Görüş Bildir
Haberler
Bu Filmleri Sonuna Kadar İzleyemeyeceksiniz! Korkmaktan Bitiremeyip Yarım Bırakacağınız Korku Filmleri

Bu Filmleri Sonuna Kadar İzleyemeyeceksiniz! Korkmaktan Bitiremeyip Yarım Bırakacağınız Korku Filmleri

Rana Önder
25.12.2022 - 20:17

Bazı korku filmleri yarıda bırakılacak kadar korkutucu ya da ağır sahneler içerebiliyor. Bu şekilde korkunç veya kanlı sahnelerden dolayı izlenilemeyen ve yarıda bırakılan birçok korku filmi var. 

Bu içerikte de izlerken yarıda bırakacağınız Terrifier, The Exorcist ve Hayvan Mezarlığı gibi filmlerin de içerisinde bulunduğu korku filmlerine yer verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Terrifier (2016)

30. Terrifier (2016)

IMDb: 5.6 

Özet: Cadılar Bayramı gecesinde Tara Heyes, kendisini 'Palyaço Sanatı' olarak tanıtan sadist bir katilin saplantısı olarak bulur. Cadılar Bayramında kimliği bilinmeyen bir palyaço tarafından tutsak edilen kadının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Damien Leone

Oyuncular: David Howard Thornton, Catherine Corcoran, Jenna Kanell

29. Mezarına Tüküreceğim (1978)

29. Mezarına Tüküreceğim (1978)

IMDb: 5.6 

Özet: Gelecek vadeden bir yazar, intikam almak için sistematik olarak peşine düştüğü dört adam tarafından defalarca toplu cinsel istismara uğrar, aşağılanır ve ölüme terk edilir. Genç yazar yeni kitabını yazmak için bir benzinlik dışında hiçbir yapının olmadığı bir dağ evine gider. Burada kitabını yazmayı hedefleyen genç yazar, buradaki dört kişi tarafından defalarca cinsel istismara uğrar. Ardından genç kadın kendisine bunu yapanlardan intikam almak için harekete geçer. 

Yönetmen: Meir Zarchi

Oyuncular: Anthony Nichols, Gunther Kleemann, Camille Keaton

28. Garez (2004)

28. Garez (2004)

IMDb: 5.9 

Özet: Tokyo'da yaşayan ve çalışan Amerikalı bir hemşire, gizemli bir doğaüstü lanete maruz kalır. Karen, katıldığı eğitim dolayısıyla Amerika'dan geldiği Tokyo'da sosyal hizmetlerde çalışır. Burada yatağa bir mahkuma bakmak için görevlendirilir ve hastabakıcılık için kaldığı evde tuhaf sesler duymaya başlar. Evin üst katına intikam almak için gelen bir kötü ruh ile karşı karşıya kalan Karen, kurban konumuna geçmemek için bir önce büyüyü bozmak için çare aramaya başlar. 

Yönetmen: Takashi Shimizu

Oyuncular: Sarah Michelle Gellar, Jason Behr, Clea DuVall

27. Ziyaretçiler (2008)

27. Ziyaretçiler (2008)

IMDb: 6.1 

Özet: Filmin yönetmeninin küçükken yaşadığı bir olayın etkisiyle senaryoya aktardığı bu filmde izole bir tatil evinde kalan genç bir çift, kimliği belirsiz üç saldırgan tarafından terörize edilmesi konu edinilir. McKay ve Hoyt arkadaşlarının düğününe katılmak için gittikleri yerin dönüşünde James'ın ailesinin yazlık evinde dönen bir çifttir. Çift burada romantik vakit geçirmeyi umarken, davetsiz misafirler ile birlikte hayatları cehenneme döner

Yönetmen: Bryan Bertino

Oyuncular: Liv Tyler, Scott Speedman, Gemma Ward

26. Neon Şeytan (2016)

26. Neon Şeytan (2016)

IMDb: 6.1 

Özet: On altı yaşındaki model adayı Jesse, başarılı bir model olmayı umarak Los Angeles'a gelir. Aday fotoğrafçı Dean, portföyü için fotoğraflar çeker ve genç kıza aşık olur. Jesse, bir partide lezbiyen makyaj sanatçısı Ruby ve ardından kıskanç modeller Gigi ve Sarah ile arkadaş olur. Bu arada ajans, Jesse'yi farklı kılan bir 'şey' ile güzel görür ve onu profesyonel fotoğrafçı Jack'e gönderir. Jesse, sektörün dikkatini çeker ve kariyerine başarılı bir başlangıç ​​yapar. Ancak Ruby, Gigi ve Sarah bu 'şeyi' kendileri için elde etmek için ne gerekiyorsa yapacaklardır.

Yönetmen: Nicolas Winding Refn

Oyuncular: Elle Fanning, Jena Malone, Bella Heathcote

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Kurt Kapanı (2005)

25. Kurt Kapanı (2005)

IMDb: 6.2  

Özet: Avustralya taşrasında mahsur kalan üç sırt çantalı gezgin, sadist bir psikopat yerli tarafından katlanılmaz işkencenin ve cehennem gibi bir kabusunun içine dalar. Kristy, Ben ve Liz Avustralya'ya yolları düşmüş üç gezgin arkadaştır. Üç arkadaş araçlarının bozulmasıyla birlikte yolda kalırlar ve bu sırada Mick Taylor isimli biri gençlere yardım etmek için durur. Başlarda kendilerine yardım edildiğini düşünen gençler aslında korkunç bir işkencenin içine düşerler. 

Yönetmen: Greg McLean

Oyuncular: John Jarratt, Cassandra Magrath, Kestie Morassi

24. Testere 3 (2006)

24. Testere 3 (2006)

IMDb: 6.2

Özet: Jigsaw, yeni çırağının Jeff adlı şanssız bir vatandaşı acımasız bir testten geçirmesini izlerken hayatta kalabilmek için bir doktoru kaçırmasını konu edinen bir filmdir. Jigsaw, polisin elindedir bu yüzden de yetiştirdiği kişi sayesinde dışarıda da kurbanlarına işkence etmeye devam eder. Jigsaw, Amanda sayesinde polisin elinden kaçar işkencelerine devam eder. 

Yönetmen: Darren Lynn Bousman

Oyuncular: Tobin Bell, Shawnee Smith, Angus Macfadyen

23. Habis (2021)

23. Habis (2021)

IMDb: 6.2 

Özet: Madison, korkunç cinayetlerin şok edici görüntüleriyle felç olur ve uyanıkken gördüğü bu rüyaların aslında korkunç gerçekler olduğunu keşfettikçe çektiği eziyet daha da kötüleşir. Travma yaşayan Habis sevgi dolu bir aile tarafından evlat edinilmesinin ardından da kabuslar görmeye devam eder. Büyüdüğünde de trajik geçmişinden kurtulamaz ve cinayet görüntüleri görmeye başlar. Genç kadın bir süre sonra uyanıkken gördüğü cinayet rüyalarının aslında gerçek olduğunu anlar ve bu fark edişi ile birlikte artık hayatı bir daha asla eskisi gibi olmaz. 

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Annabelle Wallis, Maddie Hasson, George Young

22. Işıklar Sönünce (2016)

22. Işıklar Sönünce (2016)

IMDb: 6.3 

Özet: Rebecca, küçük erkek kardeşinin bir zamanlar akıl sağlığını sınayan deneyimlerinin ardındaki dehşeti açığa çıkararak onu annelerine bağlı doğaüstü bir ruhla karşı karşıya getirmesi gerekir. Rebecca, ailesinin başına bela olan doğa üstü varlıkların gizemini çözmeye çalışan bir kadındır. Rebecca'nın kardeşini kurtarabilmek için gizemli varlıkları yok etme yolunu bulmaya çalışmasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: David F. Sandberg

Oyuncular: Teresa Palmer, Maria Bello, Billy Burke

21. Arachnophobia: Örümcek Korkusu (1990)

21. Arachnophobia: Örümcek Korkusu (1990)

IMDb: 6.5 

Özet: Bir Güney Amerika katil örümceği türü otostopla ABD'ye bir tabutun içinde gelir ve üremeye ve öldürmeye başlar. Film, örümcek korkusu üzerinden ilerler ve katil örümceklerin Kaliforniya'nın bir eyaletine gelerek burada canavara dönüşmesini konu edinir. Örümceklerin canavara dönüşüp insanlar üzerinde oluşturduğu korku ve dehşeti konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Frank Marshall

Oyuncular: Jeff Daniels, Harley Jane Kozak, John Goodman

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Hayvan Mezarlığı (1989)

20. Hayvan Mezarlığı (1989)

IMDb: 6.5 

Özet: Yaşanan trajedinin ardından yas tutan bir baba, evinin arkasında ölüleri diriltme gücüne sahip eski bir mezarlık keşfeder. İki çocuğuyla birlikte doğanın içinde güzel bir eve taşınan ailenin evinin hemen yakınında otoban vardır. Bu otobanda birçok evcil hayvan öldüğü için bu hayvanların gömüldüğü özel bir mezarlık da vardır. Ailenin de en büyük endişesi çok sevdikleri kedilerini otobanda kaybetmektir ve korktukları başlarına gelir. Ailenin çok sevdiği kedisine otobanda araba çarpar ve ölür. Aile kedilerini bunun üzerine hayvan mezarlığına gömecekken komşularının sözü üzerine gizemli bir Kızılderililerden kalma mezarlığa gömerler. Kedilerini buraya gömen aile sıra dışı bir kötülüğün ortaya çıkmasına neden olur. 

Yönetmen: Mary Lambert

Oyuncular: Dale Midkiff, Fred Gwynne, Denise Crosby

19. Blair Cadısı (1999)

19. Blair Cadısı (1999)

IMDb: 6.5 

Özet: Üç film öğrencisi, yerel Blair Cadısı efsanesi hakkında bir belgesel çekmek için Maryland ormanına gittikten sonra ortadan kaybolur ve geride sadece görüntülerini bırakırlar. Ormandaki efsaneyi araştırmak için giden üç sinema öğrencisinin ardında bıraktıkları videoları konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Daniel Myrick, Eduardo Sanchez

Oyuncular: Heather Donahue, Michael C. Williams, Joshua Leonard

18. Gülümse (2022)

18. Gülümse (2022)

IMDb: 6.6 

Özet: Bir hastanın dahil olduğu tuhaf, travmatik bir olaya tanık olan Dr. Rose Cotter, açıklayamadığı korkutucu olaylar yaşamaya başlar. Rose, hayatta kalmak ve korkunç yeni gerçekliğinden kaçmak için rahatsız edici geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır. Rose'un yaşadığı olaylar hayatını etkilemeye başlar ve genç kadın hayatta kalmak için korkunç geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır. Korkunç geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalan Rose'un yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Parker Finn

Oyuncular: Sosie Bacon, Jessie T. Usher, Kyle Gallner

17. Fresh (2022)

17. Fresh (2022)

IMDb: 6.7 

Özet: Noa, flört uygulamasında yeni hayal kırıklığına uğramış bir kadındır. Bir gün markette Steve isimli birisiyle tanışır ve ondan etkilendiği için ona bir şans verir. İlk buluşmaları oldukça iyi geçince Noa, Steve'nin romantik hafta sonu tatilini kabul eder. Ancak Noa, bu tatil süreci boyunca Steve'nin olağandışı yemek zevkini fark eder. 

Yönetmen: Mimi Cave

Oyuncular: Daisy Edgar-Jones, Sebastian Stan, Andrea Bang

16. Şeytan Çarpması (2005)

16. Şeytan Çarpması (2005)

IMDb: 6.7 

Özet: Emily Rose adında genç bir kız öldüğünde, herkes suçu Peder Moore tarafından ölümünden önce ona uygulanan şeytan çıkarma ayinine yükler. Rahip, cinayet şüphesiyle tutuklanır. Duruşma, Moore'u avukat Erin Bruner'ın temsil etmesiyle başlar, ancak hiç kimse Peder Moore'un söylediklerinin doğru olduğuna inanmak istemez. Kimsenin Peder Moore'ye inanmaması avukatın işini zorlaştırır ve avukat da kendi mantığı ve dini inanç kavramı arasına sıkışıp kalır. 

Yönetmen: Scott Derrickson

Oyuncular: Laura Linney, Tom Wilkinson, Campbell Scott

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Şeker Adamın Laneti (1992)

15. Şeker Adamın Laneti (1992)

IMDb: 6.7 

Özet: Kancalı cani bir ruh olan Candyman, canavar efsanesini araştıran şüpheci bir yüksek lisans öğrencisi tarafından yanlışlıkla gerçeğe çağrılır. Ayna karşısında beş kere Candyman söyleme efsanesiyle birlikte yanlışlıkla Candiman'i çağıran bir adamın yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. Candyman'i araştıran bir lisans öğrencisinin yaşadıklarının konu edinildiği bir psikolojik korku filmidir. 

Yönetmen: Nia DaCosta

Oyuncular: Yahya Abdul-Mateen, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett

14. The House That Jack Built (2018)

14. The House That Jack Built (2018)

IMDb: 6.8 

Özet: Hikaye, son derece zeki bir seri katil olan Jack'in on iki yılını ve içindeki deliyi gerçekten geliştiren cinayetleri konu ediniyor. Filmde bir seri katilin 12 yıl boyunca işlediği cinayetler konu edinilir. Jack, hayalindeki evi inşa etmeye çalışan sessiz, görünüşte zararsız bir mimardır. Bir gün sinir krizi esnasında birisini öldürür ve bundan zevk aldığını keşfeder. Sessiz mimarın seri katile dönüşmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Lars von Trier

Oyuncular: Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman

13. İşaretler (2002)

13. İşaretler (2002)

IMDb: 6.8 

Özet: Pennsylvania'daki bir çiftlikte çocukları ve erkek kardeşiyle birlikte yaşayan dul bir eski peder, tarlalarında gizemli ekin çemberleri bulur ve bu da daha korkutucu olayların yaşanacağına dair bir işaret olur. Yaşadığı kötü olayların ardından inancını yitiren eski rahip Hess'in tarlasına bulduğu işaret ile birlikte korkutucu hale bürünen hayatının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Rory Culkin

12. İşkence Odası (2008)

12. İşkence Odası (2008)

IMDb: 7.0  

Özet: Genç bir kadının, çocukken onu kaçıran ve ona eziyet edenlerden intikam alma arayışı, kendisi ve aynı zamanda çocuk istismarı kurbanı olan arkadaşını, yaşayan ahlaksızlık cehennemine doğru korkunç bir yolculuğa çıkarmasını konu edinen bir filmdir. 10 yaşındayken ortadan kaybolan ve bulunduğunda işkence izlerine rastlanılan Lucie'nin nasıl ve kim tarafından işkenceye uğradığı bulunamaz. 10 yaşındaki Lucie hastaneye kaldırıldığında burada kendisiyle aynı durumda olan Anna ile tanışır. Lucie olaylardan 15 yıl sonra sıradan bir ailenin kapısını çalar ve elinde tüfekle tetiği çekmek için bekler. 

Yönetmen: Pascal Laugier

Oyuncular: Mylène Jampanoï, Morjana Alaoui, Catherine Bégin

11. Çiğ (2016)

11. Çiğ (2016)

IMDb: 7.0 

Özet: Bütün ailesi veteriner olan Jutine 16 yaşında genç bir kadındır. Jutine de ailesi gibi veteriner olmak ister ve veterinerlik fakültesine girer. Fakat bu okulda ondan büyüklerin kendisine karşı uyguladığı psikolojik şiddet, acımasız dünya Jutine'nin peşini bırakmaz. Jutine bu baskılar sonucunda ilk kez çiğ et yer ve içindeki tehlikeli yanı keşfeder. 

Yönetmen: Julia Ducournau

Oyuncular: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Naït Oufella

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Dehşet Odası (2015)

10. Dehşet Odası (2015)

IMDb: 7.0 

Özet: Bir punk rock grubu, bir neo-Nazi dazlak barında bir cinayete tanık olduktan sonra hayatta kalmak için savaşmak zorunda kalır. Kuzeybatı Pasifik'in ıssız bir bölgesine giren bir grup, korkunç bir şiddet eylemiyle karşılaşır. Tek tanık oldukları için, tüm kanıtların ortadan kaldırıldığından emin olmak isteyen korkunç bir dazlak çetesinin hedefi haline gelirler.

Yönetmen: Jeremy Saulnier

Oyuncular: Anton Yelchin, Imogen Poots, Patrick Stewart

9. Ritüel (2019)

9. Ritüel (2019)

IMDb: 7.1 

Özet: Bir çift, kırsal bir memleketin efsanevi İsveç yaz ortası festivalini ziyaret etmek için Kuzey Avrupa'ya gider. Pastoral bir geri çekilme olarak başlayan şey, hızla bir pagan kültünün elinde giderek daha şiddetli ve tuhaf bir rekabete dönüşmesini konu edinen bir filmdir. Genç çiftin pastoral bir tatil yapmak isterken pagan ayinin avı haline gelmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Will Poulter

8. O (2017)

8. O (2017)

IMDb: 7.3 

Özet: Maine küçük bir kasabada yaşayan, arkadaşları tarafından dışlanan 7 yaşında bir çocuktur. 1989 yazında, bir grup zorbalığa maruz kalan çocuk, bir palyaço kılığına giren ve küçük Maine kasabaları Derry'nin çocuklarını avlayan, şekil değiştiren bir canavarı yok etmek için bir araya gelmelerini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Andy Muschietti

Oyuncular: Bill Skarsgård, Jaeden Martell, Finn Wolfhard

7. Ayin (2018)

7. Ayin (2018)

IMDb: 7.3

Özet: Graham ailesinin büyüğü Ellen vefat ettiğinde, kızının ailesi, atalarıyla ilgili gizemli ve giderek daha korkunç sırları çözmeye başlar. Ne kadar çok keşfederlerse, kendilerine miras kalmış gibi göründükleri uğursuz kaderden kaçmaya çalışırken o kadar çok kendilerini bu karanlık sırrın içerisinde bulurlar. Annesinin ölümümün ardından ailenin geçmişindeki karanlık sırları öğrenen ve bu mirastan kaçmaya çalıştıkça daha da içine batan ailenin hikayesinin konu edinildiği bir filmdir.

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff

6. Elm Sokağı Kabusu (1984)

6. Elm Sokağı Kabusu (1984)

IMDb: 7.4 

Özet: Genç Nancy Thompson, kendisi ve arkadaşları rüyalarında bıçaklı eldivenli bir seri katilin ruhunun hedefi haline geldikten sonra, ebeveynleri tarafından saklanan karanlık gerçeği ortaya çıkarmak zorunda kalırlar. Yıllar öncesinde çocuklarını öldürdüğü aile üyeleri tarafından linç edilen Fred Krueger, Los Angeles'ta bir mahalledeki gençleri öldürmeye başlar. Freddy yıllar sonra tekrardan dönerek gençlerden intikam alır ve gençlerde Freddy'e karşı direnmek için ellerinden geleni yaparlar. 

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Robert Englund, Heather Langenkamp, Johnny Depp

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Korku Seansı (2013)

5. Korku Seansı (2013)

IMDb: 7.5 

Özet: Paranormal araştırmacılar Ed ve Lorraine Warren, çiftlik evlerinde karanlık bir varlık tarafından terörize edilen bir aileye yardım etmek için çalışırlar. Bilinmeyen bir varlıkla başları belada olan Perron ailesi bu vakanın çözülmesi için Ed ve Lorraine çiftinden yardım ister. Aileye yardım etmeyi kabul eden çift, düşündüklerinden de daha şeytani varlıklarla karşı karşıya kalır. 

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston

4. Rosemary'nin Bebeği (1968)

4. Rosemary'nin Bebeği (1968)

IMDb: 8.0  

Özet: Bebek sahibi olmaya çalışan genç bir çift, Central Park West'te eskiyen, süslü bir apartmana taşınır ve kendilerini tuhaf komşularla çevrili bir ortamda bulurlar. Guy, tanınmış aktör olmak için çabalayan birisidir ve güzel eşi Rosemary ile birlikte New York'a yeni bir hayata başlamak için taşınırlar. Rosemary New York'ta taşındıkları evde üst komşularının fazla misafirperver tavırları sonucunda şüpheye düşer ancak eşi bu kaygılarını bir türlü anlayamaz. Genç kadın bir gün kabusunda şeytan tarafından istismar edilir ve gerçek hayatta da hamile kalır. Bu olay birlikte genç çiftin yaşadığı gizem daha da karmaşık bir hal alır. 

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon

3. The Exorcist (1973)

3. The Exorcist (1973)

IMDb: 8.1 

Özet: Genç bir kız gizemli bir varlık tarafından ele geçirildiğinde, annesi kızını kurtarmak için iki rahibin yardımını ister. 12 yaşındaki kızının titreme, garip sesler çıkarma gibi sorun yaşamasının ardından Chris, kızını birçok doktora gösterir ancak hiçbir sıkıntı bulunamaz. En son aynı zamanda psikiyatr olan Peder'e kızını götüren anne, çocuğunun içine şeytan kaçtığını öğreniyor. Bunun üzerine küçük kızın ailesi, çaresiz bir şekilde çocuklarını kurtarmaya çalışır.

Yönetmen: William Friedkin

Oyuncular: Linda Blair, Ellen Burstyn, Max von Sydow

2. The Thing (1982)

2. The Thing (1982)

IMDb: 8.2 

Özet: Antarktika'daki bir araştırma ekibi, kurbanlarının görünümüne bürünen, şekil değiştiren bir uzaylı tarafından avlanır. Antarktika'ya giden araştırmacılar burada değişik olaylar olduğunu anlarlar ve esrarengiz olayları çözmeye karar verirler. Ancak burada hiç bilmedikleri bir tür ile karşı karşıya kalırlar. 

Yönetmen: John Carpenter

Oyuncular: Kurt Russell, T.K. Carter, Wilford Brimley

1. Altıncı His (1999)

1. Altıncı His (1999)

IMDb: 8.2

Özet: Ruhlarla iletişim kuran korkmuş, içine kapanık Philadelphia'lı bir çocuk, cesareti kırılmış bir çocuk psikoloğundan yardım ister. Crow daha önce kötü bir deneyim geçirdiği için ağır bir saldırı ve ölüm tehlikesi atlattığı için işini yapma konusunda özgüveni kırılmış birisidir. Ardından Cole isimli küçük bir çocukla  karşılaşır ve sonrasında olaylar gelişir. Küçük çocuğun bir sırrı vardır ve bu sır ile birlikte çocuk ile doktorun hayatı başka bir yöne evrilir. 

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
6
3
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın