Görüş Bildir
Haberler
Korku Denince Akla Aşırı Kanlı Sahneleri ile Gelen İtalyan Korku Sinemasının En İyi Filmleri

Korku Denince Akla Aşırı Kanlı Sahneleri ile Gelen İtalyan Korku Sinemasının En İyi Filmleri

Suspiria bende hala bir travmadır...

Not: Film içerikleri Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cemetery Man (1994)

1. Cemetery Man (1994)

Kuzey İtalya’nın küçük bir kasabasında bulunan buffalora mezarlığının bekçisi Francesco Dellamorte’nin işi sadece mezarlığı beklemek değildir. Aynı zamanda mezarından kalkan huzursuz ölülerin kellesini uçurmak da görevleri arasındadır.

Ölülere ve ölüme karşı duyarsızlaşan Dellamorte için aşkın anlamı ölümden çok farklı olacak ve fakat aşk ve ölüm birbirine yakın yürüyecektir.

2. Black Sabbath (1963)

2. Black Sabbath (1963)

İtalyan sinemasının büyük korku ustası Mario Bava’dan birbirinden tekinsiz üç hikaye. İlkinde, gizemli bir telefon yalnız yaşayan bir kadına ve komşusuna zor anlar yaşatıyor. İkincisi bizi vampirlerin dünyasına, üçüncüsü ise hırsın neden olduğu bir lanetin peşinden ölülerin arasına götürüyor.

Mario Bava’nın filmi birden çok isimle biliniyor ve Amerikan versiyonu ile İtalyan versiyonu arasında ciddi farklar var. Fakat her şekilde gerçek bir korku klasiği.

'Giallo' türünü anımsatan ilk hikayenin ardından gelen film, yaklaşık 30 dakika sürüyor. Projenin en çarpıcı filmi ise üçlemeyi tamamlayan son kısa film. Gotik bir atmosfer, düşsel renkler ve zamanının çok ötesinde makyajlar bu filmi Bava’nın başyapıtları arasına koyuyor.

3. The Bird with the Crystal Plumage (1970)

3. The Bird with the Crystal Plumage (1970)

Amerikalı bir yazar olan Sam, Roma'da yaşayan ve yazar tıkanıklığıyla boğuşan bir adamdır. Amerika'ya dönmenin eşiğindedir ve bir gün bir sanat galerisinde bulunduğu esnada, galeri sahibinin karısına yapılan cinayet teşebbüsüne tanık olur. Sam neye uğradığını şaşırır, kadını kurtarmak için hiçbir şey yapamaz. Neticede kadın kurtulduğunda polisler bu ünlü seri katilin elinden kurtulan tek kişinin kendisi olduğunu söylerler, ancak davayı yine de çözemezler. Tüm sürece tanık olan Sam, bu davayı kendi başına çözmeye, tehlikeli katili tek başına aramaya karar verir.

4. Suspiria (1977)

4. Suspiria (1977)

Amerikalı genç kadın Suzy Bannion, dünyanın en iyi bale okullarından birine gitmek için Almanya'ya gider. Bir akşam vakti okulun kapısını çalar ve tam da bu andan itibaren esrarengiz durumlara tanık olmaya başlar. Taksiden indiği an bir başka öğrencinin okuldan çıkıp ormana doğru koşturmaya başladığını gören genç kadın olaylara anlam veremez. Öte yandan kendisine kapıyı açan biri de olmaz. Ertesi gün tekrar geldiğinde okula alınır ve ardından yavaş yavaş uyum sağlamaya başlar. Fakat zamanla tanık olacağı tuhaf olay ve durumlar ürkütücü bir gerçeği keşfetmesine neden olur.

5. Cannibal Holocaust (1980)

5. Cannibal Holocaust (1980)

Belgesel türüne yaklaşan film, Güney Amerika’ya çekime gittikten sonra kaybolan bir film ekibinin araştırılmasını konu ediniyor.

Olayı araştıran profesör, film ekibinin çevrede yaşayan yerlilerin keyfini kaçırdığını ve bunun karşılığında onların yamyam yüzleriyle karşılaştıklarını öğreniyor. Üstelik bu bilgiyi geride kalan video kasetlerden almak zorunda kalıyor!

İlginç bir ayrıntı olarak, yönetmenin filmin İtalya prömiyerinden sonra tutuklandığını ve ancak oyunculara zarar vermediğini ispat ettikten sonra salındığını ekleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Beyond (1981)

6. The Beyond (1981)

Film, cehennemin yedi kapısından birinin üstüne inşa edilmiş, bir otelin lanetini anlatıyor.

7. Deep Red (1975)

7. Deep Red (1975)

Caz piyanisti ve müzik hocası Marcus Daly, kanlı bir cinayete şahit olduktan sonra, cinayetin ardındaki gizemi araştırmaya başlar. Zamanla cinayetlerin sayısı artmaya başlar ve Daly cinayetlerle kendisi arasındaki bağlantıdan yola çıkarak, katilin kim olduğunu bulmaya çalışır. Katile giden yol, sırlarla dolu bir bulmacayı andırmaktadır.

8. Let Sleeping Corpses Lie (1974)

8. Let Sleeping Corpses Lie (1974)

Film, İngiliz kırsalında yerel bir polis müfettişi tarafından taciz edilen ve ultra-sonik radyasyon yoluyla böcekleri öldürmek için tasarlanmış bir tarım aletiyle hayata geçirilen zombiler tarafından işlenen cinayetlere karışan iki kahramana odaklanıyor .

9. Torso (1973)

9. Torso (1973)

Bir kolej kampüsünde seks cinayetleri işlenmektedir. Öğrencilerin hepsi korku içindedir. Dört yakın kız arkadaş Jane (Suzy Kendall), Daniella(Tina Aumont), Ursula(Carla Brait) ve Katia(Angela Covello) daha güvende olmak için bir villaya giderler. Fakat bir süre sonra siyah eldivenli gizemli katil kızları teker teker öldürmeye başlar.

10. Inferno (1980)

10. Inferno (1980)

Genç bir kadın şair New York'ta yerel bir antika dükkânından bir İngiliz mimarın yazmış olduğu Latince bir kitap satın alır. Kitabı okudukça kendi evinin de cadılar tarafından yapıldığını öğrenir. Mark, kardeşini görmeye New York'a gittiğinde onun öldüğünü öğrenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Don't Look Now (1973)

11. Don't Look Now (1973)

Son derece çarpıcı ve trajik bir sahne ile başlayan film daha ilk saniyelerden izleyicisini içine alıyor kuşkusuz. İngiliz bir çift, görünmez bir kaza sonucu bir anda çocuklarını kaybederler. Bu olayla burun buruna geldikleri andan itibaren etrafı dehşet bir panik ve isyan sarar. Her yer kırmızıya bulanır. Mimar olan John, bir kilise restorasyonu için gittiği Venedik’te yaşanan bu acı kaybın yarattığı psikolojik yükü eşinin üzerinden alabilmek için çırpınır durur. Bu süreçte ikili çok başka bir boyutta kesişmeye başlarlar. Bir zaman sonra çocuklarının ölümünden beri ilk kez cinselliği paylaşır gibidirler ve belki de gerçekten öyledir. Öte yandan Venedik’in dar sokaklarında gece vakti cinayetler işlenir. Hayatın bu yüzü ikiliyi ne derece etkileyecektir bilinmez. Cevap, kırmızıda gizlidir. Parlak kırmızı bir yağmurluk, polisin çözemediği seri cinayetleri ve insanoğlunun yazgı diye adlandırdığı karmaşık denklemleri birbirine bağlar.

12. Eyes Without a Face (1960)

12. Eyes Without a Face (1960)

Film, Paris yakınlarında bir kadının (Valli) gece saatlerinde arabasıyla nehre bir ceset bırakmasıyla başlar. Ceset bulunduktan sonra Génessier (Brasseur) nehre bırakılan kızı, yüzü bir trafik kazasında korkunç bir şekilde yaralanmış olan kendi kızı, Christiane Génessier (Scob), olarak teşhis eder.

13. The Mother of Tears (2007)

13. The Mother of Tears (2007)

Roma’nın dışında eski bir mezarlıkta, antik bir kase bulunur. Bu kasenin açılmasıyla dünyaya yalandan hırsızlıktan, tecavüzden cinayete bütün kötülükler dünyayı sarar. Zira en dehşetli cadılardan Mater Lacrimarum vahşetini saçmak için serbest kalmıştır.

Roma'da sanat eğitimi alan öğrenci Sarah Mandy doğaüstü güçlerini keşfederek, bir cadılar ve şeytanlar ordusuna karşı şimdi tek başına savaşmak zorundadır.

14. Giallo (2009)

14. Giallo (2009)

Milano'da kız kardeşi kaçırılan Linda, usta İtalyan dedektif Enzo Avolfi ile kardeşini aramaya koyulur.

Kurbanlarını moda dünyasından seçen azılı katil Yellow'un eline düşen kız kardeşini işkence görmeden ve öldürülmeden önce kurtarmaya çalışan Linda, dedektif Enzo Avolfi'nin de yoğun çabalarıyla katilin izini bulmaya ve kız kardeşine kavuşmaya çalışacaktır

15. What Have You Done To Solange? (1972)

15. What Have You Done To Solange? (1972)

Film, İngiltere'deki bir Katolik kız okulunda genç bir öğrencinin kaybolduğu bir dizi şiddetli cinayeti konu ediniyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
3
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barış Alakay

italyan korku sineması ama Dario Argento nun Non Ho Sonno ' şu yok öyle mi