Görüş Bildir
Haberler
Kaybolmuş Gibi Hissettiğiniz Anlarda Severek İzleyebileceğiniz İlaç Gibi Filmler

Kaybolmuş Gibi Hissettiğiniz Anlarda Severek İzleyebileceğiniz İlaç Gibi Filmler

Rana Önder
23.09.2022 - 20:27

Film izlemek keyifli bir aktivite olabildiği gibi kimi zamanlarda izlenilecek filmi bulmaya çalışmak vakit kaybı oluşturabiliyor. Filmler arasında kaybolmuş gibi hissettiğiniz zamanlarda izleyebileceğiniz filmleri de sizin için listeledik.

Gün Batmadan, Truman Show, Esaretin Bedeli ve Star Wars gibi filmlerin de içerisinde bulunduğu listeye göz atıp kaybolmuş gibi hissettiğiniz zamanlarda izleyebileceğiniz yapımlara göz atabilirsiniz. İyi seyirler. 🎬🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999)

35. Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999)

IMDb: 7.5

Özet: Samuray kurallarına göre yaşayan, mafya için çalışan ve son işi plana göre gitmediğinde kendini hedeflerinde bulan bir tetikçinin yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. Öldürülmek için hedef alınan tetikçinin yaşamak için yeni yollar bulmaya çalışmasını ve  ölümden kurtulma çabasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Jim Jarmusch

Oyuncular: Forest Whitaker, John Tormey, Cliff Gorman

34. Tetikçinin Gecesi (2004)

34. Tetikçinin Gecesi (2004)

IMDb: 7.5 

Özet: Bir taksi şoförü, Los Angeles'ta bir gecede isabetten vuruşa tur atarken kendini çekici bir kiralık katilin rehinesi olarak bulmasını konu edinen bir filmdir. Max Durocher, Los Angeles'ta gece vardiyasında çalışan bir taksi şoförüdür. Bir gece, sıradan bir yolcuya benzeyen Vincent adında bir yolcu alır. Ancak Vincent'ı bulunduğu yere bırakıp istendiği gibi onu beklediğinde, taksisine bir ceset düşer ve Vincent'ın aslında bir tetikçi olduğu anlaşılır ve yapması gereken dört durağı daha vardır.

Yönetmen: Michael Mann

Oyuncular: Tom Cruise, Jamie Foxx, Jada Pinkett Smith

33. Kırmızı Değirmen (2001)

33. Kırmızı Değirmen (2001)

IMDb: 7.6 

Özet: 1890'ların Paris'inde fakir bir Bohem şairi, kıskanç bir dükün imrendiği güzel bir hayat kadınına ve gece kulübü yıldızına aşık olur. Christian, ziyaret ettiği bir gece kulübünde Moulin Rouge'daki dansçılardan bir tanesine aşık olur. Aynı zamanda kıskanç yapılı bir Dük de aynı kıza aşık olur. İyi olanın kazandığı bir savaşa giren ikilinin aşık oldukları kadını kazanma çabalarını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Baz Luhrmann

Oyuncular: Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo

32. Ben, Earl ve Ölen Kız (2015)

32. Ben, Earl ve Ölen Kız (2015)

IMDb: 7.7

Özet: Zamanının çoğunu meslektaşı Earl ile klasik filmlerin parodilerini yaparak geçiren lise öğrencisi Greg, kanser teşhisi konmuş bir sınıf arkadaşıyla arkadaş olduktan sonra bakış açısının sonsuza dek değiştiğini fark eder. On yedi yaşındaki Greg, Pittsburgh lisesinde hiç arkadaşı olmadan devam eder ancak annesi onu bir zamanlar İbranice okulunda tanıdığı ve lösemi hastası olan Rachel ile arkadaş olmaya zorlar. Greg, hiç istemese de Rachel ile konuşur ve ikili sırasında hiç beklenmedik bir dostluk başlar. 

Yönetmen: Alfonso Gomez-Rejon

Oyuncular: Thomas Mann, Olivia Cooke, RJ Cyler

31. Nebraska (2013)

31. Nebraska (2013)

IMDb: 7.7 

Özet: Yaşlanan, içki bağımlısı bir baba, bir milyon dolarlık Mega Piyango Pazarlama ödülü almak için ayrı yaşadığı oğluyla Montana'dan Nebraska'ya yolculuk yapar. Nebraska'ya, babanın büyüdüğü ve hesaplaşması gereken orta Nebraska'daki küçük bir kasabada yolların kesiştiği bir baba-oğul yolculuğudur. 

Yönetmen: Alexander Payne

Oyuncular: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Zamanda Aşk (2013)

30. Zamanda Aşk (2013)

IMDb: 7.8 

Özet: Tim'in ailesinden geçen bir zamanda yolculuk edebilme özelliği vardır. Tim, bu özelliğini kullanmak için geçmişe giderek hoşuna gitmeyen anılarını silmek ister. Ardından Londra'da Marry isimli genç bir kadına aşık olur. Tim özelliğini kullanmaya devam eder ancak zamanda yolculuk edebilmesi bir süre sonra bazı olayların karışmasına sebep olur. 21 yaşındayken Tim, zamanda yolculuk yapabildiğini ve kendi hayatında olanları ve olanları değiştirebileceğini keşfeder. Bir kız arkadaş edinerek dünyasını daha iyi bir yer haline getirme kararını alır ancak bunun düşündüğü kadar kolay olmadığını zaman içerisinde anlar. 

Yönetmen: Richard Curtis

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Bill Nighy, Rachel McAdams

29. Beni Adınla Çağır (2017)

29. Beni Adınla Çağır (2017)

IMDb: 7.8 

Özet: 1998 yılının yaz ayında 17. yüzyıldan kalma tarihi bir evde geçen bu hikaye hem aşk hem de kendini keşfetme hikayesidir. Filmde; genç bir çocuk ve babasının yüksek lisans öğrenciyi arasında geçen hüzünlü bir yaz aşkı konu edinilir. 1980'lerin İtalya'sında, on yedi yaşındaki bir öğrenci ile babasının araştırma görevlisi olarak işe alınan bir adam arasında aşk başlamasını ve genç adamın kendisini, yönelimini keşfetmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg

28. Çocukluk (2014)

28. Çocukluk (2014)

IMDb: 7.9 

Özet: Büyümenin sevinçleri ve tuzakları Mason adındaki bir çocuğun, anne-babasının ve kız kardeşinin gözünden görülüyor. 12 yıl boyunca aynı oyuncu kadrosuyla çekilen vinyetler, aile yemeklerini, yolculukları, doğum günü partilerini, mezuniyetleri ve diğer önemli kilometre taşlarını yakalar. Coldplay, Arcade Fire ve diğer sanatçılardan şarkıların olduğu bir filmdir. Mason'un erken çocukluktan üniversiteye gelişine kadar olan hayatının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke

27. Doğruyu Seç (1989)

27. Doğruyu Seç (1989)

IMDb: 7.9 

Özet: New York Brooklyne'de yılın en sıcak gününde mahallenin geveze DJ'inin yeteneklerini gösterdiği bir radyo istasyonu ve Koreli bir içitin sahibi olduğu iki mekan vardır. Bu iki yerin yanı sıra mahallede bir beyazın işlettiği tek mekan olan pizzacı vardır. Film, temasındaki ikiliği gösteren iki alıntıyla sona eriyor: İlki, şiddetin hiçbir koşulda asla haklı gösterilmediğini savunan Dr. Martin Luther King, Jr.'dan ikincisi ise, Malcolm X'ten şiddetin şiddet değil, kendini savunmada kullanıldığında 'istihbarat' olduğunu savunur. Döneminde çekilmiş ve siyahilerin çektiği sıkıntıları anlatan en iyi filmler arasında yer alır. 

Yönetmen: Spike Lee

Oyuncular: Spike Lee, Danny Aiello, John Turturro

26. Şarkı Sokağı (2016)

26. Şarkı Sokağı (2016)

IMDb: 7.9 

Özet: 1980'lerde Dublin'de büyüyen bir çocuk, sevdiği gizemli kızı etkilemek için bir yandan grup kurarak gergin aile hayatından kaçar diğer yandan da kızı etkilemeye çalışır. Conor'un ailesiyle kötü bir ilişkisi vardır ve bu yüzden de müzik grubu kurmaya karar verir. Başlarda grup adına türlü sıkıntılar yaşayan grup, gün geçtikçe daha da başarılı hale gelmeye başlar. 

Yönetmen: John Carney

Oyuncular: Ferdia Walsh-Peelo, Lucy Boynton, Jack Reynor

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Aşıklar Şehri (2016)

25. Aşıklar Şehri (2016)

IMDb: 8.0 

Özet: Hevesli bir aktris, seçmeler arasında film yıldızlarına latte servisi yapıyor ve caz müzisyeni Sebastian, köhne barlarda kokteyl partilerinde müzik yapar. İkilinin yolları Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlerler. Ancak başarı arttıkça, aşklarının kırılgan dokusunu yıpratacak kararlarla karşı karşıya kalırlar ve sürdürmek için çok çalıştıkları hayaller onların arasının bozulmasına neden olma ihtimalinin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend

24. Tatlı Hayat (1960)

24. Tatlı Hayat (1960)

IMDb: 8.0 

Özet: Marcello Rubini, tuhaf bir gazetecidir ve aristokrat kesimde gelişen dedikoduları yazması için Roma’da çalıştığı bir gazete tarafından görevlendirilir.  Hafta boyunca, misafir bir film yıldızıyla flört eder, sıkılmış bir sosyetik ile birkaç kez karşılaşır, 'ciddi' bir yazar ve gazeteci, derin düşünür olan Steiner kendini öldürdüğünde şok olur. Sonunda, 'eve' dönüş yolunu nasıl bulacağına dair gerçek bir fikri olmadan kendini uçarılık ve kendinden iğrenme denizinde başıboş bırakmış gibi görmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Federico Fellini

Oyuncular: Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Anouk Aimée

23. Donnie Darko - Karanlık Yolculuk (2001)

23. Donnie Darko - Karanlık Yolculuk (2001)

IMDb: 8.0 

Özet: Tuhaf bir kazadan kıl payı kurtulan sorunlu bir genç, büyük tavşan kostümü giymiş bir adamın kendisini bir dizi suç işlemesi için manipüle ettiği hayalleri ile boğuşmasını konu edinen bir filmdir. Donnie Darko isimli bir genç bir gece insan tavşan karışımı bir canlı tarafından odasından çıkartılıp suç dolu anlara yönlendirilir. Yaratık, genç çocuğa 28 gün, 6 saat, 42 dakika, ve 12 saniye sonra dünyanın sonunun geleceğini söyler ve genç çocuk bu bilgi üzerine her şeyi bırakarak tavşanın peşinden gider. 

Yönetmen: Richard Kelly

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Drew Barrymore

22. Aşk Mevsimi (1967)

22. Aşk Mevsimi (1967)

IMDb: 8.0 

Özet: Yeni mezun olmuş ve bunalmış bir genç olan Benjamin Braddock'un babasının patronunun karısı ile yaşadığı yasak aşk konu edinilir. Benjamin Braddock üniversiteyi yeni bitirir canı sıkılmış bir ev hanımı ve ailesinin arkadaşı olan Bayan Robinson tarafından baştan çıkarılınca beklenmedik bir eğlence ortaya çıkar. Ama eğlenceli bir buluşma olarak başlayan şey, Benjamin'in Bayan Robinson'ın ondan uzak durmasını istediği tek kadına, kızı Elaine'e aşık olmasıyla karmaşık bir hal alır.

Yönetmen: Mike Nichols

Oyuncular: Anne Bancroft, Dustin Hoffman, Katharine Ross

21. Manolya (1999)

21. Manolya (1999)

IMDb: 8.0 

Özet: San Fernando Vadisi'nde aşk, bağışlama ve anlam arayışında olan birbiriyle ilişkili karakterlerin destansı bir mozaiğinin konu edinildiği bir filmdir. Film, bir anlatıcının bize tesadüf temasına dayalı üç ayrı hikaye anlatmasıyla başlıyor. Oradan, hayatları bir şekilde birbirine bağlı olan 9 karakterle tanışıyoruz. Onları bir gün boyunca takip ediyor ve hayatlarının sonsuza kadar değişmesi konu ediniliyor. 

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Tom Cruise, William H. Macy, Julianne Moore

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Ay’a Yolculuk (1973)

20. Ay’a Yolculuk (1973)

IMDb: 8.1

Özet: Büyük Buhran sırasında, bir dolandırıcı kendini kızı olan ya da olmayan genç bir kızın sırtında bulur ve ikisi beklenmedik bir ortaklık kurar. Buhran zamanı arabasındaki bir sürü İncille yolculuk yapan bir dolandırıcı yanındaki 9 yaşındaki bir kız çocuğu ile yolculuk eder. Ryan O’Neal’in kızı ile oynadığı eğlenceli, samimi bir filmdir. 

Yönetmen: Peter Bogdanovich

Oyuncular: Ryan O'Neal, Tatum O'Neal, Madeline Kahn

19. Gün Batmadan (2004)

19. Gün Batmadan (2004)

IMDb: 8.1 

Özet: Jesse ve Celine ilk karşılaşmalarından 9 yıl sonra tekrardan bir araya gelmelerini konu edinen bir filmdir. Celine tipik bir Fransız kadınıdır ve bir gün Budapeşte'den Viyana'ya doğru yola çıkan bir trende Jessie ile tekrardan karşılaşırlar. 9 yıl sonra tekrardan bir araya gelirler ve yine sınırlı zamanları vardır. Jesse ve Celine ilk tanışmalarından dokuz yıl sonra, Jesse'nin kitap turunun Fransa ayağında tekrardan karşılaşmaları ardından gelişen olayları konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy, Vernon Dobtcheff

18. Into The Wild (2007)

18. Into The Wild (2007)

IMDb: 8.1 

Özet: Emory Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, en iyi öğrenci ve atlet olan Christopher McCandless mal varlığını terk eder, 24.000 dolarlık birikim hesabının tamamını hayır kurumlarına verir ve vahşi doğada yaşamak için Alaska'ya  doğru otostop çekmeye karar verir. Yol boyunca Christopher, hayatını şekillendiren bir dizi karakterle karşılaşır. Genç adam yolculuğu sırasında hayatını kökünden değiştirecek kişilerle tanışır ve kendini keşfetmek için çıktığı bu yol ağır bir ölümle sonlanır.

Yönetmen: Sean Penn

Oyuncular: Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt

17. Paris, Texas (1984)

17. Paris, Texas (1984)

IMDb: 8.1

Özet: Dört yıldır kayıp olan amaçsız bir serseri olan Travis Henderson, çölde dolaşıyor ve toplumla, kendisiyle, hayatıyla ve ailesiyle yeniden bağlantı kurması gerekiyor. Güney Teksas'ta bir adam çölden tökezleyerek çıkar. Sessiz görünüyor ve sorulara cevap vermez. Sonunda bulunduğu hastane, onu Los Angeles'a geri götürmeye gelen California'daki kardeşini aramasını konu edinen bir filmdir.

Yönetmen: Wim Wenders

Oyuncular: Harry Dean Stanton, Nastassja Kinski, Dean Stockwell

16. Yi Yi (2000)

16. Yi Yi (2000)

IMDb: 8.1 

Özet: Orta sınıf bir Taipei ailesinin her üyesi, günlük yaşamlarında geçmiş ve şimdiki ilişkileri uzlaştırmaya çalışmalarını konu edinen bir filmdir. Filmde, Jian ailesi üyelerinin hayatları farklı bakış açılarından ele alınır. Ailede mutsuz olduğu bir işte çalışan baba, sevgilisiyle kavga eden bir kız, öğretmeniyle başı dertte olan küçük çocuk ve komaya giren bir anne vardır. Bu kaotik aile ortamına bir misafirin gelmesiyle birlikte de karmaşık olan aile daha da karışık bir hale gelir. 

Yönetmen: Edward Yang

Oyuncular: Elaine Jin, Chen Xisheng, Issey Ogata

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Paris is Burning (1990)

15. Paris is Burning (1990)

IMDb: 8.1 

Özet: New York'un 1980'lerdeki drag sahnesinin, balolara, modaya ve çağa sıcaklığını ve canlılığını verenlerin hırslarına ve hayallerine odaklanan bir filmdir. 1980'li yıllardaki New York'ta yasaklı madde kullanımının ön planda olduğu bir dönemde bir grup drag queenin hayatını konu edinen belgesel niteliğinde bir filmdir. 1980'lerde New York'taki LGBT sahnesinin yoksul Siyah ve Latin LGBT bireylerinin gerçek yaşamını gösteren, balo salonlarını, kategorileri, evleri, vogue'ları ve sistematik olarak toplumdan dışlanan bu insanların hayallerini ve hırslarını tanıtan bir yapımdır.

Yönetmen: Jennie Livingston

Oyuncular: Brooke Xtravaganza, André Christian, Dorian Corey

14. Truman Show (1998)

14. Truman Show (1998)

IMDb: 8.2 

Özet: Bir sigorta satıcı ve ideal bir hayat yaşayan Truman bir gün öldüğünü sandığı babasını sokakta görmesiyle olaylar gelişir. En iyi ve en efsane komedi filmleri arasında yer almasının yanı sıra özgün senaryosuyla da dikkat çeker. Truman, güzel ve sıradan hayata sahip birisidir. Bir sigorta satıcısı, tüm hayatının aslında bir realite TV şovu olduğunu keşfetmesini konu edinen bir filmdir. Truman, şirin memleketinin vizyon sahibi bir yapımcı/yönetmen/yaratıcı tarafından yönetilen dev bir stüdyo olduğunu, orada yaşayan ve çalışan insanların Hollywood aktörleri olduğunu, hatta sürekli neşeli karısının bile sözleşmeli bir oyuncu olduğunu anlamamasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Peter Weir

Oyuncular: Jim Carrey, Laura Linney, Natascha McElhone

13. As I Was Moving Ahead Occasionally I Saw Brief Glimpses of Beauty (2000)

13. As I Was Moving Ahead Occasionally I Saw Brief Glimpses of Beauty (2000)

IMDb: 8.2 

Özet: Yönetmen Jonas Mekas, 30 yılı aşkın özel ev sineması görüntülerinden uzun metrajlı bir anlatı oluşturarak kişisel yaşamına samimi bir bakış sunduğu bir filmdir. 20. yüzyılın son otuz yılının iç dünyasının yansıtıldığı bir filmdir. 

Yönetmen: Jonas Mekas

Oyuncular: Oona Mekas, Andy Warhol, Jonas Mekas

12. It's Such a Beautiful Day (2012)

12. It's Such a Beautiful Day (2012)

IMDb: 8.2 

Özet: Don Hertzfeldt'in animasyon kısa film üçlemesinin bu yeni uzun metrajlı film versiyonunda Bill, parçalanmış ruhunu bir araya getirmek için mücadele eder. Baba ile bir araya gelmeye çalışırken ölümü kabullenmeye başlayan bir insanın hikayesinin konu edinildiği bir filmdir. Filmde Bill'in güzel günü öldüğü gündür ve Bill'in ölüm, acımak, kaçmak ve güvenmek kavramları üzerine yaşadıkları konu edinilir. 

Yönetmen: Don Hertzfeldt

Oyuncular: Don Hertzfeldt, Sara Cushman

11. Yaşamak (1952)

11. Yaşamak (1952)

IMDb: 8.3 

Özet: Kanser olduğunu öğrenen bir adamın hayatını sorgulamaya başlamasını konu edinen bir filmdir. Kanji, hayattan beklentisi olmayan ve sıradan bir yaşamı olan, yıllardır aynı işte çalışan birisidir. Vefat eden bir karısı, üvey oğlu ve bir kızı olan Kanji kanser olmasıyla birlikte hayatında uzun süre sonra değişiklik meydana geldiğini fark eder. Kanser olmasıyla birlikte şu ana kadar hiç sorgulamadığı hayatını sorulamaya başlayan Kanji'nin yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Akira Kurosawa

Oyuncular: Takashi Shimura, Haruo Tanaka, Chiaki Minoru

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Amelie (2001)

10. Amelie (2001)

IMDb: 8.3 

Özet: Amélie, Paris'te kendi adalet anlayışına sahip masum ve saf bir kızdır. Etrafındakilere yardım etmeye karar verir ve bu arada aşkı keşfeder. Her zaman hayat dolu olan Amelie, anne ve babasını kaybettiği için hayatını insanların hayatını onarmaya adamış bir genç kadındır. İnsanların mutluluğu için sürekli çaba sarf eden Amelie ise bir gün gerçekten ne kadar yalnız olduğunu anlar. Amelie'nin insanlara yardım ederken aşkı bulmasını konu edinen bir filmdir.

Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet

Oyuncular: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus

9. Prenses Mononoke (1997)

9. Prenses Mononoke (1997)

IMDb: 8.4 

Özet: Bir Tatarigami'nin lanetinin çaresini bulmak için çıktığı yolculukta Ashitaka, kendini orman tanrıları ile bir maden kolonisi olan Tatara arasındaki bir savaşın ortasında bulur. Bu macerada Mononoke Hime San ile de tanışır. Ashitaka, ele geçirilmiş bir yaban domuzu/tanrı tarafından tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanır. Laneti vücudundan atacak bir çare bulamazsa ölecektir. Görünüşe göre tek umudu uzak doğuya seyahat etmektir ve Geyik tanrısından yardım almaya geldiğinde kendini ormanın hayvan sakinleri ile ormanı sömüren ve öldüren bir demir madenciliği kasabası arasındaki savaşın ortasında bulur.

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Oyuncular: Gillian Anderson, Claire Danes, Pamela Adlon

8. Coco (2017)

8. Coco (2017)

IMDb: 8.4 

Özet: Müzik tutkunu müzisyen Miguel, ailesinin atalarından gelen müzik yasağıyla karşı karşıya kalır, efsanevi bir şarkıcı olan büyük-büyük-büyükbabasını bulmak için Ölüler Diyarı'na girer ve bu diyara gitmesi sandığından daha da zor ve maceralı olur. Ailesinin nesiller boyu süren şaşırtıcı müzik yasağına rağmen, Miguel idolü Ernesto de la Cruz gibi başarılı bir müzisyen olmayı hayal eder. Yeteneğini kanıtlamak için umutsuz olan Miguel, gizemli bir olaylar zincirinin ardından kendisini çarpıcı ve renkli Ölüler Diyarı'nda bulur. Yolda, büyüleyici düzenbaz Hector ile tanışır ve birlikte Miguel'in aile tarihinin ardındaki gerçek hikayeyi ortaya çıkarmak için olağanüstü bir yolculuğa çıkarlar.

Yönetmen: Adrian Molina, Lee Unkrich

Oyuncular: Anthony Gonzalez, Benjamin Bratt, Gael García Bernal

7. Samsara (2011)

7. Samsara (2011)

IMDb: 8.4 

Özet: Beş kıtada yirmi beş ülkede yaklaşık beş yılda çekilen ve yetmiş milimetrelik filmlere çekilen Samsara, bizi kutsal toprakların, afet bölgelerinin, endüstriyel komplekslerin ve doğa harikalarının çeşitli dünyalarına götüren bir filmdir. 100 farklı yerleşim yerinde çekilen bu filmde, dünyanın en uzak köşelerinden insan ile sonsuzluk kavramları üzerine durur. 

Yönetmen: Ron Fricke

Oyuncular: Marcos Luna, Putu Dinda Pratika, Puti Sri Candra Dewi

6. Geleceğe Dönüş (1985)

6. Geleceğe Dönüş (1985)

IMDb: 8.5 

Özet: 17 yaşındaki bir lise öğrencisi olan Marty McFly, yakın arkadaşı başına buyruk bilim adamı Doc Brown tarafından icat edilen bir zaman yolculuğu DeLorean'da yanlışlıkla 30 yıl öncesine gönderilirler. 17 yaşındaki lise öğrencisi Marty McFly, 1955 yılında, 30 yıl önce bir kazada kaybolur. Arkadaşı Dr. Emmet Brown'ın da yardımıyla 1985 yılında umutsuzca geleceğe giden yolunu bulmaya çalışırlar ve bu bir süre sonra zamana karşı bir savaşa dönüşür. 

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Ruhların Kaçışı (2001)

5. Ruhların Kaçışı (2001)

IMDb: 8.6 

Özet: Ailesinin banliyölere taşınması sırasında, 10 yaşındaki asık suratlı bir kız; tanrılar, cadılar ve ruhlar tarafından yönetilen ve insanların canavara dönüştürüldüğü bir dünyaya gitmesini konu edinen bir filmdir. 10 yaşındaki Chihiro ve ailesi, görünüşte terk edilmiş bir eğlence parkına rastlarlar. Annesi ve babası dev domuzlara dönüştükten sonra Chihiro, parkın dünyevi alemde geçirdikleri zamandan bir molaya ihtiyacı olan doğaüstü varlıklar için bir tatil yeri olduğunu ve kendini kurtarmak için orada çalışması gerektiğini açıklayan gizemli Haku ile tanışır.

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Oyuncular: Rumi Hiiragi, Miyu Irino, Mari Natsuki

4. Star Wars (1977)

4. Star Wars (1977)

IMDb: 8.6 

Özet: Luke Skywalker, Galaksiyi İmparatorluğun dünyayı yok eden savaş istasyonundan kurtarmak için bir Jedi Şövalyesi, ukala bir pilot, bir Wookiee ve iki droid ile güçlerini birleştirirken, aynı zamanda Prenses Leia'yı gizemli Darth Vader'dan kurtarmaya çalışır. Prenses Leia, galaksiyi ele geçirme çabalarında Galaktik İmparatorluğun kötü güçleri tarafından rehin tutulur. Girişken Luke Skywalker ve atılgan Kaptan Han Solo ekibi, sevimli robot ikilisi R2-D2 ve C-3PO ile birlikte güzel Prenses Leia'yı kurtarmak ve galakside adaleti yeniden sağlamak için bir araya gelirler. 

Yönetmen: George Lucas

Oyuncular: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher

3. Bahçe Duvarının Ötesinde (2014)

3. Bahçe Duvarının Ötesinde (2014)

IMDb: 8.8 

Özet: İki kardeş kendilerini gizemli bir ülkede kaybolmuş olarak bulmasını ve evlerinin yolunu bulmaya çalışmasını konu edinen bir filmdir. İki Kardeş, Wirt ve Greg kendilerini tuhaf ormanda kaybolmuş bir zamanda bulurlar. Gizemli bir Woodsmen ve Beatrice adında huysuz bir mavi kuşun yardımıyla, eve dönüş yolunu bulmak için Hope'ta sisli topraklarda seyahat etmelerini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Katie Krentz, Patrick McHale

Oyuncular: Elijah Wood, Collin Dean, Melanie Lynskey

2. Forrest Gump (1994)

2. Forrest Gump (1994)

IMDb: 8.8 

Özet: Düşük I.Q. sahibi bir genç olan Forest Gump, bir gün Jenny isimli birisiyle tanışmasıyla birlikte aşık olur. Ardından Gump; Elvis Presley, Kennedy, Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle tanışır. Kennedy ve Johnson'ın başkanlıkları, Vietnam Savaşı, Watergate skandalı ve diğer tarihi olaylar, tek arzusu çocukluk aşkıyla yeniden bir araya gelmek olan 75 IQ'ya sahip Alabama'lı bir adamın bakış açısından anlatılır. 

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Tom Hanks, Gary Sinise, Robin Wright

1. Esaretin Bedeli (1994)

1. Esaretin Bedeli (1994)

IMDb: 9.3

Özet: Hapsedilmiş iki adam, birkaç yıl boyunca birbirlerine bağlanarak teselliyi ve sonunda ortak nezaket eylemleriyle kurtuluşu bulmalarını konu edinen bir filmdir. Andy ve Red isimli iki mahkumun hapishanede yaşadıklarının ve dayak, işkence, tecavüz gibi durumlarla karşı karşıya kalmalarını konu edinen çarpıcı bir filmdir. Andy iki adam arasında tüm yaşananlara rağmen hayata hala umutla bakabilen karaktere sahip olanıdır. Tüm yaşananlara rağmen umut etmeyi bırakmayan ve özgürlük arayışını kaybetmeyen iki mahkumun hikayesinin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Frank Darabont

Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın