Görüş Bildir
Haberler
Sadece Sağlam Bir Korku Filmi Hayranı Olanların Yarısından Fazlasını İzleyebildiği Klasik Korku Filmleri

Sadece Sağlam Bir Korku Filmi Hayranı Olanların Yarısından Fazlasını İzleyebildiği Klasik Korku Filmleri

Rana Önder
21.10.2022 - 20:18

Korku filmleri çoğu kişi tarafından sevilerek izlenen bir film türüdür. Çoğu kişi uyurken, yemek yerken, bir şeylerle ilgilenirken dahi arka planda bir korku filmi izlemeyi seviyor.

Bu içerikte de yalnızca korku filmi hayranlarının neredeyse çoğunu izlediği Testere, The Exorcist, Teksas Katliamı gibi klasikleşmiş korku yapımlarına yer verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

27. Kuşku (1979)

27. Kuşku (1979)

IMDb: 6.1 

Özet: Yeni evliler ve üç çocukları, toplu bir cinayetin işlendiği büyük bir eve taşınırlar. Evde yaşayan veya ziyaret eden herkes üzerinde güçlü etkileri olan garip, açıklanamaz olaylar yaşamaya başlarlar. Üç çocuklu bir aile, müstakil bir eve taşınırlar ve burada açıklanamaz olaylar yaşamaya başlarlar. Garip olaylar sonucunda Peder Delaney, şeytan çıkarma ayini yapar ve bunula birlikte olaylar daha da karışmaya başlar. Garip olaylara son verebilmenin tek yolu geçmişte olan olayları anlayıp bununla yüzleşmek olur.

Yönetmen: Stuart Rosenberg

Oyuncular: James Brolin, Margot Kidder, Rod Steiger

26. Paranormal Activity (2007)

26. Paranormal Activity (2007)

IMDb: 6.3 

Özet: Bir banliyö evine taşındıktan sonra, bir çift, her gece şeytani bir varlıktan giderek daha fazla rahatsız olur. Genç bir çift olan Katie ve Micah yeni bir eve taşınırlar ve Micah hayatlarını kameraya kaydeder. Gecedeki garip olaylardan sonra Katie, küçük bir çocukken bir zamanlar odasında hayaletimsi bir varlık yaşadığını itiraf eder. Micah şüphecidir ve gece boyunca herhangi bir aktiviteyi kaydetmek için kamerasını yatak odasına kurar. Birkaç gün sonra yatak odasının kapısının hareket ettiğini görürler ve evlerinde bir varlık olduğu açıktır. Düşük bütçeyle çekilen bu film, korku filmi konusunda bir kült haline gelmiştir. 

Yönetmen: Oren Peli

Oyuncular: Katie Featherston, Micah Sloat, Amber Armstrong

25. 13. Cuma (1980)

25. 13. Cuma (1980)

IMDb: 6.4 

Özet: Acı bir geçmişi olan Crystal Lake adlı bir yaz kampını yeniden açmaya çalışan bir grup kamp danışmanı, gizemli bir katil tarafından takip edilir. Yıllar sonra cinayetler işlendiği için kötü bir geçmişe sahip olan  gençlik kampını tekrara açmak isteyen başarılı bir girişimci, mekanın açılışı için hazırlıklara başladığında gizemli bir katil tarafından ekip arkadaşları sırasıyla öldürülmeye başlar. 

Yönetmen: Sean S. Cunningham

Oyuncular: Betsy Palmer, Adrienne King, Jeannine Taylor

24. Blair Cadısı (1999)

24. Blair Cadısı (1999)

IMDb: 6.5 

Özet: Üç film öğrencisi, yerel Blair Cadısı efsanesi hakkında bir belgesel çekmek için Maryland ormanına gittikten sonra ortadan kaybolur ve geride sadece görüntülerini bırakırlar. Ormandaki efsaneyi araştırmak için giden üç sinema öğrencisinin ardında bıraktıkları videoları konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Daniel Myrick, Eduardo Sanchez

Oyuncular: Heather Donahue, Michael C. Williams, Joshua Leonard

23. Çocuk Oyunu (1988)

23. Çocuk Oyunu (1988)

IMDb: 6.6 

Özet: Bekar bir anne, oğluna doğum günü için çok aranan bir oyuncak bebek verir, ancak bunun bir seri katilin ruhuna sahip olduğunu sonradan keşfeder. Çocuğuna Chuckie isimli bir bebek alan anne, çocuğuna hediye aldıktan sonra cinayetler işlendiğini keşfeder. Brad Dourif, polislerden kurtulmak için saklandığı oyuncak bebek fabrikasında polis tarafından öldürülen bir seri katlidir. Bred ölür ancak ölmeden önce vodoo büyüsü ile lanetlendiği için ruhu oyuncak bebeğin içine hapsedilir. Ardından genç kadın çocuğuna onun ruhunun bulunduğu bebeği alınca Bred, cinayetlerini işlemeye devam eder. 

Yönetmen: Tom Holland

Oyuncular: Catherine Hicks, Chris Sarandon, Alex Vincent

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Son Durak (2000)

22. Son Durak (2000)

IMDb: 6.7 

Özet: Alex Browning, kendilerini Avrupa gezisine hazırlayan bir grup lise öğrencisi arasındadır. Aniden uçaklarının düşeceğini sezdiğinde, diğerlerini uyarmak için çığlık atıyor ama bunun yerine diğerleriyle birlikte uçaktan atılıyor, ancak uçak aslında onlar indikten sonra düşüyor. Haftalar sonra hayatta kalanlardan biri gizemli bir şekilde ölür ve Alex işlerin daha da karmaşıklaştığını fark etmesini konu edinen bir filmdir.

Yönetmen: James Wong

Oyuncular: Devon Sawa, Ali Larter, Kerr Smith

21. Karabasan (2014)

21. Karabasan (2014)

IMDb: 6.8 

Özet: Bekar bir anne ve çocuğu, 'Mister Babadook' adlı ürkütücü bir çocuk kitabı evlerinde tezahür ettiğinde derin bir paranoya kuyusuna düşer. Amelia, eşini 6 yıl önce kaybeden ve oğluna tek başına bakan bir kadındır. Bir gün çocuğunun kitaplığında Mister Babadook isimli bir masal kitabı bulur. Bu gizemli kitabı okuduğu zaman çocuğu rüyalarında sürekli Babadook canavarını görmeye başlar. Amelia bunun üzerine kitabı ortadan kaldırır ancak ortadan kaldırdıkça gizemli kitap yeniden ortaya çıkar. Amelie, oğlunun gittikçe kötüleşmesi üzerine çocuğunu etkileyen doğaüstü yaratık bir mücadeleye girer. 

Yönetmen: Jennifer Kent

Oyuncular: Essie Davis, Noah Wiseman, Daniel Henshall

20. Ritüel (2019)

20. Ritüel (2019)

IMDb: 7.1 

Özet: Bir çift, kırsal bir memleketin efsanevi İsveç yaz ortası festivalini ziyaret etmek için Kuzey Avrupa'ya gider. Pastoral bir geri çekilme olarak başlayan şey, hızla bir pagan kültünün elinde giderek daha şiddetli ve tuhaf bir rekabete dönüşmesini konu edinen bir filmdir. Genç çiftin pastoral bir tatil yapmak isterken pagan ayinin avı haline gelmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Will Poulter

19. Öldüren Arzu (1958)

19. Öldüren Arzu (1958)

IMDb: 7.1 

Özet: Bir bilim adamı, yeni icat ettiği ışınlanma cihazını kullanmaya çalışırken korkunç bir kaza geçirir. İcat ettiği ışınlanma cihazını kendi üzerinde denemeye karar verir, başarılı da olur ancak icat ettiği makine içerisine bir sinek kalmıştır. Bu sinek bilim insanının yavaşça sineğe dönüşmesine neden olur. Bilim insanı da olan değişimi karısı da fark etmeye başlar ancak iş işten geçmiştir. 

Yönetmen: Kurt Neumann

Oyuncular: David Hedison, Patricia Owens, Vincent Price

18. Ayin (2018)

18. Ayin (2018)

IMDb: 7.3 

Özet: Graham ailesinin büyüğü Ellen vefat ettiğinde, kızının ailesi, atalarıyla ilgili gizemli ve giderek daha korkunç sırları çözmeye başlar. Ne kadar çok keşfederlerse, kendilerine miras kalmış gibi göründükleri uğursuz kaderden kaçmaya çalışırken o kadar çok kendilerini bu karanlık sırrın içerisinde bulurlar. Annesinin ölümümün ardından ailenin geçmişindeki karanlık sırları öğrenen ve bu mirastan kaçmaya çalıştıkça daha da içine batan ailenin hikayesinin konu edinildiği bir filmdir.

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Günah Tohumu (1976)

17. Günah Tohumu (1976)

IMDb: 7.4 

Özet: Carrie White, baskıcı annesi ile yaşayan ve annesi yüzünden kendi halinde, dış dünyadan habersiz yaşayan birisidir. Bir gün okulda travmatik bir olay yaşar ve bunun üzerine telekinetik yetenekleri olduğunu keşfeder. Carrie yaşadığı travmadan sonra daha da içine kapanır ve bir gün okul balosuna gitmek için sınıflarından birsi genç kızı partiye davet eder. Ancak Carrie'nin partiye çağırılmasının asıl amacı kendisine hazırlanan acımasız bir şakadır. Fakat Carrie için hazırlanan korkunç şaka, oradaki herkesin hayatını tehlikeye atar. 

Yönetmen: Brian De Palma

Oyuncular: Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving

16. Scream (1996)

16. Scream (1996)

IMDb: 7.4 

Özet: Annesinin öldürülmesinden bir yıl sonra genç bir kız, ölümcül bir oyunun parçası olarak korku filmlerini kullanarak kızı ve arkadaşlarını hedef alan yeni bir katilin yeni hedefi olur. Casey, annesinin ölümünün ardından gizemli telefonlar alan liseli bir gençtir. Telefonların ardından yaşanan bir cinayetten sonra polis ve medyanın odağı cinayeti işleyen katil olur. Korku filmlerinin bir klişe doğrultusunda ilerlediğini düşünen Casey ve arkadaşları ise kendilerini bir anda korku filmi atmosferinin içerisinde katilden kaçarken bulurlar. 

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette

15. Invasion of the Body Snatchers (1978)

15. Invasion of the Body Snatchers (1978)

IMDb: 7.4 

Özet: Garip tohumlar uzaydan dünyaya sürüklendiğinde, gizemli kapsüller büyümeye ve San Francisco'yu istila etmeye başlar ve şehrin sakinlerini her seferinde bir beden çoğaltır. Elizabeth Driscoll, son zamanlarda gökyüzünden yağan çiçek tohumları üzerine bir araştırma yapar. Araştırma sonucunda bu tohumların uzaydan geldiğini ve insanları istila eden bir bitki türü olduğunu öğrenir. Şehri uzaylıların tohumlarından kurtarmak ise Elizabeth ve iş arkadaşına düşer. 

Yönetmen: Philip Kaufman

Oyuncular: Donald Sutherland, Brooke Adams, Jeff Goldblum

14. Teksas Katliamı (2003)

14. Teksas Katliamı (2003)

IMDb: 7.4 

Özet: Beş arkadaş, bir büyükbabanın mezarını ziyaret etmek için kırsal Teksas'a doğru yola çıkar. Yolda ıssız bir ev gibi görünen bir yere rastlarlar, ancak içeride uğursuz bir şey keşfederler. Elektrikli testereyle silahlanmış birisi onları öldürmek için bekliyordur. Bu eve giden beş arkadaş yamyam ve katil bir aile ile karşı karşıya kalırlar. 

Yönetmen: Marcus Nispel

Oyuncular: Jessica Biel, Jonathan Tucker, Erica Leerhsen

13. Elm Sokağı Kabusu (1984)

13. Elm Sokağı Kabusu (1984)

IMDb: 7.4 

Özet: Genç Nancy Thompson, kendisi ve arkadaşları rüyalarında bıçaklı eldivenli bir seri katilin ruhunun hedefi haline geldikten sonra, ebeveynleri tarafından saklanan karanlık gerçeği ortaya çıkarmak zorunda kalırlar. Yıllar öncesinde çocuklarını öldürdüğü aile üyeleri tarafından linç edilen Fred Krueger, Los Angeles'ta bir mahalledeki gençleri öldürmeye başlar. Freddy yıllar sonra tekrardan dönerek gençlerden intikam alır ve gençlerde Freddy'e karşı direnmek için ellerinden geleni yaparlar. 

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Robert Englund, Heather Langenkamp, Johnny Depp

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. The Omen (1976)

12. The Omen (1976)

IMDb: 7.5 

Özet: Robert ve Katherine Thorn her şeye sahip görünür. Mutlu bir evlilikleri vardır ve Robert, ABD'nin Büyük Britanya Büyükelçisi'dir ama çocuk sahibi olmazlar. Katharine'in ölü bir çocuğu olduğunda, Robert'a hastanede bir rahip yaklaşır ve Robert'a annesi doğum sırasında yeni ölen sağlıklı bir yeni doğan almalarını önerir. Karısına söylemeden bunu kabul eden Robert, Londra'ya taşındıktan sonra garip olaylar sonucunda hastanede eşine haber vermeden aldığı bebeğin şeytan ile anlaşma içerisinde olduğunu düşünür.

Yönetmen: Richard Donner

Oyuncular: Gregory Peck, Lee Remick, David Warner

11. Testere (2004)

11. Testere (2004)

IMDb: 7.6 

Özet: İki yabancı, oraya nasıl geldiklerini hatırlamadan bir odada uyanırlar ve çok geçmeden, kötü şöhretli bir seri katil tarafından işlenen ölümcül bir oyunun piyonları olduklarını keşfederler. Bu seri katilin diğer katillerin aksine kurbanlarına hayatın değerini ve anlamını anlatma takıntısı vardır. Kurbanlarıyla oyun oynarken bir yandan onların yaşamak için nelerden feda edebileceğini konu edinen bir filmdir. Odaya atılan iki kurbanın kurtulmak için yalnızca sekiz saati vardır. Bu oyun sonunda ikisinden birisi ya ölecektir ya da katil iki kurbanı da öldürecektir. 

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Leigh Whannell, Cary Elwes, Danny Glover

10. Zombi Ekspresi (2016)

10. Zombi Ekspresi (2016)

IMDb: 7.6 

Özet: Güney Kore'de bir zombi virüsü patlak verirken yolcular Seul'den Busan'a giden trende hayatta kalma mücadelesi verir. Gizemli bir viral salgın, Kore'yi olağanüstü hal durumuna iter. Tanımlanamayan bir virüs ülkeyi kasıp kavururken Kore hükümeti sıkıyönetim ilan eder. Viral salgını başarıyla savuşturan bir şehir olan Busan'a giden ekspres trendekiler, kendi hayatta kalmak için hayatta kalma mücadelelerini konu edinen bir filmdir.

Yönetmen: Sang-Ho Yeon

Oyuncular: Gong Yoo, Yu-mi Jung, Ma Dong-seok

9. Halloween (1978)

9. Halloween (1978)

IMDb: 7.7 

Özet: 1963 Cadılar Bayramı gecesi kız kardeşini öldürdükten on beş yıl sonra, Michael Myers bir akıl hastanesinden kaçar ve tekrar öldürmek için Illinois'deki küçük Haddonfield kasabasına döner. Yıllar sonra yaşadığı mahalleye gelip burada dehşet saçan sapık bir katil ve kurbanları arasında geçen kovalamacanın konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: John Carpenter

Oyuncular: Jamie Lee Curtis, Donald Pleasence, Nancy Kyes

8. Kapan (2017)

8. Kapan (2017)

IMDb: 7.7 

Özet: Chris, sevgilisi Rose ile mutlu bir beraberliği olan sıradan bir gençtir. Genç bir Afrikalı-Amerikalı, hafta sonu için beyaz kız arkadaşının anne babasını ziyaret eder ve burada, onu kabul etmeleriyle ilgili kaynayan tedirginliği sonunda kaynama noktasına ulaşır. Kız arkadaşının evine giden Chris, buraya giden siyahların bir süre kaybolması üzerine de gerilir ve aile ziyareti onun için içinden çıkılamaz bir ana dönüşür.

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Frankenstein'in Gelini (1935)

7. Frankenstein'in Gelini (1935)

IMDb: 7.8 

Özet: Dr. Frankenstein ve canavarı, daha önce inanıldığı gibi öldürülmemiş, hayatta olduğu ortaya çıkıyor. Dr. Frankenstein şeytani deney işinden kurtulmak ister, ancak çılgın bilim adamı Dr. Pretorius karısını kaçırdığında, Dr. Frankenstein, canavarın arkadaşı olacak yeni bir yaratık, bir kadın yaratmasına yardım etmeyi kabul eder. Dr. Frankenstein eşini oluşturduğu zaman artık yalnız olmadığını düşünür ancak yarattığı dişi yaratık Mary onu reddeder. 

Yönetmen: James Whale

Oyuncular: Boris Karloff, Colin Clive, Valerie Hobson

6. Rosemary'nin Bebeği (1968)

6. Rosemary'nin Bebeği (1968)

IMDb: 8.0 

Özet: Bebek sahibi olmaya çalışan genç bir çift, Central Park West'te eskiyen, süslü bir apartmana taşınır ve kendilerini tuhaf komşularla çevrili bir ortamda bulurlar. Guy, tanınmış aktör olmak için çabalayan birisidir ve güzel eşi Rosemary ile birlikte New York'a yeni bir hayata başlamak için taşınırlar. Rosemary New York'ta taşındıkları evde üst komşularının fazla misafirperver tavırları sonucunda şüpheye düşer ancak eşi bu kaygılarını bir türlü anlayamaz. Genç kadın bir gün kabusunda şeytan tarafından istismar edilir ve gerçek hayatta da hamile kalır. Bu olay birlikte genç çiftin yaşadığı gizem daha da karmaşık bir hal alır. 

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon

5. The Exorcist (1973)

5. The Exorcist (1973)

IMDb: 8.1 

Özet: Genç bir kız gizemli bir varlık tarafından ele geçirildiğinde, annesi kızını kurtarmak için iki rahibin yardımını ister. 12 yaşındaki kızının titreme, garip sesler çıkarma gibi sorun yaşamasının ardından Chris, kızını birçok doktora gösterir ancak hiçbir sıkıntı bulunamaz. En son aynı zamanda psikiyatr olan Peder'e kızını götüren anne, çocuğunun içine şeytan kaçtığını öğreniyor. Bunun üzerine küçük kızın ailesi, çaresiz bir şekilde çocuklarını kurtarmaya çalışır.

Yönetmen: William Friedkin

Oyuncular: Linda Blair, Ellen Burstyn, Max von Sydow

4. The Thing (1982)

4. The Thing (1982)

IMDb: 8.2 

Özet: Antarktika'daki bir araştırma ekibi, kurbanlarının görünümüne bürünen, şekil değiştiren bir uzaylı tarafından avlanır. Antarktika'ya giden araştırmacılar burada değişik olaylar olduğunu anlarlar ve esrarengiz olayları çözmeye karar verirler. Ancak burada hiç bilmedikleri bir tür ile karşı karşıya kalırlar. 

Yönetmen: John Carpenter

Oyuncular: Kurt Russell, T.K. Carter, Wilford Brimley

3. Cinnet (1980)

3. Cinnet (1980)

IMDb: 8.4 

Özet: Bir aile, kış için tenha bir otele, mekanın bakımını üstlenmek için giderler. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Jack, filmin ilerleyen zamanlarında doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve git gide aklını kaybeder. 

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Sapık (1960)

2. Sapık (1960)

IMDb: 8.5 

Özet: Bir Phoenix sekreteri, işvereninin müşterisinden 40.000 doları zimmetine geçirir, kaçar ve annesinin egemenliği altında genç bir adam tarafından işletilen uzak bir motele yerleşir. Sevgilisi ile buluşmak için bir gece motele giden genç kadın buraya girdiği anda tuhaf bir şeyler olduğunu anlar. Burada otelin sahibi ile sohbet eden genç kadın adamın sorunlu birisi olduğunu anlar ve odasına girip duş alma kararını verir. Ancak bu adam Marion'ı takıntı haline getirir. 

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, John Gavin

1. Kuzuların Sessizliği (1991)

1. Kuzuların Sessizliği (1991)

IMDb: 8.6 

Özet: Clarice Starling, akademiden yeni mezun olmuş genç bir FBI ajanıdır. Clarice, kurbanlarının derilerini yüzen sosyopat bir katilin elinden kurban olacak birsini kurtarmak için görevlendirilir. Ancak Clarice'nin bu seri katili bulmak için başka bir psikopat olan Dr. Hannibal Lecter'a yakınlaşması gerekir. Ancak genç ajanın Hannibal'a yaklaşıp ondan yardım alabilmesi için ilk olarak psikopat doktorun güvenini kazanması gerekir. 

Yönetmen: Jonathan Demme

Oyuncular: Anthony Hopkins, Jodie Foster, Scott Glenn

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Kült korkulardan Elm Sokağı Kabusu serisini tek geçerim. Freddy... Sen benim en çirkin kahramanımsın :)

Ege Ergün

zombi ekspresi ne aq kült film ne demek biliyor musunuz

benegesserit

the conjuringin olmadığı korku listesi mi olur