Görüş Bildir
Haberler
Rotten Tomatoes'a Göre En İyi Korku Filmleri: Gerilim Sahneleriyle Uykuya Hasret Kalacağınız Filmler

Rotten Tomatoes'a Göre En İyi Korku Filmleri: Gerilim Sahneleriyle Uykuya Hasret Kalacağınız Filmler

elif vural
04.02.2023 - 23:25

Korku filmi tutkunları buraya! Zihinlerinize kazınacak korku ve gerilim dolu anlara hazırsanız eğer, Rotten Tomatoes'e göre geçmişten günümüze korku ve gerilim filmlerine gelin hep beraber bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Psycho (1960)

45. Psycho (1960)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %96

Özet: Patronuyla iş yapan zengin bir adamın Marion Crane'e para emanet etmesiyle Marion, yola koyulur. Polisler Marion’un şüpheli davranışları üzerine peşine takılır. Ancak Marion’un peşine takılan sadece polisler değil, aynı zamanda tanıdıkları da Marion’un peşindedir. Sevgilisi ile buluşmayı planlayan Marion geceyi bir otelde geçirmeye karar verir. Otelden içeri girer girmez garip şeyler olduğunun farkın varan Marion uyumadan önce otel sahibi Norman Bates ile biraz sohbet eder. Norman'ın kişiliğinde sorunlar olduğunu, annesine ve kuşlara karşı bir takıntısı olduğunu öğrenen Marion, odasına gidip duş almaya karar verir.

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, John Gavin

Yönetmen: Alfred Hitchcock

44. Get Out (2017)

44. Get Out (2017)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %98

Özet: Sıradan siyahi bir genç olan Chris'in sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır...

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener

Yönetmen: Jordan Peele

43. Alien (1979)

43. Alien (1979)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %98

Özet: Alien, bilinmeyen bir gezegene zorunlu olarak iniş yapmak zorunda kalan uçağın hayat mücadelesini anlatıyor. Tarihin en ünlü uzay gemisi Nostromo, görevini tamamlamış bir şekilde Dünya’ya geri dönerken başka bir gezegenden bir yardım çağrısı alır. Çağrıyı karşılıksız bırakmayan gemi mürettebatı bu bilinmedik gezegene iniş yapar. Bu çağrının bir uyarı sinyali olduğunu geç fark eden ekip, bilinmeyen bir yaşam formuyla karşılaştıklarında olağandışı bir tecrübeye, ürkütücü bir maceraya atılırlar. 

Oyuncular: Sigourney Weaver, Tom Skerritt, Veronica Cartwright

Yönetmen: Ridley Scott

42. The Night Of The Hunter (1955)

42. The Night Of The Hunter (1955)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %93

Özet: Bir soygun sonucu iki kişinin ölümünün ardından Ben, soygunu yapan kişi olarak idam cezasına çarptırılır. Suçlu bulunmasına rağmen çalınan para ortaya çıkmamıştır, çünkü Ben, tutuklanmadan önce parayı sadece küçük oğlu John’un bildiği bir yere saklamıştır. Para John’un geleceğini garanti altına almak için yerinde beklemektedir. Bu esnada hikayeye ilginç bir rahip çıkagelir. Sağ ve sol kollarında 'SEV' ve 'NEFRET ET' yazılı dövmeler bulunan ve çeşitli suçlar işleyen rahip Powell, Ben Harper’ın hücre arkadaşıdır ve paranın peşindedir. Tüm denemelerine rağmen paranın yerini öğrenemeyen rahip, Ben’in uykusunda sayıkladığı bir cümleden yola çıkarak paraya ulaşmaya çalışacaktır.

Oyuncular: Robert Mitchum, Shelley Winters, Lillian Gish

Yönetmen: Charles Laughton

41. The Invisible Man (2020)

41. The Invisible Man (2020)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %92

Özet: Cecilia Kass, varlıklı ve zeki bir bilim insanıyla olan ilişkisinde duygusal ve fiziksel şiddet görmektedir. Kontrolcü ve baskıcı olan erkek arkadaşına daha fazla dayanamayan Cecilia gecenin bir yarısı kaçmanın bir yolunu bulur ve yaşadığı kabustan olabildiğince uzaklaşmaya karar verir. Eski sevgilisinin kendisini bulacağından endişe ettiği için saklanmaya karar veren genç kadın, kız kardeşi, kardeşlerin bir çocukluk arkadaşı ve onun kızından yardım alır. Ancak Cecilia’nın sorunlu eski sevgilisi intihar ettiğinde ve ona büyük servetinin cömert bir kısmını bıraktığında, Cecilia ölümünün bir aldatmaca olduğunu düşünmeye başlar. Bir dizi ürkütücü tesadüf tehlikeli hale gelmeye ve sevdiği insanların hayatını tehdit etmeye başladığında, Cecilia çaresizce kimsenin göremediği biri tarafından avlandığını kanıtlamaya çalışır. Ancak bu süreçte genç kadının akıl sağlığı tehlike altına girer.

Oyuncular: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer

Yönetmen: Leigh Whannell

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. A Quiet Place (2018)

40. A Quiet Place (2018)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %96

Özet: Yalıtılmış bir kırsalda 2 çocuklu bir aile sakin bir hayat sürmektedir. Henüz büyüme çağlarında olan çocuklar da, ebeveynleri de hiçbir şekilde konuşmamakta, işaret diliyle anlaşmaktadır. Ancak bunun sebebi konuşamıyor olmaları değildir. Aile gıcırtı çıkaracak her türlü adımdan, ses yapacak her türlü hareketten uzak durmaktadır. Ancak günün birinde bu sakin hayat, küçük çocukların oyun oynarken bir lambayı devirmeleri ile tepetaklak olur. Durgun sessizliğin içinde çıkan bu ses, ailenin peşindeki varlığın dikkatini hemen çekecek ve aile sessizliklerini bozmanın bedelini ağır ödeyecektir...

Oyuncular:   Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds

Yönetmen: John Krasinski

39. Bride Of Frankenstein (1935)

39. Bride Of Frankenstein (1935)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %98

Özet: Frankenstein, bir canavar olarak gerçekten ölmüş müdür? veya dünyaya yaydığı korkuya bir son vermiş midir? Onun yerine devam edecek olan biri olmadığı kesin midir? Bu konuda Lord Byron, yazar Mary Shelley ve kocası Percy farklı düşüncelere sahiptirler. Mary, Frankenstein’ı korku temalı sıradan bir hikaye olmaktan çok, insan ruhunun karanlıklarına ışık tutan bir yapım olarak görmektedir. Hatta bir devamının olduğunu savunur. Mary’nin anlattıklarına göre Frankenstein canavarı, herşeyi bitiren yangından sağ kurtulmayı başarmıştır. Gittiği yerlere yıkım ve ölüm taşımayı sürdürür. Bu sırada bilim adamı Doktor Pretorius’un çalışmalarına devam ederek canavar kıvamında dişi bir canlı yaratır. Artık kendine bir eş bulduğunu düşünen Frankenstein onun peşine düşer ama işler hesapladığı gibi gitmez çünkü reddedilir. Artık dünyada yeri kalmamıştır.

Oyuncular: Boris Karloff, Colin Clive, Valerie Hobson

Yönetmen: James Whale

38. The Babadook (2014)

38. The Babadook (2014)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %98

Özet: Amelia, kocasını 6 sene önce kaybetmiştir. Bu süreçte oğlu Samuel'ı yalnız büyüten Amelia, bir gün oğlunun kitapları arasında Mister Babadook adlı esrarengiz bir masal kitabı bulur. Kitabı okuduktan sonra, Samuel rüyasında Badabook canavarını gördüğünü söyler. Bu günden itibaren esrarengiz şeyler yaşanmaya başlar. Amelia kitabı yok ettikçe gizemli kitap bir şekilde yeniden belirmeye başlar. Öte yandan Samuel'ın kabusları gittikçe şiddetlenmeye, bu durum Amelia'yı da derinden sarsmaya başlayacaktır. Hem Amelia'nın hem de Samuel'ın kabuslarını süslemeye başlayan gizemli Badadook gerçek olabilir mi?

Oyuncular: Essie Davis, Noah Wiseman, Daniel Henshall

Yönetmen: Jennifer Kent

37. The Lighthouse (2019)

37. The Lighthouse (2019)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %90

Özet: The Lighthouse, 20. yüzyılın başlarında iki deniz feneri bekçisinin Maine'de yaşadığı hayat hikayesini konu ediyor. Eski bir denizci olan Thomas Wake, gizemli bir adada deniz feneri bekçiliği yapan bir adamdır. Yıllardır adada tek başına bekçilik yapan Thomas’ın yanına, işlerde yardımcı olması için Ephraim Winslow adında bir genç gönderilir. Birlikte çalışmaya başlayan Thomas ve Ephraim arasında çok geçmeden büyük bir iktidar savaşı meydana gelir. Yaptığı işi büyük bir sorumlulukla yerine getiren Thomas, gücünü ispatlamak için tecrübesiz bir genç olan Ephraim üzerinde baskı kurmaya başlar. Ufak bir adada deniz fenerinin içinde hapsolan ve zamanla akıl sağlığını kaybetmeye başlayan iki adam, en derin korkuları ile yüzleşmek zorunda kalır.

Oyuncular:  Robert Pattinson, Willem Dafoe, Valeriia Karaman

Yönetmen: Robert Eggers

36. Let The Right One In (2018)

36. Let The Right One In (2018)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %98

Özet: Film, Sürekli hor görülen bir gencin yakın arkadaşı aracılığıyla hayattan, kaderden ve kötü okul arkadaşlarından hesap sormasının hikayesini anlatmaktadır. Son dönem korku sineması örneklerinden klişe kullanmaması ve bir hayli özgün içeriğe sahip olmasıyla öne çıkan film, Stockholm'ün varoşlarında annesiyle birlikte yaşayan küçük Oskar'ın tuhaf hikayesini anlatıyor. Kahramanımız Oskar, sık sık şehir dışında yaşayan babasını ziyarete gitmektedir. Arkadaşları tarafından çoğu zaman aşağılanan ve sürekli alay edilen bir çocuk olan Oskar öc alacağı günlerin hayalleriyle yaşamaktadır. Bir gece soluk benizli bir kızla tanışan Oskar, Eli adındaki bu 'değişik' kızla çok yakın arkadaş olur. Birlikte güzel zaman geçirseler de Eli'ın bir sırrı vardır. Bir vampir olan Eli, Oskar'la arasındaki arkadaşlığa bunu yansıtmasa da zamanla ikilinin başına büyük dertler açılır. 

Oyuncular: Kåre Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragnar

Yönetmen: Tomas Alfredson

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. It Follows (2014)

35. It Follows (2014)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %95

Özet: Jay, kendi yaşıtları gibi günlerini yakın arkadaşları ve ailesiyle geçiren normal bir gençtir. Bir gün hoşlandığı gençle birlikte şehir dışındaki bir harabeye gider ve sonrasında kendini baygın vaziyette bulur. Jay'in sıradan hayatı bu an itibarıyla deneyimlemeye başladığı tuhaf sanrılarla kabusa dönüşür. Peşinde birileri ya da bir şeyler tarafından izlendiğine emindir ve arkadaşlarıyla bir araya gelip kendini izleyen ürkütücü şeyden kurtulmanın bir yolunu bulmak zorundadır.

Oyuncular: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Daniel Zovatto

Yönetmen: David Robert Mitchell

34. The Silence Of The Lambs (1991)

34. The Silence Of The Lambs (1991)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %95

Özet: Clarice Starling; akademiden mezun olmuş, kurbanlarının derilerini yüzen sapık bir katilin elinden bir kadını kurtarmaya çalışan genç bir FBI ajanıdır. Clarice, katila ulaşmak için başka bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır. Lecter’dan bilgi alması için önce onun güvenini kazanması gerekmektedir.

Oyuncular: Anthony Hopkins, Jodie Foster, Scott Glenn

Yönetmen: Jonathan Demme

33. Rosemary's Baby (1968)

33. Rosemary's Baby (1968)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %96

Özet: Guy, ünlü bir aktör olmak için çabalamaktadır. Güzeller güzeli karısı Rosemary ile New York'taki yeni hayatlarına başlamak için eski bir binada mütevazi bir daire kiralarlar. Genç çiftin bu yabancı yere alışmalarındaki en büyük yardımcısı üst katlarında oturan yaşlı Castavet çifti olur. Castavet çiftinin 'fazlaca' misafirperver olan tavırları güzel Rosemary'i şüphelere sürüklerken kocası Guy olan bitenin farkında değildir. Günden güne tedirginleşen ve şüpheleri kocası tarafından önemsenmeyen Rosemary gördüğü tuhaf ve korkutucu bir rüyayla derinden sarsılır. Rüyasında şeytani bir varlık tarafından tecavüze uğradığını gören kadın gerçek hayatında da hamile kaldığında komşuların gizemi giderek artacaktır. 

Oyuncular: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon

Yönetmen: Roman Polanski

32. Eyes Without A Face (1959)

32. Eyes Without A Face (1959)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %96

Özet: Doktor Génessier'ın kızı Christiane’ın yüzü bir trafik kazası sonucunda mahvolan mahvolmuştur. Doktor ise kızına, yüzünü eski haline getireceğine dair söz verir. Maske takarak yaşayan kızına yeni bir yüz nakletmek için yardımcısı Louise ile birlikte genç kızları kaçırıp onların yüzünü alır. Fakat hiçbir deri Christiane’ın dokularıyla uyuşmaz. Her seferinde başarısız nakiller gerçekleştiren doktor, genç kızları kaçırmaya devam eder. Bu sırada Christiane, nişanlısıyla iletişime geçme çabası içerisindedir. Kaçırılan genç kızlar ise tek tek ölmektedir...

Oyuncular: Pierre Brasseur, Alida Valli, Edith Scob

Yönetmen: Georges Franju

31. Repulsion (1965)

31. Repulsion (1965)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %95

Özet: Londra’da kız kardeşi ile sıradan bir hayat yaşayan güzeller güzeli Carol’un kimsenin bilmediği takıntıları vardır. Özellikle cinselliğe olan tiksintisi kız kardeşinin tatile çıktığı bir zamanda oldukça şiddetli ve şizofrenik bir görünüm kazanır. 

Oyuncular: James Villiers, Helen Fraser, Catherine Deneuve

Yönetmen:  Roman Polanski

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. The Cabin In The Woods (2011)

30. The Cabin In The Woods (2011)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %92

Özet: Kafa yapısı birbiriyle uyuşan 5 arkadaş, tatile çıktıkları yerde ormanın derinliklerinde terk edilmiş bir kulübe bulur. Başta her şey normal gibi görünür, göle girer, parti yapar ve eğlenirler. Fakat bu kulübede ters giden bir şeyler olduğunu fark etmeleri uzun sürmeyecektir... 

Oyuncular: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison

Yönetmen: Drew Goddard

29. Peeping Tom (1960)

29. Peeping Tom (1960)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %95

Özet: İnsanların sinir sistemleri üzerinde korkunun etkisini inceleyen bilim adamı babasının deneylerine maruz kalan Mark Lewis, Londra’da bir film stüdyosunda çalışmaktadır. Ayrıca Mark Lewis, babasının kendisine yaptığı deneyler nedeniyle bir takım kişilik bozuklukları yaşayan yalnız, içine kapanık, cinsel dürtülerini bastıran bir adamdır. Kızların fotoğraflarını çektiği süre içinde kendine bir de hobi edinmiştir. Kadınları kamera önünde öldürmekte ve babasının deneylerindeki gibi öldürdüğü kadınların yüzlerindeki dehşet ifadesini kameraya almaktadır. Bir gün Helen isminde bir kadınla tanışan Mark için bu kadın, yaptığı şeyden vazgeçmesine mi neden olacaktır yoksa daha öncekiler gibi bir kurban mı olacaktır? 

Oyuncular: Karlheinz Böhm, Moira Shearer, Anna Massey

Yönetmen: Michael Powell

28. 10 Cloverfield Lane (2016)

28. 10 Cloverfield Lane (2016)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %90

Özet: Büyük bir trafik kazası sonrasında Michelle, gözlerini yeraltında bir sığınakta açar. Yanında ise, dışarıda kimyasal bir saldırı olduğunu ve kesinlikle dışarıya çıkamadaklarını iddia eden iki yabancı adam vardır. Yapımcılığını gerilim ustası J.J. Abrams'ın üstlendiği gerilimde hayatını kurtardığını iddia eden bir adamın evinde gözlerini açan genç kadının gizem dolu macerasına tanıklık edeceğiz.

Oyuncular: Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr.

Yönetmen: Dan Trachtenberg

27. Don't Look Now (1973)

27. Don't Look Now (1973)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %94

Özet: İngiliz bir çift, görünmez bir kaza sonucu aniden çocuklarını kaybederler. Bu olayla burun buruna geldikleri andan itibaren etrafı dehşet bir panik ve isyan sarar. Her yer kırmızıya bulanır. Mimar olan John, bir kilise restorasyonu için gittiği Venedik’te yaşanan bu acı kaybın yarattığı psikolojik yükü eşinin üzerinden alabilmek için çırpınır durur. Bu süreçte ikili çok başka bir boyutta kesişmeye başlarlar. Bir zaman sonra çocuklarının ölümünden beri ilk kez cinselliği paylaşır gibidirler ve belki de gerçekten öyledir. Öte yandan Venedik’in dar sokaklarında gece vakti cinayetler işlenir. Hayatın bu yüzü ikiliyi ne derece etkileyecektir bilinmez. Cevap, kırmızıda gizlidir.Parlak kırmızı bir yağmurluk, polisin çözemediği seri cinayetleri ve insanoğlunun yazgı diye adlandırdığı karmaşık denklemleri birbirine bağlar.

Oyuncular: Donald Sutherland, Julie Christie, Hilary Mason

Yönetmen: Nicolas Roeg

26. It (2017)

26. It (2017)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %86

Özet: Film, Maine'in küçük bir kasabasında yaşamını devam ettiren 7 çocuğu ele alıyor. Bu yedi arkadaş okullarında dışlanan bir gruptur. Ancak en büyük sorunları bu değildir. Arkadaşlar bir yandan hayatın getirdiği sorunlarla, bir yandan da ergenlikle uğraşırken, başlarına beklemedikleri bir bela daha açılır. Kurbanlarının korkularına göre şekle girebilen Pennywise, ürkütücü bir palyaço kılığında bu 7 çocuğa dehşet saçmaya başlar. Artık okuldaki sorunları, verecekleri hayatta kalma mücadelesine oranla bir hayli önemsiz kalacaktır...

Oyuncular: Bill Skarsgård, Jaeden Martell, Finn Wolfhard

Yönetmen: Andy Muschietti

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Ready Or Not (2019)

25. Ready Or Not (2019)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %88

Özet: Film, zengin bir adam ile evlenen genç bir kadının yaşantısını konu ediyor. Grace ve Alex, mutlu giden birlikteliklerini evlilikle taçlandırmak ister. Tüm hazırlıklarını tamamlayan çift, Alex’in ailesinin malikanesinde evlenir. Düğünde her şey çiftin istediği gibi gerçekleşir ancak Grace için yapılan bir plan vardır. Grace, daha gelinliğini çıkaramadan, eşinin ailesi tarafından geleneksel aile oyunu dedikleri oyunu oynamak için çağırılır. Eşinin ailesinin isteğini geri çevirmeyen Grace, aile bireyleri ile birlikte masaya oturur. Oyunu seçme hakkı ailenin yeni üyesi Grace’e verilir ve genç kadın nadiren çıkan saklambaç kartını seçer. Oyunun kuralına göre Grace’in Alex’i geride bırakıp saklanması ve sabah olmadan diğerlerinin onu bulması gerekir. Ancak bu oyun bir süre sonra Grace için hayatta kalmak için mücadele ettiği korkunç bir savaşa dönüşür.

Oyuncular: Samara Weaving, Adam Brody, Mark O'Brien

Yönetmen:  Tyler Gillett, Matt Bettinelli-Olpin

24. A Girla Walks Home Alone At Night (2014)

24. A Girla Walks Home Alone At Night (2014)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %96

Özet: Bad City kasabası, İran'da bulunmaktadır. Dünyanın geri kalanından soyutlanmış bu kasaba, suçla örülü bir yerdir. Özellikle de gece çöktüğünde kasaba, fahişeler, uyuşturucu satıcıları ve kadın tüccarlarının olur. Ancak bu tekinsiz kasabanın sokaklarında geceleri yapayalnız gezinen bir başka figür daha vardır; bir kadın vampir, kasabayı tüm lanetlerinden arındırmak için suçluların peşine düşer. Arash ise şu hayatta belki de en kıymetli varlığı olan klasik arabasını, uyuşturucu bağımlısı babasının borçları nedeniyle satan genç bir adamdır. Arash bir gece arabasını sattığı kişiden geri almak için evine gittiğinde adamın ölmüş olduğunu fark eder. Böylece, olay mahalinde tüm soğukkanlılığıyla bekleyen vampir 'Kız' ile aralarındaki tuhaf ilişki başlamış olur... 

Oyuncular: Sheila Vand, Arash Marandi, Mozhan Marnò

Yönetmen: Ana Lily Amirpour

23. Drag Me To Hell (2009)

23. Drag Me To Hell (2009)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %92

Özet: Filmdei sıradan bir banka memuru olan Christine Brown'ın dehşet dolu serüvenleri anlatılıyor. Bankada her zaman gördüğü işleri yapıp mesaisini doldurmaya çalışan kahramanımız, iblis ruhlu bir müşteriye rastlayacaktır. Bu şeytanın elçisi müşterisi tarafından doğaüstü güçler kullanılarak lanetlenince Christine adeta kendini bir cehennem çukurunda bulur. Christine, ruhunu kurtarmak için çabalarken şeytani güçler onu kırılma noktasına doğru itecektir. 

Oyuncular: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver

Yönetmen: Sam Raimi

22. Green Room (2015)

22. Green Room (2015)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %90

Özet: The Ain't Rights, bir Punk rock grubudur. Grup, gezici olarak barlarda konser verirken son dakika kararıyla Oregon'un ormanlık bölgesindeki bir barda sahne almak için yola çıkarlar. Mekana gittiklerinde her şey yolundadır ve konseri sorunsuz atlatırlar. Ancak konser sonrası, sahne arkasındaki odalarında genç bir kadının cesediyle karşılaşırlar. Mekanın acımasız sahibi olayın tek şahitleri olan grubun ortadan kaldırılmasına karar vermiştir. Müzisyenler, o ve adamları tarafından abluka altına alınan bir odada hayatta kalma savaşı verecekleri uzun bir geceye adım atar.

Oyuncular: Anton Yelchin, Imogen Poots, Patrick Stewart

Yönetmen: Jeremy Saulnier

21. The Evil Dead (1981)

21. The Evil Dead (1981)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %95

Özet: Her şey, 5 arkadaşın ormanda bir kulübeye doğru yola çıkması ile başlar. Bu beş arkadaşın esas amaçları sadece bir haftasonunu keyifle geçirmektir. Gittikleri yerde bir teyp kaydı bulurlar. Bunu bir profesör bırakmıştır. Ardından Ölüler Kitabı’nı bulurlar. Kayıtta profesörün kendi çevirisini yaptığı, ölüleri canlandırma pasajlarını dinlerler ve dehşetli dolu bir kötülük ormanda açığa çıkar. Önce ormanın kendisi sonra da insanlar kötücül yaratıklara dönüşmeye başlar. Kızlardan biri ormana kaçtığında ağaçların tecavüzüne uğrar. Diğerleri de paylarına düşen dehşetle yüzleşeceklerdir. Filmin asıl kahramanı, Bruce Campbell’ı türün hayranları arasında ölümsüzleştirecek olan Ash karakteridir.

Oyuncular: Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Hal Delrich

Yönetmen: Sam Raimi

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Loved Ones (2009)

20. The Loved Ones (2009)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %98

Özet: Lola, mezuniyet balosuna sınıf arkadaşı Brent'i davet eder. Fakat Brent teklifi reddeder ve kendisini dehşetle dolu bir gecenin içinde bulur. 

Oyuncular: Xavier Samuel, Robin McLeavy, Jessica McNamee

Yönetmen: Sean Byrne

19. The Love Witch (2016)

19. The Love Witch (2016)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %95

Özet: Modern bir cadı, bir nevi 1960'lı yılların ucuz romanlarına ve Technicolor melodramlarına övgü gibi erkekleri büyüler ve kendisine aşık etmek için sihir kullanır.

Oyuncular: Samantha Robinson (I), Elle Evans, Jeffrey Vincent Parise

Yönetmen: Anna Biller

18. I Walked With A Zombie (1943)

18. I Walked With A Zombie (1943)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %85

Özet: Jacques Tourneur’in yönettiği 1943 tarihli siyah beyaz yapımın filmin 2000'li yıllarda yeniden çevrilmesi gündeme gelmiş ama yapım aşamasında kalan bu projeden uzun süre ses çıkmamıştır.  Oyuncu kadrosu da askıda olan filmin yönetmeni olaraksa Adam Marcus açıklanmıştır.

Oyuncular: Frances Dee, Tom Conway, James Ellison

Yönetmen: Adam Marcus

17. Island Of Lost Souls (1933)

17. Island Of Lost Souls (1933)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %88

Özet: Edward Parker, gemisi ile kaza yapar. Kazadan sonra ise bir adaya sığınarak kendisini ölümden zor kurtarır. Ancak bu ada Doktor Moreau adlı, deli bir bilim insanı tarafından yönetilmektedir. Parker bir gün kurtarılacağının umuduyla beklemeye başlar. Ancak çılgın bilim insanı onu kızıyla evlendirmenin planlarını yapmıştır bile. Moreau'nun adada yönettiği yaratıklar, insan ve hayvanın tuhaf bir alaşımından oluşmaktadırlar. Zaten bilim adamının kendi kızı da bir insandan çok bir hayvanı andırmaktadır. Bir süre sonra adaya yanaşacak yeni bir gemiyle işler iyiden iyiye karışacaktır.

Oyuncular: Leila Hyams, Bela Lugosi, Charles Laughton

Yönetmen: Erle C. Kenton

16. The Host (2006)

16. The Host (2006)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %93

Özet: Film Han Nehri taraflarında geçmektedir. Bu muhteşem manzara aslında korkunç olaylara gebe ve bunu uzun bir süre kimse farkında olmadan yaşamış durumda. Seul’un iki yakasını bir araya getiren bu nehir, derinlerinde dehşet saçan bir yaratık saklıyor. Amerikan savaş gemileri bir zaman önce bu bölgeye ciddi miktarda kimyasal atık bıraktığı için zamanla bir yaratık peydahlanmış. Umulmadık bir anda kendini gösteren bu yaratık hükümetin müdahelesi ile yok edilmek istenince daha da dehşet dolu anlar yaşanmaya başlayacaktır. Yaratık insanlara ölümcül bir virüs bulaştırmaktadır.

Oyuncular:  Song Kang-Ho, Hie-bong Byeon, Park Hae-il

Yönetmen: Bong Joon Ho

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Fly (1986)

15. The Fly (1986)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %93

Özet: Bir bilim insanı olan Seth, işiyle kafayı bozmuştur. Veronica ise bir maddeyi ışınlamak gibi planları, daha da tuhafı icatları olan bu adamla röportaj yapmak isteyen bir gazetecidir. Veronice, Seth'in deneylerinden ilk sonuç alışına tanık olur. Seth kadının önünde kendisini bir noktadan bir diğerine ışınlamayı başarmıştır. Ancak deney esnasında tüpe giren bir sineğin varlığından kimse haberdar değildir. Seth, kısa bir süre sonra karmaşık başkalaşımının sonucu olarak sinek özellikleri edinmeye başlar. Bu kendi kimliğinden uzaklaşmasına sebep olacaktır.

Oyuncular: Jeff Goldblum, Geena Davis, John Getz

Yönetmen: David Cronenberg

14. Deep Red (1975)

14. Deep Red (1975)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %93

Özet: Caz piyanisti ve müzik hocası Marcus Daly, bir cinayete tanık olur. Daha sonra cinayetin ardındaki gizemi araştırmaya başlar. Zamanla cinayetlerin sayısı artmaya başlar ve Daly cinayetlerle kendisi arasındaki bağlantıdan yola çaıkarak, katilin kim olduğunu bulmaya çalışır. Katile giden yol, sırlarla dolu bir bulmacayı andırmaktadır.

Oyuncular: David Hemmings, Daria Nicolodi, Gabriele Lavia

Yönetmen: Dario Argento

13. Don't Breathe (2016)

13. Don't Breathe (2016)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %88

Özet: Film, kör bir adamın evine girip hırsızlık yaparak yakalanmadan kurtulabileceklerini düşünen bir grup genci temel alıyor. İstismarcı annesinden kurtulup, kız kardeşini her ikisi için de sonu yokmuş gibi görünen bu hayattan kurtarmaya kararlı olan Rocky ve arkadaşları Alex ile Money'nin planları oldukça basittir. Kör bir adamın evinde kilitli tuttuğu odaya girmek, onun engelli oluşundan yararlanarak evini soymak. Ancak işler tam olarak planlandığı gibi gitmez. Zira hafife aldıkları ev sahibi aslında oldukça tehlikeli bir adamdır. Planda yanıldıklarını anladıklarında kusursuz bir suç yerine ölümcül bir hata işlediklerini görürler. 

Oyuncular: Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette

Yönetmen:  Fede Alvarez

12. The Endless (2017)

12. The Endless (2017)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %92

Özet: Film, iki kardeşe odaklanmaktadır. Bu iki kardeş, şifreli bir video mesaj aldıktan sonra, yıllar önce kaçtıkları UFO tarikatını tekrar ziyaret eder. Gençken yapamadıkları kapanışı başarmayı uman kardeşler, kampın çevresindeki açıklanamayan olaylara tanık olduktan sonra tarikatın inançlarını tekrar gözden geçirmek zorunda kalır. Tarikatın üyeleri gizemli bir olayın gelişine hazırlık yaparken, kardeşler de görünürde imkansız olan gerçeği ortaya çıkarmak için çalışır. Başarısız olmaları halinde, hayatlarının geri kalanını tarikatla birlikte geçirmek zorunda kalacaklardır.

Oyuncular: Justin Benson, Aaron Moorhead, Lew Temple

Yönetmen: Justin Benson, Aaron Moorhead

11. Shaun Of The Dead (2004)

11. Shaun Of The Dead (2004)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %92

Özet: Bir adam işkence gibi olan hayatını kurtarmaya karar verir. İlk adım olarak da eski kız arkadaşını yeniden kazanmayı planlar. Annesi ile olan ilişkisini düzeltmek ister. Bir gün Kuzey Londra’yı zombiler basar. Sokaklarda ölüler birikmeye başlar. Bütün bunları izleyen Shaun, sevdiklerini kurtarmaya karar verir. Liz, Ed, Pete ve annesini toparlayıp Winchester'a ulaşabilirse hayatta kalacaklarına inanan Shaun'u zorlu bir macera beklemektedir. Annesi bir zombi tarafından ısırılır. Shaun onu öldürmek zorunda kalır. Film aslında bir zombi komedisi. Eleştirmenler tarafından oldukça övgü aldı.

Oyuncular: Simon Pegg, Nick Frost, Dylan Moran

Yönetmen: Edgar Wright

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Housebound (2014)

10. Housebound (2014)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %95

Özet: Kylie Bucknell mahkeme tarafından ev hapsi cezası alınca, büyüdüğü eve geri dönmek durumunda kalır. Üstelik bu evde, evin perili olduğuna inanan annesi ile yaşamak zorundadır. Kylie, Miriam'ın doğa üstü güçlerine dair hiçbir takıntısına kulak asmadan evde yaşamaya çalışırken, nerden geldiğine anlam veremediği fısıltılar, gece yarısı birtakım sesler duymaya başlar. Bu sesler kendi hayal gücünün bir ürünü müdür yoksa evde gerçekten garip bir şeyler mi dönmektedir?

Oyuncular: Morgana O’Reilly, Rima Te Wiata, Glen-Paul Waru

Yönetmen: Gerard Johnstone

9. Eraserhead (1977)

9. Eraserhead (1977)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %90

Özet: Eraserhead, birlikte olduğu kadının hamile olduğunu öğrenen bir adamın hikayesini konu ediyor. Henry Spencer, uzun zaman önce yaşadıkları bir ilişki sırasında Mary'nin hamile kaldığını öğrenir ve onu kendi evine getirir. Mary, zamanı geldiğinde doğumu gerçekleştirir ancak dünyaya getirdiği şey insandışı bir yaratıktır. Mary evden kaçar ve Spencer için kabus dolu günler böyle başlar. Spencer, birlikteliklerinin ürünü olan 'yaratık', hayali bir kadın ve sıradışı karşı kapı komşusuyla başbaşa kalır.

Oyuncular: Jack Nance, Charlotte Stewart, Allen Joseph

Yönetmen: David Lynch

8. Let Me In (2010)

8. Let Me In (2010)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %88

Özet: Film, okulda ezilen ve bu nedenle içine kapanan 12 yaşındaki Owen'ın komşusu Abby isimli küçük bir kızla tanıştıktan sonra yaşadıklarını anlatıyor. Bir akşam apartmanın önünde otururken yanına gelen Abby ile kısa sürede dostluk kuran Owen, Abby'nin sakladığı sırrı yavaş yavaş öğrenmeye başlar. Önceleri okuldaki arkadaşlarından intikam alması için Owen'a yardım eden Abby, Owen'ın gözünde daha sonra mahallede meydana gelen ölümlerin de sorumlusu olarak görülür. Yaşamaları için babasının da isteğiyle kan bulması gereken Abby'den hem korkan hem de ona karşı ismi konulamaz bir sevgi besleyen Owen için bu kız aslında ne ifade ediyordur?

Oyuncular: Kodi Smit-McPhee, Chloë Grace Moretz, Richard Jenkins

Yönetmen: Matt Reeves

7. Color Out of Space (2019)

7. Color Out of Space (2019)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %86

Özet: Gardner ailesi, şehrin gürültülü yaşantısından uzaklaşmak istemektedir. Aile, kendilerine yeni bir yaşam kurmak için, New England civarında bulunan ve şehir yaşamından oldukça uzaktaki bir çiftliğe taşınır. Nathan Gardner'ın babasına ait olan çiftlikte yeni hayatlarına adapte olmaya çalışan aile, beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Evlerinin bahçesine bir meteorun düşmesi, ailenin hayatının bambaşka bir hal almasına neden olur. Bu durum sadece onları değil, dünyadaki tüm canlıları etkilemektedir. Düşen meteor, yeryüzünde eriyip, yayıldığı bölgenin renk değiştirmesine ve uzay-zamanda kırılmaların meydana gelmesine neden olur. Her şey gittikçe daha tuhaf bir hal alırken, aile korkunç bir şeyin farkında varır. Meteor, dünyanın koşullarını değiştirip, uzaylı istilasına açık bir hal gelmesine ve etkisi altına aldığı her canlının yavaş yavaş mutasyona uğramasına neden olur.

Oyuncular: Nicolas Cage, Q'Orianka Kilcher, Joely Richardson

Yönetmen: Richard Stanley

6. Misery (1990)

6. Misery (1990)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %91

Özet: Paul Sheldon, popüler bir roman yazarıdır. Artık kariyerinde bir dönüm noktasında olduğunu düşünür, seri maceralarını yazdığı karakteri Misery Chastain’in öldürüp diziyi bitirir. Paul taşrada geçirdiği bir araba kazasından yaralı kurtulur. Onu bulup evinde bakmaya başlayan Annie Wilkes, şans eseri Paul’un sadık okurlarından biridir ve kahramanı Misery Chastain’in de sıkı bir hayranıdır. Son kitabı okuyup Misery’nin ölümüyle şoke olan kadın öfkeye kapılır ve Paul’u ayağından feci şekilde yaralayarak onu yatağa hapseder. Hem bölge şerifi hem de menajeri umutsuzca Paul’ü ararken o, gardiyanı Annie’ye özel bir Misery macerası daha yazmak zorundadır.

Oyuncular: James Caan, Kathy Bates, Lauren Bacall

Yönetmen: Rob Reiner

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Conjuring (2013)

5. The Conjuring (2013)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %86

Özet: Konusunu gerçek bir hikayeden alan Korku Seansı, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren'ın karşılaştıkları ürkütücü bir vakayı ele alır. Ed ve Lorraine Warren bir gün Perron ailesinden bir telefon aldıklarında hayatlarının en korkutucu görevine atıldıklarının farkında değildir. Perron ailesinin gözlerden uzak çiftlik evi nedeni bilinmeyen karanlık bir varlık tarafından kuşatılmıştır ve bu nedenle de hayatları tam bir kabusa dönüşmüştür. Bu vakayı çözebileceklerine inanan deneyimli Warren çifti, ne kadar şeytani bir varlıkla karşı karşıya olduklarını çok geç fark edeceklerdir... 

Oyuncular: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston

Yönetmen: James Wan

4. Horror Of Dracula (1958)

4. Horror Of Dracula (1958)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %90

Özet: Jonathan Harker, Dracula'ya kendi kalesinde saldırmıştır. İntikam peşindeki vampir, Jonathan'ın yaşadığı şehrin yakınlarındaki bir şehre gelerek onun ailesini ve nişanlısını tehdit etmeye başlamıştır. Onlara yardım edebilecek olan tek kişi ise Harker'ın dostu ve okul arkadaşı olan Dr. Van Helsing'dir. Helsing'in tek arzusu, Dracula'yı yok etmektir.

Oyuncular: Christopher Lee, Peter Cushing, Michael Gough

Yönetmen:  Terence Fisher

3. Gerald's Game (2017)

3. Gerald's Game (2017)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %91

Özet: Güzel bir hafta sonu geçirmek isteyen Jessie ve Gerald, ıssız bir göl evine gider. Huzur dolu geçen zamanlarına biraz da eğlence katmak için seks oyunu oynayan çiftin hayatı birden kabusa dönüşür. Bir kaza sonucu Gerald öldüğünde, Jessie elleri yatağa kelepçeli bir haldedir. İçinde bulunduğu durumdan kurtulmaya çalışan Jessie, ilerleyen saatlerde odanın içinde bir başkasının daha olduğunu düşünmeye başlar.. Stephen King‘in aynı adlı romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Mike Flanagan üstleniyor. 

Oyuncular: Carla Gugino, Bruce Greenwood, Henry Thomas

Yönetmen: Mike Flanagan

2. Paranormal Activity (2007)

2. Paranormal Activity (2007)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %83

Özet: Paranormal Activity, insanoğlunun bilinçaltındaki en ilkel korkularını gıdıklayarak başarıya ulaşan, zeki film serilerindendir. Film, çok düşük bütçelerle, sadece insanın endişe ve hayalet ve bilinmeyen korkusuna dayalı kurgusuyla bir hayli ses getirdi dünya ölçeğinde. Micah ve kız arkadaşı Katie San Diego'nun sessiz, sakin ve ıssız yerleşim yerlerinden birine tanışırlar. Başlarda her şey yolunda gibi görünüyordur. Ancak Katie'nin bir sorunu vardır. Genç kız küçük yaşlarından bu yana uhrevi bir mahluk tarafından takip edildiğini hissetmektedir ve bu varlık bu yeni evde de takiptedir! Olayın ardındaki gizemi çözmeye karar veren Micah, yatak odalarına bir el kamerası düzeneği kurarak bu ecinniyi alt edebileceğini düşünür. Böylece olağandışı bir olay meydana geldiğinde, bir peri, cin ya da hortlak evlerine davetsiz misafirliğe kalkıştığında tüm ayrıntısıyla kayıt altına alabileceklerdir. Başlarda ayak sesleri gibi basit seslerin duyulmasıyla başlayan bu olaylar silsilesi, zamanla şiddetini artırarak genç çifti korku dolu anlara sürükleyecektir. 

Oyuncular: Katie Featherston, Micah Sloat, Amber Armstrong

Yönetmen: Oren Peli

1. Creep (2014)

1. Creep (2014)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %90

Özet: Bir videografiker, Craigslist sitesindeki bir reklama cevap verir. Ölmekte olan bir adam mesajlarını videoya çekilmesini istemektedir. Videografikerin bu bir günlük iş için dağ tepesinde bulunan kasabaya gitmesi gerekir. Adam işi kabul edip kasabaya doğru yola çıkar. Müşterisi ile tanışıp biran önce videoyu çekmeye başlar. Fakat işi bittiğinde bir takıp terslikler fark eder. Anahtarını bulamayan adamın bu sırada kendisine gelen bir telefonla müşterisinin aslında göründüğü gibi biri olmadığından şüphelenmeye başlar.

Oyuncular: Patrick Brice, Mark Duplass

Yönetmen: Patrick Brice

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?