe, Karşıyaka, Altay şehrin önemli spor kulüplerindendir. Şehrin içinde 2 devlet üniversitesi vardır. Bundan dolayı öğrenci nüfusu da fazladır.

trend-arrow

Popüler İçerikler

Ne İstanbul Ne Ankara: Yapay Zekaya Göre Yaşanılabilecek En Kolay Şehirler Açıklandı
Büyükşehirlerin bitmeyen trafiği, yüksek yaşam maliyetleri ve temposu birçok kişiyi daha “kolay” şehir arayışına itiyor. Yapay zeka uygulamalarına göre ulaşım, kira dengesi, günlük yaşam pratikleri ve genel yaşam konforu birlikte değerlendirildiğinde, İstanbul ve Ankara’nın dışında kalan birkaç şehir öne çıkıyor. Gemini, Grok ve ChatGPT'ye göre Türkiye'de yaşanabilecek en 'kolay' şehir hangisi?
Hava Tahmin Uzmanı Açıkladı: Dondurucu Soğuk Gidiyor, Sıcaklık Artıyor
Dondurucu soğukların yaşanırken Meteoroloji'den yeni tahminler geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, hafta sonundan itibaren sıcaklıkların artacağını açıkladı. Yavuz, ülkenin batı bölgelerinde sıcaklığın 15 dereceye çıkacağını dile getirdi.
Bülent Ersoy’un 56 Yıllık Kariyerinde Edindiği Serveti Duyunca Küçük Dilinizi Yutabilirsiniz!
“Param çok, harcayacak yer arıyorum” sözleriyle hafızalara kazınan Bülent Ersoy’un mal varlığı yeniden sosyal medyanın gündemine oturdu. Diva’nın yıllara yayılan servetiyle ilgili ortaya atılan iddialar kısa sürede yorum yağmuruna tutuldu. Türkiye’nin dört bir yanındaki evler, işletmeler ve yatırımlar konuşulmaya başlandı. Devasa rakamları duyanlar şaşkınlığını gizleyemedi. Gelin birlikte bakalım:
Orhan Tatar Açıkladı: Binalara Perde Beton Zorunluluğu Geliyor
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, yeni hazırlanan yönetmeliğin kısa süre içinde yürürlüğe gireceğini ve binalarda perde beton kullanımının zorunlu hale getirileceğini açıkladı. Perde beton, özellikle zeminin zayıf olduğu bölgelerde kullanılan, kalın ve dayanıklı beton duvarlar olarak biliniyor.Orhan Tatar ayrıca Türkiye’de diri fay hattı sayısının 485’ten yaklaşık 600’e çıkacağını ve güncellenen diri fay haritasının yakın zamanda açıklanacağını söyledi.
Kar Yeniden Geliyor! 60 Şehre Kar Yağışı Uyarısı Yapıldı: Kar Yağışı Nedeniyle Sömestr Uzar mı?
Meteoroloji ve AKOM’dan İstanbul için kar yağışı uyarısı geldi. Bugün 33 yarın 60 kent için sarı kodlu alarm verildi. Sıcaklıklar bir anda düşecek. Karla karışık yağmur ve kar yağışı kendini gösterecek. Peki okulların açılacağı 2 Şubat 2026 Pazartesi günü, yurdu etkisi altına alması beklenen soğuk hava dalgası ve yoğun kar yağışı nedeniyle sömestr uzayacak mı? İşte son durum ve kar uyarısı verilen 60 şehir…