Görüş Bildir
Haberler
Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

FreiGeist
22.04.2015 - 08:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin büyük bölümünde beklenen yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, akşam saatlerinden sonra Hatay'ın kıyı kesimleri, Osmaniye ve Adana'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 5 azalarak, mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, akşam saatlerinden sonra Hatay'ın kıyı kesimleri, Osmaniye ve Adana'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, yerel dolu yağışı, yerel su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde; İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Göller Yöresi, Marmara’nın güneydoğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Karadeniz bölgesinin iç kesimlerinde hafif, bu bölgelerin yükseklerinde (1000 metre ve üzeri) orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı zirai faaliyetlerde bulunan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Güney Ege'nin Güneyinde (Marmaris-Kaş arası) Fırtına Bekleniyor!

Halen kuzey ve kuzeybatıdan esmekte olan rüzgarın öğle saatlerinden sonra kuvvetini artırarak 6 ila 8 yer yer 9 kuvvetinde fırtına ve kuvvetli fırtına (50-75 km/saat yer yer 90 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın perşembe akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, güneyinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunun yükseklerinde sabah ve gece saatlerinde hafif don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

EGE

Parçalı, kuzey ve iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzeyi, akşam saatlerinden sonra İç Ege'nin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu 9

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

MUĞLA Parçalı bulutlu 16

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Osmaniye, Adana'nın doğu ilçeleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güneybatı yönlerden, batı kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40- 60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor. Göller Yöresinde sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 20

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu 20

HATAY Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra kıyı kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor. 20

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu, Eskişehir ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve gece saatlerinde Yozgat, Sivas, Çankırı ile Kayseri'nin kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzeyinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey ve batı kesimleri yağmurlu 9

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

KIRŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu 10

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Ereğli çevreleri ile gece saatlerinde batı kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı 11

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu 7

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra yüksekleri karla karışık yağmurlu 10

KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu 8

ZONGULDAK Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 10

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin kuzeydoğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

ERZİNCAN Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 11

ERZURUM  Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 4

KARS Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 5

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 18

SİİRT  Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı 17

DENİZLERDE HAVA

Batı Akdeniz'in batısı ve Güney Ege'nin güneyinde fırtına ve kuvvetli fırtına bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, batısı ile öğleden sonra tamamı kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) sabah saatlerinde kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 1,5m,Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, kuzeyi sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat), öğleden sonra 3 ila 5 (20-40 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat), öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/s) güneyi 5 ila 7 (40-60 km/s) öğleden sonra 6 ila 8 (50-75 km/s) yer yer 9 (90 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m Güney Ege'de 2,0 ila 3,0m öğleden sonra 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, fırtına ve yağış anında zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s), akşam 5 ila 7 (40-60 km/saat), batısı 5 ila 7 (40-60 km/s), öğleden sonra 6 ila 8 yer yer 9 (50-75 km/s yer yer 90km/s), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat), öğleden sonra 4 ila 6 (30-50km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m Batı Akdeniz'de 3,0 ila 4,0m Görüş: Zayıf.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, yağmurlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s) kuvvetinde, Dalga yüksekliği: 1,0 ila 2,0m, Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0