article/comments
article/share
google-g-white cross-white onedio-o-white
Onedio’yu Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin plus-blue

Bugün Cumhuriyetimizin 103. yılını kutluyoruz. Her sene olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Bayramı, yurdun dört bir yanında düzenlenen tören, yürüyüş ve etkinliklerle yedisinden yetmişine her yaştan insan tarafından coşkuyla kutlanıyor.

Bu coşkuya sınırlarımızın ötesinden de bir kardeş eli uzandı. Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın 29 Ekim için hazırladığı film yeniden paylaşıldı ve bugünün en çok beğenilen videolarından biri oldu. 'Çünkü biz tek millet, iki devletiz.' notuyla paylaşılan video her detayıyla izleyenlerin boğazlarını düğümledi.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Filmin sisli cephe sahnelerinden köydeki acı habere uzanan hikayesi, tarihin gerçek bir sayfasına dayanıyor.

Filmin sisli cephe sahnelerinden köydeki acı habere uzanan hikayesi, tarihin gerçek bir sayfasına dayanıyor.

Kurtuluş Savaşı yıllarında Azerbaycan, kendi imkanları kısıtlı olmasına rağmen Ankara'daki Büyük Millet Meclisi hükümetine altın, silah ve mühimmat gönderdi. Dönemin Azerbaycan hükümet başkanı Neriman Nerimanov'un öncülük ettiği bu yardımlar arasında on binlerce tüfek, yüzlerce makineli tüfek ve onlarca top da bulunuyordu.

Bununla da kalmıyor, altının ve cephanenin yanı sıra petrol ürünleri de Bakü'den Anadolu'ya ulaştırıldı. Savaşın en çok ihtiyaç duyulan anlarında gelen bu destek, yalnızca maddi bir yardım olarak kalmadı ve iki halk arasındaki kardeşlik bağını da güçlendirdi. Haydar Aliyev'in 'Tek millet, iki devlet' sözüyle özetlediği bu bağ, aradan geçen yüzyıldan fazla zamana rağmen iki ülke insanının ortak duygusunu en iyi anlatan ifade olmaya devam ediyor.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Bu videolar da ilginizi çekebilir;

Kocaeli Üniversitesi, Sahne Sanatları Bölümü, Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldum. Yazma uğraşının her alanında kendimi geliştirmeye çalışırken, değişen dünya ile birlikte yazdıklarımla internet ortamında da yerimi aldım. 2017 yılında Onedio ailesine dahil oldum ve o günden beri çeşitli kategorilerimizde içerik ürettim. Son yıllarda ise sosyal medyada viral olmuş pek çok türde videoyu sizlerle buluşturuyorum.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın