Görüş Bildir
Haberler
'Sağlam Bir Korku Filmi İzleyemiyoruz' Diyenler İçin Seyredilebilecek Birbirinden Kaliteli Korku Filmleri

'Sağlam Bir Korku Filmi İzleyemiyoruz' Diyenler İçin Seyredilebilecek Birbirinden Kaliteli Korku Filmleri

Rana Önder
23.09.2022 - 13:27

Korku filmleri çoğu kişinin severek izlediği bir film türüdür. Korku filmleri çoğu zaman uyurken, yemek yerken veya normal zamanlarda tercih edilebiliyor. 

İçerisinde; Carrie Günah Tohumu, O, Climax ve Teksas Katliamı gibi filmlerin de bulunduğu korku filmlerini barındıran yapımlara göz atıp farklı konulara sahip bu filmleri izleyebilirsiniz. İyi seyirler.🎬🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. All My Friends Hate Me (2021)

35. All My Friends Hate Me (2021)

IMDb: 6.2 

Özet: Pete, doğum günü için arkadaşlarıyla taşrada bir eve gider. Burada üniversite arkadaşlarıyla birlikte güzel ve eğlenceli bir parti düzenleyeceğini düşünen Peter'in arkadaşları ona korkutucu şakalar yapmasıyla birlikte hayal kırıklığına uğrar. Komedi korku türünde olan bu filmde Peter bir süre arkadaşlarının şakaları ve sözleri üzerine gerilmeye başlar. 

Yönetmen: Andrew Gaynord

Oyuncular: Tom Stourton, Georgina Campbell, Joshua McGuire

34. Psikopat Boynuzlu (2020)

34. Psikopat Boynuzlu (2020)

IMDb: 6.2 

Özet: 2 kardeş olan Mimi ve Luke’un farkında olmadan geçmişten gelen bir uzaylıyı diriltmeleriyle film  başlar. Toprağın altında buldukları tılsım ile 2 kardeş uzaylıyı kontrolleri altında tutabildiklerini fark ederler. Uzaylıya itaatlerini yaptırabilen çocuklar, bu sırada meydana gelen bir yanlışlık sonucu kasabalarına gelen suikastçılara karşı zorlu bir mücadeleye girişir.

Yönetmen: Steven Kostanski

 Oyuncular: Matthew Ninaber, Kristen MacCulloch, Reece Presley

33. Kalpteki Bıçak (2018)

33. Kalpteki Bıçak (2018)

IMDb: 6.2 

Özet: Anne üçüncü sınıf yetişkin filmleri çeken birisidir. Editörü ve sevgilisi Lois onu terk ettikten sonra, en iddialı filmini güvenir ve gösterişli yardımcısı Archibald ile çekerek onu geri kazanmaya çalışır. Ancak aktörlerinden biri vahşice öldürülür ve Anne, hayatını alt üst eden garip bir soruşturmanın ortasında kalmasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Yann Gonzalez

Oyuncular: Vanessa Paradis, Nicolas Maury, Kate Moran

32. The Night House (2020)

32. The Night House (2020)

IMDb: 6.5 

Özet: Korku ve gerilim kategorisine damga vuran bu film eşinin zamansız ölümü sonrası yas tutan Beth, deneyimlediği kuşku uyandıran görüleri araştırmasıyla birlikte eşiyle kurduğu hayat ile ilgili inanılmaz derecede korkutucu ve şaşırtıcı bir gizemi aydınlatmasını konu ediniyor. 

Yönetmen: David Bruckner

Oyuncular: Rebecca Hall, Stacy Martin, Sarah Goldberg, Evan Jonigkeit, Vondie Curtis-Hall

31. Oyun (2017)

31. Oyun (2017)

IMDb: 6.5 

Özet: Bir çift, uzak bir göl evinde evliliklerine renk katmaya çalışır. Kocası beklenmedik bir şekilde öldükten sonra, karısı karyolalarına kelepçeli bırakılır ve hayatta kalmak ve kurtulmak için savaşmak zorunda kalır. Uzak bir sığınakta evli bir çift arasındaki zararsız bir oyun, birdenbire yürek parçalayıcı bir hayatta kalma mücadelesine dönüştüğünde karısı Jessie, kendi zihninde uzun süredir gömülü olan ve muhtemelen boş görünen evinin gölgelerinde gizlenen şeytanlarla yüzleşmek zorunda kalmasını konu edinen bir erotik korku filmdir. 

Yönetmen: Mike Flanagan

Oyuncular: Carla Gugino, Bruce Greenwood, Henry Thomas

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Titane (2021)

30. Titane (2021)

IMDb: 6.6 

Özet: On yıl önce kaybolduğunu ve adının Adrien Legrand olduğunu  iddia eden bir adamın günün birinde özel müfettişler tarafından havaalanında yüzü morarmış bir şekilde bulunmasıyla başlayan ve çocuğunun on yıllık özlemiyle yanıp tutuşan babası Vincent’ın genç adamı eve götürmesiyle birlikte başlayan gizemlilik zinciriyle korku dolu cinayetler ve bilinmeyenler zinciri filmi sarar. 

Yönetmen: Julia Ducournau

Oyuncular: Vincent Lindon, Agathe Rousselle, Garance Marillier

29. Fresh (2022)

29. Fresh (2022)

IMDb: 6.7 

Özet: Noa, flört uygulamasında yeni hayal kırıklığına uğramış bir kadındır. Bir gün markette Steve isimli birisiyle tanışır ve ondan etkilendiği için ona bir şans verir. İlk buluşmaları oldukça iyi geçince Noa, Steve'nin romantik hafta sonu tatilini kabul eder. Ancak Noa, bu tatil süreci boyunca Steve'nin olağandışı yemek zevkini fark eder. 

Yönetmen: Mimi Cave

Oyuncular: Daisy Edgar-Jones, Sebastian Stan, Andrea Bang

28. Julia'nın Gözleri (2010)

28. Julia'nın Gözleri (2010)

IMDb: 6.7 

Özet: İkiz kardeşinin gizemli ölümünü araştırmaya çalışırken yavaş yavaş görüşünü kaybeden bir kadının hikayesini konu edinen bu filmde Julia'nın sonunda görme yetisini kaybedeceği bir hastalığı vardır. İkiz kardeşi de aynı hastalığa yakalandığı için intihar eder ancak Julia buna inanmaz kardeşinin ölümünün ardındaki gizemi araştırmaya başlar. Julia bu sırada bir göz ameliyatı geçirir ve bu yüzden de gözü iki hafta boyunca sargılı olmalıdır. Bu sırada da kardeşinin katili tarafından izlendiğini düşünen Julia'yı korku dolu iki hafta bekler. 

Yönetmen: Guillem Morales

Oyuncular: Belén Rueda, Lluis Homar, Julia Gutiérrez Caba

27. The House That Jack Built (2018)

27. The House That Jack Built (2018)

IMDb: 6.8 

Özet: Hikaye, son derece zeki bir seri katil olan Jack'in on iki yılını ve içindeki deliyi gerçekten geliştiren cinayetleri konu ediniyor. Filmde bir seri katilin 12 yıl boyunca işlediği cinayetler konu edinilir. Jack, hayalindeki evi inşa etmeye çalışan sessiz, görünüşte zararsız bir mimardır. Bir gün sinir krizi esnasında birisini öldürür ve bundan zevk aldığını keşfeder. Sessiz mimarın seri katile dönüşmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Lars von Trier

Oyuncular: Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman

26. Biz (2019)

26. Biz (2019)

IMDb: 6.8 

Özet: Adelaide ve Gabe Wilson hem birbirlerini hem de ailelerini seven bir çifttir. Yorucu bir hayatın ardından iki çocuğunu da alıp Kaliforniya taşınan bu çift, burada kendilerine tıpatıp benzeyen beklenmedik misafirlerine karşı hayatta kalma mücadelesi verirler. Tyler ailesi ile sahilde geçirdikleri bir günün ardından, geçmişte bir çeşit travma atlatmış olan Adelaide burada ailesinin başına bir şey gelebileceğine dair paranoyak duygular hissetmeye başlar. 

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Saklambaç (2019)

25. Saklambaç (2019)

IMDb: 6.8 

Özet: Bir gelinin düğün gecesi, eksantrik yeni kayınvalidesi onu korkunç bir oyuna katılmaya zorlayınca olaylar iyice karmaşık bir hal alır. Grace, zengin bir adam ile evlenen genç bir kadındır. Düğün için tüm hazırlıkları tamamlayan çiftin düğün gecesinde gelin için yapılan bir plan vardır. Kayınvalidesi Grace'i geleneksel oyunlarını oynamak için çağırır ve daveti geri çevirmeyen genç kadın oynayacakları oyunun kartını çeker. Saklambaç kartını çeken Grece'in saklanıp sabah olmadan diğerlerinin onu bulması gerekir. Ancak masum bir oyun gecesi gibi duran o gece Grace için bir hayatta kalma mücadelesine dönüşür.

Yönetmen: Tyler Gillett, Matt Bettinelli-Olpin

Oyuncular: Samara Weaving, Adam Brody, Mark O'Brien

24. Otopsi (2016)

24. Otopsi (2016)

IMDb: 6.8 

Özet: Her ikisi de adli doktor olan bir baba ve oğul, görünüşe göre karanlık sırlar saklayan genç bir kadının cesedini teşhis etmeye çalışırken karmaşık bir gizemin içine çekilirler. Bir ailenin cinayetini araştırırken, Şerif Sheldon ve ekibi, bodrumda gömülü bir yabancının olay yerine uymayan cesedinin bulunmasıyla gizemli bir olayın içine çekilirler. 

Yönetmen: André Øvredal

Oyuncular: Emile Hirsch, Brian Cox, Ophelia Lovibond

23. Climax (2018)

23. Climax (2018)

IMDb: 6.9 

Özet: Fransız dansçılar, soğuk bir gecede prova yapmak için uzak, boş bir okul binasında toplanırlar. Sangrialarının içine birisinin ağır bir uyuşturucu koymasıyla birlikte tüm gece sürecek olan kutlama halüsinasyonu bir kabusa dönüşür. Uyuşturucunun cehenneme dönüştürdüğü, tek planda geçen gerilimli ve dönüşümün izleyen kişileri ürperttiği bir filmdir. 

Yönetmen: Gaspar Noé

Oyuncular: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub

22. Çiğ (2016)

22. Çiğ (2016)

IMDb: 7.0 

Özet: Bütün ailesi veteriner olan Jutine 16 yaşında genç bir kadındır. Jutine de ailesi gibi veteriner olmak ister ve veterinerlik fakültesine girer. Fakat bu okulda ondan büyüklerin kendisine karşı uyguladığı psikolojik şiddet, acımasız dünya Jutine'nin peşini bırakmaz. Jutine bu baskılar sonucunda ilk kez çiğ et yer ve içindeki tehlikeli yanı keşfeder. 

Yönetmen: Julia Ducournau

Oyuncular: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Naït Oufella

21. Masumlar (2021)

21. Masumlar (2021)

IMDb: 7.0 

Özet: Çocukların korkutucu iç dünyalarına yolculuk yapan bir filmdir. 11 ve 9 yaşında olan iki kız kardeş, yaşadıkları siteye taşınan iki çocuk ile birlikte yeni dünyalar keşfetmeye başlar. Çocuklar başlarda hayal güçlerinden doğan yeni doğaüstü güçler keşfederler. Ancak bir süre sonra oyun olarak başladıkları bu güç onları tehlikeye atar. 

Yönetmen: Eskil Vogt

Oyuncular: Rakel Lenora Fløttum, Alva Brynsmo Ramstad, Mina Yasmin Bremseth Asheim

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Siyah Telefon (2021)

20. Siyah Telefon (2021)

IMDb: 7.0 

Özet: Bir çocuk katili tarafından kaçırıldıktan ve ses geçirmez bir bodrumda kilitlendikten sonra, 13 yaşındaki bir çocuk, katilin önceki kurbanlarından bağlantısız bir telefondan aramalar almaya başlamasını konu edinen bir filmdir. Finney Blake, sadist bir katil tarafından kaçırılan ve çığlık atmanın faydasız olduğu ses geçirmez bir bodrum katında kapana kısılmış, utangaç ama zeki 13 yaşında bir çocuktur. Duvardaki bağlantısız bir telefon çalmaya başladığında Finney, katilin önceki kurbanlarının seslerini duyabildiğini keşfeder. Ve başlarına gelenlerin Finney'nin başına gelmemesini sağlamak için elinden geleni yapar. 

Yönetmen: Scott Derrickson

Oyuncular: Mason Thames, Madeleine McGraw, Ethan Hawke

19. Evdeki Düşman (2009)

19. Evdeki Düşman (2009)

IMDb: 7.0 

Özet: Yakın zamanda bebeklerini kaybeden bir karı koca, göründüğü kadar masum olmayan 9 yaşında bir kızı evlat edinir. Kate ve John bebeklerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşarlar. Ancak Kate terapiye girip alkolizmden kurtulurken sorunlu evliliklerini yeniden kurarlar. Çift, Esther adında 9 yaşında bir kızı evlat edinir. Sonunda Kate, Esther'in melek gibi küçük bir kız olmadığından şüphelenmeye başlar ve küçük kızın göründüğünün tam aksi olduğuna ikna olur. 

Yönetmen: Jaume Collet-Serra

Oyuncular: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman

18. Hayır (2022)

18. Hayır (2022)

IMDb: 7.0 

Özet: Korku sinemasının çokça eleştiri alan yönetmeni Jordan Peele ‘nin şüphesiz en çok talep gören filmi olan ‘Hayır’, esrarengiz ve tüyler ürpertici bir keşfe tanıklık eden, Kaliforniya'nın iç kesimlerindeki ıssız bir kanyonda yaşayan insanların hikayesini konu ediyor.

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun

17. Geçmişten Gelen (2015)

17. Geçmişten Gelen (2015)

IMDb: 7.0 

Özet: Evli bir çift olan Simon ve Robyn, eski bir sınıf arkadaşı olan Gordo ile karşılaşırlar. Ancak Gordo haber vermeden evlerine girip onları gizemli hediyelerle boğmaya başlayınca işler tersine döner. Gordo'nun hediyesi ile birlikte geçmişin korkunç sırları da açığa çıkar ve çiftin hayatı içinden çıkılamaz bir çıkmaza dönüşür. Geçmişten gelen bu hediye ile Robyn, eşinin gerçek yüzünü öğrenir ve hayatı sorgulamaya başlar. 

Yönetmen: Joel Edgerton

Oyuncular: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton

16. Nefesini Tut (2016)

16. Nefesini Tut (2016)

IMDb: 7.1 

Özet: Büyük bir servetle kaçmayı umarak üç hırsız, göründüğü kadar çaresiz olmayan kör bir adamın evine girer. Kendisi ve kız kardeşi için daha iyi bir hayata başlamak isteyen genç bir kadın olan Rocky, erkek arkadaşı Money ve arkadaşları Alex ile zengin bir kör adamın sahip olduğu bir evin soygununa katılmayı kabul eder. Ancak kör adam göründüğünden daha acımasız bir düşmana dönüştüğünde grup, onun son kurbanları olmadan önce evinden kaçmanın bir yolunu bulmaya çalışırlar.

Yönetmen: Fede Alvarez

Oyuncular: Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ritüel (2019)

15. Ritüel (2019)

IMDb: 7.1 

Özet: Bir çift, kırsal bir memleketin efsanevi İsveç yaz ortası festivalini ziyaret etmek için Kuzey Avrupa'ya gider. Pastoral bir geri çekilme olarak başlayan şey, hızla bir pagan kültünün elinde giderek daha şiddetli ve tuhaf bir rekabete dönüşmesini konu edinen bir filmdir. Genç çiftin pastoral bir tatil yapmak isterken pagan ayinin avı haline gelmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Will Poulter

14. Kemik Balta (2015)

14. Kemik Balta (2015)

IMDb: 7.1 

Özet: Eski batının ölmekte olan günlerinde, yaşlı bir şerif ve ekibi, kasabalarının doktorunu yamyam mağara sakinlerinden kurtarmak için yola çıkmasını konu edinen bir filmdir. Bir grup esirin yamyam kabilesi içerisinden kurtarılması konu edinilir. 

Yönetmen: S. Craig Zahler

Oyuncular: Kurt Russell, Patrick Wilson, Matthew Fox

13. Dün Gece Soho'da (2021)

13. Dün Gece Soho'da (2021)

IMDb: 7.1 

Özet: Ünlü yönetmen Edgar Wright'ın psikolojik gerilim filminde, hevesli bir moda tasarımcısı olan Eloise, gizemli bir şekilde 1960'lara girer ve burada göz kamaştırıcı bir özenti şarkıcı Sandie ile karşılaşır. Ancak cazibe göründüğü gibi değildir ve geçmişin hayalleri çatlamaya ve çok daha karanlık bir şeye dönüşmeye başlamasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Edgar Wright

Oyuncular: Thomasin McKenzie, Anya Taylor-Joy, Matt Smith

12. Doktor Uyku (2019)

12. Doktor Uyku (2019)

IMDb: 7.3 

Özet: Travmalarıyla boğuşan, alkolik olan ve çocukluk anılarının gölgesinde yaşayan Danny, New Hampshire kasabasında bir bakım evinde işe girer. Danny burada huzurlu bir şekilde çalıştığını düşünürken kendi yeteneklerine benzer yeteneklere sahip olan Abra ile psişik bağ kurar. Bağ kurmasıyla birlikte çalıştığı yerin karanlık dünyası ve sırları ile yüzleşir. 

Yönetmen: Mike Flanagan

Oyuncular: Ewan McGregor, Kyliegh Curran, Rebecca Ferguson

11. O (2017)

11. O (2017)

IMDb: 7.3 

Özet: Maine küçük bir kasabada yaşayan, arkadaşları tarafından dışlanan 7 yaşında bir çocuktur. 1989 yazında, bir grup zorbalığa maruz kalan çocuk, bir palyaço kılığına giren ve küçük Maine kasabaları Derry'nin çocuklarını avlayan, şekil değiştiren bir canavarı yok etmek için bir araya gelmelerini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Andy Muschietti

Oyuncular: Bill Skarsgård, Jaeden Martell, Finn Wolfhard

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Parçalanmış (2016)

10. Parçalanmış (2016)

IMDb: 7.3 

Özet: Kevin 23 tane alter egoya sahip olan Çoklu Kişilik Bozukluğu hastalığına sahip bir genç adamdır. Alter egoları arasında en basın olan suça meyilli karakteri bir gün market çıkışında 3 kız kardeşi kaçırarak evinin bodrumuna hapseder. Kevin kızları kaçırmasıyla birlikte alter egoları birbiriyle çarpışmaya başlar. Bu sırada da Kevin bir yandan kendi alter egoları başa çıkmaya diğer yandan da iyi huylu alter egoları kaçırdığı kızları kurtarmak için çabalar. 

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Betty Buckley

9. Carrie Günah Tohumu

9. Carrie Günah Tohumu

IMDb: 7.4 

Özet: Carrie White, baskıcı annesi ile yaşayan ve annesi yüzünden kendi halinde, dış dünyadan habersiz yaşayan birisidir. Bir gün okulda travmatik bir olay yaşar ve bunun üzerine telekinetik yetenekleri olduğunu keşfeder. Carrie yaşadığı travmadan sonra daha da içine kapanır ve bir gün okul balosuna gitmek için sınıflarından birsi genç kızı partiye davet eder. Ancak Carrie'nin partiye çağırılmasının asıl amacı kendisine hazırlanan acımasız bir şakadır. Fakat Carrie için hazırlanan korkunç şaka, oradaki herkesin hayatını tehlikeye atar. 

Yönetmen: Brian De Palma

Oyuncular: Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving

8. Kara Büyü (2016)

8. Kara Büyü (2016)

IMDb: 7.4 

Özet: Küçük bir köye bir yabancının gelmesinden kısa bir süre sonra gizemli bir hastalık yayılmaya başlar. Olayın içine çekilen bir polis, kızını kurtarmak için gizemi çözmek zorunda kalır. Kızını kurtarmak için bu gizemli olayları çözmeye çalışan bir adamın konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Na Hong-jin

Oyuncular: Do-Won Kwak, Hwang Jeong-min, Jun Kunimura

7. Yetimhane (2007)

7. Yetimhane (2007)

IMDb: 7.4 

Özet: Bir kadın, ailesini, engelli çocukların yetimhanesi olan çocukluk evine geri getiriyor. Çok geçmeden oğlu, görünmeyen yeni bir arkadaşıyla iletişim kurmaya başlar. Öksüz ve yetimlerin korku dolu hayatlarının konu edinildiği bu fantastik filmde kaybedilmişlerin ıstırabı ve bir annenin sonsuz sevgisi üzerine kurulan bir dram anlatılır. Laura en güzel günlerini bu şefkat dolu yetimhanede geçirir ancak yıllar sonra yine aynı hislerle bu yetimhaneye geldiğinde işler Laura'nın beklediği gibi sonuçlanmamaya başlar. 

Yönetmen: Juan Antonio Bayona

Oyuncular: Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep

6. Teksas Katliamı (1974)

6. Teksas Katliamı (1974)

IMDb: 7.4 

Özet: Beş arkadaş, bir büyükbabanın mezarını ziyaret etmek için kırsal Teksas'a doğru yola çıkar. Yolda ıssız bir ev gibi görünen bir yere rastlarlar, ancak içeride uğursuz bir şey keşfederler. Elektrikli testereyle silahlanmış birisi onları öldürmek için bekliyordur. Bu eve giden beş arkadaş yamyam ve katil bir aile ile karşı karşıya kalırlar. 

Yönetmen: Marcus Nispel

Oyuncular: Jessica Biel, Jonathan Tucker, Erica Leerhsen

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Rec - Ölüm Çığlığı (2007)

5. Rec - Ölüm Çığlığı (2007)

IMDb: 7.4 

Özet: Gazeteci Angela haber yapmak istediği bir anda çıkan ihbar üzerine, itfaiyeyle beraber ihbarın geldiği eve gidip haberi canlı olarak yaşama imkanı bulmuşlardır. Aslının yaşlı bir kadının ev kazası geçirdiği olarak bilinen olayın gerçeklerden çok uzak ve dehşet verici boyutlarda olduğunu eve vardıkları zaman öğrenmeleri ise kötü bir senaryoya dönüşmektedir.

Yönetmen: Paco Plaza, Jaume Balagueró

Oyuncular: Manuela Velasco, Ferran Terraza, Carlos Lasarte

4. Upgrade (2018)

4. Upgrade (2018)

IMDb: 7.5 

Özet: Yakın gelecekte, teknoloji hayatın neredeyse tüm yönlerini kontrol eder. Ancak kendi kendini etiketleyen bir teknofobik olan Grey'in dünyası alt üst olduğunda, intikam için tek umudu deneysel bir bilgisayar çipi implantıdır. Grey karsını hain bir saldırıda kaybetmesinin ardından belden aşağısı felç olur ve bir mucitten tedavi için deneysel teklif alır. Teklifi kabul eden Grey'e STEM isimli bir yapay zeka implantı konulur ve Grey bunun ardından intikam için tahlikeli bir yola girer. 

Yönetmen: Leigh Whannell

Oyuncular: Logan Marshall-Green, Betty Gabriel, Harrison Gilbertson

3. Diğerleri (2001)

3. Diğerleri (2001)

IMDb: 7.6 

Özet: Karanlık, eski müstakil evinde ışığa duyarlı iki çocuğuyla birlikte yaşayan bir kadın, evin perili olduğuna ikna olmaya başlar. Grace adında bir kadın, İkinci Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru iki çocuğuyla birlikte Jersey'deki bir malikaneye taşınır ve burada kocasının savaştan dönmesini bekler. Grace çocukları için bakıcı tutar ancak onlara bir türlü güvenemez. 

Yönetmen: Alejandro Amenábar

Oyuncular: Nicole Kidman, Elaine Cassidy, Christopher Eccleston

2. Kapan (2017)

2. Kapan (2017)

IMDb: 7.7 

Özet: Chris, sevgilisi Rose ile mutlu bir beraberliği olan sıradan bir gençtir. Genç bir Afrikalı-Amerikalı, hafta sonu için beyaz kız arkadaşının anne babasını ziyaret eder ve burada, onu kabul etmeleriyle ilgili kaynayan tedirginliği sonunda kaynama noktasına ulaşır. Kız arkadaşının evine giden Chris, buraya giden siyahların bir süre kaybolması üzerine de gerilir ve aile ziyareti onun için içinden çıkılamaz bir ana dönüşür.

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener

1. Sapık (1960)

1. Sapık (1960)

IMDb: 8.5

Özet: Bir Phoenix sekreteri, işvereninin müşterisinden 40.000 doları zimmetine geçirir, kaçar ve annesinin egemenliği altında genç bir adam tarafından işletilen uzak bir motele yerleşir. Sevgilisi ile buluşmak için bir gece motele giden genç kadın buraya girdiği anda tuhaf bir şeyler olduğunu anlar. Burada otelin sahibi ile sohbet eden genç kadın adamın sorunlu birisi olduğunu anlar ve odasına girip duş alma kararını verir. Ancak bu adam Marion'ı takıntı haline getirir. 

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, John Gavin

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
10
4
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın